Νέα

Η ανεργία και η εκμετάλλευση θερίζουν τη νεολαία...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Bourdeliaris22
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 43K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποια η επαγγελματικη σας κατασταση αυτη τη περιοδο ?

• Άνεργος ψάχνομαι

Ψήφοι: 6 50,0%
  • Δουλευω κανονικα (700-1200ευρω το μήνα)

Ψήφοι: 1 8,3%
  • Δουλευω φουλ (1200 ευρω και βαλε το μήνα)

Ψήφοι: 3 25,0%
  • Ψευτοδουλευω (700 ευρω και κάτω το μήνα)

Ψήφοι: 2 16,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    12
Εγγρ.
8 Οκτ 2015
Like
40
Πόντοι
1
Δεν ξέρω τι είναι ο λέφτης,αλλά το διάβασε μάλλον.Οι ΕΠ.ΟΠ. είναι άχρηστοι κοιλαράδες κλαρινογαμπροί(έτσι νομίζω ότι λένε τώρα τους νεογιεγιέδες χίπιδες) και φυσικά θα πρέπει η θητεία να είναι υποχρεωτική,ακόμα και για τις γυναίκες,καθώς είμαστε μικρή χώρα και χρειαζόμαστε χέρια σε περίπτωση πολέμου(κατά τα πρότυπα του Ισραήλ).Και στην τελική όταν λέμε ισότητα των φύλων,θα πρέπει να είναι σε κάθε τομέα και όχι όπου συμφέρει.Γιατρούς έχει,αλλά για τι κουμάσια μιλάμε;Πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος περί φακελακίων και ψωλοβροντισμού και να καθαρίσει και ο κλάδος τους,όπως θα πρέπει να αλλάξει άρδην το σύστημα υγείας,με ένα άλλο πολύ πιο σύχρονο,στο οποίο ο "οικογενειακός" ιατρός θα σε παραπέμπει στον καθ'υλην αρμόδιο ιατρό σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο πρόβλημα,όπως επίσης θα κάνεις τις εξετάσεις και θα πάρεις φάρμακα που προβλέπεται και όχι όλα χύμα στο κύμα.Όσο για εκπαιδευτικούς,είναι πονεμένη ιστορία.Μπορεί να φαίνονται διορισμένοι πολλοί,αλλά πολλοί είναι σε πολιτικά γραφεία με αποσπάσεις ή στο υπουργείο παιδείας(υπερπληθώρα εκπαιδευτικών εκεί,χωρίς αντικείμενο) και τα σχολεία πάσχουν απο προσωπικό.Και εν γένει το σύστημα παιδείας στην Ελλάδα είναι ανέκδοτο σε κάθε βαθμίδα του,απο πάντα.
Εγω οταν ημουν φανταρος,οι ΕΠ.ΟΠ,στον ορχο καθε μεσημερι,κατα τις 12,επιναν τσιπουρα-κρασια,εφτιαχναν μεζεδες...στ'αρχιδια τουυυς :grin:

Pecados

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2015
Like
137
Πόντοι
16
Εγω οταν ημουν φανταρος,οι ΕΠ.ΟΠ,στον ορχο καθε μεσημερι,κατα τις 12,επιναν τσιπουρα-κρασια,εφτιαχναν μεζεδες...στ'αρχιδια τουυυς :grin:

Τύπε κάποιο λάθος θα έχει γίνει. Οι ΕΠ.ΟΠ την "ματώναν" την στολή.

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.119
Πόντοι
6.515
το ανεκδοτακι του Κατρουγκαλου σημερα ηταν "η εθνικη συνταξη θα αυξάνεται οσο αυξάνεται το ΑΕΠ της χωρας".  :uglystupid:

Την ιδια στιγμη στην κοντινη μας ρουμανια καθαριζουν τη κοπρο του αυγεια και τρεχουν με αναπτυξη 4%  :S

NIK DANDOLO(1)

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2012
Κριτικές
4
Like
29
Πόντοι
16
Πάντως,μετα λύπης,παρατηρώ ότι οι νέοι σήμερα είναι πλήρως απογοητευμένοι με την επικρατούσα κατάσταση.Μάλλον έχουν δίκιο που είναι απογοητευμένοι και δεν βλέπουν φως στον ορίζοντα.Όμως δεν κάνουν και κάτι να αλλάξει αυτό.Με 1,5 εκατομμύρια επισήμως ανέργους (δεν μπαίνουν σε αυτόν τον δείκτη οι φοιτητές,οι στρατιώτες και οι μαθητές σε Λύκεια και οι σπουδαστές ΙΕΚ,όπως και οι πτωχευμένοι επιχειρηματίες ή και εκείνοι που δεν έχουν εισόδημα),το γεγονός ότι δεν έχει ξεσπάσει ακόμα επανάσταση είναι απορίας άξιον.Δεν μπορώ να καταλάβω πως άτομα προηγμένης αντίληψης,θεωρητικά,δεν καταλαβαίνουν το γίνεται και συνεχίζουν να υποστηρίζουν ένα κόμμα που μας εξαπάτησε όλους και έκανε τα αντίθετα απο αυτά που έταξε και πέρα απο αυτό,να ξανακάνει εκλογές και να ξαναβγαίνει απο άνεργους και συνταξιούχους.Μάλλον οι χαντρούλες που κραδαίνουν με τα πεντάμηνα μέσω ΕΣΠΑ να δελεάζουν εμάς τους ιθαγενείς.Η ανεργια θα υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει με την παρούσα νομοθεσία.Δεν γίνεται να κοστίζει τα διπλά λεφτά ένας εργαζόμενος σε μια επιχείρηση,λόγω ασφαλιστικών εισφορών και απο πάνω να έχεις τεράστια φορολογία (23% ΦΠΑ!!!) και προκαταβολές φόρου 100% για την επόμενη χρονιά κτλ.Αναγκαστικά θα κλέψεις και ας μην είσαι λαδιάρης.Και όχι μόνο θα κλέψεις,αλλά θα εκμεταλλευτείς κόσμο με εξαντλητικά ωράρια,μαύρη εργασία,φοροδιαφυγή και οτιδήποτε άλλο.Και ενώ απο τη μια έχουμε αυτό στον ιδιωτικό τομέα,ο δημόσιος είναι τα ζώα μου αργά.Δεν λέω ότι τα χρήματα είναι καλά,όπως κάποτε ούτε και ότι όλοι πληρώνονταν με πολλά χρήματα,αλλά το γεγονός ότι βγεί δεν βγεί η δουλειά,εσύ 1η του μηνός θα πάς και θα εισπράξεις τα λεφτά σου είναι απαράδεκτο.Σε όλες τις προηγμένες χώρες του κόσμου (θεωρητικά και εμείς είμαστε ανάμεσα στις προηγμένες) έχουν μπεί στόχοι και στους δημοσίους υπαλλήλους.Στην Γαλλία έχουν μπεί απο τα μέσα του '70.Όταν πήγα,ως σπουδαστής το '78 και το έμαθα έπαθα πλάκα.Απο τα ταχυδρομεία,μέχρι τα τραίνα,τα σχολεία και τα δικαστήρια.Αν είσαι ανεπαρκής παίρνεις την άγουσα.Αν βγάζεις περισσότερη δουλειά παίρνεις μπόνους και δεν φοβάσαι κανέναν.Έφυγαν και εκεί πολλοί κοπρίτες και έμειναν εκείνοι που πραγματικά δούλευαν.Και να πως γίνεσαι κράτος.Αλλά στην Ελλάδα προσλαμβάνει ΕΠ.ΟΠ.,κηπουρούς και συντηρητές κτηρίων την στιγμή που δεν έχει γιατρούς,νοσηλευτές,εκπαιδευτικούς και αστυνομικούς.Κάναμε τους νέους να ονειρεύονται να γίνουν καραβανάδες για να έχουν έναν μισθό και μάλιστα όχι καραβανάδες καριέρας,αλλά φαντάροι μέχρι να πεθάνουν.
ΦΙΛΟΣ ΤΟ 100% ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Η ΚΥΠΡΟΣ
ΤΑ @@ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ

NIK DANDOLO(1)

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2012
Κριτικές
4
Like
29
Πόντοι
16
φοροδιαφεύγουν και είναι και αρκετοί. Μονο που τώρα θα πληρώνουμε με κάρτα και τον πούλο τα λαμόγια τέλος η φοροδιαφυγή

ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ

arist_plat1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2015
Like
2
Πόντοι
166
Δεν ξέρω τι είναι ο λέφτης,αλλά το διάβασε μάλλον.Οι ΕΠ.ΟΠ. είναι άχρηστοι κοιλαράδες κλαρινογαμπροί(έτσι νομίζω ότι λένε τώρα τους νεογιεγιέδες χίπιδες) και φυσικά θα πρέπει η θητεία να είναι υποχρεωτική,ακόμα και για τις γυναίκες,καθώς είμαστε μικρή χώρα και χρειαζόμαστε χέρια σε περίπτωση πολέμου(κατά τα πρότυπα του Ισραήλ).Και στην τελική όταν λέμε ισότητα των φύλων,θα πρέπει να είναι σε κάθε τομέα και όχι όπου συμφέρει.Γιατρούς έχει,αλλά για τι κουμάσια μιλάμε;Πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος περί φακελακίων και ψωλοβροντισμού και να καθαρίσει και ο κλάδος τους,όπως θα πρέπει να αλλάξει άρδην το σύστημα υγείας,με ένα άλλο πολύ πιο σύχρονο,στο οποίο ο "οικογενειακός" ιατρός θα σε παραπέμπει στον καθ'υλην αρμόδιο ιατρό σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο πρόβλημα,όπως επίσης θα κάνεις τις εξετάσεις και θα πάρεις φάρμακα που προβλέπεται και όχι όλα χύμα στο κύμα.Όσο για εκπαιδευτικούς,είναι πονεμένη ιστορία.Μπορεί να φαίνονται διορισμένοι πολλοί,αλλά πολλοί είναι σε πολιτικά γραφεία με αποσπάσεις ή στο υπουργείο παιδείας(υπερπληθώρα εκπαιδευτικών εκεί,χωρίς αντικείμενο) και τα σχολεία πάσχουν απο προσωπικό.Και εν γένει το σύστημα παιδείας στην Ελλάδα είναι ανέκδοτο σε κάθε βαθμίδα του,απο πάντα.

συμφωνώ σε αρκετά που λές αλλά εδώ θα διαφωνήσω. Ο στρατός μας πρέπει να γίνει επαγγελματικός χωρίς υποχρεώνεται κανένας και σε τίποτα έτσι κι αλλιώς πλέον η θητεία δεν προσφέρει και κάτι ουσιαστικό χάσιμο χρόνου είναι

arist_plat1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2015
Like
2
Πόντοι
166
Τύπε κάποιο λάθος θα έχει γίνει. Οι ΕΠ.ΟΠ την "ματώναν" την στολή.

ναι ουυυυυυυυ την μάτωναν 4 σκοπιές το μήνα κατά τα άλλα άραγμα και αραλίκι
ούτε εκπαιδεύσεις ούτε τίποτα για μόστρα τους είχαν
πραγματικά ο στρατός και τα σώματα ασφαλείας είναι ο κόπρος του Αυγεία θέλει ολικό ξήλωμα και επανασχεδιασμό

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
δεν υπαρχει καμμια δουλεια εξω της προκοπης για το μεσο νεο..μονο για το 5% γεματη ειναι η αγορα παντου σε ολη την ευρωπη..αυτη η λυση υπηρχε προ 5ετθας..τωρα δεν υφισταται
Αν ο μέσος νέος είναι αυτός που έβγαλε τη σχολή του με τα χίλια ζόρια και με τη βοήθεια της παράταξης και μετά περίμενε να χωθεί κάπου στην αγορά εργασίας επειδή έτσι του έταξαν οι γονείς όταν του έκαναν πλύση εγκεφάλου για να περάσει στο τει λογιστικής (πχ) για να είναι ποιό κοντά στο σπίτι του τότε ναι...η αγορά εργασίας του εξωτερικού δεν θέλει και δεν χρειάζεται τέτοιους τύπους. Για όσους έχουν το θάρρος να πάρουν το ρίσκο και να ξοδέψουν χρόνο κόπο και ευκαιρίες από τη ζωή τους στο εξωτερικό υπάρχει ακόμα δρόμος. Αυτό δε σημαίνει ότι σου χρωστάνε δουλειές..ο Έλληνας έχει την τάση να νομίζει ότι η εργασία είναι αγαθό δεδομένο.

Επισκέπτης
Αν ο μέσος νέος είναι αυτός που έβγαλε τη σχολή του με τα χίλια ζόρια και με τη βοήθεια της παράταξης και μετά περίμενε να χωθεί κάπου στην αγορά εργασίας επειδή έτσι του έταξαν οι γονείς όταν του έκαναν πλύση εγκεφάλου για να περάσει στο τει λογιστικής (πχ) για να είναι ποιό κοντά στο σπίτι του τότε ναι...η αγορά εργασίας του εξωτερικού δεν θέλει και δεν χρειάζεται τέτοιους τύπους. Για όσους έχουν το θάρρος να πάρουν το ρίσκο και να ξοδέψουν χρόνο κόπο και ευκαιρίες από τη ζωή τους στο εξωτερικό υπάρχει ακόμα δρόμος. Αυτό δε σημαίνει ότι σου χρωστάνε δουλειές..ο Έλληνας έχει την τάση να νομίζει ότι η εργασία είναι αγαθό δεδομένο.
ετσι ακριβως
γεμισαμε φραπεδομαγκες και πτυχιουχους κοπριτες

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Πάντως,μετα λύπης,παρατηρώ ότι οι νέοι σήμερα είναι πλήρως απογοητευμένοι με την επικρατούσα κατάσταση.Μάλλον έχουν δίκιο που είναι απογοητευμένοι και δεν βλέπουν φως στον ορίζοντα.Όμως δεν κάνουν και κάτι να αλλάξει αυτό.Με 1,5 εκατομμύρια επισήμως ανέργους (δεν μπαίνουν σε αυτόν τον δείκτη οι φοιτητές,οι στρατιώτες και οι μαθητές σε Λύκεια και οι σπουδαστές ΙΕΚ,όπως και οι πτωχευμένοι επιχειρηματίες ή και εκείνοι που δεν έχουν εισόδημα),το γεγονός ότι δεν έχει ξεσπάσει ακόμα επανάσταση είναι απορίας άξιον.Δεν μπορώ να καταλάβω πως άτομα προηγμένης αντίληψης,θεωρητικά,δεν καταλαβαίνουν το γίνεται και συνεχίζουν να υποστηρίζουν ένα κόμμα που μας εξαπάτησε όλους και έκανε τα αντίθετα απο αυτά που έταξε και πέρα απο αυτό,να ξανακάνει εκλογές και να ξαναβγαίνει απο άνεργους και συνταξιούχους.Μάλλον οι χαντρούλες που κραδαίνουν με τα πεντάμηνα μέσω ΕΣΠΑ να δελεάζουν εμάς τους ιθαγενείς.Η ανεργια θα υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει με την παρούσα νομοθεσία.Δεν γίνεται να κοστίζει τα διπλά λεφτά ένας εργαζόμενος σε μια επιχείρηση,λόγω ασφαλιστικών εισφορών και απο πάνω να έχεις τεράστια φορολογία (23% ΦΠΑ!!!) και προκαταβολές φόρου 100% για την επόμενη χρονιά κτλ.Αναγκαστικά θα κλέψεις και ας μην είσαι λαδιάρης.Και όχι μόνο θα κλέψεις,αλλά θα εκμεταλλευτείς κόσμο με εξαντλητικά ωράρια,μαύρη εργασία,φοροδιαφυγή και οτιδήποτε άλλο.Και ενώ απο τη μια έχουμε αυτό στον ιδιωτικό τομέα,ο δημόσιος είναι τα ζώα μου αργά.Δεν λέω ότι τα χρήματα είναι καλά,όπως κάποτε ούτε και ότι όλοι πληρώνονταν με πολλά χρήματα,αλλά το γεγονός ότι βγεί δεν βγεί η δουλειά,εσύ 1η του μηνός θα πάς και θα εισπράξεις τα λεφτά σου είναι απαράδεκτο.Σε όλες τις προηγμένες χώρες του κόσμου (θεωρητικά και εμείς είμαστε ανάμεσα στις προηγμένες) έχουν μπεί στόχοι και στους δημοσίους υπαλλήλους.Στην Γαλλία έχουν μπεί απο τα μέσα του '70.Όταν πήγα,ως σπουδαστής το '78 και το έμαθα έπαθα πλάκα.Απο τα ταχυδρομεία,μέχρι τα τραίνα,τα σχολεία και τα δικαστήρια.Αν είσαι ανεπαρκής παίρνεις την άγουσα.Αν βγάζεις περισσότερη δουλειά παίρνεις μπόνους και δεν φοβάσαι κανέναν.Έφυγαν και εκεί πολλοί κοπρίτες και έμειναν εκείνοι που πραγματικά δούλευαν.Και να πως γίνεσαι κράτος.Αλλά στην Ελλάδα προσλαμβάνει ΕΠ.ΟΠ.,κηπουρούς και συντηρητές κτηρίων την στιγμή που δεν έχει γιατρούς,νοσηλευτές,εκπαιδευτικούς και αστυνομικούς.Κάναμε τους νέους να ονειρεύονται να γίνουν καραβανάδες για να έχουν έναν μισθό και μάλιστα όχι καραβανάδες καριέρας,αλλά φαντάροι μέχρι να πεθάνουν.

Nα αγιασει το στομα σου παλληκαρι μου

dionysis378

Μέλος
Εγγρ.
25 Αυγ 2013
Like
2
Πόντοι
0

Ειλικρινά δε μπορώ να εκφράσω γραπτώς το πόσο πολύ συμφωνώ μαζί σου!
Τα είπες Α Ψ Ο Γ Α !!!  :hi: :hi: :hi:

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
εργάζομαι ξέρεις κανείς δεν μου δίνει κάτι χωρίς την εργασία μου
και εσύ φαντάζομαι για την εργασία σου αμείβεσαι
επίσης σε λιγότερο από 2 μήνες που λήγει και η επέκταση της σύμβασης μου πάλι άνεργος θα είμαι

Τι έκανε λέει;

ΕΠΕΚΤΑΣΗ;;;;

ΕΠΕΚΤΑΣΗ;;;;

Ποιός άσχετος σου έδωσε επέκταση ρε αχαΐρευτε;

Ακόμη 2 μήνες θα σε ταΐζουμε ρε κηφήνα;

Δεν μπήκε καλά η χρονιά....

iceman1988

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2007
Κριτικές
81
Like
8.218
Πόντοι
7.865
συμφωνώ σε αρκετά που λές αλλά εδώ θα διαφωνήσω. Ο στρατός μας πρέπει να γίνει επαγγελματικός χωρίς υποχρεώνεται κανένας και σε τίποτα έτσι κι αλλιώς πλέον η θητεία δεν προσφέρει και κάτι ουσιαστικό χάσιμο χρόνου είναι
Είναι θέμα προοπτικής.Ναι μεν έγινε περιττός ο στρατός,όχι επειδή μειώθηκε η θητεία,αλλά επειδή δεν υπάρχει σωστή εκπαίδευση απο τη μια,αλλά και επειδή η νέα γενιά είναι φλώροι.Εννέα μήνες είναι πολύ μεγάλο διάστημα για να εκπαιδευτεί σωστά και μεθοδικά ο μέσος στρατιώτης.Δυστυχώς σπαταλάνε τον χρόνο των παιδιών με το να τα κάνουν αγγαρειομάχους,ενώ θα έπρεπε να τους δείχνουν πως λειτουργούν τα όπλα,μάχη σώμα με σώμα,τεχνικές επιβίωσης,πρώτες βοήθειες,πολεμικές τακτικές και ότι άλλο χρειάζεται το κάθε όπλο,σώμα,κλάδος των Ενόπλων Δυνάμεων.Οι επαγγελματίες είναι μισθοφόροι,και πλέον δεν είναι όλοι Έλληνες,καθώς πολλοί αλβαναραίοι και "μουσουλμάνοι" έχουν παρεισφρήσει στις ένοπλες δυνάμεις και δεν ξέρουν γιατί και για ποιόν θα πολεμήσουν,αν χρειαστεί να το κάνουν.Και όπου χρησιμοποιούνται "επαγγελματίες" τρώνε πούτσο,γιατί δεν έχουν κίνητρο να πολεμήσουν,πέρα απο τον μισθό τους.Αν βρούν περισσότερα αλλού,πάνε αλλού.Ο εθνικός στρατός πρέπει να απαρτίζεται απο εθελοντές στρατιώτες,μόνιμους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς και μερικούς σαν τους ΕΠ.ΟΠ. για το χαμαλίκι.Δεν λέω να κάνετε  σχεδόν τρία χρόνια φανταριλίκι,όπως εμείς,αλλά τουλάχιστον το όποιο δίάστημα να είναι παραγωγικό και να παρέχει εφόδια.

iceman1988

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2007
Κριτικές
81
Like
8.218
Πόντοι
7.865
Παμε στα χωρια ρε,να γινουμε αγροτες,να παραγουμε και οτι τρωμε
Για αυτό φταίει η Ελλεϊνίδα που σνόμπαρε την αγροτιά.Θέλανε κοστουμάτους οι λούμπεν σκατοβλαχοπατσαβουροπουτσομούρες και αφήσανε να απαξιωθεί η γεωργία και κτηνοτροφία για το μουνί,τύπε.

ass_kavlos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
27
Πόντοι
66

ass_kavlos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
27
Πόντοι
66
Τι έκανε λέει;

ΕΠΕΚΤΑΣΗ;;;;

ΕΠΕΚΤΑΣΗ;;;;

Με πάγωμα προσλήψεων για το '16, παίζει κι άλλη παρατασούλα.....

arist_plat1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2015
Like
2
Πόντοι
166
Τι έκανε λέει;

ΕΠΕΚΤΑΣΗ;;;;

ΕΠΕΚΤΑΣΗ;;;;

δεν έδωσε μόνο σε εμένα αλλά σε όλους τους συμβασιούχους της συγκεκριμένης προκήρυξης λόγο έλλειψης προσωπικού στη δεη
και από που και ως που με ταίζεις? εργάζομαι και αμείβομαι όπως κάνει κάθε μισθωτός

iceman1988

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2007
Κριτικές
81
Like
8.218
Πόντοι
7.865
Εγώ όταν ήμουν φαντάρος,δεκαετίες πρίν,δεν είχα ΕΠ.ΟΠ.Δεν υπήρχε ο θεσμός τότε.Ήταν κάτι τυπάρες με πενταετίες και μετά τους μονιμοποιούσαν,γιατί δεν πήγαινε κανείς.Το ίδιο απαξιωμένες ήταν και οι ανώτατες στρατιωτικές σχολές,όπως η Ευελπίδων,η Ναυτικών Δοκίμων και η Ικάρων.Μόνο η ΣΜΑ της αεροπορίας ήταν πάντα σε καλό επίπεδο και με υψηλές βάσεις ήδη απο την εποχή μου.Εγώ,σαν δόκιμος,τους άλλαζα τα φώτα σε κάτι τέτοιους κοπρίτες.Δεν με ένοιαζε να κάτσουν να πιούν και να χαλαρώσουν προς το τελείωμα,αλλά εκείνοι όλη μέρα ξυνόντουσαν και πούλαγαν και μαγκιές και μάλιστα σε εποχές περίεργες που δεν υπήρχει κατάσταση που επικρατεί σήμερα.Το τι τρέξιμο είχαμε ρίξει στη μονάδα και το αγαπημένο μου ήταν το παιχνίδι "Τρελό Ηλεκτρόνιο" στην περίμετρο της 1ης ΜΑΛ.Άχρηστοι,αγράμματοι,ακαλλιέργητοι,άξεστοι και πλήρως άσχετοι κρατικοδίαιτοι κουράδες ήταν όλοι αυτοί και το ίδιο είναι και σήμερα(κατα τα λεγόμενα του γιού μου που έφριξε όταν είδε σε ποιούς πήγαιναν τα λεφτά του μέσου Έλληνα).Αλλά αυτό το πρότυπο προωθείται σήμερα.Δηλαδη ότι και ζαγάρι να είσαι,θα μπείς κάπου και θα βολευτείς.Ένας μάλιστα εξ αυτών κορόιδευε τον γιό μου που τελείωσε τη νομική και πήγε και έκανε μεταπτυχιακά,ενώ εκείνος απο την καφετέρια πήγε στο μεροκάματο και ήταν και περήφανος για αυτό.Το περιστατικό αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί ως κατάντια και εκφυλισμός της νεολαίας που δεν έχει άλλα όνειρα πέρα απο το να γίνουν κρατικοδίαιτοι κουραμπιέδες.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom