Νέα

Η ανεργία και η εκμετάλλευση θερίζουν τη νεολαία...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Bourdeliaris22
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 43K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποια η επαγγελματικη σας κατασταση αυτη τη περιοδο ?

• Άνεργος ψάχνομαι

Ψήφοι: 6 50,0%
  • Δουλευω κανονικα (700-1200ευρω το μήνα)

Ψήφοι: 1 8,3%
  • Δουλευω φουλ (1200 ευρω και βαλε το μήνα)

Ψήφοι: 3 25,0%
  • Ψευτοδουλευω (700 ευρω και κάτω το μήνα)

Ψήφοι: 2 16,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    12

Judge Dred89

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2014
Like
5
Πόντοι
16
Μελισσια σιγουρα,αμπελια
ο ξαδερφος ροδιες εβαλε...
Σχεδια ειναι ολα
Θα εξαντλησω τις ευκαιριες στην Αθηνα στο χωριο μου μετα το απογευμα δεν κυκλοφορει ουτε ο Χαρος
φιλε χωρις προεδρο τον δημα μην ελπιζεις,,το λεει κι ο αλεξ,, :grin:

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
Μελισσια σιγουρα,αμπελια
ο ξαδερφος ροδιες εβαλε...
Σχεδια ειναι ολα
Θα εξαντλησω τις ευκαιριες στην Αθηνα στο χωριο μου μετα το απογευμα δεν κυκλοφορει ουτε ο Χαρος
τυπε παρε και καμια επιδοτηση για τα μελισσια

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.481
Πόντοι
2.356
Βλέπω το νήμα (thread) έχει παλιώσει κάπως. Θα προσθέσω κάτι γιατί δεν θέλω να ανοίγω δικό μου thread αφού υπάρχει αυτό. Στο γυμναστήριο που πηγαίνω, κάπου στο Πειραιά, σκάει συνήθως μύτη ένας τύπος που θεωρείται περιζήτητος γαμπρός. Κοντά στα 40 Δεν είναι από πλούσια οικογένεια. Απλά είναι οδηγός λεωφορείων ΟΑΣΑ. Μιλάμε άρχοντας: Μηχανή πανάκριβη, αμάξι πανάκριβο, δικό του σπίτι και ντουζίνα γκόμενες και φουλ ελεύθερος χρόνος για ταξίδια, χόμπυ και ότι άλλο θες. Δεν τον ζηλέυω, απλά φανταστείτε που φτάσαμε...Να θεωρείται ένας υπάλληλος οδηγός λεωφορείων προνομιούχος (άσχετα αν έχει υποστεί πολλές μειώσεις στο μισθό του)... Τη καλημέρα μου.

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Βλέπω το νήμα (thread) έχει παλιώσει κάπως. Θα προσθέσω κάτι γιατί δεν θέλω να ανοίγω δικό μου thread αφού υπάρχει αυτό. Στο γυμναστήριο που πηγαίνω, κάπου στο Πειραιά, σκάει συνήθως μύτη ένας τύπος που θεωρείται περιζήτητος γαμπρός. Κοντά στα 40 Δεν είναι από πλούσια οικογένεια. Απλά είναι οδηγός λεωφορείων ΟΑΣΑ. Μιλάμε άρχοντας: Μηχανή πανάκριβη, αμάξι πανάκριβο, δικό του σπίτι και ντουζίνα γκόμενες και φουλ ελεύθερος χρόνος για ταξίδια, χόμπυ και ότι άλλο θες. Δεν τον ζηλέυω, απλά φανταστείτε που φτάσαμε...Να θεωρείται ένας υπάλληλος οδηγός λεωφορείων προνομιούχος (άσχετα αν έχει υποστεί πολλές μειώσεις στο μισθό του)... Τη καλημέρα μου.
Αδερφέ όταν λες αμάξι πανάκριβο τι ακριβώς εννοείς? Γιατί με το μισθό του ΟΑΣΑ δε το κόβω να αγόρασε κανείς ποτέ μαζερατι :grin: Από την άλλη αν έχεις ένα σίγουρο μισθό κοντά στο χιλιάρικο και μένεις μόνος με δικό σου σπίτι και τα έξοδα σου μόνο μια χαρά άρχοντας είσαι αυτό δε σημαίνει ότι είσαι προνομιούχος. Εγώ βλέπω ότι ακόμα γυρνάνε πολλά λεφτά παντού απλά ενώ πριν περνάγανε από περισσότερα χέρια τώρα περνάνε από τα μισά...

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.481
Πόντοι
2.356
Αδερφέ όταν λες αμάξι πανάκριβο τι ακριβώς εννοείς? Γιατί με το μισθό του ΟΑΣΑ δε το κόβω να αγόρασε κανείς ποτέ μαζερατι :grin: Από την άλλη αν έχεις ένα σίγουρο μισθό κοντά στο χιλιάρικο και μένεις μόνος με δικό σου σπίτι και τα έξοδα σου μόνο μια χαρά άρχοντας είσαι αυτό δε σημαίνει ότι είσαι προνομιούχος. Εγώ βλέπω ότι ακόμα γυρνάνε πολλά λεφτά παντού απλά ενώ πριν περνάγανε από περισσότερα χέρια τώρα περνάνε από τα μισά...

Όταν λέω αμάξι πανάκριβο δεν εννοώ μαζεράτι ούτε φεράρι. Εννοώ καινούριο μοντέλο που κάνει πάνω 15,000 και το πήρε πριν ένα χρόνο. Επίσης δεν τον κακολογώ. Κάθε άλλο. Απλώς τονίζω και υπογραμμίζω που φτάσαμε. Πλέον όποιος έχει μισθό σταθερό κοντά στο χιλιάρικο, δεν έχει σοβαρά έξοδα, πάγια εννοώ μπορεί να αναβει λαμπάδες κάθε μέρα... Και τονίζω πλέον ότι δεν έχει να κάνει με το κοινωνικό στάτους πια αλλά με το πόσο σταθερό εισόδημα έχεις... Στη τελευταία σου φραση έχεις δίκιο 100%

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.416
Πόντοι
6.955
Οι οδηγοί λεωφορείων βγάζανε προ κρίσης 2.800 € μηνιαίως......έργα και ημέραι βαθέου ΠΑΣΟΚ.
να βγάζει ο οδηγός λεωφορείου περισσότερα απο πιλότο F16 ή απο γιατρό δημόσιου νοσοκομείου!
Αίσχος

Οτι λες ΜΕΝΕΔΗΛΕ για τον οδηγό του λεωφορείου τα λέω κι εγώ για γνωστό μου ΔΕΗτζη (οδίχως μάλιστα πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Κατάντια, υπάρχει στρέβλωση στην αγορά εργασίας.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.481
Πόντοι
2.356
Οι οδηγοί λεωφορείων βγάζανε προ κρίσης 2.800 € μηνιαίως......έργα και ημέραι βαθέου ΠΑΣΟΚ.
να βγάζει ο οδηγός λεωφορείου περισσότερα απο πιλότο F16 ή απο γιατρό δημόσιου νοσοκομείου!
Αίσχος

Οτι λες ΜΕΝΕΔΗΛΕ για τον οδηγό του λεωφορείου τα λέω κι εγώ για γνωστό μου ΔΕΗτζη (οδίχως μάλιστα πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Κατάντια, υπάρχει στρέβλωση στην αγορά εργασίας.
΄

Δυστυχώς έχεις μεγάλο δίκιο σε αυτό Jim. Είναι ακριβώς έτσι όμως. Βέβαια εσύ το πας αλλού, όχι πώς δεν τρελαίνομαι με τους ΔΕΗτζήδες... εννοείται πώς τρελαίνομαι. Εγώ απλά θέτω ως βάση συζήτησης το γεγονός ότι πλέον δεν έχει να κάνει το κοινωνικό σου στάτους με το τι δουλειά κάνεις αλλά με το τι εισόδημα παίρνεις και ακόμα περισσότερο με το πόσο σταθερό είναι αυτό το εισόδημα. Ναι θα μου πεις υπάρχουν πάρα πολλές δικαιολογίες και αντίλογοι τουτέστιν "να δέχεσαι την αλλαγή" "να προσαρμόζεσαι" "να έχεις ευελιξία στην αγορά εργασίας" κλπ. Καλά όλα αυτά αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει τίποτε τέτοιο. Στην Ελλάδα όλες οι επιχειρήσεις είναι οικογενειακές και όλα πάνε μέσω γνωστών. Πλέον οι σταθερές εργασίες που σου επιτρέπουν να χτίσεις και όχι να είσαι σαν περιφερόμενη βάρκα είναι ελάχιστες.

Όπως είχε πει κάποιος φίλος, αν υπήρχε η διασφάλιση και η δυνατότητα ολόκληρη η Ελλάδα σε 3 - 5 χρό ια θα έφευγε στο εξωτερικό. (Θα μου πεις πλέον αυτό γίνεται πλέον, σιγά σιγά)

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.119
Πόντοι
6.515
και καθαριστρια του οικονομικων είναι καλα επι συριζα τυποι  :orchestra:

masistas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2012
Κριτικές
6
Like
1.325
Πόντοι
486
Ζω επαρχια σε μικρο χωριο.Τους μονους που βλεπω να κανουν πραγματικη ΖΩΑΡΑ ειναι οι ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ ΕΠΟΠ και ΔΥ οι οποιο ειναι ΕΡΓΕΝΗΔΕΣ ή ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ (μεχρι 32-35 χρ). Αυτοι μενουν ειτε στα πατρικα τους ειτε νοικιαζουν σπιτια με τα ενοικια να ειναι ξεφτιλα(200ε επιπλωμενο σπιτι με ηλεκτρικα 45-47 τμ).Αρα τους περισευουν,εχουν ξεκουραστες δουλειες,μικρο ωραριο και μπορουν να κανουν ζωη χαρισαμενη κ εχουν τα αμαξια του(προ κιρσης με τα δωρα Χριστουγεννα κ Πασχα ξερετε ποσα χτυπουσαν οι αμορφωτοι αυτοι που βγαλαν κουτσα στραβα ενα ΕΠΑΛ) τις γκομενιτσες τους κοκ. Οσοι ειναι αγροτες η σε ελευθερο επαγγελμα ειδικα οικοδομης και ψιχουλα βγαζουμε και δουλευουμε απ το πρωι μεχρι το βραδυ.Συν οτι ζωη μηδεν και για να πας να δεις κοσμο εχεις μετακινησεις(βενζινες κ χρονοτριβη). Οποτε οσοι το σκεφτονται για επαρχια να το κοιταξουν καλυτερα γιατι τα πραγματα ειναι δυσκολα και εδω,απλα ειναι λιγο πιο ανθρωπινες οι συνθηκες.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.481
Πόντοι
2.356
και καθαριστρια του οικονομικων είναι καλα επι συριζα τυποι  :orchestra:

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο παρασύριζα (Λαική Ενότητα κλπ) είναι πανούκλα κυριολεκτικά. Μέσα σε 179 μέρες των CAPITAL CONTROLS  φύγαν στη Βουλγαρία 60,000 επιχειρήσεις και χάθηκαν 250,000 θέσεις εργασίας. Και μη μου πει κανένας αχαρακτήριστος "και οι προηγούμενοι τι κάνανε;" Τέτοια καταστροφή δεν έχει υπάρξει... Μιλάμε ΠΛΕΟΝ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ - ΔΙΣΤΑΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΑΙΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟN ΖΗΛΕΥΟΥΝ... ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΦΤΑΣΑΝΕ.

ΥΓ Καλά αν έχει και νορμάλ δουλεια είναι και μισητός κιόλας. Γιατί μη ξεχνάμε το πόσες δουλειες για το πούτσο πάιζουν έξω... Απλήρωτες εργασίες κλπ κλπ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.481
Πόντοι
2.356
Ζω επαρχια σε μικρο χωριο.Τους μονους που βλεπω να κανουν πραγματικη ΖΩΑΡΑ ειναι οι ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ ΕΠΟΠ και ΔΥ οι οποιο ειναι ΕΡΓΕΝΗΔΕΣ ή ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ (μεχρι 32-35 χρ). Αυτοι μενουν ειτε στα πατρικα τους ειτε νοικιαζουν σπιτια με τα ενοικια να ειναι ξεφτιλα(200ε επιπλωμενο σπιτι με ηλεκτρικα 45-47 τμ).Αρα τους περισευουν,εχουν ξεκουραστες δουλειες,μικρο ωραριο και μπορουν να κανουν ζωη χαρισαμενη κ εχουν τα αμαξια του(προ κιρσης με τα δωρα Χριστουγεννα κ Πασχα ξερετε ποσα χτυπουσαν οι αμορφωτοι αυτοι που βγαλαν κουτσα στραβα ενα ΕΠΑΛ) τις γκομενιτσες τους κοκ. Οσοι ειναι αγροτες η σε ελευθερο επαγγελμα ειδικα οικοδομης και ψιχουλα βγαζουμε και δουλευουμε απ το πρωι μεχρι το βραδυ.Συν οτι ζωη μηδεν και για να πας να δεις κοσμο εχεις μετακινησεις(βενζινες κ χρονοτριβη). Οποτε οσοι το σκεφτονται για επαρχια να το κοιταξουν καλυτερα γιατι τα πραγματα ειναι δυσκολα και εδω,απλα ειναι λιγο πιο ανθρωπινες οι συνθηκες.

Στην επαρχία είναι πάρα πολύ καλά αν και εκεί έχεις σταθερές. Αλλιώς είναι δύσκολα. Πολύ δύσκολα. Αυτό που λένε κάποιοι ότι πας και εργάζεσαι και ζεις δεν ισχύει. Και θα σε παρακαλούσα αν έχεις τη καλοσύνη να αποδομήσεις, μιας και θα γνωρίζεις καλύτερα από μένα αυτό το γελοίο επιχείρημα περί τεμπέληδων που δεν πάνε στα χωράφια

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Μα γιαυτό και απορεί ο κόσμος ''πως μπαίνουν στη βουλή ακόμα''. Είναι τόσα πολλά τα βύσματα και οι έχοντες συμφέροντα άμεσα η έμμεσα που δεν πρόκειται να μείνουν ποτέ χωρίς δουλειά όλοι αυτοί πολιτικοί. Το δημόσιο είναι η μεγαλύτερη πληγή της Ελλάδας και φυσικά υπάρχουν ακόμα δεητζίδες και εφοριακοί και δημοτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι που καθαρίζουν μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει 1500αρια και για να τους ικανοποιησουν αυτούς κόβουν από τους συνταξιούχους τη μισή σύνταξη. Και ο ιδιοτικός τομέας έχει αναλάβει να σηκώσει όλο βάρος της αγοράς εργασίας. Ελλάς Ελλήνων Ελληναράδων μέχρι το τέλος του κόσμου.

masistas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2012
Κριτικές
6
Like
1.325
Πόντοι
486
Φιλε να σου πω πανω σ αυτο περι τεμπεληδων κ χωραφιων. Απ την μια η εργασια στα χωραφια ειναι   :fuck2: απ την αλλη πολυ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗ. Εγω εχω 5 χωραφια ελιες και ηδη εχω μαζεψει τα 2. Σε αυτα εκατσα και ξαναυπολογισα το τι μου βγηκε και κατεληξα να δουλευω 7-7:30 μεχρι να σκοτεινιασει για 20-28ευρω την μερα και να αποκολισω και τραυματισμους στην μεση που με κρατησαν 2 μερες στο κρεβατι. Απ την αλλη ομως υπαρχουν παιδακια που προτιμουν τα 20ε να τα δωσει η μαμα κ η γιαγια απ το να δουλεψουν. Και συνηθως δεν ειναι και στην καλυτερη οικονομικη κατασταση οι οικογενειες τους. Ειναι λοιπον φαυλος κυκλος η συγκεκριμενη κουβεντα...

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.481
Πόντοι
2.356
Μα γιαυτό και απορεί ο κόσμος ''πως μπαίνουν στη βουλή ακόμα''. Είναι τόσα πολλά τα βύσματα και οι έχοντες συμφέροντα άμεσα η έμμεσα που δεν πρόκειται να μείνουν ποτέ χωρίς δουλειά όλοι αυτοί πολιτικοί. Το δημόσιο είναι η μεγαλύτερη πληγή της Ελλάδας και φυσικά υπάρχουν ακόμα δεητζίδες και εφοριακοί και δημοτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι που καθαρίζουν μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει 1500αρια και για να τους ικανοποιησουν αυτούς κόβουν από τους συνταξιούχους τη μισή σύνταξη. Και ο ιδιοτικός τομέας έχει αναλάβει να σηκώσει όλο βάρος της αγοράς εργασίας. Ελλάς Ελλήνων Ελληναράδων μέχρι το τέλος του κόσμου.

Το κακό στην Ελλάδα είναι ότι το κλίμα είναι εντελώς αντιεπενδυτικό. Ευνοούνται μόνο οι μεγάλες και οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις. Η μικρή και η μεσαία επιχειρηματικότητα διαλύεται σιγά σιγά, Για ανεργία δεν συζητάμε καν. Μιλάμε πλέον σχεδόν ο ένας στους δύο θα είναι άνεργος στο τέλος του 2016. Εκεί μας πάνε. Πλέον αν μιλήσεις με παιδια σχολείο μόνο μία συμβουλή τους δίνουν όλοι: ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. Στην Ελλάδα αν δεν έχει ο μπαμπας ή η μαμά κάτι σταθερό να σου βρει θα βασανιστείς πολύ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ.  Πάρα πολύ δύσκαμπτη. Φυσικά δεν μιλάω για τις διάνοιες και τις εξαιρέσεις. Μιλάω για το μέσο όρο πάντα.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.481
Πόντοι
2.356
Φιλε να σου πω πανω σ αυτο περι τεμπεληδων κ χωραφιων. Απ την μια η εργασια στα χωραφια ειναι   :fuck2: απ την αλλη πολυ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗ. Εγω εχω 5 χωραφια ελιες και ηδη εχω μαζεψει τα 2. Σε αυτα εκατσα και ξαναυπολογισα το τι μου βγηκε και κατεληξα να δουλευω 7-7:30 μεχρι να σκοτεινιασει για 20-28ευρω την μερα και να αποκολισω και τραυματισμους στην μεση που με κρατησαν 2 μερες στο κρεβατι. Απ την αλλη ομως υπαρχουν παιδακια που προτιμουν τα 20ε να τα δωσει η μαμα κ η γιαγια απ το να δουλεψουν. Και συνηθως δεν ειναι και στην καλυτερη οικονομικη κατασταση οι οικογενειες τους. Ειναι λοιπον φαυλος κυκλος η συγκεκριμενη κουβεντα...

Άρα από τη μία έχουμε το ένα και από την άλλη το άλλο. Η λύση είναι πολύ απλή. Αν πράγματι το ποσό (μεροκάματο) το οποίο μπορεί να δώσει αυτός που έχει τα χωράφια είναι κάτι αξιοπρεπές αλλά δεν το δίνει, τότε είναι κάθαρμα και απλά θέλει να καρπώνεται την υπεραξία στο φουλ και γι αυτό αναζητά σκλάβους. Αν πάλι "δεν βγαίνει" και αναγκαστικά θα σου δώσει μέχρι 30 ευρώ τότε έχουμε φαύλο κύκλο, ναι. Θα μου πείτε τα απλουστεύω πολύ. Ναι, ίσως. Αλλά νομίζω έτσι είναι.

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Αν υπάρξει μαζική έξοδος των νέων στο εξωτερικό στο τέλος οι μεγάλες και οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις θα μείνουν να πουλάνε υπηρεσίες και προιόντα στο κοινό που πολύ απλά δεν θα έχει χρήματα για αγοράσει. Τα πράγματα στην οικονομία είναι κύκλος. Είναι πάρα πολλοί βέβαια αυτοί που ακόμα έχουν κάνει τη μπάζα τους και ότι και να γίνει στην Ελλάδα θα πάρουν τα πράγματα τους και θα βγούν έξω να ζήσουν. Η αγορά έχει πεθάνει και αν δεν αλλάξει το φορολογικό σύστημα δεν πρόκειται ποτέ να πάρει τα πάνω της. Όταν όμως ο Αλέξης και ο κάθε Αλέξης νοιάζεται μόνο για τα νούμερα που θα παρουσιάσει στους απέξω δεν υπάρχει καμία ελπίδα σωτηρίας.

Για μένα χρειάζεται μια πλήρης αποδόμηση και επαναδημηουργεία του δημοσίου με 50% λιγότερους υπαλλήλους (τουλάχιστον) και με καμία μονιμότητα. Να φτιάξουν ένα φορολογικό σύστημα καλό για επενδύσεις και να δόσουν κίνητρα στους ανθρώπους να δουλέψουν σε αυτές. Τώρα οι τεμπελαράδες που έχουν μάθει με τα κονέ να περιμένουν να πάει 2 για να σχολάσουν και κάθε τέλος του μήνα να πάνε να εισπράξουν από την τράπεζα για μένα μπορούν να πάνε να πνιγούν.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.481
Πόντοι
2.356
Αν υπάρξει μαζική έξοδος των νέων στο εξωτερικό στο τέλος οι μεγάλες και οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις θα μείνουν να πουλάνε υπηρεσίες και προιόντα στο κοινό που πολύ απλά δεν θα έχει χρήματα για αγοράσει. Τα πράγματα στην οικονομία είναι κύκλος. Είναι πάρα πολλοί βέβαια αυτοί που ακόμα έχουν κάνει τη μπάζα τους και ότι και να γίνει στην Ελλάδα θα πάρουν τα πράγματα τους και θα βγούν έξω να ζήσουν. Η αγορά έχει πεθάνει και αν δεν αλλάξει το φορολογικό σύστημα δεν πρόκειται ποτέ να πάρει τα πάνω της. Όταν όμως ο Αλέξης και ο κάθε Αλέξης νοιάζεται μόνο για τα νούμερα που θα παρουσιάσει στους απέξω δεν υπάρχει καμία ελπίδα σωτηρίας.

Για μένα χρειάζεται μια πλήρης αποδόμηση και επαναδημηουργεία του δημοσίου με 50% λιγότερους υπαλλήλους (τουλάχιστον) και με καμία μονιμότητα. Να φτιάξουν ένα φορολογικό σύστημα καλό για επενδύσεις και να δόσουν κίνητρα στους ανθρώπους να δουλέψουν σε αυτές. Τώρα οι τεμπελαράδες που έχουν μάθει με τα κονέ να περιμένουν να πάει 2 για να σχολάσουν και κάθε τέλος του μήνα να πάνε να εισπράξουν από την τράπεζα για μένα μπορούν να πάνε να πνιγούν.

Έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα. Απλά πλέον η αλλαγή έγινε με λάθος τρόπο. Αντί να κάνουν μεταρρυθμίσεις κάνουν φουλ φορολογία. Στην Ελλάδα προτιμούν να δίνουν σύνταξη υψηλή στα μπαμπά 50άρη συνταξιούχο από το να του μειώσουν τη σύνταξη και να κάνουν πολιτικές για να βρουν εργασία αύριο τα παιδιά του.

Άσχετο, απορώ με αυτούς που κάνουν παιδιά. Που τα φέρνουν; Σε ποιο κόσμο; Να υποθέσω θα τα στείλουν εξωτερικό έτσι; Γιατί εδώ στην Ελλάδα η νοοτροπία για να αλλάξει χρειάζονται τουλάχιστον άλλα 40 - 50 χρόνια.

Syrios

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2012
Κριτικές
8
Like
1.861
Πόντοι
216
Αυτό που έχει λεφτά αυτήν την εποχή είναι η μεταφορά των Σύριων από Αθήνα στα σύνορα με Σκόπια  ;) ;)

Καθαρίζει και η Ελλάδα έτσι και γαμάμε και τους Ευρωπαίους  :birdman:

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.481
Πόντοι
2.356
Αυτό που έχει λεφτά αυτήν την εποχή είναι η μεταφορά των Σύριων από Αθήνα στα σύνορα με Σκόπια  ;) ;)

Χιούμορ. Καταλαβαίνω.

Ναι σίγουρα μπορεί να είναι έτσι. Δεν έχεις και άδικο πάντως στη συλλογιστική σου. Στην Ελλάδα μια ζωή τέτοιες κομπιναδόρικες και ευκαιριακές επιχειρηματικές κινήσεις εντός πολλών εισαγωγικών έχουν, είχαν και θα έχουν πέραση... Συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Είτε παράνομες σαν αυτή που αναφέρεις είτε και νομιμοφανείς με ΜΚΟ κλπ.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Το εχω γραψει και παλιοτερα,κανουν χρυσες δουλειες ΚΤΕΛ,πουλμαν,πλοια και οσοι εμπλεκονται,κετεριν,τροφοδοσια κλπ.Ειναι πολλα τα λεφτα,δεν ειναι αστεια.Εξηγει και τη συμπεριφορα των τοπικων κοινωνιων και εν γενει.Η δουλεια πανω απ ολα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom