χμμμ....!
ειναι τοσο δυσκολο θεμα που πολλοι εχουνε δικιο!! (αλλοι λιγοτερο αλλοι περισσοτερο) !!
Εκτος απο τα λεφτα που φαγανε τοσα χρονια τα καθικια... δεν μπορεσανε ΑΥΤΟΙ να βρουνε μια λυση (μπορει και να μην θελαν) θα βρουμε εμεις?
Εγω πλεον εχω καταλαβει-συνηδητοποιησει οτι ζουμε μια νεα μορφη κατοχης! (και η πλακα ειναι οτι ακομη βουλιαζουμε,αν ειχαμε πιασει πατο καλα θα ηταν,δεν τον πιασαμε ομως)
Καποιος ειπε οτι η ανεργια ειναι 29% !! (και λιγο παραπανω, αν βαλεις και ολλους αυτους που ειναι πιτσιρικαδες ,αδηλωτοι στον ΟΑΕΔ και δουλευουνε <μαυρα> οσως ειναι 32%)
Καθομαστε και τσακωνομαστε εδω μεσα και εξω σε παρεες,εν μερη με τα δικια μας,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ να τσακωνομαστε μεταξυ μας!
ποσα παιρνεις ΕΣΥ?
γιατι τοσα πολλα????? και τι τελειωσες? και τι εκανες και ετι ερανες?
Αξιοκρατια ΔΥΣΤΥΧΩΣ στην ελλαδιτσα δεν υπαρχει! το χω πει πολλες φορες και εχει μαλιασει η γλωσσα μου! ειναι παραλογο Γιατρος να παιρνει 1.000 (σε νοσοκομειο ειδικευομενος) και με μισο μηνα εφημεριες 1.400 max (οι οποιες πληρωνονται στο 6μηνο και ΑΝ)
και ΕΠ.ΟΠ να παιρνει 100-150 Ε πιο λιγα....Αξιωματικος Ανθ/γος 100Ε διαφορα με ΕΠ.ΟΠ διοτι ο ΕΠ.ΟΠ εχει 4-5 χρονακια παραπανω!!
Δ.Υ. ?? επιδοματα? απο που να το πιασεις? ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΕΧΕΙ ΤΡΥΠΕΣ!! απ οπου και να το πιασεις το θεμα θα λερωθεις!!
τσακωνεστε μερικοι για Τ.Ε.Ι - Α.Ε.Ι. !!! ο καθενας εχει τελειωσει αυτο που μπορει-αξιζει και ο καθε τομεας εχει τα + και τα - !!
επειδη διαβασα απο καποιον οτι τα δικα μας πανεπιστημια δεν ειναι καλα,(παρολο που χω τελειωσει εξω) θα πω οτι ειναι παρα πολυ καλα!!
ειδα και της Αγγλιας τα πανεπιστημια της 3ετιας!! που ολλοι στην 5ετια εχουν πτυχιο και 2 μαστερ!!
ετσι βγαινουν τα πτυχια και τα μαστερ???
οσον αφορα το εξωτερικο που λενε καποιοι για δουλειες και ανεργια, ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ....!
και η Γερμανια υποφερει (οχι οπως η ΕΛΛΑΔΑ) αλλα δεν ειναι οπως παλια αλλα τα ντοκτορια χτυπανε στην ειδικοτητα 3.500 με εφημεριες!
μηχανικοι?(πολυτεχνιου) 2.500 και γνωστος μου Γερμανια με Αγγλικα basic + μαστερ 3.900!!!!
ενας φυσικος αν δεν κανει π.χ. 1 μεταπτυχιακο δεν εχει μελλον στο εξωτεριο...τι θα κανει θα διδαξει Φυσικη στην Γερμανια σε σχολιο χωρις απταιστα γερμανικα! το ιδιο κατι κοινωνιολογιες-οινολογιες-νηπιαγωγοι κλπ κλπ κλπ !!!
Δεν ειναι ευκολο να φυγεις Εξωτερικο αλλα ΟΧΙ και ακατορθωτο! αναλογως το ΠΟΥ...ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ?
επειτα καποιοι που εχουν γονεις αρωστους,δουλειες δικες τους ή γυναικα με παιδι μικρο ...δεν ειναι το ιδιο με 1 ψωλαρα 22 εως 30 που τυχον δεν εχει υποχρεωσεις!!!!
Αυστραλια που διαβασα καπου ειναι ακομη χειροτερα και απο ΚΑΝΑΔΑ!!! δεν ειναι μονο η ΒΙΖΑ....! αλλο εργατης αλλο ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ! (μην τα μπερδευουμε) με αλλη ευκολια θα βγαλεις βιζα σαν εργατης-ιδ. υπαλ. με αλλη σαν πτυχιουχος!!
η Αυστραλια μετα (και ο Καναδας) ειναι τα 2 ακρα) (Καναδας πιο κοντα) !!! κλιμα?ωρα? τροπο ζωης? ειναι παρα πολλα....!
Η Ευρωπη κατ εμε ειναι μικρη! παλια κατεβαιναν με τα καντετ απο Γερμανια.....
Πλεον τα αεροπλανα ειναι φτηνα , με ενα καλο προγραματισμο κρατησης εισιτηριου και αδειας, την <κοπανας> !!!
και για 4ημερο που λεει ο λογος......Αυστραλια οπου εχει το εισιτηριο 1,5-2.0 χιλ + ποσες μερες ταξιδι (4ημερο πηγαινε ελα)
την κοπανας μια φορα τα 5 χρονακια...!
Οσον αφορα τα ασφαλιστικα που λενε καποιοι,επειδη δεν εχω και τρελη εμπειρια και ξερω οτι ειναι θεμα το οποιο εχει μια Χ,Ψ αιμοραγια στην ελλαδα!
τσαμπα τα βαζετε καποιοι κατω με νουμερα και χαρτι και μολυβι...!
εχω φιλο που χει μαγαζι (δικο του) (τεραστιο προνομοιο) και του φενονται πολλα τα 440 (αν δεν κανω λαθος) ΤΕΒΕ που δινει το 2 μηνο!! Μπορει να του φενονται πολλα γιατι το μαγαζι δεν βγαζει οτι ΕΒΓΑΖΕ παλια, αν το παρουμε αναλογικα καποιοι εχουνε δικιο!! 440-2μηνο (νεος επαγγ)
και μου λεγε οτι του φενονται πολλα!! του λεω μαλακα...εμ συνεχιζετε και κλεβετε εστω και λιγο με αποδειξεις-λογιστη κλπ κλπ εμ θες να μην πληρωνεις και ΤΕΒΕ κανα χρονακι σαν νεος επαγγελματιας!!
αυτα ειναι παραλογα! ειναι η ΑΣΦΑΛΙΣΗ σου αν παθεις κατι....τα φαρμακα σου, του λεω πληρωνεται το νοσοκομειο (χτυπα ξυλο) αν παθεις 1 ατυχημα και εισαι ανασφαλιστος???? (καλυτερα μεινε σε 5***** ξενοδοχειο) + οτι θα παρεις συνταξη + τα παιδια σου ασφαλισμενα + γυναικα σου (οπως ειπε καποιος παραπανω ) (μειωμενη συνταξη αν πεθανεις) κλπ κλπ....!
το οτι βαζει καποια <μαυρα> ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ !! αλλα εχει και ΔΙΚΙΟ!!!
τα κοπροσκυλα φαγαν με χρυσα κουταλια ΧΡΟΟΝΙΑΑΑ τωρα.....λεφτα ασυληπτα....οχι πενταροδεκαρες που βγαζει ο κολητος μου <μαυρα> για θεμα ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ!!!!
ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΙΝΑΙ!!!!
Εχουμε γινει Βουλγαρια-Ρουμανια (γενικα αν μπλοκ) που καποτε γελουσαμε...!! με μια μεγαλη διαφορα! οτι σ αυτα τα κρατη τα 400 Ε εχουν αλλη αξια (παρολο που ανεβηκε και κει το κοστοσ παρα πολυ τα τελευταια 10 χρονια)!!! τρελη διαφορα!!! + οτι ειναι πιο μαθημενοι απο κουμουνισμο φτωχεια-πεινα κλπ κλπ!! αλλες τιμες εκει αλλες εδω ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΦΤΑ!!!!
Οπως σ αυτους τους λαους ειναι ΔΥΣΚΟΛΟ να αποβαλουν την ΡΕΤΣΙΝΙΑ του αν. μπλοκ για την γυφτια-κλεψια-πουτανια-απατεωνια και οτι αλλο συνεπαγεται ΕΤΣΙ και στην Ελλαδα ειναι δυσκολο να ΑΛΛΑΞΕΙ αυτη η νοοτροπια, απλα το γαμησι που τρωμε και θα συνεχιζουμε να τρωμε,θα μεινει στην ιστορια,να τα βλεπουν οι νεοι να μην τα κανουν αργοτερα και να θυμουνται οι παλιοι να τα διηγουνται επειτα στα εγγονια τους......! (και παει λεγοντας) !