Νέα

H "ρουφιανιά" ως μέσο σωτηρίας της χώρας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 69
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
24
Πόντοι
5.825
από την κατάσταση που υπάρχει τώρα αυτό θα μπορούσε να είναι μια "λύση", βέβαια θα πρέπει να σκεφτούμε και το ενδεχόμενο να περνάμε μεγάλο μέρος της ζωής μας σε αυτό το κομμάτι...
σκέψου την διαδικασία καταγγελίας για οποιονδήποτε λόγο...
είναι μεγάλο θέμα αλλά για μένα είναι κυρίως θέμα νοοτροπίας του κόσμου για αυτό θέλει κάποιες γενιές για να αλλάξει αυτό

Επισκέπτης
από την κατάσταση που υπάρχει τώρα αυτό θα μπορούσε να είναι μια "λύση", βέβαια θα πρέπει να σκεφτούμε και το ενδεχόμενο να περνάμε μεγάλο μέρος της ζωής μας σε αυτό το κομμάτι...
σκέψου την διαδικασία καταγγελίας για οποιονδήποτε λόγο...
είναι μεγάλο θέμα αλλά για μένα είναι κυρίως θέμα νοοτροπίας του κόσμου για αυτό θέλει κάποιες γενιές για να αλλάξει αυτό

Η καταγγελία δεν παίρνει περισσότερο χρόνο από ένα επεισόδιο της/του ΕΖΕΛ.
Η εξέτασή της ίσως πάρει, αλλά να ξέρεις ότι όσο περισσότερο ασχολείται ένα όργανο (επιθεωρητής) με μία καταγγελία, τόσο περισσότερος φόβος καλλιεργείται στους υπολοίπους υπαλλήλους, και σεβασμός στον πολίτη-καταγγέλοντα

Έχω γνωστό που δουλεύει ελεγκτής σε Τράπεζα (ίσως από τις μόνες υπηρεσίες που οι υπάλληλοι δουλεύουν με το φόβο του ελέγχου και των καταγγελιών) και μου είπε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που ασχολιούνται ακόμα και για εβδομάδες με υποθέσεις καταγγελιών (περίεργες αναλήψεις από βιβλιάρια, μίζες σε δάνεια, κλπ) αλλά το ίδιο αυτό γεγονός λειτουργεί θετικά στο ότι οι υπάλληλοι ξέρουν τι θα τραβήξουν αν κάνουν μαλακίες...

Επισκέπτης
Όσο για το πόσο σοβαρά μπορεί να αντιμετωπιστούν οι καταγγελίες, να σου θυμίσω την troktiko-fobia που είχαν όλες οι επιχειρήσεις, τη χρυσή εποχή που είμασταν όλη η Ελλάδα συντονισμένοι στο troktiko.
Με το που αναρτούσε κάποιος ποστ τους στυλ
"απαράδεκτη η Vodafone" ή καταγγελία κατά του Ταξίαρχου του στρατοπέδου τάδε,
ή στην τάδε ταβέρνα στη Σαντορίνη έφαγα και δε μού δωσαν απόδειξη,

δεν περνούσαν πάνω από 20 λεπτά μέχρι να βγει να απαντήσει επίσημα η "θιγόμενη" επιχείρηση

Δυστυχώς η χρυσή εκείνη εποχή πέρασε (ίσως ο Γκόλιας σκοτώθηκε γι αυτό το λόγο)
ωστόσο έδειξε σε όλους μας τα τρομακτικά αποτελέσματα και το πόσο τρέμουν κάποιοι τις καταγγελίες...

Rullis

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2011
Κριτικές
1
Like
21
Πόντοι
0
Ρουφιάνος είναι ο προαγωγός, μαστροπός και κατά συνεκδοχή το πρόσωπο που διαβάλλει ή συκοφαντεί κάποιον. Η λέξη προέρχεται από την ιταλική ruffiano, αρχικά έτσι λεγόταν το ψωράλογο που βάζουν μαζί με την φοράδα την εποχή του οίστρου της. Η φοράδα όμως είναι ζόρικο ον και δεν κάθεται εύκολα. Τις πρώτες μέρες κλωτσάει άσχημα, δαγκώνει και μπορεί να τραυματίσει άσχημα το αρσενικό. Γι' αυτό οι εκτροφείς, θέλοντας να αποφύγουν τυχόν τραυματισμό του καθαρόαιμου επιβήτορα, βάζουν πρώτα μαζί με την φοράδα τον ρουφιάνο. Όταν η φοράδα αρχίσει να «μαλακώνει», τότε βγάζουν τον κακομοίρη τον ρουφιάνο και ρίχνουν μέσα το άτι για τα περαιτέρω.

Πραγματική σημασία της λέξης: Ρουφιάνος είναι ο αναλώσιμος άνθρωπος που εκτελεί μια ποταπή αποστολή για λογαριασμό άλλου, ώστε να μην εκτεθεί ο εντολέας του. Ο αχυράνθρωπος. Συνηθέστερες αποστολές του ρουφιάνου είναι: - η νύξη για σύναψη παράνομης ερωτικής σχέσης χωρίς να εκτεθεί ο εντολέας (βολιδοσκόπηση). - η έκφραση απειλών, ο εκφοβισμός. - η προβοκάτσια

Αφιερωμένο στον ανώνυμο ρουφιάνο

Είμαι ένας υπάλληλος που ξέρουνε οι πάντες Κοιτώ τους εργαζόμενους αν χτύπησαν τις κάρτες Τσεκάρω αν δουλεύουνε ή αν ξύνουνε τους όρχεις Η ρουφιανιά είναι τάλαντο, ή το 'χεις ή δεν το 'χεις Ο διευθυντής μου το πρωί κερνάει καφεδάκι Είναι η ώρα κι η στιγμή που με ακούει λιγάκι Του λέω για τον καθένα σας τι λέει και τι κάνει Όσο υπάρχει Διοίκηση, θα υπάρχουν και ρουφιάνοι Ρουφιάνε, ρουφιάνε πράκτορα της Στάζι, Ρουφιάνο με φωνάζουνε μα εμένα δε με νοιάζει Ρουφιάνε, ρουφιάνε Δοσίλογε της πλάκας, Ρουφιάνο με φωνάζουνε μα εγώ γελώ σαν βλάκας
Τ’ αυτιά μου τεντωμένα συνέχεια σαν κεραίες
Πρέπει να δώσω αναφορά, την είδηση της μέρας
Κι όποιος τολμήσει ας με πει δοσίλογο και τέρας εγώ το παίζω αγωνιστής και εργατοπατέρας Αυτό είναι το πιο δύσκολο κι ας φαίνεται αστείο κάνω μονάχα μια δουλειά, κι αμείβομαι για δυο πάντα θα είμαι ο χαφιές, πιστό σκυλί στη στάνη Όσο υπάρχει Διοίκηση, θα υπάρχουν και ρουφιάνοι Ρουφιάνε, ρουφιάνε πράκτορα της Στάζι, Ρουφιάνο με φωνάζουνε μα εμένα δε με νοιάζει Ρουφιάνε, ρουφιάνε Δοσίλογε της πλάκας, Ρουφιάνο με φωνάζουνε μα εγώ γελώ σαν βλάκας
Αναρτήθηκε από ΣΥΝΔΙΣΚΑΛΙΖΩ...

Το παραθέτω αυτούσιο οπως το βρήκα γιατί άλλο πράγμα είναι η ρουφιανιά και άλλο η καταγκελία.

Επισκέπτης
Ρουφιάνοι είναι οι δημοσιογράφοι που δείχναν επί 2 εβδομάδες ποιοι ΔΕ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ το μνημόνιο και δε βγάλαν στη δημοσιότητα τη λίστα αυτών ΠΟΥ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ

Επισκέπτης
Όποιος ανέχεται σιωπηλά να διενεργείται μπρος στα μάτια του διαρκής αδικία, ρεμούλα, κλοπή, κατάχρηση, άδικος ξυλοδαρμός, μίζα, καταπάτηση των νόμων και του αυτονόητου κοινωνικού και προσωπικού δικαίου και δεν κάνει τίποτα είναι:

ΚΟΤΑ
ΔΕΙΛΟΣ
ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ (ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ)
ΗΛΙΘΙΟΣ
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ
ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΣ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΙΩΠΟΝΤΕΣ
ΜΑΛΑΚΑΣ ΑΦΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ
ΥΠΟΖΥΓΙΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ
ΚΟΡΟΙΔΟ
ΘΥΜΑ ΑΦΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΤΟΥ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ...

και πολλά άλλα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι:

ΜΑΓΚΑΣ
ΣΩΣΤΟΣ
ΞΗΓΗΜΕΝΟΣ
ΝΤΟΜΠΡΟΣ
ΚΑΘΑΡΟΣ

Ric Flair

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
εχεις δικιο .

εχω κανει απειρες φορες τον διαλογο με πελατες μου :

Πελατης : Πως ο διπλα εχει ΧΥΖ ( ΧΥΖ ειναι μια παρανομια ) και εγω οχι ?
Ric Flair : Το ΧΥΖ ειναι παρανομο .
Π : Και το πως εχει ?
RF : Τι πως το εχει ? ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ . Αν θες καντου καταγγελια .
Π : Τι εγω ? Ποτε !
RF : Δεν ειναι και τοσο κατω . Αφου σου κανει αθεμητο ανταγωνισμο .
Π : Εγω δεν γινομαι ρουφιανος .

Το αποτελεσμα ειναι οτι ο πελατης γινεται παρανομος οπως ο διπλα .

ειναι πολλες πλευρες της ιστοριας .

υπαρχει μια γενικη ταση για ατιμωρησια ( ελα μωρε τι εγινε , εδω οι αλλοι κανουν τοσα και τοσα . γιατι δεν πιανετε καναν αλλο ? κτλ )

αποκομιζω την αισθηση οτι ο ελληνας θελει την ισοπαρανομια και οχι την ισονομια .

πολλοι νομοι ειναι εκτος τοπου και χρονου .

ο ελεγχος ειναι δουλεια του κρατους .

και πολλα αλλα .

στην τελικη πιστευω οτι ΝΑΙ πρεπει να παρουμε την κατασταση στα χερια μας και να καταγγειλουμε τα κακως κειμενα και να απαιτησουμε το κρατος να αρχισει να ελεγχει τα πραματα , γιατι εχουμε να κανουμε κιαλλα απτο να καταγγελει ο ενας τον αλλο .

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
24
Πόντοι
5.825
Η καταγγελία δεν παίρνει περισσότερο χρόνο από ένα επεισόδιο της/του ΕΖΕΛ.
Η εξέτασή της ίσως πάρει, αλλά να ξέρεις ότι όσο περισσότερο ασχολείται ένα όργανο (επιθεωρητής) με μία καταγγελία, τόσο περισσότερος φόβος καλλιεργείται στους υπολοίπους υπαλλήλους, και σεβασμός στον πολίτη-καταγγέλοντα

Έχω γνωστό που δουλεύει ελεγκτής σε Τράπεζα (ίσως από τις μόνες υπηρεσίες που οι υπάλληλοι δουλεύουν με το φόβο του ελέγχου και των καταγγελιών) και μου είπε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που ασχολιούνται ακόμα και για εβδομάδες με υποθέσεις καταγγελιών (περίεργες αναλήψεις από βιβλιάρια, μίζες σε δάνεια, κλπ) αλλά το ίδιο αυτό γεγονός λειτουργεί θετικά στο ότι οι υπάλληλοι ξέρουν τι θα τραβήξουν αν κάνουν μαλακίες...

από το παράδειγμά σου, πιθανολογώ πως ελέγχονται οι κατώτεροι στην ιεραρχία υπάλληλοι. αυτό το λέω γιατί πολλές φορές οι τράπεζες κάνουν κινήσεις πχ χορήγηση δανείου σε ανθρώπους που δεν το δικαιούνται και δεν έχω ακούσει περιπτώσεις υπαλλήλων να έχουν επίπτωση (σαφώς το ότι δεν το ξέρω εγώ δεν σημαίνει πως είναι και έτσι!!!)

Επισκέπτης
από το παράδειγμά σου, πιθανολογώ πως ελέγχονται οι κατώτεροι στην ιεραρχία υπάλληλοι. αυτό το λέω γιατί πολλές φορές οι τράπεζες κάνουν κινήσεις πχ χορήγηση δανείου σε ανθρώπους που δεν το δικαιούνται και δεν έχω ακούσει περιπτώσεις υπαλλήλων να έχουν επίπτωση (σαφώς το ότι δεν το ξέρω εγώ δεν σημαίνει πως είναι και έτσι!!!)

Σ αυτό κάνεις λάθος, έχουν απολυθεί άτομα για κακές χορηγήσεις
Βέβαια σε πολύ ψηλά κλιμάκια υπάρχουν άλλες λογικές και οι αποφάσεις παίρνονται από συμβούλια οπότε είναι άλλη περίπτωση, όχι ότι εκεί είναι άγιοι
πάντως ότι και να γίνει στα οικονομικά της χώρας, αν δε μπουν για τα καλά στη ζωή μας οι λέξεις καταγγελία, έλεγχος, τιμωρία, φόβος, δεν πρόκειται ν αλλάξει τίποτα, και σ αυτό το μόνο που εμείς μπορούμε να κάνουμε σαν πολίτες είναι να αφήσουμε τη λογική του "εγώ να καταγγείλω; ποτέ" που πιο πολύ από φόβο για αντίμετρα προέρχεται παρά από αίσθηση "ντομπροσύνης" που είναι εξ ορισμού παράδοξο όταν μιλάμε για ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ

Και το ξαναλέω:
Η χώρα θα αλλάξει μόνο όταν κάθε Έλληνας κάνει 3 καταγγελίες μέσα σ ένα έτος

arcans82

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2012
Like
20
Πόντοι
16
η ρουφιανια σε εμας τους ελληνες ειναι στο DNA μας,ετσι γενιομαστε δηλαδη.και για το εξηγησω.
ξεκιναει απο τις μικρη ηλικια του δημοτικου-γυμνασιου-λυκειο παει στο πανεπιστημιο,αργοτερα για τους αντρες στο στρατο,και συνεχιζετε και για ολη την ζωη μας.αλλα κατα περιεργο τροπο ειτε ειμαστε απο την μερια του ρουφιανου,ειτε του ρουφιανευομενου δεν μας πειραζει,απλα λεμε οτι ενταξει θα περασει.
στο σχολειο ρουφιανευεις για να τα εχεις καλα με τους δασκαλους,και να λενε ολοι το καλο παιδι.
αργοτερα στο λυκειο ρουφιανευεις για να βγαλεις καμια γκομενιτσα η για να μην σε βαζουν καμια απουσια η καθηγητες.
στο πανεπιστημιο ρουφιανευεις για περνας κανενα μαθημα,και να γαμησεις καμια γκομενα συμφοιτητη σου.
στο στρατο ρουφιανευεις για να περνεις καμια αδεια και να γλιτωνεις καμια φυλακη και καμια αγγαρεια.
αν εισαι γκομενα ρουφιανευεις τον φιλο τις κολλητης σου,για να χωρισουν,η γαμιεσε μαζι του για χωρισουν.
στις παρεες ρουφιανευεις καποιον για το πιο ασχετο λογο,ετσι μονο και μονο για να τον κραξεις.
στην δουλεια ρουφιανευεις τους παντες και τα παντα για να φαινεσε οτι κανεις δουλεια.
η γονεις σου σε εμαθαν απο μικρο να ρουφιανευεις και να κοτσομπολευεις τα παντα και τους παντες.
σε μια δυσκολη στιγμη ρουφιανευεις τους παντες για να γλυτωσεις.
σε μια οικογενειακη στιγμη και ειδικα αν υπαρχουν κληρονομικα,ρουφιανευεις ακομα και την μανα σου.
και σε σχεδον καθημερινη βαση ρουφιανευεις για ολα τα πραγματα.
ρουφιανια για εμενα προσωπικα ειναι και το καθημερινο κουτσομπολιο,για εντελος ασχετα πραγματα.
γενικα σαν λαος ειμαστε ρουφιανει και παρτακιδες.ολοι εχουμε ρουφιανεψει,μας εχουν ρουφιανεψει,αλλα κατα ενα διαβολικο τροπο,με ολους ειμαστε παλι φιλοι και κανουμε και παρεα.
δυστηχως πρεπει να γινουν αλλαγες σε πολλα επιπεδα σε αυτην την χωρα,και πρωτα πρωτα πρεπει να γινουν σε προσωπικο επιπεδο απο το καθενα μας.

υ.γ. παρτε και του ρουφιανιλικι που ριχνει εδω μεσα στο σαιτ ο ενας στον αλλον.ειναι μια μικρογραφια το τι γινετε.

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
24
Πόντοι
5.825
Σ αυτό κάνεις λάθος, έχουν απολυθεί άτομα για κακές χορηγήσεις
Βέβαια σε πολύ ψηλά κλιμάκια υπάρχουν άλλες λογικές και οι αποφάσεις παίρνονται από συμβούλια οπότε είναι άλλη περίπτωση, όχι ότι εκεί είναι άγιοι
πάντως ότι και να γίνει στα οικονομικά της χώρας, αν δε μπουν για τα καλά στη ζωή μας οι λέξεις καταγγελία, έλεγχος, τιμωρία, φόβος, δεν πρόκειται ν αλλάξει τίποτα, και σ αυτό το μόνο που εμείς μπορούμε να κάνουμε σαν πολίτες είναι να αφήσουμε τη λογική του "εγώ να καταγγείλω; ποτέ" που πιο πολύ από φόβο για αντίμετρα προέρχεται παρά από αίσθηση "ντομπροσύνης" που είναι εξ ορισμού παράδοξο όταν μιλάμε για ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ

Και το ξαναλέω:
Η χώρα θα αλλάξει μόνο όταν κάθε Έλληνας κάνει 3 καταγγελίες μέσα σ ένα έτος

είμαι εναντίον της καλλιέργειας φόβου στην ζωή μας. Άλλο πράγμα ο φόβος και άλλο ο έλεγχος που σωστά επισημαίνεις πως δεν υπάρχει. Το ότι δεν κάνουμε καταγγελίες κατά τη γνώμη μου πηγάζει από την αίσθηση πως αυτό θα γυρίσει εναντίον μας με κάποιο τρόπο και από τον χρόνο και την προσπάθεια που θα πρέπει να καταβάλουμε χωρίς απαραίτητα να έχουμε κάποιο ίδιο όφελος. Και οι 2 αιτίες έχουν μια βάση αλλά η αλήθεια είναι πως αν δεν γίνει μια αρχή θα συνεχίζεται η κατάσταση αυτή...
Η αίσθησή μου πάντως είναι πως η λογική της ρουφιανιάς είχε γιγαντωθεί σε περιόδους που η πολιτική κατάσταση της χώρας ήταν τέτοια που οι ρουφιάνοι "γαμούσαν" κόσμο... Σαφώς έχουν αλλάξει οι εποχές αλλά η γενιά αυτή υπάρχει ακόμα και μαζί της οι ιδέες της...

Αφού άνοιξες το θέμα, εσύ πόσες καταγγελίες έχεις κάνει; πες μας κάτι πάνω σε αυτό...

Επισκέπτης
είμαι εναντίον της καλλιέργειας φόβου στην ζωή μας. Άλλο πράγμα ο φόβος και άλλο ο έλεγχος που σωστά επισημαίνεις πως δεν υπάρχει. Το ότι δεν κάνουμε καταγγελίες κατά τη γνώμη μου πηγάζει από την αίσθηση πως αυτό θα γυρίσει εναντίον μας με κάποιο τρόπο και από τον χρόνο και την προσπάθεια που θα πρέπει να καταβάλουμε χωρίς απαραίτητα να έχουμε κάποιο ίδιο όφελος. Και οι 2 αιτίες έχουν μια βάση αλλά η αλήθεια είναι πως αν δεν γίνει μια αρχή θα συνεχίζεται η κατάσταση αυτή...
Η αίσθησή μου πάντως είναι πως η λογική της ρουφιανιάς είχε γιγαντωθεί σε περιόδους που η πολιτική κατάσταση της χώρας ήταν τέτοια που οι ρουφιάνοι "γαμούσαν" κόσμο... Σαφώς έχουν αλλάξει οι εποχές αλλά η γενιά αυτή υπάρχει ακόμα και μαζί της οι ιδέες της...

Αφού άνοιξες το θέμα, εσύ πόσες καταγγελίες έχεις κάνει; πες μας κάτι πάνω σε αυτό...

Καμία και είμαι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ γι αυτό...

Επισκέπτης
Να σου πω περιπτώσεις που έπρεπε να κάνω καταγγελία ή παράπονο και δεν έκανα τίποτα:

1.περίπτωση ατόμου που παίρνει επιδότηση για σιτάρια, χωρίς να κάνει καν συγκομιδή. Πάει τα σπέρνει και τελείωσε. Μόνο γι αυτό βγάζει όσα μια οικογένεια όλο το χρόνο

2. Περίπτωση ατόμου που ο σύζυγος πήρε επιδότηση σαν νέος επιχειρηματίας και έκανε προέκταση το ήδη υπάρχον μαγαζί της συζύγου του  

3. Άτομο στη δουλειά μου που κοροιδεύει τους πάντες δήθεν ότι δουλεύει πολύ (και τάχα περισσότερο από όλους) ενώ είμαι ο μόνος (λόγω ιδιομορφίας της δουλειάς) που ξέρει ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΓΕΙ το οποίο είναι κοροιδία. Και αυτό με ΤΡΕΛΑ ΛΕΦΤΑ

Αυτά και πολλά άλλα χειρότερα...

Επισκέπτης
Προτείνω και τα άλλα μέλη να αναφέρουν περιπτώσεις που ξέρουν
που ξές καμιά φορά τι γίνεται... :rockon:

arcans82

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2012
Like
20
Πόντοι
16
Να σου πω περιπτώσεις που έπρεπε να κάνω καταγγελία ή παράπονο και δεν έκανα τίποτα:

1.περίπτωση ατόμου που παίρνει επιδότηση για σιτάρια, χωρίς να κάνει καν συγκομιδή. Πάει τα σπέρνει και τελείωσε. Μόνο γι αυτό βγάζει όσα μια οικογένεια όλο το χρόνο

2. Περίπτωση ατόμου που ο σύζυγος πήρε επιδότηση σαν νέος επιχειρηματίας και έκανε προέκταση το ήδη υπάρχον μαγαζί της συζύγου του  

3. Άτομο στη δουλειά μου που κοροιδεύει τους πάντες δήθεν ότι δουλεύει πολύ (και τάχα περισσότερο από όλους) ενώ είμαι ο μόνος (λόγω ιδιομορφίας της δουλειάς) που ξέρει ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΓΕΙ το οποίο είναι κοροιδία. Και αυτό με ΤΡΕΛΑ ΛΕΦΤΑ

Αυτά και πολλά άλλα χειρότερα...
1.αυτο το κανουν οι μισοι αγροτες τις ελλαδος εδω και χρονια.οπως και τα λεφτα που πηραν για αγροτικα μηχανηματα,τα εκαναν μερσεντες,και εξοχικα,και διαμερισματα για τα παιδια τους επειδη δεν ηθελαν να μεινουν στο χωριο.τωρα που γυρνανε τα παιδια τους στο χωριο ανεργα και αφραγκα,ας σκαβουν με τις πουτσες τους τα χωραφια.

2,αυτο επισης το εκανε ολοι η ελλαδα.αυτο δεν ηταν επιδοτηση,αυτο ηταν πελατειακη σχεση κρατος και πολιτη μεσω οαεδ.οι περισσοτεροι παντως που εκαναν αυτη τη πουστια,την εχουν πληρωσει για τα καλα.επειδη ηταν ασχετοι με επιχειρησεις και εμποριο,και τα μαγαζια τους εκλεισαν,και χρωστανε  σε τεβε και ικα,μια με την αλλη τους βγηκε και η επιδοτηση ξυνη

3,αν ειναι στο δημοσιο,σαν αυτον τον κοπριτη εχει  χιλιαδες.αν ειναι στον ιδιωτικο τομεα μαλλον κανενας ρουφιανος του αφεντικου θα ειναι για να μην τον κανουν τιποτα.

arcans82

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2012
Like
20
Πόντοι
16
Προτείνω και τα άλλα μέλη να αναφέρουν περιπτώσεις που ξέρουν
που ξές καμιά φορά τι γίνεται... :rockon:
ρε φιλε ολοι η ελλαδα ειναι γεματες περιπτωσεις τετοιες.τι θελεις δηλαδη να δινουμε τηλεφωνα και ονοματα?
οτι εγινε εγινε,πλεον το θεμα ειναι να κοπουν ολα αυτα,και ο καθενας να παρει τη θεση που του αξιζει.

Επισκέπτης
ρε φιλε ολοι η ελλαδα ειναι γεματες περιπτωσεις τετοιες.τι θελεις δηλαδη να δινουμε τηλεφωνα και ονοματα?
οτι εγινε εγινε,πλεον το θεμα ειναι να κοπουν ολα αυτα,και ο καθενας να παρει τη θεση που του αξιζει.

τουλάχιστον έτσι θα βγάλουμε μία λίστα με τα είδη  :rolleyes: λαμογιάς στη χώρα  :o

ήδη βρήκαμε 3 περιπτώσεις
που ξέρεις ίσως τα συμπεράσματα μας εκπλήξουν...

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
24
Πόντοι
5.825
Και τι σε κρατάει για να μην κάνεις καταγγελία;

Stories