Νέα

H μαλακία πάει σύννεφο: το Άγιο Φως

• Μέλος που άνοιξε το νήμα democrat
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 52K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616
Εγώ έχω να προτείνω κάτι άλλο για άλλη επέτειο.
Κάθε 17η Νοεμβρίου
να πηγαίνουμε όλοι στο Πολυτεχνείο,
εκεί που είναι η αναμνηστική πλάκα για τον Καλτεζά
και να ρίχνουμε από ένα χέσιμο , κατούρημα ...
ό,τι βολεύεται κανείς ...

Κόφ'το το ομπάν.

Σε χαλάει.

Επί 20 χρόνια ωραίος και μοσχομυριστός ο Άγιος.
Στα 21 άνοιξε τα κιτάπια ο 'Αγιος Πέτρος, κάτι αμαρτίες του βρήκε και ........

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220

ταιριαζει γαντι και με τον τιτλο του θεματος  :2funny:

tesla82

Σεβαστός
Εγγρ.
17 Ιουν 2007
Κριτικές
14
Like
25
Πόντοι
1.997
Δεν έχεις καθόλου δίκιο. Η επιβολή της πίστης γίνεται και είναι επιτακτική στην Ελλάδα και δυστυχώς στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη. Έχεις σκεφτεί πως θα αντιμετωπίσουν οι Χριστιανορθόδοξοι δάσκαλοι το παιδί σου στο σχολείο αν εσύ δηλώσεις άθεος και ζητήσεις να μην συμετέχει σε θεολογικού τύπου μαθήματα;
Ο εξαναγκασμός είναι όχι μόνο σκληρός αλλά και ιδιαίτερα βρώμικος!

Εγώ πάντως γουστάρω! Αν ένας γονιός δηλώσει ότι το παιδί του δε θέλει να κάνει θρησκευτικά, είτε αν γίνεται βάζω τα θρησκευτικά τελευταία ωρα και έρχεται και το παίρνει κ σχολάει ή την αράζει σε μια γωνιά και ζωγραφίζει/κάνει τα μαθήματά του/απασχολείται με κάτι άλλο τελοσπάντων όσο κάνω μάθημα.
Δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείται a priori οτι οι δάσκαλοι αν είμαστε Χ.Ο. είμαστε και υπερασπιστές της πίστης. Προσωπικά για μένα είναι μια υποχρέωση και αυτή η διδασκαλία. ΑΣΧΕΤΑ με το τι ΕΓΩ πιστεύω, είμαι υπάλληλος ενός κράτους, με επίσημη θρησκεία μια συγκεκριμένη, και το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών λέει ότι πρέπει να διδάξω αυτά τα πραγματα. Από εκεί και πέρα εγώ ως δάσκαλος δεν έχω κανένα ρόλο ούτε να παθιαστώ ούτε τίποτα.

Βέβαια αναγνωρίζω, πως αυτό συμβαίνει κυρίως με τους νέους δασκάλους, γιατί μερικοί παλιότεροι...άστα.

Πάντως να σας δώσω ενα fun fact να γουστάρουμε; Υπάρχουν γειτονιές ολόκληρες, που ελέγχονται από εκκλησίες. Και που όταν έχουμε στο σχολείο κάποιο happening, ή κάποια γιορτή, και θα έχουμε αποκριάτικο πάρτυ, με ταχυδακτυλουργούς, μάγους,κλόουν, καραγκιοζοπαίχτες, whatever, η κοντινή εκκλησία (για όσους μπορεί να επηρεάσει) ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ σε κάποιους γονείς να μη στείλουν τα παιδιά τους σχολείο, αυτή τη μέρα. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΧΟΥΝΤΑ!

Και ας φωνάξετε τώρα όσο θέλετε όσοι θιγείτε, ότι είναι παγανιστικά έθιμα αυτά κλπ. Με ποιο δικαίωμα ένα παπαδαριό, επιβάλλει στο παιδί να μην έρθει σχολείο;
Και δε μιλάω καν για όποτε έχει κάποια major λειτουργία η εκκλησία, όπου τα παιδάκια πρώτα θα ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ο παπας να είναι εκεί, και να μοιράσουν άρτους και να έρθουν μετά μωρε, κατα τις 10 στο σχολείο. Στα ΠΑΠΑ-ρια του το τι μόρφωση έχασαν τις πρώτες ώρες. Εκαναν αρτοκλασία και ήταν σημαντικότερο για το 7χρονο αυτό το πράγμα...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Και όχι μόνον.
Επειδή αεροδρόμια δεν υπάρχουν παντού σε κάποια νησιά το "'Αγιον Φως" το μεταφέρει το Λιμενικό.

Βέβαια είναι προφανές αδύνατον το "'Αγιον Φως" να μεταφέρεται σε κάθε Ελληνική Εκκλησία κάθε χωριού οπότε είναι σίγουρο ότι μερικοί κάνουν Ανάσταση με μπαγιάτικο Φως.
Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν πολλά χωριά και λίγοι παπάδες οπότε σε μερικά η Ανάσταση γίνεται και πριν τις 12 για να πάει ο παπάς στο επόμενο χωριό (εδώ βεβαίως δεν πρόκειται για θαύμα)

Τέλος, να παρατηρήσω ότι αυτή η φάμπρικα άνοιξε πρόσφατα.
Και συγκεκριμένα όταν η Ολυμπιακή άρχισε να πετάει στο Ισραήλ.

Πριν, και μέχρι την δεκαετία του 80, εγώ ΔΕΝ θυμάμαι να έρχονταν κανένα Άγιο Φως. Μια χαρά ανασταίνονταν ο Κύριος και τότε.

Και αν η μνήμη μου με απατά είμαι σίγουρος ότι κανένα τέτοιο θαύμα δεν γίνονταν πολύ παλιότερα. Γιατί θα το μνημόνευε ο Παπαδιαμάντης ας πούμε.

ακόμη μια λαμογιά του ΠΑΣΟΚ...  :birdman:
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Χρόνια Πολλά Σαυράκο !!!!!!!!!!!!!!!!

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Μήπως το θέμα ξανάγινε επίκαιρο?

Ναι, τώρα που δεν υπάρχει κρατική Ολυμπιακή, πως "έρχεται" το Άγιον φως από το Ισραήλ?

Πληρώνει ο Βασιλάκης (Νέα ΟΑ) το αεροπλάνο?
Στέλνουν AEGEAN?
Στέλνουν C130 της αεροπορίας (οπότε το πληρώνουμε όλοι)?

Ξέρετε τι κόστος ανά ώρα πτήσης έχει ένα C130?

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.098
Πόντοι
17.085
Μπα. Κάνουν κάτι πολύ πιο απλό...

Συνημμένα

• agio-fos.jpg
    agio-fos.jpg
    14,3 KB · Εμφανίσεις: 19

Επισκέπτης
Ξέρετε τι κόστος ανά ώρα πτήσης έχει ένα C130?

Μεγαλύτερο από το κόστος νοσηλείας των ανασφαλιστων Αλβανών, Πάκηδων
και λοιπών μαυριδερών κωλομπαράδων ;;;;;

Θα μου πεις βέβαια το άγιο φως δεν γαμάει ελληνόφωνους πούστηδες
ενώ τα πάκια σε βίλλες αμαλίες, πάρκο ναυαρίνου κτλ
ξεσκίζουν αναρχοαυτόνομες σούφρες ....

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Μεγαλύτερο από το κόστος νοσηλείας των ανασφαλιστων Αλβανών, Πάκηδων
και λοιπών μαυριδερών κωλομπαράδων ;;;;;

Θα μου πεις βέβαια το άγιο φως δεν γαμάει ελληνόφωνους πούστηδες
ενώ τα πάκια σε βίλλες αμαλίες, πάρκο ναυαρίνου κτλ
ξεσκίζουν αναρχοαυτόνομες σούφρες ....

Μια ζωή μαλάκας θα παραμείνεις

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Με καθυστέρηση αναχώρησε η ελληνική αποστολή που θα μεταφέρει το Άγιο Φως
23 Απρ. 2011, 10:53

Φωτογραφία: Eurokinissi
Λίγο μετά τις 10 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου -με τρεις ώρες καθυστέρηση- αναχώρησε τελικώς από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το αεροσκάφος της ελληνικής αποστολής που μεταβαίνει στα Ιεροσόλυμα για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός. Επικεφαλής της αποστολής είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης.

Αρχικώς, το αεροσκάφος τύπου Embraer απογειώθηκε στις 7 το πρωί, αλλά έπειτα από μισή ώρα πτήσης παρουσίασε τεχνική ένδειξη, με αποτέλεσμα ο πιλότος να το προσγειώσει προληπτικά στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η ελληνική αποστολή αναχώρησε για τα Ιεροσόλυμα με άλλο αεροσκάφος του ιδίου τύπου, το οποίο έφθασε εκτάκτως από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, προκειμένου να μεταφέρει την αποστολή στους Αγίους Τόπους.

Το Άγιο Φως θα παραδώσει μετά τη λήξη της τελετής στον Πανάγιο Τάφο ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ' λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, και η άφιξή του στην Ελλάδα αναμένεται περί τις 6:30 μμ.

Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος, οι βουλευτές Μιχάλης Παντούλας από το ΠΑΣΟΚ, η Ουρανία Παπανδρέου από το ΛΑΟΣ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου.

Newsroom ΔΟΛ
Μια ερωτιση? :2funny:Γιατι δεν αναβουνε το Αγιο φως με εναν αβαπτηρα σε καποια εκκλησια και παλι Αγιο θα ειναι αν το εχει αγιασει ο Παπάς :2funny:

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Μαλάκας= όποιος δεν γαμιέται στα εξάρχεια ;;;;;
Δίκιο έχεις.

Ας πούμε ότι κάποιοι γαμιούνται στα εξάρχεια όπως λες.  Έτσι, για να γίναται συζήτηση.

Αυτό, ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ με το κόστος του να φέρουν αεροπορικώς εδώ ένα κερί αναμμένο?

Μας περισσεύουν?

Και επειδή ΞΕΡΕΙΣ ότι δε μας περισεύουν, γι αυτό λέω ότι είσαι μαλάκας.

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
43
Πόντοι
66
Ορισμένοι μαλακες ασχοληθείτε με τα μπουρδελα κι αφήστε ήσυχο το Άγιο Φως Μεγαλοπαρασκευατικα. Άντε με τον κάθε καργιολη απλυτο προοδευτικό της πουτσας που δεν έχει ιερό και όσιο εδώ μέσα...

Επισκέπτης
Ο τάφος του Φούντα που είναι ;;;
Επειδή έφαγα κάτι φασολάδες τελευταίως ....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom