Δεν έχεις καθόλου δίκιο. Η επιβολή της πίστης γίνεται και είναι επιτακτική στην Ελλάδα και δυστυχώς στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη. Έχεις σκεφτεί πως θα αντιμετωπίσουν οι Χριστιανορθόδοξοι δάσκαλοι το παιδί σου στο σχολείο αν εσύ δηλώσεις άθεος και ζητήσεις να μην συμετέχει σε θεολογικού τύπου μαθήματα;
Ο εξαναγκασμός είναι όχι μόνο σκληρός αλλά και ιδιαίτερα βρώμικος!
Εγώ πάντως γουστάρω! Αν ένας γονιός δηλώσει ότι το παιδί του δε θέλει να κάνει θρησκευτικά, είτε αν γίνεται βάζω τα θρησκευτικά τελευταία ωρα και έρχεται και το παίρνει κ σχολάει ή την αράζει σε μια γωνιά και ζωγραφίζει/κάνει τα μαθήματά του/απασχολείται με κάτι άλλο τελοσπάντων όσο κάνω μάθημα.
Δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείται a priori οτι οι δάσκαλοι αν είμαστε Χ.Ο. είμαστε και υπερασπιστές της πίστης. Προσωπικά για μένα είναι μια υποχρέωση και αυτή η διδασκαλία. ΑΣΧΕΤΑ με το τι ΕΓΩ πιστεύω, είμαι υπάλληλος ενός κράτους, με επίσημη θρησκεία μια συγκεκριμένη, και το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών λέει ότι πρέπει να διδάξω αυτά τα πραγματα. Από εκεί και πέρα εγώ ως δάσκαλος δεν έχω κανένα ρόλο ούτε να παθιαστώ ούτε τίποτα.
Βέβαια αναγνωρίζω, πως αυτό συμβαίνει κυρίως με τους νέους δασκάλους, γιατί μερικοί παλιότεροι...άστα.
Πάντως να σας δώσω ενα fun fact να γουστάρουμε; Υπάρχουν γειτονιές ολόκληρες, που ελέγχονται από εκκλησίες. Και που όταν έχουμε στο σχολείο κάποιο happening, ή κάποια γιορτή, και θα έχουμε αποκριάτικο πάρτυ, με ταχυδακτυλουργούς, μάγους,κλόουν, καραγκιοζοπαίχτες, whatever, η κοντινή εκκλησία (για όσους μπορεί να επηρεάσει) ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ σε κάποιους γονείς να μη στείλουν τα παιδιά τους σχολείο, αυτή τη μέρα. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΧΟΥΝΤΑ!
Και ας φωνάξετε τώρα όσο θέλετε όσοι θιγείτε, ότι είναι παγανιστικά έθιμα αυτά κλπ. Με ποιο δικαίωμα ένα παπαδαριό, επιβάλλει στο παιδί να μην έρθει σχολείο;
Και δε μιλάω καν για όποτε έχει κάποια major λειτουργία η εκκλησία, όπου τα παιδάκια πρώτα θα ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ο παπας να είναι εκεί, και να μοιράσουν άρτους και να έρθουν μετά μωρε, κατα τις 10 στο σχολείο. Στα ΠΑΠΑ-ρια του το τι μόρφωση έχασαν τις πρώτες ώρες. Εκαναν αρτοκλασία και ήταν σημαντικότερο για το 7χρονο αυτό το πράγμα...