Νέα

H μαλακία πάει σύννεφο: το Άγιο Φως

• Μέλος που άνοιξε το νήμα democrat
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 52K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Phineas.Freak

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαρ 2011
Κριτικές
5
Like
19
Πόντοι
1
Γενικώς θεωρώ το νήμα μαλακία
αλλά μια και έκατσα μισή ώρα να διαβάσω τι γράφατε στις τελευταίες 10 σελίδες, ας πω κι εγώ κάτι.
1. γενικώς έχουνε επιδοθεί οι επιστήμονες σε έναν αγώνα να αποδείξουνε πως ο Χριστός ήταν μούφα. Κάποια τους πιάνουν, κάποια άλλα όχι.
2. Θα παρακαλούσα κάποιον σχετικό να μου πει πώς γίνεται το πάσχα των καθολικών με δεδομένο πως δεν αποδέχονται το άγιο πνεύμα. Τα θρησκευτικά μου δυστυχώς δεν είναι στο φόρτε τους - θυμάμαι μόνο όσα πραγματικά μου έκαναν αρκετή εντύπωση ώστε να τα θυμάμαι.
3. ο καθένας πιστεύει σε ό,τι γουστάρει η ψυχή του. Και εκφράζει την άποψή του όπως νομίζει - τις κρίσεις επίσης ο καθένας τις κάνει για την πάρτη του.

4. έχω επίσης μια ακόμα απορία: σχετικά με τη Βίβλο και την ιστορία του Μωυσή. Υπάρχουνε ιστορικά δεδομένα που να επιβεβαιώνουνε την έξοδο από την Αίγυπτο δούλων; Των καταστροφών; Έστω της ύπαρξης τότε των συγκεκριμένων Φαραώ; Ρωτάω γιατί δεν ξέρω.

Ίσως κάποιες απορίες σου ληθούν και ίσως να σου δημιουργηθούν και νέες! Το σίγουρο είναι ότι στα τρία αυτά video (είναι ένα σε τρία μέρη: Zeitgeist [Religion] The Greatest Story Ever Sold) θα βρεις πολλές συγκεντρωμένες ενδιαφέρουσες πληροφορίες:

quilanos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Φεβ 2011
Κριτικές
2
Like
157
Πόντοι
281
Χαίρομαι που αποδέχτηκες όλα τα υπόλοιπα! Αυτό δείχνει ειλικρίνεια!

Oχι, κανεις λαθος! :2funny: Απλα πήγα να ξαπλωσω και έγραψα απλα κ κατανοητα ό,τι χρειαζοταν κ τιποτα παραπανω. Τα οσα εγραψες περι παπαδαριου (που οντως ορισμενοι, οχι ομως η πλειοψηφια, εχουν κάνει πραγματα που δεν τιμουν το 'σχημα' τους) δεν ειναι οντως αληθεια. Τωρα τι κανουν οι αιρεσεις κ οι αλλες θρησκειες ή τι προκειται να κανουν, δε με αφορα διοτι κοιταω τη δικη μου. Και ξαναλεω δε με πειραζει, ισα ισα που επικροτω αυτο που γινεται με το Αγιο Φως.
Επισης, δεν εγραψα τιποτα για τα σχολεια της επαρχειας και την εξαιρεση απο τα θρησκευτικα κλπ, διοτι αυτα δεν γινονται πουθενα. Λάσπη θες να πετάξεις, πετα τη. Ο καθενας κρινεται απο αυτα που λεει κ κανει.

Επισκέπτης
Η εκκλησία φίλε δεν πληρώνει ποτέ...Αυτό θάπρεπε να το ξέρεις...

Τις συναγωγές όμως , τις πληρώνουμε κι όλας.ΑΔΡΑ:

Με βάση αυτή τη συμφωνία, ακολούθησαν διάφορες "επιτροπές" οι οποίες εκτίμησαν τα "κτήματα" του παλαιού εβραϊκού νεκροταφείου σε 9.943.697 ευρώ. Και σήμερα - χωρίς η υπόθεση να έχει φτάσει στα δικαστήρια- έρχεται ο υπουργός με το σχέδιο νόμου να δεσμεύσει το ελληνικό κράτος στην καταβολή ακριβώς αυτού του ποσού στην Ισραλίτικη Κοινότητα Θεσσαλονίκης, σε δύο έντοκες δόσεις.

[size=15pt]Το Ελληνικό Δημόσιο είχε παρέμβει υπέρ του ΑΠΘ το 1992 και ισχυριζόταν ότι καμία αποζημίωση δεν έπρεπε να δοθεί στην Ισραηλιτική κοινότητα,[/size] καθώς η "ιδιοκτησία" της έκτασης την οποία η ΙΚΘ ισχυριζόταν ότι της είχε δοθεί με "ταπιά" από το τουρκικό δημόσιο, περιήλθε στο ελληνικό Δημόσιο εκ διαδοχής.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Mαλακα-αντρεα (δεν ξερω αν σε λενε αντρεα..αλλα το 1ο συνθετικό εισαι σιγουρα), αν σου ειναι τοσο σοβαρο σαν θεμα και σε απασχολει τοσο εντονα που καθεσαι και γραφεις εδω μεσα, οντας απο τους πρωτους 5 που απαντησαν στο εν λογω θεμα, δειχνει ποσο κομπλεξ κουβαλας για την Εκκλησια και κατ'επεκταση τον Θεο. Συν τοις αλλοις, οταν για τοσους ανθρωπους, μια ολοκληρη χωρα, ειναι κάτι τοσο ιερο και θαυμαστο που συμβαινει μια φορα το χρονο, οι αντιφρονουντες ας πανε να κανουν τα παραπονα τους στον πρωθυπουργο, στο Φαναρι και δεν ξερω που αλλου. Μειοψηφια ειστε, δημοκρατια εχουμε, η πλειοψηφια των πολιτων της χωρας ειναι χριστιανοι ορθοδοξοι και δεχονται το Αγιο Φως και ως θαυμα, και με τιμες και με αεροπλανο. Ειτε αυτο αρεσει σε καποιους (εθνικους μειοδοτες γενικοτερα), ειτε οχι...κι ας πηξαμε απο δαυτους.

Μαλακο-Παχούμιε (δε ξέρω αν σε λένε Παχούμιο αλλά θα σου πήγαινε) είναι προφανές ότι τις θρησκευτικές σου πεποιθήσεις στις υποβάλλει η γενικότερη προσωπικότητά σου, η οποία επίσης σε εξωθεί να διατυπώνεις τέτοιες απόψεις.
Συγκεκριμένα:

1) Δε χρειάζεται να με απασχολεί κάτι "σοβαρά" για να γράφω εδώ μέσα. Και εν πάσει περιπτώσει, δε θα κρίνεις ΕΣΥ ποιος θα γράφει και ποιος δε θα γράφει. Όπως γράφεις κι εσύ τις μαλακίες σου, μπορεί και ο καθένας να γράφει τις δικές του. Οι υπόλοιποι, που δε γράφουν, αλλά κρίνουν τι διαβάζουν, βγάζουν τα συμπεράσματα που πρέπει να βγάλουν. Χάπα τις λοιπόν στο ποιος γράφει και τι γράφει, διάβαζε, κι άμα θέλεις πες και τη δικιά σου άποψη. Όπως και τη λες άλλωστε.

2) Κόμπλεξ εγώ? Κόμπλεξ σε τι? Κόμπλεξ σε κάτι που δεν υπάρχει? Μα δε καταλαβαίνεις το παράλογο της άποψης σου? Αν θες να με θάψεις, δε βρίσκεις κάτι καλύτερο από το να με πεις "κομπλεξικό με τη θρησκεία"?

3) Το ξαναέγραψα, δε με ενοχλεί ΚΑΝΕΝΑ άγιο φως. Κανένα άγιο ραδίκι, καμία άγια παντόφλα. Με ενοχλεί ότι τη δικιά σου λόξα (και πολλών άλλων) με υποχρεώνει το ελληνικό κράτος να την πληρώνω (από τους φόρους μου). Σε αυτό δεν απάντησες, απάντησε κάποιος άλλος (μαλάκας νομίζω φούφουτος) που είπε "Θέλεις δε θέλεις, θα πληρώνεις". Εκεί, όπως καταλαβαίνεις σταματάει η κουβέντα (νομίζω ότι εσύ καταλαβαίνεις παραπάνω από αυτόν).
Σταματάει όπως σταμάταγε η κουβέντα με όποιον έλεγε κάπου "όχι, δεν έιναι έτσι!" και τον οδηγούσαν στην πυρά. Αφού γινόταν κάρβουνο, δε μίλαγε πια. Κουβέντα τέλος.

4) Δε χρειάζομαι παραπεμπτικό από σένα για να πάω στον πρωθυπουργό και στο φανάρι. Άμα κρίνω ότι πρέπει, πάω και μόνος μου. Εδώ γράφω το παράπονό μου διότι:

4.1) Ίσως το διαβάσει και ο πρωθυπουργός.
4.2) Ίσως το διαβάσει και ο φανάρης.
4.3) Ίσως το διαβάσει κάποιος που ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ότι το αεροπλάνο που πάει στο Τελ-Αβιβ το πληρώνει κι αυτός, και αναρωτηθεί, σαν και μένα, ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ να το πληρώνει.
4.4) Μ’ αρέσει να εκνευρίζω κάτι τύπους σαν και σένα, που νομίζουν ότι αυτό που οι ίδιοι πιστεύουν, πρέπει να το πιστεύουν και όλοι οι άλλοι. Ε, δεν είναι όλοι σαν και σένα.
4.5) Ρωτώντας εδώ: "Γιατί πρέπει εγώ που δεν πιστεύω στο άγιο φως να πληρώνω το αεροπλάνο που πάει να φέρει το κερί?" ίσως κάποιος μου δώσει μια απάντηση και να με μεταπείσει, ότι καλώς το πληρώνω. Μέχρι τώρα αυτό δεν έχει συμβεί. Το επιχείρημα: "Πληρώνεις τον Παπακωσταντίνου, το κερί σε πειράζει?" δε με πείθει, γιατί ΟΥΤΕ τον Παπακωσταντίνου μ’ αρέσει που τον πληρώνω. Το άλλο (και δικό σου) επιχείρημα "εδώ είμαστε ΧΟ σε πλειοψηφία, άρα μας αρέσει και το πληρώνουμε" επίσης δε με πείθει, γιατί για το ψώνιο της πλειοψηφίας δε δικαιολογείται να βαρύνεται το σύνολο. Δεν είναι ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΓΚΗ το φως (όπως η παιδεία, η ασφάλεια, οι δρόμοι, οι γέφυρες και η υγεία), για να το πληρώνουν όλοι. Να το πληρώνουν αυτοί στους οποίους κάτι προσφέρει. Εγώ, δεν πιστεύω σε τίποτα, είμαι μειοψηφία, και δε μου προσφέρει. Ο δε άλλος ο φουκαράς που πιστεύει στο μωάμεθ (επίσης μειοψηφία), ΓΙΑΤΙ επίσης πρέπει να πληρώνει το δικό σου αεροπορικό κερί?

Τελειώνοντας, και επειδή λες ότι "πήξαμε στους εθνικούς μειοδότες" εννοώντας μειοδότες αυτούς που ΔΕΝ πιστεύουν στο αεροπορικό κερί σου, σου λέω ότι το αντίστροφο ισχύει: Εθνικός μειοδότης είναι αυτός που δαπανά τους εθνικούς πόρους για να κάνει το κέφι του, και όχι αυτός που ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ πως δαπανώνται οι πόροι.

Και είναι προφανές (από αυτά που γράφεις γενικότερα) ότι εσύ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ.
Απλώς πιπιλίζεις.

Αυτά για πρώτο πιάτο, Παχούμιε.

Μα φιλε μου, κανεις δεν σου λεει οτι πρεπει να πιστεψεις. Ποιος στο ειπε, αληθεια? Σε αναγκασε κανεις? Εισαι εντελως ελευθερος και να μην πιστεψεις και να αμφισβητησεις και να μην το δεχτεις. Μην νευριαζεις τσαμπα και βερεσε. Χαλαρωσε...

Μάλιστα. Χαλάρωσε όμως, όταν σε ηλικία 6 μηνών σε βούτηξαν στην κολυμπήθρα για να λέγεσαι σήμερα "ΧΟ" και να μετράς στη στατιστική, όταν "είτε το θέλεις είτε όχι" πληρώνεις το αεροπλάνο για το κερί, όταν "είτε το θέλεις είτε όχι" πληρώνεις τους παπάδες, όταν "είτε το θέλεις είτε όχι" πληρώνεις σφαγιαστικούς φόρους, ενώ οι παπάδες ΔΕΝ πληρώνουν. Χαλάρωσε, χάλαρωσε όμως.

είναι βέβαιο ότι το Άγιο Φως μεταφέρεται κρατική δαπάνη?

Ναι, φίλε. Και δεν είναι μόνο το δρομολόγιο ATH-TELAVIV-ATH, είναι και όλα τα εσωτερικά κατόπιν, γιατί (πάλι με αεροπλάνα) το πάνε σε "διάφορες πόλεις της χώρας".

Λες η Π.Α. να κόβει τιμολόγιο στην εκκλησία της Ελλάδος και να το πληρώνεται?

Ο εξαναγκασμός είναι όχι μόνο σκληρός αλλά και ιδιαίτερα βρώμικος!

Σώωωωωπα καημένε, τι λες τώρα! Υπερβάλλεις!  Γιατί δε χαλαρώνεις λίγο?

.... η προσευχή και οι κάθε λογής ιστοριούλες περί Χριστούλη και Παναγίτσας εισάγονται από τα νήπια αν όχι από τα προνήπια. Αν αυτό δεν είναι προσηλυτισμός τότε τι είναι?
Αν όμως η πρώτη επαφή ενός ανθρώπου με τα λεγόμενα "Θεία" γίνει αφότου αποκτήσει ώριμη και κριτική σκέψη τότε θα είναι απόλυτα ελεύθυερος να αποδεχτεί ή όχι την πίστη. Διαφορετικά είναι βρώμικος εξαναγκασμός.

Μα τι λες τώρα?  Το 6 ή 12 ή 18 μηνών νήπιο που το βαφτίζουν, δεν έχει "ώριμη και κριτική σκέψη"? Πως το λες αυτό? Θα αστειεύεσαι σίγουρα!

(Μη στενοχωριέσαι όμως: "Καθαρίζει" το μωρό από το νερό (και το λάδι) της κολυμπήθρας - γιατί κουβαλάει βρωμιές!)

η επισημη θρησκεια του κρατους με βαση το συνταγμα ειναι η ορθοδοξη χριστιανικη!
κλαψε οσο θες τωρα και παρε το μπουλο με τις ηλιθιες αποριες σου!

Να η θρησκευτική ελευθερία, ο σεβασμός στον συνάνθρωπο (ότι και να πιστεύει), η δημοκρατικότητα, και η ευρύτητα του πνεύματος!  Ο πεφωτισμένος memos@n απεφάνθη!

quilanos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Φεβ 2011
Κριτικές
2
Like
157
Πόντοι
281
Μαλακο-Παχούμιε (δε ξέρω αν σε λένε Παχούμιο αλλά θα σου πήγαινε) είναι προφανές ότι τις θρησκευτικές σου πεποιθήσεις στις υποβάλλει η γενικότερη προσωπικότητά σου, η οποία επίσης σε εξωθεί να διατυπώνεις τέτοιες απόψεις.
Συγκεκριμένα:

1) Δε χρειάζεται να με απασχολεί κάτι "σοβαρά" για να γράφω εδώ μέσα. Και εν πάσει περιπτώσει, δε θα κρίνεις ΕΣΥ ποιος θα γράφει και ποιος δε θα γράφει. Όπως γράφεις κι εσύ τις μαλακίες σου, μπορεί και ο καθένας να γράφει τις δικές του. Οι υπόλοιποι, που δε γράφουν, αλλά κρίνουν τι διαβάζουν, βγάζουν τα συμπεράσματα που πρέπει να βγάλουν. Χάπα τις λοιπόν στο ποιος γράφει και τι γράφει, διάβαζε, κι άμα θέλεις πες και τη δικιά σου άποψη. Όπως και τη λες άλλωστε.

2) Κόμπλεξ εγώ? Κόμπλεξ σε τι? Κόμπλεξ σε κάτι που δεν υπάρχει? Μα δε καταλαβαίνεις το παράλογο της άποψης σου? Αν θες να με θάψεις, δε βρίσκεις κάτι καλύτερο από το να με πεις "κομπλεξικό με τη θρησκεία"?

3) Το ξαναέγραψα, δε με ενοχλεί ΚΑΝΕΝΑ άγιο φως. Κανένα άγιο ραδίκι, καμία άγια παντόφλα. Με ενοχλεί ότι τη δικιά σου λόξα (και πολλών άλλων) με υποχρεώνει το ελληνικό κράτος να την πληρώνω (από τους φόρους μου). Σε αυτό δεν απάντησες, απάντησε κάποιος άλλος (μαλάκας νομίζω φούφουτος) που είπε "Θέλεις δε θέλεις, θα πληρώνεις". Εκεί, όπως καταλαβαίνεις σταματάει η κουβέντα (νομίζω ότι εσύ καταλαβαίνεις παραπάνω από αυτόν).
Σταματάει όπως σταμάταγε η κουβέντα με όποιον έλεγε κάπου "όχι, δεν έιναι έτσι!" και τον οδηγούσαν στην πυρά. Αφού γινόταν κάρβουνο, δε μίλαγε πια. Κουβέντα τέλος.

4) Δε χρειάζομαι παραπεμπτικό από σένα για να πάω στον πρωθυπουργό και στο φανάρι. Άμα κρίνω ότι πρέπει, πάω και μόνος μου. Εδώ γράφω το παράπονό μου διότι:

4.1) Ίσως το διαβάσει και ο πρωθυπουργός.
4.2) Ίσως το διαβάσει και ο φανάρης.
4.3) Ίσως το διαβάσει κάποιος που ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ότι το αεροπλάνο που πάει στο Τελ-Αβιβ το πληρώνει κι αυτός, και αναρωτηθεί, σαν και μένα, ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ να το πληρώνει.
4.4) Μ’ αρέσει να εκνευρίζω κάτι τύπους σαν και σένα, που νομίζουν ότι αυτό που οι ίδιοι πιστεύουν, πρέπει να το πιστεύουν και όλοι οι άλλοι. Ε, δεν είναι όλοι σαν και σένα.
4.5) Ρωτώντας εδώ: "Γιατί πρέπει εγώ που δεν πιστεύω στο άγιο φως να πληρώνω το αεροπλάνο που πάει να φέρει το κερί?" ίσως κάποιος μου δώσει μια απάντηση και να με μεταπείσει, ότι καλώς το πληρώνω. Μέχρι τώρα αυτό δεν έχει συμβεί. Το επιχείρημα: "Πληρώνεις τον Παπακωσταντίνου, το κερί σε πειράζει?" δε με πείθει, γιατί ΟΥΤΕ τον Παπακωσταντίνου μ’ αρέσει που τον πληρώνω. Το άλλο (και δικό σου) επιχείρημα "εδώ είμαστε ΧΟ σε πλειοψηφία, άρα μας αρέσει και το πληρώνουμε" επίσης δε με πείθει, γιατί για το ψώνιο της πλειοψηφίας δε δικαιολογείται να βαρύνεται το σύνολο. Δεν είναι ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΓΚΗ το φως (όπως η παιδεία, η ασφάλεια, οι δρόμοι, οι γέφυρες και η υγεία), για να το πληρώνουν όλοι. Να το πληρώνουν αυτοί στους οποίους κάτι προσφέρει. Εγώ, δεν πιστεύω σε τίποτα, είμαι μειοψηφία, και δε μου προσφέρει. Ο δε άλλος ο φουκαράς που πιστεύει στο μωάμεθ (επίσης μειοψηφία), ΓΙΑΤΙ επίσης πρέπει να πληρώνει το δικό σου αεροπορικό κερί?

Τελειώνοντας, και επειδή λες ότι "πήξαμε στους εθνικούς μειοδότες" εννοώντας μειοδότες αυτούς που ΔΕΝ πιστεύουν στο αεροπορικό κερί σου, σου λέω ότι το αντίστροφο ισχύει: Εθνικός μειοδότης είναι αυτός που δαπανά τους εθνικούς πόρους για να κάνει το κέφι του, και όχι αυτός που ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ πως δαπανώνται οι πόροι.

Και είναι προφανές (από αυτά που γράφεις γενικότερα) ότι εσύ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ.
Απλώς πιπιλίζεις.

Αυτά για πρώτο πιάτο, Παχούμιε.

Μάλιστα. Χαλάρωσε όμως, όταν σε ηλικία 6 μηνών σε βούτηξαν στην κολυμπήθρα για να λέγεσαι σήμερα "ΧΟ" και να μετράς στη στατιστική, όταν "είτε το θέλεις είτε όχι" πληρώνεις το αεροπλάνο για το κερί, όταν "είτε το θέλεις είτε όχι" πληρώνεις τους παπάδες, όταν "είτε το θέλεις είτε όχι" πληρώνεις σφαγιαστικούς φόρους, ενώ οι παπάδες ΔΕΝ πληρώνουν. Χαλάρωσε, χάλαρωσε όμως.

Ναι, φίλε. Και δεν είναι μόνο το δρομολόγιο ATH-TELAVIV-ATH, είναι και όλα τα εσωτερικά κατόπιν, γιατί (πάλι με αεροπλάνα) το πάνε σε "διάφορες πόλεις της χώρας".

Λες η Π.Α. να κόβει τιμολόγιο στην εκκλησία της Ελλάδος και να το πληρώνεται?

Σώωωωωπα καημένε, τι λες τώρα! Υπερβάλλεις!  Γιατί δε χαλαρώνεις λίγο?

Μα τι λες τώρα?  Το 6 ή 12 ή 18 μηνών νήπιο που το βαφτίζουν, δεν έχει "ώριμη και κριτική σκέψη"? Πως το λες αυτό? Θα αστειεύεσαι σίγουρα!

(Μη στενοχωριέσαι όμως: "Καθαρίζει" το μωρό από το νερό (και το λάδι) της κολυμπήθρας - γιατί κουβαλάει βρωμιές!)

Να η θρησκευτική ελευθερία, ο σεβασμός στον συνάνθρωπο (ότι και να πιστεύει), η δημοκρατικότητα, και η ευρύτητα του πνεύματος!  Ο πεφωτισμένος memos@n απεφάνθη!

Mάλιστα...εχεις αποψη για ολα, ολα τα σφαζεις δλδ. Οσον αφορα εμενα, τον χαρακτηρισμο στον επιστρεφω. Παντως παρατηρω με ικανοποιηση οτι το μαλακαντρεα το δέχτηκες ανετα, ουτε καν αντεδρασες. Αυτο κατι λεει.... :dancing:
Α...και παλι καλα που δεν σε ενοχλει κανενα Αγιο Φως... φαντασου αν σε..ενοχλουσε, τι θα εγραφες! Εισαι γραφικος,αν μη τι αλλο.
Τελος, οσον αφορα τη φραση "πήξαμε στους εθνικούς μειοδότες", σαφως και αναφερομουν σε εσενα και σε ατομα του ιδιου φυραματος...

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Mάλιστα...εχεις αποψη για ολα, ολα τα σφαζεις δλδ. Οσον αφορα εμενα, τον χαρακτηρισμο στον επιστρεφω. Παντως παρατηρω με ικανοποιηση οτι το μαλακαντρεα το δέχτηκες ανετα, ουτε καν αντεδρασες. Αυτο κατι λεει.... :dancing:
Α...και παλι καλα που δεν σε ενοχλει κανενα Αγιο Φως... φαντασου αν σε..ενοχλουσε, τι θα εγραφες! Εισαι γραφικος,αν μη τι αλλο.
Τελος, οσον αφορα τη φραση "πήξαμε στους εθνικούς μειοδότες", σαφως και αναφερομουν σε εσενα και σε ατομα του ιδιου φυραματος...

Εν τάξει Μεγάλε, με τάπωσες....

Τα επιχειρήματά σου είναι ακαταμάχητα.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366

Και όχι μόνον.
Επειδή αεροδρόμια δεν υπάρχουν παντού σε κάποια νησιά το "'Αγιον Φως" το μεταφέρει το Λιμενικό.

Βέβαια είναι προφανές αδύνατον το "'Αγιον Φως" να μεταφέρεται σε κάθε Ελληνική Εκκλησία κάθε χωριού οπότε είναι σίγουρο ότι μερικοί κάνουν Ανάσταση με μπαγιάτικο Φως.
Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν πολλά χωριά και λίγοι παπάδες οπότε σε μερικά η Ανάσταση γίνεται και πριν τις 12 για να πάει ο παπάς στο επόμενο χωριό (εδώ βεβαίως δεν πρόκειται για θαύμα)

Τέλος, να παρατηρήσω ότι αυτή η φάμπρικα άνοιξε πρόσφατα.
Και συγκεκριμένα όταν η Ολυμπιακή άρχισε να πετάει στο Ισραήλ.

Πριν, και μέχρι την δεκαετία του 80, εγώ ΔΕΝ θυμάμαι να έρχονταν κανένα Άγιο Φως. Μια χαρά ανασταίνονταν ο Κύριος και τότε.

Και αν η μνήμη μου με απατά είμαι σίγουρος ότι κανένα τέτοιο θαύμα δεν γίνονταν πολύ παλιότερα. Γιατί θα το μνημόνευε ο Παπαδιαμάντης ας πούμε.

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.098
Πόντοι
17.085
Ερώτηση προς τους γνωρίζοντες: το Άγιο Φως μέχρι πότε κρατάει αναμμένο;

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Και όχι μόνον.
Επειδή αεροδρόμια δεν υπάρχουν παντού σε κάποια νησιά το "'Αγιον Φως" το μεταφέρει το Λιμενικό.

Βέβαια είναι προφανές αδύνατον το "'Αγιον Φως" να μεταφέρεται σε κάθε Ελληνική Εκκλησία κάθε χωριού οπότε είναι σίγουρο ότι μερικοί κάνουν Ανάσταση με μπαγιάτικο Φως.
Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν πολλά χωριά και λίγοι παπάδες οπότε σε μερικά η Ανάσταση γίνεται και πριν τις 12 για να πάει ο παπάς στο επόμενο χωριό (εδώ βεβαίως δεν πρόκειται για θαύμα)

Πριν, και μέχρι την δεκαετία του 80, εγώ ΔΕΝ θυμάμαι να έρχονταν κανένα Άγιο Φως. Μια χαρά ανασταίνονταν ο Κύριος και τότε.

Και αν η μνήμη μου με απατά είμαι σίγουρος ότι κανένα τέτοιο θαύμα δεν γίνονταν πολύ παλιότερα. Γιατί θα το μνημόνευε ο Παπαδιαμάντης ας πούμε.

Αγαπητέ, αυτά που γράφεις εδώ τα υποψιαζόμουν και εγώ, αλλά δεν μπήκα σε τόσο τεχνικές λεπτομέρειες, γιατί όπως είδες, η επιχειρηματολογία των... οπαδών του αγίου φωτός σταματάει πολύ νωρίτερα, και είναι αποστομωτική. Τύπου "Είσαι φύραμα τύπου εθνικός μειοδότης", ή "Θέλετε δε θέλετε θα πιστεύετε, κουφάλες κουμούνια".

Οπότε πάσα περαιτέρω συζήτηση περιτεύει. Για μένα τουλάχιστον.
Καλό κουράγιο αν σκοπεύεις να συνεχίσεις εσύ.

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.098
Πόντοι
17.085
Ε ωραία και τότε γιατί το σβήνουνε κάθε χρόνο και ξαναγίνεται το όλο χάπενινγκ και δεν κρατάνε το ίδιο όπου το χρειάζονται; Ή σβήνει μόνο του με θαύμα;  :think:

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Τι ψάχνεις ρε μεγάλε?
Αυτά είναι άγια πράματα, δε τα ψάχνουμε!
Σβήνει γιατί έτσι γουστάρει ο μεγαλοδύναμος.
Δικό του είναι (αφού αυτός μας το 'στειλε), ό,τι θέλει το κάνει.

Θα του ζητάμε και τα ρέστα τωρα?

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Όσο του τρομπάρεις κάυσιμο, δεν έχει πρόβλημα.

Αποκλείεται.
Τι "'Αγιον Φως" είναι;;;

Εγώ λέω ότι κρατάει ακριβώς μέχρι να έρθει κάθε χρόνο το φρέσκο.
Μόλις αριβάρει το φρέσκο το περσινό σβήνει.

Τώρα από θαύμα σβήνει, το σβήνει ο παπάς θα σε γελάσω.
Κάποιος όμως εδώ μέσα θα ξέρει σίγουρα την επίσημη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδας για το τι παίζει.

Επισκέπτης
η επιχειρηματολογία των... οπαδών του αγίου φωτός σταματάει πολύ νωρίτερα, και είναι αποστομωτική. Τύπου "Είσαι φύραμα τύπου εθνικός μειοδότης", ή "Θέλετε δε θέλετε θα πιστεύετε, κουφάλες κουμούνια".

Η αληθεια είναι ότι τα αναρχοκουμμούνια
είναι ικανά να σε κάνουν θρήσκο
και σύμμαχο των παπάδων.
Σκατά στον τάφο του Φλωράκη , του Ζαχαριάδη και του Μπελογιάννη.

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616
Έχω να προτείνω οικονομική και συνάμα χριστιανική λύση.

Κάθε μεγάλη εβδομάδα, οι παπάδες ανά τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας θα παίρνουν ένα μπουκαλάκι με βενζίνη και θα το αγιάζουν όπως κάνουν με τον αγιασμό. Σταυροκοπήματα κι έτσ'.

Μετά θα αγιάζουν και έναν πυρσό, και μετά κι ένα σπίρτο.

Βουτάνε τον αγιοπυρσό στην αγιαβενζίνη, τον ανάβουν με το αγιόσπιρτο κι έτοιμο το άγιο φως χωρίς πτήσεις και σούπα μούπες.

Παρακαλώ να μεταφερθεί το ποστ στη Μητρόπολη και να ενημερωθούν τα παπαδαριά.  :sunglasses:

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.098
Πόντοι
17.085
Αποκλείεται.
Τι "'Αγιον Φως" είναι;;;

Εγώ λέω ότι κρατάει ακριβώς μέχρι να έρθει κάθε χρόνο το φρέσκο.
Μόλις αριβάρει το φρέσκο το περσινό σβήνει.

Τώρα από θαύμα σβήνει, το σβήνει ο παπάς θα σε γελάσω.
Κάποιος όμως εδώ μέσα θα ξέρει σίγουρα την επίσημη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδας για το τι παίζει.
Αν σβήνει από θαύμα, πάσο. Αν το σβήνει κάποιος ιερεύς, χαζομάρα μου φαίνεται.

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Και όχι μόνον.

αλητακο... :2funny: :2funny:

Imagination iz more important than knowledge, π ελεγε κ ο 8ειος Αλμπερτ  :grin: :grin:

Επισκέπτης
Έχω να προτείνω οικονομική και συνάμα χριστιανική λύση.
Κάθε μεγάλη εβδομάδα ...

Εγώ έχω να προτείνω κάτι άλλο για άλλη επέτειο.
Κάθε 17η Νοεμβρίου
να πηγαίνουμε όλοι στο Πολυτεχνείο,
εκεί που είναι η αναμνηστική πλάκα για τον Καλτεζά
και να ρίχνουμε από ένα χέσιμο , κατούρημα ...
ό,τι βολεύεται κανείς ...

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Τι ψάχνεις ρε μεγάλε?
Αυτά είναι άγια πράματα, δε τα ψάχνουμε!
Σβήνει γιατί έτσι γουστάρει ο μεγαλοδύναμος.
Δικό του είναι (αφού αυτός μας το 'στειλε), ό,τι θέλει το κάνει.

Θα του ζητάμε και τα ρέστα τωρα?

Εννοείται ό,τι θέλει κάνει.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από την ιστορία του Αγίου Νεκταρίου:

Η υγεία του Αγίου ήταν πάντα εύθραυστη. Από τις αρχές του 1919 η πάθηση του προστάτη άρχισε να επιδεινώνεται. Μετά από παράκληση των μοναχών εισάγεται στις 20 Σεπτεμβρίου στο Αρεταίειο νοσοκομείο των Αθηνών, όπου νοσηλεύτηκε για πενήντα ημέρες. Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου του 1920, προς το μεσονύκτιο παρέδωσε πλήρης ουρανίου γαλήνης την μακαρία ψυχή του εις χείρας Θεού ζώντος, τον οποίο αγάπησε εκ νεότητος και δι’ όλου του βίου εδόξασεν, σε ηλικία 74 ετών. Το τίμιο λείψανο του Αγίου ευωδίαζε και ευώδες μύρον έκβλυζε από το πρόσωπό του. Αυθημερόν μεταφέρθηκε στην Αίγινα, στο Μοναστηράκι του κι εψάλη η εξόδιος ακολουθία και ετάφη εν συρροή κλήρου και λαού.

Ο τάφος του ανοίχτηκε επανειλημμένα κατά τα επόμενα χρόνια και για είκοσι και πλέον έτη το σώμα του ήταν σώον και αδιάφθορον, εκχέον την άρρητον ευωδίαν της αγιότητος ως μυροθήκη του Αγίου Πνεύματος. Αλλ’ ύστερον διελύθη, κρίμασιν οις οίδεν ο Θεός, ως διελύθησαν πολλά αδιάφθορα λείψανα αγίων. Στις 2 Σεπτεμβρίου του 1953 έγινε η ανακομιδή των χαριτόβρυτων λειψάνων του, υπό του Μητροπολίτη Ύδρας Προκοπίου, παρισταμένων και άλλων κληρικών, μοναχών και πλήθους λαού. Μια άρρητη ευωδία πλημμύρισε την περιοχή. Το 1961 έγινε η επίσημος αναγνώρισις του Αγίου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Επί 20 χρόνια ωραίος και μοσχομυριστός ο Άγιος.
Στα 21 άνοιξε τα κιτάπια ο 'Αγιος Πέτρος, κάτι αμαρτίες του βρήκε και ........

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom