Νέα

H μαλακία πάει σύννεφο: το Άγιο Φως

• Μέλος που άνοιξε το νήμα democrat
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 52K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

sirtimid

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2006
Like
5
Πόντοι
16
Ήταν διαφωτιστής ο ροβεσπιέρος;
Αυτός και οι άλλοι όμοιοί του ήταν κάτι σαν παρενέργεια του διαφωτισμού και δεν είναι τυχαίο πως απ' όλη την παράδοση του διαφωτσιμού, το μόνο που κράτησαν οι μπαρμπαστρουμφιστές ήταν η ... Τρομοκρατία!
Από τα βασικά ξέρουν μόνο την αλφαβήτα άντε και την προπαίδεια ...
Από Γαλλική Επανάσταση τα έχουν κάνει σαλάτα ... άσε, ζω ένα δράμα ...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Κι ορθώς (ίσως) έκανε.

Το θέμα είναι κατά πόσο μπορεί να θεωρεί κανείς εαυτόν αναρχικό/μαρξιστή/χριστιανό/φιλελεύθερο/ρασιοναλιστή/σκεπτικιστή κλπ κλπ χωρίς απαραίτητα να συμφωνεί 100% με το σύνολο των απόψεων που εκφράζονται στο κάθε πλαίσιο.

Και overlapping υπάρχει σαφώς μεταξύ τους πολλές φορές, και (κατ'εμέ) η τυπολατρεία δεν είναι κάτι το θετικό.

Όταν όμως η κατάσταση καταντάει "φέρε λίγο απ'αυτό, φέρε και λίγο από κείνο" τότε υπάρχει πρόβλημα.

Άλλο αυτό κι άλλο το "είμαι χριστιανός αλλά γαμάω πριν το γάμο". Κατ'εμέ αν τηρείς τις βασιές αρχές του χριστιανισμού μια χαρά χριστιανός είσαι και ας γαμάς και κάθε μέρα.

Τύπε, οι ιδέες, οι ιδεολογίες και οι θρησκείες είναι ανθρώπινα κατασκευάσματα και ως εκ τούτου δεν είναι άφθρατα και αιώνια- εξελίσσονται, συγχρωτίζονται, ενίοτε αφανίζονται, αφομοιώνουν και αφομοιώνονται...
Ο χριστιανισμός πχ ξεκίνησε από ιουδαϊκή σέχτα, έγινε διεθνιστικό εθνομηδενιστικό ιδεολόγημα και εξελίχθησε σε ...εθνική θρησκεία.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Όπα ... βάζουμε και λόγια στο στόμα του Χριστούλη!!!
Σιγά μην σου είπε και πως να μας κανουνε τσιμπούκια!!!

Είσαι σίγουρα χριστιανός ή μήπως trojan tων μουσουλμάνων?
Σίγουρα αιρετικός πάντως...
Οχι δα...
``Υπάγετε και μάθετε τι είναι, `Έλεον θέλω, και ουχί θυσίαν' ^ διότι δεν ήλθον διά να καλέσω δικαίους, αλλά αμαρτωλούς εις μετάνοιαν'' (Ματθ. 9/θ/13)

sirtimid

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2006
Like
5
Πόντοι
16
Τα βιβλία που γράφτηκαν για το κάθε τι που εκπροσωπεύουν, δεν αποτελούν manual.

Η ερμηνεία θα υπάρχει. Αν υπάρχει και λογική τεκμηρίωση τότε no problem.

Μεγαλύτερη ακεραιότητα χαρακτήρα βλέπω σε κάποιον χριστιανό ο οποίος προσπαθεί να μεταφέρει τη θρησκεία του στην εποχή του και να ζήσει ακολουθώντας την μέσα στα κοινωνικά πλαίσια, παρά έναν μοναχό που ζει κατά τον τρόπο που του υποδεικνύει η βίβλος.
ΒΛΑΣΦΗΜΕ,

Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΌΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΔΙΟ ΕΡΜΗΝΕΙΩΝ.
Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΗΓΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.
Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ.

Αν θέλεις να παίξεις ευχαρίστως, αλλά δεν είσαι Ορθόδοξος.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Ακριβώς!
Ούτε εμένα με χαλάνε τα έθιμα ... θα έλεγα δε ότι είναι πολύ ανδιαφέροντα.
Επιπρόσθετα θα έλεγα ότι συσφίγγουνε τις ανθρώπινες σχέσεις, και δίνουν στον κόσμο χαμόγελο.

Αλλά αυτό από το σώνει και καλά να χτυπάνε οι καμπάνες απέχει πολύ ... αν ενοχλούν πρέπει να σωπάσουν ... για αυτό είμαστε άνθρωποι με νοημοσύνη ...

Και η καμπάνα έθιμο είναι..Μια - δυο φορές το χρόνο είναι υποφερτή. Με ενοχλούν απείρως περισσότερο τα βεγγαλικά.
Από κει και πέρα, η ταλιμπανική αθεία είναι εξίσου ενοχλητική με τη θρησκοληψία.
Και αυτό το μαγαζί που λέγεται νεότερο ελληνικό κράτος χριστιανοί το έστησαν, ίσως πιο πολύ χριστιανοί παρά έλληνες.
Ας μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό.

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616
Τύπε, οι ιδέες, οι ιδεολογίες και οι θρησκείες είναι ανθρώπινα κατασκευάσματα και ως εκ τούτου δεν είναι άφθρατα και αιώνια- εξελίσσονται, συγχρωτίζονται, ενίοτε αφανίζονται, αφομοιώνουν και αφομοιώνονται...

Ορθόν.

Ο χριστιανισμός πχ ξεκίνησε από ιουδαϊκή σέχτα, έγινε διεθνιστικό εθνομηδενιστικό ιδεολόγημα και εξελίχθησε σε ...εθνική θρησκεία.

Αναλόγως την ερμηνεία εκάστου.

Άλλα λέει το Βατικανό, άλλα λέει η ορθόδοξη εκκλησία, άλλα λέει κάποιος πιστός που η πίστη του δεν εξαντλείται στο να σταυροκοπιέται κάθε κυριακή στην εκκλησία και όλη την υπόλοιπη εβδομάδα να μη θυμάται όχι τι είναι χριστιανισμός αλλά βασικούς κανόνες ανθρωπιάς.

Εξαρτάται από το pov εκάστου.

sirtimid

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2006
Like
5
Πόντοι
16
Ντροπή σου!

Ο χριστιανισμός δεν εξελισσεται!
Είναι η μοναδική και αιώνιος αλήθεια!

sirtimid

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2006
Like
5
Πόντοι
16
Και η καμπάνα έθιμο είναι..Μια - δυο φορές το χρόνο είναι υποφερτή. Με ενοχλούν απείρως περισσότερο τα βεγγαλικά.
Από κει και πέρα, η ταλιμπανική αθεία είναι εξίσου ενοχλητική με τη θρησκοληψία.
Και αυτό το μαγαζί που λέγεται νεότερο ελληνικό κράτος χριστιανοί το έστησαν, ίσως πιο πολύ χριστιανοί παρά έλληνες.
Ας μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό.
Εγώ δεν το ξεχνάω ... το ξέρω!

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616
ΒΛΑΣΦΗΜΕ,

Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΌΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΔΙΟ ΕΡΜΗΝΕΙΩΝ.
Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΗΓΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.
Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ.

Αν θέλεις να παίξεις ευχαρίστως, αλλά δεν είσαι Ορθόδοξος.

Είμαι άθρησκος και το είπα και στο καμπανοαρχιδο θρεντ.

Η ορθοδοξία έχει πολλές πλευρές. Τώρα για το αν είναι η μόνη πηγή αλήθειας ή το φως ή η λάμπα εγώ θα διαφωνήσω.

sirtimid

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2006
Like
5
Πόντοι
16
Είμαι άθρησκος και το είπα και στο καμπανοαρχιδο θρεντ.

Η ορθοδοξία έχει πολλές πλευρές. Τώρα για το αν είναι η μόνη πηγή αλήθειας ή το φως ή η λάμπα εγώ θα διαφωνήσω.
Σόρυ τότε ... ξέρεις η πολυκοσμία με έχει μπερδέψει ολίγον...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Διαφωνείτε και με τον κύριο Smith απ'ότι βλέπω.

Ενδιαφέρον....

Διαφωνώ με τα σύγχρονα νεοφιλελευθεριστήρια βασικά που επικαλούνται και διαστρέφουν τον Σμιθ...
Όχι ότι ο Σμιθ είναι αυθεντία και ό,τι είπε είναι σωστό...

sirtimid

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2006
Like
5
Πόντοι
16
Διαφωνώ με τα σύγχρονα νεοφιλελευθεριστήρια βασικά που επικαλούνται και διαστρέφουν τον Σμιθ...
Ο εν λόγω κύριος μίλησε μόνο για χειρ από ότι θυμάμαι ... δεν ανφέρθηκε στις τρίχες ...

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616

Η έννοια του invisible hand πάντως δε νομίζω ότι έχει διαστρεβλωθεί ιδιαίτερα στο σύγχρονο καπιταλιστικό σύστημα.

Σαφώς η έννοιά του οδήγησε εδώ, σαφώς "εξελίχθηκε" ούτως ώστε να ικανοποιεί συμφέροντα αλλά η βασική αρχή (ή μάλλον έλλειψη αρχής) ίδια παραμένει.

sirtimid

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2006
Like
5
Πόντοι
16
Η έννοια του invisible hand πάντως δε νομίζω ότι έχει διαστρεβλωθεί ιδιαίτερα στο σύγχρονο καπιταλιστικό σύστημα.

Σαφώς η έννοιά του οδήγησε εδώ, σαφώς "εξελίχθηκε" ούτως ώστε να ικανοποιεί συμφέροντα αλλά η βασική αρχή (ή μάλλον έλλειψη αρχής) ίδια παραμένει.
Απορίες αγράμματου?

- Που ακριβώς οδήγησε η έννοια της αοράτου χειρός? ... Εννοώ που χειρότερα σε σχέση με ότι έχει εμφανιστεί στην Παγκόσμια Ιστορία. Πίπες ξέρω και εγώ να λέω. Απλά όλοι μιλάμε σαν οικονομολόγοι, αυτούς που όλοι από την άλλη όλοι κατηγορούν.
Εγώ προτιμώ να μιλώ και σαν ιστορικός καθότι είμαι ας πούμε και από τα δύο...

- Ποια έλλειψη αρχής βλέπεις?
Το ότι όλοι οι άνθρωποι δεν πρέπει να προσεύχονται, να τρώνε πρωινό την ίδια ώρα ή να ακούνε την ίδια μουσική ... δεν το λες και έλλειψης αρχής, εκτός και να είσαι η Παπαρήγα ή ο Άδωνις...

Vagelis_20

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
Για το Άγιο Φως όσοι αμφισβητείτε πολλά πράγματα δεν μπορεί να τα εξηγήσει ο λανθρωπος με τη λογικη.Άλλωστε με ποια λογική αναστήθηκε ο Χριστός;

Το Άγιο Φως όπως πολλοί ισχυρίζονται είναι πέρα για πέρα αληθινό.Ωστόσο και να μην ήταν κι ας δεχτώ ότι είναι κάποιοι που εκμεταλλέυονται την πίστη μας εγώ θα πω το εξή.Δεν είναι η φλόγα από μόνη της άγια.Και η θεία κοινωνία πριν γίνει Θεια κοινωνία είναι ψωμί και κρασί.Είναι το τι πρεσβευει για όλους εμάς που πιστεύουμε.

Μην κάνετε τους μάγκες κάποιοι.Λίγο σεβασμό.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom