εγω θα σου μιλησω ως προσφατως παθων ....
η κλοπη εμεινε στο σταδιο της αποπειρας διοτι τους επιασα επ'αυτοφωρω.
οσοι ειναι απο Θεσσαλονικη ,γνωριζουν για τη σπειρα ρομά που χτυπουσε διανα απο τα μεσα Σεπτεμβρη σχεδον σε ολο τον αστικο+περιαστικο ιστο.....απο την Ανω Ηλιουπολη και το Ωραιοκαστρο μεχρι την Πυλαια και τη Θερμη.
στο 90% των περιπτωσεων 8 με 9 το βραδακι , αυτο ειναι το ανηκουστο
μιλαμε οι τυποι ηταν χειρουργοι στη διαρρηξη,για πλακα ανοιγαν πορτες με λοστους
... πριν λιγο καιρο 3 ρομά μπουκαραν σπιτι μ....ΕΝΩ ημουν μεσα!
το εζησα και αυτο. ο τεταρτος περιμενε στο αμαξι για τσιλιες ,λιγο παρακατω.
προφανως νομιζαν πως κανεις δε βρισκεται μεσα λογω ελλειψης φωτισμου (που και που κανω οικονομια στο ρευμα)
....ξαφνικα λοιπον ακουω εναν θορυβο ..! και παραξενευτηκα ειναι η αληθεια !
λεω ρε πουστη μου "σεισμος εγινε","επεσε κανα βαζο" ????
παλι καλα δεν ημουν με καμια μουνιτσα
να εβγαινα οξω με την μαλαπερδα ....χαχαχα!!!
ΤΗΝ ΩΡΑ που ΤΡΕΧΩ προς την εξωπορτα για να δω τι εγινε,φωναζω μεταξυ σοβαρου και αστειου "εεεπ! τι εχουμε εδω????"
εδω να σημειωσω πως εντος σπιτιου συνηθως τραγουδαω ρεπερτοριο Μακη Δημακη
που ειναι ο αγαπημενος των ρομά!
....πριν προλαβω να ολοκληρωσω τη φραση μου, βλεπω τον εναν φατσα καρτα... και τους αλλους δυο να ξεκινανε ΗΔΗ την..αναστροφη! με καλυμμενα χρακτηριστικα μεν ,αλλα απ 'οτι διεκρινα δεν ηταν και ...μικροσωμοι-ανηλικοι.
εβαλαν οπισθεν στην πεμπτη..και φωναζαν "αστυνομια ,μην κουνιεσαι" για να μην τους καταδιωξω
δε ξερω αν το ειπαν ετσι ή αν και αυτοι ΠΡΑΓΜΑΤΙ ξαφνιαστηκαν που υπηρχε μεσα ατομο..και τι ατομο? ο macchiato!!!
ΕΝΤΑΞΕΙ ,εγω μπορει να το διασκεδαζω τωρα...αλλα αν αυτο συνεβαινε σε περιπτωσεις οπου υπαρχουν μικρα παιδια μεσα εκεινη τη στιγμη,πολυ πιθανον να τους εμενε καποιο τραυματακι ....
ΤΙ ΚΡΑΤΑΜΕ λοιπον απο τη δικη μου εμπειρια?
οτι ναι, πλεον εχουν αποθρασυνθει και χτυπανε αστραπιαια σε κατοικησιμες περιοχες και σε ωρες φουλ αιχμης
αυτα ειναι τα απονερα της παρατεταμενης οικονομικης κρισης....δυστυχως...! πρεπει να εχουμε το νου μας 24/7 πλεον.
ΟΜΩΣ οι ρομά ΣΥΝΗΘΩΣ διαπραττουν εγκληματα κατα ιδιοκτησιας.δε θα απειλησουν ουτε θα δολοφονησουν με κουμπουρια κλπ
παρα μονο αν επιχειρησεις να τους κοπανησεις πρωτος...βεβαια και εγω μιλω εκ του ασφαλους τωρα διοτι δεν προλαβαν να παρουν κλοπιμαια....αν τυχον επαιρναν κατι,μπορει να τους κυνηγουσα εξω,αλλα δε νομιζω οτι θα ειχα καποια τυχη....
οχι απλα δε θα τα επαιρνα πισω,αλλα τοτε πραγματι μπορει να γινοταν καμια μαλακια εκατερωθεν!
αλλης φαρας ποινικοι στη θεση τους οχι μονο δε θα τρεπονταν σε φυγη,αλλα πριν καν καταλαβω τι συμβαινει εντος σπιτιου,θα μου ειχαν φορεσει κολαρο κανεναν λοστο....και ειχαν αριθμητικη υπεροχη τυπε,αν ηθελαν μπορουσαν να κανουν το οτιδηποτε για να με ακινητοποιησουν...εστω μετα απο παλη. ηταν τρεις,ημουν ενας
στην αστυνομια δεν το κατηγγειλα γιατι το θεωρησα ανουσιο. αλλωστε εχω καναδυο γνωστους στην Ασφαλεια.
επειδη εγινε μεγας ντορος ομως απο αλλες καταγγελιες ακομη και στο Ραδιο Θεσσαλονικη και επειδη το θεμα εφτασε μεχρι τα υψηλα κλιμακια, εξαρθρωσαν τη συγκεκριμενη συμμορια τελικα πριν κανα 20μερο.
σαμπως και τι θα γινει τωρα? θα κατσουν δυο χρονια μεσα(το πολυ) και μετα ξανα μανα.
ΑΝ θελεις τη γνωμη μου παντως,στην προκειμενη για 20 γαμημενα ευρω δεν πυροβολας ΟΥΤΕ καν στον αερα...
εγινε η στραβη τωρα και αντε να ηρεμησεις τα πνευματα...η φαση θυμιζει εντονα black lives matter απο Αμερικη. και οχι αδικα.
για μενα χρειαζονται α) εκ βαθρων αλλαγη του ποινικου κωδικα και β) "εκκαθαρισεις" σε καποια σωματα σωματα της αστυνομιας.
μερικοι δεν αξιζουν να βρισκονται ουτε σε... γραφεια.