Νέα

Γύφτοι-βΡομά: συμβάντα, απόψεις κλπ.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Anton3566
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 384K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.327
Πόντοι
4.546
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδος ειναι αυτοι και μετα οι Λαθρο με διαφορά!
Οι Ρομά υπάρχουν και παραβατούν όλη την Ευρώπη. Ρώτα και τον @ΒΑΛΚΑΝΙΟΣ ΠΟΥΤΣΑΡΑΣ να σου πει. Το φαινόμενο δεν είναι ελληνικό, απλά θεωρώ ότι ως Βαλκάνια έχουμε μια ιδιαίτερη προτίμηση.

TiLesTora

Μέλος
Εγγρ.
19 Σεπ 2005
Κριτικές
2
Like
71
Πόντοι
1
Εσύ θεωρείς τον.εαυτό σου άνθρωπο;
Εσύ και οι.όμοιοι σου χρειάζεστε ένα εκατομμύριο χρόνια να γίνετε αμοιβάδες.
Oι ιδέες σας πριν 80 χρόνια ματοκύλισαν την Ευρώπη, αλλά ήρθε ο μπαμπάς σας με το.παχύ μουστάκι και σας γαμησε από τον.πρωκτο.
Ο μπαμπάς με το μουστάκι εκτός του ότι γάμησε τους φασίστες έστειλε και τους γύφτους καθώς και άλλες μειονότητες στη Σιβηρία.
Αλλά ειδικά για τους γύφτους, άριστα έκανε. Οι γύφτοι έχουν αντικοινωνική συμπεριφορά. Σε κάνενα κομμουνιστικό καθεστώς αυτά δεν γίνονται ανεκτά.
Νέοπα, αει διάβασε ιστορία πριν σχολιάσεις.

Crucifix

Μέγας
Εγγρ.
15 Νοε 2014
Κριτικές
63
Like
7.878
Πόντοι
4.766
Είτε είμαστε φίλοι με τον χαζοΚουτσουμπα είτε με τον Κασιδιαρα αντικειμενικά το 80% των παραβιάσεων, προβλημάτων, εγκλημάτων,παρανομιών,βιασμων και πάει λέγοντας γίνονται ή από τους γύφτους ή από αλλοδαπούς... Λογικό γιατί είμαστε κωλοχανειο κράτος που δεν υπάρχουν νόμοι και τιμωρίες και το κάθε παράσιτο κάνει ότι θέλει κάθε μέρα χωρίς ατιμωρησία

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.677
Πόντοι
9.931
Τύπε trubaman χρειάζομαι ένα 20αρικο να πάω Φυλής. Να το κλέψω από σένα δεδομένου με αυτά που λες;
Σύμφωνα με τον τυπο δεν τρέχει τίποτα αν κλέψεις μεχρι 20 ευρω, σε 2-3 χρονια θα το αναθεωρήσουμε σε 50αρικο και σε καμία 10αρια σε 100! Ολα καλα τυπε!

politis

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2005
Like
4.671
Πόντοι
1.706
Για κανενα ποσο δεν δικαιολογειται καταδιωξη
Δικαιολογειται ομως για αλλα εγκληματα οπως εγκαταλειψη τραυματια στο δρομο η ξυλοδαρμο η αποπειρα δολοφονιας
Βαλε ενα σωρο πραγματα εδω με το μυαλο σου.
Ακομη και ο μαγκας σιδηροπουλος λεει στο στιχο του "αντε και καλη τυχη μαγκες" στους ληστες τραπεζων.
Υπαρχουν κλεφτες και κλεφτες.
Κλεφτες αφεντικα που δεν πληρωνουν τις υπερωριες δε κολλανε ενσημα,δεν αποζημιωνουν τις αναρρωτικες
Μη το βλεπεις ως ποσο χρηματων
Αλλα ως ισορροπια μεταξυ παραπτωματος και τιμωριας
Τύπε μου, έχουμε έναν ποινικό κώδικα που ορίζει ποιες πράξεις είναι εγκλήματα και τι εύρος ποινών επισύρουν.
Δικαίωμά σου να έχεις τους δικούς σου κανόνες ηθικής και το αντίστοιχο ζύγι στις ποινές αλλά μην περιμένεις να προσαρμοστεί η κοινωνία στις δικές σου πεποιθήσεις.
Εγώ ξέρω οτι όταν κάνεις κάτι παράνομο προσδοκάς κάποιο όφελος και ρισκάρεις κάποιον κίνδυνο.
Αν επιλέξεις να κλέψεις ένα 20ρικο κινδυνεύεις να σε καταδιώξουν, να σε συλλάβουν και να τρέχεις στα δικαστήρια όπου δεν θα γίνει και τίποτε λόγω του ευτελούς ποσού.
Αν, για να γλυτώσεις τη σύλληψη, επιλέξεις να εμβολίζεις τους μπάτσους τότε φορτώνεσαι με πολύ μεγαλύτερες κατηγορίες και υπάρχει το ενδεχόμενο να αρπάξεις καμιά αδέσποτη.
Χωρίς να παίζει ρόλο, ούτε το χρώμα του δέρματός σου, ούτε αν μιλάς ελληνικά, αλβανικά ή ουρντού.
Ο πιτσιρικάς έκανε σειρά λάθος επιλογών και είχε αυτή την εξέλιξη.
Ελπίζω οι γονείς του να ελεγχθούν για τυχόν παραμέληση ανηλίκου κλπ.

Set_air

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2016
Like
3.431
Πόντοι
456
Φίλε troubaman πριν κάνα μήνα η γυναίκα μου είναι σταματημενημε το αυτοκίνητο και σκάει πάνω της ένας γύφτος .Της σπάει τον προφυλακτήρα.Κατεβαινει να δει τι έγινε, ο γύφτος είδε γυναίκα,την βρίζει και την Κοπανάει.Ο αριθμός που πρόλαβε και πήρε η γυναίκα μου ήταν παραποιημένος και ανήκε σε άλλο αυτοκίνητο .
Η αστυνομία είπε ότι το 90τοις εκατό οδηγούν ανασφαλιστοι και πολλοί χωρίς δίπλωμα.
Προ ετών στη συγχωρεμενη τη μητέρα μου (υπεριληκη γυναίκα) επιτέθηκαν γύφτοι και την έσερναν από τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε στον λαιμό για να την κλέψουν.
Ευτυχώς έσπασε η αλυσίδα και τη γλύτωσε με τραυματισμό γιατί θα μπορούσε να αναχωρήσει νωρίτερα από τη ζωή
Μια φαρα που είναι φυρα για την κοινωνία που ζει παραβατικά και δεν θέλει με τίποτα να προχωρήσει.
Ανομία, ναρκωτικά,κλεψιά και και ....
Ήλθαν Αλβανοί και άλλοι ξένοι στη χώρα μας χωρίς βρακί και ενσωματώθηκαν στην κοινωνία,σπουδάζουν και προκοβουν.
Αυτοί με τίποτα..
Τους πληρώνουμε και επιδόματα να γεννοβολανε και να μας κλέβουν
Ένας Κεαδας θαταν η λύση αλλά δυστυχώς σήμερα αν το πεις θα σε πουν και ρατσιστή
υπάρχει και η γνωστή λύση,"να κάνουμε ότι κοιμόμαστε" που είχε πει και γνωστός συριζά-κιας

Set_air

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2016
Like
3.431
Πόντοι
456
xios-ksilo.gif

troubaman

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
28
Like
10.413
Πόντοι
3.296
νομίζω σε γοητεύουν κλέφτες,
τους θεωρείς ήρωες, καϋμένους, αδικημένους, ρομπέν, ταξικά αδέλφια;
Ουτε καν.
Απλα με αηδιαζει το συστημα δικαιοσυνης που κυνηγα τα χρυσοψαρα και αφηνει τους καρχαριες.
Πως να νοιωσω λοιπον αληθινα ασφαλης ετσι;

troubaman

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
28
Like
10.413
Πόντοι
3.296
Θα διαφωνίσω.
Δεν τιμωρειται η κλεψια των 20 ευρω με θανατική ποινη
ΌΜΩΣ, αποπειρα ανθροποκτονίας με εμβολισμό του περιπολικου απο το ΙΧ φορτηγό, δικαιολογει αστυνομικά πυρά.... Και επειδη, εχω επιβιωσει απο μετωπικη (παραβιασε ο αλλος κοκκινο), εχω βιωσει τη θεση των αστυνομικών....
Η ταπεινη μου γνώμη....
Γιατι τους εμβολισε αραγε
Για να τους σκοτωσει η υπο το κρατος θολωμενης κρισης για να ξεφυγει;
Ποσο μπορει να φοβηθηκε αραγε με το που ειδε να τον καταδιωξουν τα αστυνομικα;
Ποσο στρες να γεμισε το σωμα του;
Ποσο καθαρη κριση να ειχε ενα απειρο στο τιμονι 16 χρονο αλητακι;
Ναι τους εμβολισε.Ναι ειναι τρομερο.
Αλλα απο εκει και περα τι;
Θανατος;
Η μηπως σφαιρα στα λαστιχα του οχηματος για να τελειωσει η κουρσα,να συλληφθει ο πιτσιρικας και να του αποδωθουν οι κυρωσεις για κλοπη βενζιναδικου,αντισταση κατα της αρχης κοκ;
Δε θεωρησα και πολυ ψυχραιμη την αντιδραση ενος ειδικα υποτιθεται εκπαιδευμενου προσωπου να ανοιξει πυρ.
Το "εχασε" και αυτος.
Δε τους εκπαιδευουν σε σεναρια καταδιωξης αραγε;
Δεν ειναι επομενο ο καταδιωκομενος αναμεσα σε αλλες ενεργειες για να ξεφυγει να κανει και αυτο;
Δε θα πρεπε να εχουν ηδη πλανο δρασης για εξουδετερωση του διαφυγεντος;

sisax87

Σεβαστός
Εγγρ.
1 Ιουλ 2015
Κριτικές
40
Like
2.212
Πόντοι
1.206
Γιατι τους εμβολισε αραγε
Για να τους σκοτωσει η υπο το κρατος θολωμενης κρισης για να ξεφυγει;
Ποσο μπορει να φοβηθηκε αραγε με το που ειδε να τον καταδιωξουν τα αστυνομικα;
Ποσο στρες να γεμισε το σωμα του;
Ποσο καθαρη κριση να ειχε ενα απειρο στο τιμονι 16 χρονο αλητακι;
Ναι τους εμβολισε.Ναι ειναι τρομερο.
Αλλα απο εκει και περα τι;
Θανατος;
Η μηπως σφαιρα στα λαστιχα του οχηματος για να τελειωσει η κουρσα,να συλληφθει ο πιτσιρικας και να του αποδωθουν οι κυρωσεις για κλοπη βενζιναδικου,αντισταση κατα της αρχης κοκ;
Δε θεωρησα και πολυ ψυχραιμη την αντιδραση ενος ειδικα υποτιθεται εκπαιδευμενου προσωπου να ανοιξει πυρ.
Το "εχασε" και αυτος.
Δε τους εκπαιδευουν σε σεναρια καταδιωξης αραγε;
Δεν ειναι επομενο ο καταδιωκομενος αναμεσα σε αλλες ενεργειες για να ξεφυγει να κανει και αυτο;
Δε θα πρεπε να εχουν ηδη πλανο δρασης για εξουδετερωση του διαφυγεντος;
Για ένα μικρό διάστημα νοικιαζα προς Καματερό, θα ακουστεί ακραίο αλλά δεν με νοιάζει, αφανισμό στην κωλοφαρα. Το τι είδαν τα μάτια μου εκεί δεν μπορείς να φανταστείς.

troubaman

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
28
Like
10.413
Πόντοι
3.296
Τύπε μου, έχουμε έναν ποινικό κώδικα που ορίζει ποιες πράξεις είναι εγκλήματα και τι εύρος ποινών επισύρουν.
Δικαίωμά σου να έχεις τους δικούς σου κανόνες ηθικής και το αντίστοιχο ζύγι στις ποινές αλλά μην περιμένεις να προσαρμοστεί η κοινωνία στις δικές σου πεποιθήσεις.
Εγώ ξέρω οτι όταν κάνεις κάτι παράνομο προσδοκάς κάποιο όφελος και ρισκάρεις κάποιον κίνδυνο.
Αν επιλέξεις να κλέψεις ένα 20ρικο κινδυνεύεις να σε καταδιώξουν, να σε συλλάβουν και να τρέχεις στα δικαστήρια όπου δεν θα γίνει και τίποτε λόγω του ευτελούς ποσού.
Αν, για να γλυτώσεις τη σύλληψη, επιλέξεις να εμβολίζεις τους μπάτσους τότε φορτώνεσαι με πολύ μεγαλύτερες κατηγορίες και υπάρχει το ενδεχόμενο να αρπάξεις καμιά αδέσποτη.
Χωρίς να παίζει ρόλο, ούτε το χρώμα του δέρματός σου, ούτε αν μιλάς ελληνικά, αλβανικά ή ουρντού.
Ο πιτσιρικάς έκανε σειρά λάθος επιλογών και είχε αυτή την εξέλιξη.
Ελπίζω οι γονείς του να ελεγχθούν για τυχόν παραμέληση ανηλίκου κλπ.
Με αλλα λογια το 16 χρονο είχε πολύ μεγαλύτερη ευθύνη στο να κρατήσει την ψυχραιμία του από τους αστυνομικούς που έιχαν το ακαταλόγιστο σε περίπτωση που η κατάσταση δυσκολέψει να τραβήξουν όπλο και να σημαδέψουν κεφάλι.
Αν ο μικρός γύφτος είχε την ψυχραιμία και την ώριμη σκέψη να παραδοθεί αψηφώντας πως μπορεί επειδή είναι ρομα να ξυλοκοπηθεί,τότε φυσικά δε θα είχε πέσει κανένας πυροβολισμός.
Σάμπως πολλά δε ζητάμε από ένα 16 χρονο;
Εδω εμεις οι ενηλικες και θα μας πήγαινε το σκατό να.
Ποιός ξέρει καθενας απο μας τι μπορει να εκανε αναλόγως πως θα ένοιωθε.
Καλώς η κακώς έκλεψε ένα μικροποσό.
Κακώς για μένα δεν παραδώθηκε αμέσως
Ωστόσο κακώς πήρε τόσες διαστάσεις η καταδίωξη.Μπορούσε να λήξει πιο ανώδυνα.

skatastamoutratous

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2019
Like
1.735
Πόντοι
216
όλοι εδώ εμείς μιλάμε εκ του ασφαλούς και με την εκ των υστέρων γνώση.
Οι αστυνομικοί που κυνηγάνε ένα όχημα που μόλις έχει φύγει από ληστεία δεν ξέρουν ούτε πόσα έχει κλέψει, ούτε αν είναι ανήλικος ή όχι, ούτε αν είναι γύφτος ή οποιασδήποτε άλλης εθνικότητας κακοποιός. Και φυσικά δεν ξέρουν αν μέσα στο αυτοκίνητο βρίσκονται και 1-2 καλάσνικοφ έτοιμα να ανοίξουν πυρ...
Όταν λοιπόν ο ύποπτος δεν σταματά και επιπλέον κινείται εναντίον τους, αυτό αυτόματα δείχνει απειλή και τότε μιλάνε τα όπλα..
Κάτι αντίστοιχο που είχε συμβεί και στο Πέραμα πριν λίγους μήνες...
Ο πιτσιρικάς που προφανώς έχει μεγαλώσει με (και ζει καθημερινά μέσα στην) παραβατικότητα, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι "όταν μπλέκεις με τα πίτουρα καμια φορά το πράγμα στραβώνει και ενίοτε σε τρώνε και οι κότες"...
Shit happens - End of story

troubaman

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
28
Like
10.413
Πόντοι
3.296
Για ένα μικρό διάστημα νοικιαζα προς Καματερό, θα ακουστεί ακραίο αλλά δεν με νοιάζει, αφανισμό στην κωλοφαρα. Το τι είδαν τα μάτια μου εκεί δεν μπορείς να φανταστείς.
Να αναδιατυπώσω το θέμα;
Η ερώτησή μου αφορά όλους.
Ας πούμε ότι ένας 16 χρονος έλληνας μαθητής λυκείου έκλεβε το 20 αρικο για να εντυπωσιάσει πχ τους φίλους του.
Παιδί ευυπόληπτης οικογένειας τίμιων και μεροκαματιάρηδων ελλήνων.
Γινόταν η καταδίωξη και στην προσπάθειά του να ξεφύγει εμβόλιζε το περιπολικό
Ακολουθούσε ο πυροβολισμός και ο τραυματισμός στο κεφάλι του παιδιού.
Θέλω να ακούσω απόψεις για ευθύνες κτλ
Σας ακούω

Set_air

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2016
Like
3.431
Πόντοι
456

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.677
Πόντοι
9.931
όλοι εδώ εμείς μιλάμε εκ του ασφαλούς και με την εκ των υστέρων γνώση.
Οι αστυνομικοί που κυνηγάνε ένα όχημα που μόλις έχει φύγει από ληστεία δεν ξέρουν ούτε πόσα έχει κλέψει, ούτε αν είναι ανήλικος ή όχι, ούτε αν είναι γύφτος ή οποιασδήποτε άλλης εθνικότητας κακοποιός. Και φυσικά δεν ξέρουν αν μέσα στο αυτοκίνητο βρίσκονται και 1-2 καλάσνικοφ έτοιμα να ανοίξουν πυρ...
Όταν λοιπόν ο ύποπτος δεν σταματά και επιπλέον κινείται εναντίον τους, αυτό αυτόματα δείχνει απειλή και τότε μιλάνε τα όπλα..
Κάτι αντίστοιχο που είχε συμβεί και στο Πέραμα πριν λίγους μήνες...
Ο πιτσιρικάς που προφανώς έχει μεγαλώσει με και ζει καθημερινά μέσα στην παραβατικότητα, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι "όταν μπλέκεις με τα πίτουρα καμια φορά το πράγμα στραβώνει και ενίοτε σε τρώνε και οι κότες"...
Shit happens - End of story
Την τελευταία δεκαετία είναι μόνιμα στο απυρόβλητο με αποτέλεσμα να εχουν ξεθαρρέψει (ως γνωστόν δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ' ανέβει στο κρεβάτι) και να δρουν ανεξέλεγκτα.

kiriakoboy

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
656
Πόντοι
86
Με αυτά που γίνονται οι αστυνομία στο τέλος θα λέει δεν επεμβαίνω, η δημοκρατία απαγορεύει την επέμβαση της αστυνομίας.

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.327
Πόντοι
4.546
Να αναδιατυπώσω το θέμα;
Η ερώτησή μου αφορά όλους.
Ας πούμε ότι ένας 16 χρονος έλληνας μαθητής λυκείου έκλεβε το 20 αρικο για να εντυπωσιάσει πχ τους φίλους του.
Παιδί ευυπόληπτης οικογένειας τίμιων και μεροκαματιάρηδων ελλήνων.
Γινόταν η καταδίωξη και στην προσπάθειά του να ξεφύγει εμβόλιζε το περιπολικό
Ακολουθούσε ο πυροβολισμός και ο τραυματισμός στο κεφάλι του παιδιού.
Θέλω να ακούσω απόψεις για ευθύνες κτλ
Σας ακούω
Όπως λένε και οι Αμερικάνοι, αν δεν είσαι έτοιμος να μπεις φυλακή, τότε μην κάνεις το έγκλημα (ή κάπως έτσι). Στο σενάριο που αναφέρεις αλλάξεις το ποιος κάνει τη ληστεία και όχι τη ληστεία καθαυτή. Κακά τα ψέματα, οι γύφτοι έχουν κακό όνομα στην κοινωνία και φταίνε αυτοί. Καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα λένε, και έχουν δίκιο. Όπως και εμείς έχουμε διαμορφώσει κακό όνομα για κάποιους λαούς, έτσι και αυτοί.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom