Νέα

Greek school...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα DIKY
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 263
  • Εμφανίσεις 13K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Μηνύματα
8.672
Like
84
Πόντοι
66
Ολοι ξέρουμε την κατάσταση που επικρατεί (δυστηχώς) στα Ελληνικά σχολεία...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ όμως τι γίνεται στην Πορτογαλία:

Πεντακόσιες χιλιάδες λάπτοπ άρχισαν να διανέμονται στα δημοτικά σχολεία στο πλαίσιο των προσπαθειών να μπει η χώρα στα 5 περισσότερο τεχνολογικά ανεπτυγμένα κράτη της Ευρώπης!
Εναντι 50 ευρώ κάθε μαθητής δημοτικού έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει τον προσωπικό υπολογιστή «Μαγγελάνο», που ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του μεγάλου Πορτογάλου εξερευνητή.
Το μηχάνημα που πωλείται στην αγορά έναντι 285 ευρώ κατασκευάζεται από την πορτογαλική εταιρεία JP Sa Couto και βασίζεται στον προσωπικό υπολογιστή Classmate της Intel, τον οποίο χρησιμοποιούν για αντίστοιχα προγράμματα η Βραζιλία και η Ινδονησία.
Τη διανομή των πρώτων 5.000 λάπτοπ στα σχολεία ανέλαβαν ο ίδιος ο πρωθυπουργός Σόκρατες και μέλη της κυβέρνησής του, προκειμένου να υπογραμμίσουν τη σημασία του εγχειρήματος.
Η Πορτογαλία βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις των μαθησιακών επιδόσεων μεταξύ των χωρών της ΕΕ.
Από την ανάληψη των καθηκόντων της η κυβέρνηση Σόκρατες έθεσε ως πρώτη προτεραιότητά της την επένδυση στην έρευνα και την εντυπωσιακή βελτίωσή της, ώστε να καταστεί η χώρα μεταξύ των πρώτων στην επιστημονική και τεχνολογική εκπαίδευση και την έρευνα.
Ευελπιστεί ο Πορτογάλος πρωθυπουργός ότι το πρόγραμμα «Μαγγελάνος» θα καταφέρει να αυξήσει την πρόσβαση των μαθητών στη σύγχρονη τεχνολογία, με στόχο να αντιστοιχεί ένας υπολογιστής σε δύο μαθητές.
Η σημερινή αντιστοιχία είναι ένας υπολογιστής ανά πέντε μαθητές.

Διαβάζω ξανά+ξανά την πρώτη και την τελευταία πρόταση της παραπάνω είδησης... ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΜΑΙ κι αναρωτιέμαι... άραγε πια είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αντιστοιχία Η/Υ - μαθητών στην χώρα μας... ???
 

sexoula

Μέλος
Εγγρ.
26 Αυγ 2008
Μηνύματα
3.401
Κριτικές
4
Like
2
Πόντοι
16
τι περιμενεις σε αυτη τη χωρα? ειμαι πολυ σιγουρη οτι σε λιγο καιρο θα μας ζητανε να πληρωνουμε την δωρεαν μορφωση.
μετα απορεις γιατι ολο και λιγοτερα παιδια τελειωνουν την βασικη εκπαιδευση και το μορφωτικο επιπεδο της χωρας μας πιανει πατο
 

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Μηνύματα
20.880
Like
13
Πόντοι
366
έχοντας ως μέτρο σύγκρισης την ελβετική, γαλλική, βελγική & βρετανική εκπάιδευση πως μπορω να μην είμαι αρνητικός με τα της ελλάδος ?

για τη γαλλικη την οποια γνωριζω εχεις απολυτο δικιο....την ελβετικη δεν την γνωριζω.....η αγγλικη εκπαιδευση ομως ειναι απο τις χειροτερες που κυκλοφορουν.......κλασεις κατωτερη απο την ελληνικη...


εν πασει περιπτωσει αυτο που με ανησυχει δεν ειναι η γενια των παιδιων (μιας και ερχομαι και σε καθημερινη επαφη μαζι τους) αλλα τα αδιαφορα τερατα που μεγαλωνουν αυτα τα παιδια.....με τρομαζουν τοσο πολυ που ειλικρινα δεν ξερω αν ειμαι σε θεση και εαν εχω τη διαθεση να μεγαλωσω η ιδια ενα παιδι...φοβαμαι οτι θα γινω χειροτερη αυτων....
 

Manimal

Ανώτατος
Εγγρ.
9 Φεβ 2020
Μηνύματα
20.434
Κριτικές
7
Like
36.049
Πόντοι
10.411
Μάλιστα.Έχουν αλλάξει όντως τα πράγματα:confused: :confused: :confused:

 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom