γνώστες δύο απορίες από μένα :
- υπάρχει κάποια συγκεκριμένη αναλογία για τα υλικά ; πχ αν έχω 2 κιλα συκωταριες πόσα κιλα έντερα χρειαζονται για επαρκές τύλιγμα
- μετά το καθάρισμα-πλυσιμο των έντερων μου έχουν πει πως πρεπει να εφεθούν σε νερο με μπολικο λεμόνι για κάποια ώρα ώστε να σφίξουν και να μη σπάνε στο τύλιγμα.
εμπειρικα μέχρι να ασπρισουν τελείως. Ισχύει ;
Το λεμόνι λειτουργεί ως "απολυμαντικό " αντί για ξύδι.
Στα 2kg συκωταρια χρειάζεται 3 kg έντερο μην σου πω και παραπάνω, αυτό άλλωστε έχει την γεύση.
Για τους πρωτάρηδες :
Για ευκολία στο τύλιγμα και πιο ωραία γεύση, πρώτα θα τυλίξεις με μπόλια το κοκορέτσι και μετά με τα έντερα.
Το κοκορέτσι κανονικά θέλει τετράγωνη σούβλα.
Στην αρχή μπορεί να γυρνάει η σούβλα και το κοκορέτσι να μην "ακολουθεί " .
Μην τα χάσετε και σας σπάσει , το βγάζετε απο το μοτερ και πολύ απλά ανεβάστε το μια -δυο θεσεις πιο πάνω στην ψησταριά μέχρι να "τραβήξει".
Τα έντερα θα σφίξουν χάνοντας υγρασία λόγω της φωτιάς και το κοκορέτσι θα γίνει ένα με την σούβλα και θα περιστρέφετε πλέον κανονικά.
Μετά το κατεβάζεις και ξεκινάς το ψήσιμο.
Το κοκορέτσι θέλει δυνατή φωτιά ,μην το φοβάστε διότι έχει πολλά υγρά .
Για να το κάψεις πρέπει να είσαι τέρμα μπαζο.
Αν υπάρχει θερμόμετρο στους 85 το βγάζεις διότι είναι έτοιμο.
Εμπειρικά όταν σταματά το έντονο αφρισμα και βγάζει απλά ζουμάκι είσαι ετοιμος.
Αυτά και καλή επιτυχία!