Νέα

Γνώστες δώστε τα φώτα σας για σωστό κοκορέτσι

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Edifier
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 118
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
Edifier

Edifier

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2025
Like
39
Πόντοι
0
Και πιο γρήγορα από της 10 καλέ μου φίλε και αν σου αρέσει και το BBQ θα το κάνεις και ας μην έχουμε πασχα..:hi:
Εννοειται οτι δεν περιμενουμε το πασχα για κατι τετοια. Με ψησιματα δεν ειμαστε μαστορες, ειμαστε ομως σε ενα καλο επιπεδο που ολα οσα ψηνουμε ειναι κομπλε.

Kang ho

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2025
Like
148
Πόντοι
0
Ποιο λάστιχο; Θα μας τρελάνεις; Το άνοιγμα από το έντερο είναι μερικά χιλιοστά.
Ο πιο εύκολος τρόπος, που χρησιμοποιούν κι οι επαγγελματίες της εστίασης, είναι η βρύση.
Βρίσκεις το άνοιγμα, βάζεις κάτω απο νερό που τρέχει πολύ λίγο και γεμίζεις 10-15 εκατοστά σε μήκος εντέρου με νερό. Πιάνεις το έντερο με τα δύο δάχτυλα και απλα σπρώχνεις το νερό ως την άλλη άκρη.
Επαναλαμβάνεις από την αντίθετη άκρη και είσαι έτοιμος. Το κάνεις με κάθε εντερο.
Το ξυλάκι ή το στυλό bic είναι για ισοβιτες που έχουν άπλετο χρόνο. Ασε που τρυπάει πανευκολα το έντερο.
Έχω πατένταρει το λάστιχο και χωράει σε δευτερόλεπτα το καθαρίζω.
Με ξύλο το κάνει γνωστός μου αλλά δεν θέλει να είναι μυτερό να μην τρυπάει.
Φτιάχνω κοκορετσι 10 χρόνια τώρα πάντα με τη πατέντα με το λαστιχο

xristospap

Μέγας
Εγγρ.
10 Μαΐ 2010
Like
12.813
Πόντοι
3.506
Εννοειται οτι δεν περιμενουμε το πασχα για κατι τετοια. Με ψησιματα δεν ειμαστε μαστορες, ειμαστε ομως σε ενα καλο επιπεδο που ολα οσα ψηνουμε ειναι κομπλε.
Σου ευχομαι καλέ μου φίλε πάντα τέτοια και να περνάς πάντα καλά ...Αλλά το καλο BBQ θέλει και καλή παρέα ειναι και τα 2 εξίσου σημαντικά...Να σου πω καλή ανάσταση και υγεία :hi:

Kang ho

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2025
Like
148
Πόντοι
0
Εγω καλε μου φιλε εδω και 10 χρονια ποτε δεν το εχω βαλει σε αλουμινοχαρτο ,,το εχω στη μεση οπως και στη φωτο που σας εχω βαλει απο 4 εως και ,5,5 ωρες αναλογα τα κιλα που εχω φτιαξει και ειναι οκ...Θα μου πεις το πως εχει μαθει ο καθενας..:hi:
Το αλουμινοχαρτο άλλοι το βάζουν άλλοι όχι
Εγώ το βάζω αν είναι η φωτιά δυνατή να μην αρπάξει έξω και μέσα είναι άψητο,αλλά το θεωρώ πιο σωστή επιλογή αλλιώς θα πρέπει να το έχεις πολύ ψηλά και να το ανεβοκατεβαζεις συνέχεια
5 ώρες πολύ δεν είναι?
Εγώ μέσο όρο 3 με 3.5ωρες με παιρνει

Johnny Red2

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
4 Οκτ 2023
Κριτικές
101
Like
24.577
Πόντοι
26.386
Αυτές της μαλακίες κάνετε και καθαρίζετε τα έντερα όλη η νοστιμιά όλη η ουσία βρίσκεται εκεί όσο πιο βρώμικα τα έντερα τόσο πιο νόστιμο το κοκορέτσι, μόνο ωραία Πάσχα κάναμε την δεκαετία του ογδόντα και του ενενήντα τώρα αρχιδια!!
Όλη τη χρονιά γλύφουν κωλοτρυπίδες και ξαφνικά το Πάσχα θυμούνται να καθαρίσουν το έντερο στο κοκορέτσι, που στην τελική θα ψηθεί κιόλας...

OP
OP
Edifier

Edifier

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2025
Like
39
Πόντοι
0
Σου ευχομαι καλέ μου φίλε πάντα τέτοια και να περνάς πάντα καλά ...Αλλά το καλο BBQ θέλει και καλή παρέα ειναι και τα 2 εξίσου σημαντικά...Να σου πω καλή ανάσταση και υγεία :hi:
Χωρις καλη παρεα, δεν αξιζει να ασχοληθεις. Επισης, με υγεια!

xristospap

Μέγας
Εγγρ.
10 Μαΐ 2010
Like
12.813
Πόντοι
3.506
Το αλουμινοχαρτο άλλοι το βάζουν άλλοι όχι
Εγώ το βάζω αν είναι η φωτιά δυνατή να μην αρπάξει έξω και μέσα είναι άψητο,αλλά το θεωρώ πιο σωστή επιλογή αλλιώς θα πρέπει να το έχεις πολύ ψηλά και να το ανεβοκατεβαζεις συνέχεια
5 ώρες πολύ δεν είναι?
Εγώ μέσο όρο 3 με 3.5ωρες με παιρνει
Αν διάβασες καλέ μου φίλε έγραψα από 4 έως 5,5 ανάλογα τα κιλά που εχω φτιάξει.Πότε κάνω 5 κιλά πότε 8 ανάλογα την παρέα που θα εχω.. Και το εχω στη μέση στο bbq με καλή φωτιά όπως αυτό στη φώτο όπου ήταν 6 κιλά:hi:

OP
OP
Edifier

Edifier

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2025
Like
39
Πόντοι
0
Έχω πατένταρει το λάστιχο και χωράει σε δευτερόλεπτα το καθαρίζω.
Με ξύλο το κάνει γνωστός μου αλλά δεν θέλει να είναι μυτερό να μην τρυπάει.
Φτιάχνω κοκορετσι 10 χρόνια τώρα πάντα με τη πατέντα με το λαστιχο
Σκεφτομαι πατεντα με λαστιχο μικρης διατομης και συνδεση με πλυστικο μηχανημα καρχερ ρυθμισμενο στη πιο χαμηλη πιεση, θα το κανει γυαλι! Τεντωμενο πληρως το εντερο για να μη το σκισει στις κουρμπες απο τη πιεση πιστευω θα γινει δουλεια. Μια δοκιμη θα μας πεισει.

xristospap

Μέγας
Εγγρ.
10 Μαΐ 2010
Like
12.813
Πόντοι
3.506
Σκεφτομαι πατεντα με λαστιχο μικρης διατομης και συνδεση με πλυστικο μηχανημα καρχερ ρυθμισμενο στη πιο χαμηλη πιεση, θα το κανει γυαλι! Τεντωμενο πληρως το εντερο για να μη το σκισει στις κουρμπες απο τη πιεση πιστευω θα γινει δουλεια. Μια δοκιμη θα μας πεισει.
Δεν πιστεύω ότι θα το κάνεις αυτό.... Δεν χρειάζεται πιεστικό δεν θα μείνει άντερο χα χα χα ..Με της βρύσης το νερό και απλά με το χέρι σου να κυλά με λίγη πίεση...:hi:

Xaramofais

Μέγας
Εγγρ.
8 Σεπ 2024
Like
16.585
Πόντοι
3.506
Πολλά γλυκάδια
Μπόλια
Αλάτι χοντρό πιπέρι ριγανη
Πλύσιμο πολύ καλό με ξύδι...
Το δέσιμο να προσέξεις στην αρχή να είναι σταυρωτό και μετά το πας ρολό...
Τις συκωταριές βάλτες και αυτές στο ξύδι - διώχνει το αιμα

xristospap

Μέγας
Εγγρ.
10 Μαΐ 2010
Like
12.813
Πόντοι
3.506
Πολλά γλυκάδια
Μπόλια
Σε βλέπω πάρα πολύ γνώστη επί του θέματος ,,πότε θα μας φτιάξεις καλέ μου φίλε να φάμε ?????:hi:

Xaramofais

Μέγας
Εγγρ.
8 Σεπ 2024
Like
16.585
Πόντοι
3.506

Mythical Zoan

Μέγας
Εγγρ.
14 Ιουν 2022
Κριτικές
24
Like
13.303
Πόντοι
4.646
Πολλά γλυκάδια
Μπόλια
Καθηγητής :hi:

Mouxtikosss

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2024
Like
298
Πόντοι
21
Φιλε, μπελαλίδικο το κοκο αλλα σαν αυτο που έφτιαχναν οι δικοί μας χρόνια πριν που να βρεις έξω. Ίσως και να αξίζει τον κόπο. Οπότε καλή επιτυχία, αν και δε μπορώ να βοηθήσω. Θυμάμαι μόνο τη γιαγιά μου οτι περνούσε απο μέσα ενα ξύλο, ίσως για να καθαρίσουν ή για να το γυρίσει μεσα-εξω...

Αν κάνεις τελικά, βάλε καμιά φώτο να δούμε!

Καλα να περνάμε, υγεία σε όλους και χρόνια πολλά!

athal

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2006
Κριτικές
39
Like
4.826
Πόντοι
6.555
και επειδη απο οτι καταλαβα εισαι νεος στο αθλημα, εαν δεν εχεις και τα απαραιτητα εργαλεια , σου δινω μια ευκολη λυση !!!

BestNot

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2024
Like
730
Πόντοι
81
Επειδή η ενασχόληση με τα άντερα παίρνει ώρα
Φρόντισε
Νάχεις και καποια για τσιμπούκια

Το καλύτερο κοκορέτσι ..

ΤΙΜΩΡΟΣ(1)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
3
Like
3.814
Πόντοι
456
Αυτο ειναι και το νοημα, η προσπαθεια η ενασχοληση. Ειπαμε φετος να ασχοληθουμε μπας και βγει κατι καλο. Και να μη βγει, παραμενει η εμπειρια για την επομενη φορα. Πιστευω μετα απο καμια 10αρια φορες θα μαθουμε απο τις μαλακιες που θα χουμε κανει και θα παμε σε ενα καλο αποτελεσμα.
Το πρόβλημα είναι ότι θα "φας σκατά" μέχρι να σου βγει.
Κυριολεκτικά :2funny:

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom