Νέα

Γνώμες για Ανδρέα Παπανδρέου. Κατέστρεψε την Ελλάδα;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα troueno
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 127K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ανδρέας Παπανδρέου,λαοπλάνος-φίδι κολοβό ή ηγέτης;;;

• λαοπλάνος-φίδι κολοβό

Ψήφοι: 164 67,8%
  • ηγέτης,έδωσε ψωμάκι στον λαό

Ψήφοι: 64 26,4%
  • λευκό

Ψήφοι: 14 5,8%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    242

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.

Σε καίει;

Εσύ είπες ότι δεν ασχολείσαι:

Ξέρεις πολύ καλά ότι σε πάω πίπα κώλο όποτε θέλω.
Τι εγινε αρχηγε, ριξαμε επιπεδο? Τι ειναι αυτα?

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
42
Πόντοι
66
Πολλά ξερει ο Αλεξ71, γατακι... :grin:
Έχεις διαβάσει τις βυζαρούδες του εξωτερικού ρε μπαγασάκο; Πήγα Nurburgring και έμεινα Dorint Hotel μέσα στην πίστα (πολλά γούστα με Clio Trophy) αλλά δεν προλάβαινα να κάνω ταξίδι για Μαγδεμβούργο και πίσω. Ψήσου να έρθεις την επόμενη φορά. Έχω άκρες Γερμανία.  ;)

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Θ.Ν.: Αλήθεια, πώς ένας οικονομολόγος του δικού του επιπέδου γίνεται να πει αυτή τη φοβερά λαϊκίστικη φράση;
Δ.Κ.: Το ίδιο ερώτημα έκανα και ο ίδιος αμέσως μετά τη συγκέντρωση στο Περιστέρι, στον Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και στον Δημήτρη Τσοβόλα. Τι ήταν αυτό το «Τσοβόλα, δώσ' τα όλα»;
Ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν μιλούσε στον κόσμο κι ο κόσμος τον επευφημούσε, απογειωνόταν. Βλέποντας λοιπόν σε εκείνη τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Περιστέρι τον κόσμο να παραληρεί, είπε το περίφημο «Τσοβόλα, δώσ' τα όλα». Αυτή, κατά τη γνώμη μου, ήταν μια αδυναμία του.  Στην εξέδρα ήταν τελείως διαφορετικός απ' ό,τι εκτός εξέδρας. Σημειωτέον ότι ο Τσοβόλας τότε δεν ήταν καν στο Περιστέρι, ήταν στη Βουλή, και όπως ο ίδιος ο Τσοβόλας με διαβεβαίωσε αργότερα, ουδέποτε ο Ανδρέας τού είπε κάτι σχετικό!

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Έχεις διαβάσει τις βυζαρούδες του εξωτερικού ρε μπαγασάκο; Πήγα Nurburgring και έμεινα Dorint Hotel μέσα στην πίστα (πολλά γούστα με Clio Trophy) αλλά δεν προλάβαινα να κάνω ταξίδι για Μαγδεμβούργο και πίσω. Ψήσου να έρθεις την επόμενη φορά. Έχω άκρες Γερμανία.  ;)
Εχει κι εδω βυζαρουδες ρε τύπε.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Θ.Ν.: Αλήθεια, πώς ένας οικονομολόγος του δικού του επιπέδου γίνεται να πει αυτή τη φοβερά λαϊκίστικη φράση;
Δ.Κ.: Το ίδιο ερώτημα έκανα και ο ίδιος αμέσως μετά τη συγκέντρωση στο Περιστέρι, στον Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και στον Δημήτρη Τσοβόλα. Τι ήταν αυτό το «Τσοβόλα, δώσ' τα όλα»;
Ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν μιλούσε στον κόσμο κι ο κόσμος τον επευφημούσε, απογειωνόταν. Βλέποντας λοιπόν σε εκείνη τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Περιστέρι τον κόσμο να παραληρεί, είπε το περίφημο «Τσοβόλα, δώσ' τα όλα». Αυτή, κατά τη γνώμη μου, ήταν μια αδυναμία του.  Στην εξέδρα ήταν τελείως διαφορετικός απ' ό,τι εκτός εξέδρας. Σημειωτέον ότι ο Τσοβόλας τότε δεν ήταν καν στο Περιστέρι, ήταν στη Βουλή, και όπως ο ίδιος ο Τσοβόλας με διαβεβαίωσε αργότερα, ουδέποτε ο Ανδρέας τού είπε κάτι σχετικό!

Ε θα ηταν μεθυσμενος, ως συνηθως.

Α, ειπωθηκε τελικα? :2funny:

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
Ε θα ηταν μεθυσμενος, ως συνηθως.

Α, ειπωθηκε τελικα? :2funny:

Εχει σημασία αν το είπε,όταν το εφήρμοσε στην πράξη?

Όταν ανέλαβε ο Ζολώτας,το ταμείο-για μια ακόμα φορά όπως με τον Δημήτρη Χαλικιά το 1984-ήταν άδειο...

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Τι εγινε αρχηγε, ριξαμε επιπεδο? Τι ειναι αυτα?

Ε, εγώ είμαι στο επίπεδο του συνομιλητή μου:

Άλλωστε έχεις πολλά χρωστούμενα σε απαντήσεις από εκείνη τη μέρα που σε μπούκωσα με την οικονομική κατάσταση που παρέλαβε ο γηραιός Καραμανλής και την αντίστοιχη σημερινή του Σαμαρά.

Διότι προφανώς αυτό καταλαβαίνει.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006

Όταν ανέλαβε ο Ζολώτας,το ταμείο-για μια ακόμα φορά όπως με τον Δημήτρη Χαλικιά το 1984-ήταν άδειο...
Δεν ακουσες τι ελεγε ο Τσοβολας στο βιντεακι που ανεβασε ο Γιαννης?
Ο Σαμαρας τα εδωσε λεει τα λεφτα, οταν ανελαβε υπουργος οικονομικων τον Ιουνιο του 1989...

PeterAndrews

Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2012
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
16

Aυτό το ρημάδι το ταμείο όλο άδειο είναι.Μόνο επί Καραμανλή και Βενιζέλου είχε μια φορά περίσσευμα.

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
Μήπως ξεχνάμε κι αυτά?

Και, δεύτερον, ο Ανδρέας Παπανδρέ­ου απέστειλε επιστολές στις ξένες επιχειρή­σεις που ενδιαφέρονταν να γίνουν στρατηγι­κοί επενδυτές στον ΟΤΕ, προειδοποιώντας τες ότι μόλις γίνει κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ θα καταργήσει τον νόμο που επιτρέπει τη μερική αποκρατικοποίηση του εν λόγω οργανισμού. [Να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο είχε ψηφιστεί τελι­κά η περίφημη ιδιωτικοποίηση-αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ, αφού ο Μιλτιάδης Έβερτ είχε άρει τις επιφυλάξεις του, τις οποίες είχε εκφράσει με την κατα­ψήφιση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της βουλής. Τελικά το ΠΑΣΟΚ και σ’ αυτό to θέμα ακολούθησε άκρως αντιφατική πολιτική. Όταν ήρθε στην εξουσία, όχι μόνο δεν ξαναπήρε τον ΟΤΕ εξολοκλή­ρου πίσω στο ελληνικό δημόσιο, αλλά προχώρησε σε μετοχοποίηση (δηλ. σε μερική ιδιωτικοποίηση) του 33% του οργανισμού αυτού! Δηλ «to κρέας το βάφτι­σε ψάρι», κάνοντας ακριβώς τα ίδια για τα οποία κατηγορούσε προηγουμένως με τόσο σκληρό τρόπο την κυβέρνηση Μητσοτάκη...] Με δυο λόγια απειλούσε τους ξένους να μην τολμήσουν να επενδύσουν στην Ελλάδα! Και έπειτα απορεί κανείς γιατί η χώρα μας βρίσκε­ται επί δεκαετίες σε τροχιά υπανάπτυξης και αντιπαραγωγικότητας...

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
@@ καλαβρέζικα με πας. Μέχρι 2-3 συγχαρητήρια PM για το ξεφτιλίκι που σου έκανα έχω πάρει.

Τι μου λες;

Και εμένα με κέρασαν μερικά ουϊσκάκια και μερικούς χορούς κάτι συναγωνιστές από εδώ μέσα που τους γυρίζεις τα άντερα με την υπεροψία σου στον Κάβο και στο Ντάλλας.

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
ή μήπως ποιος έφερε την ανωμαλία και την Χούντα???

Διότι το 1965 ο Μητσοτάκης δεν ε­νήργησε μόνος του, ούτε έκανε κόμμα για να ανατρέψει τον πρωθυπουργό του, αλλά -μαζί με όλους τους τότε κορυφαίους υπουργούς της Ένωσης Κέντρου- εξέφρασε δημόσια τη διαφωνία του και μάλιστα πίεσε τον Γεώργιο Παπανδρέου να μην προβεί σε παραίτηση. Ε­ξάλλου ό,τι έκανε ο Μητσοτάκης το 1965 το έ­κανε μετά την πτώση της κυβέρνησης, την ο­ποία δεν είχε καθόλου προκαλέσει ο ίδιος. Α­ντίθετα, αν κάποιος προέβη σε «αποστασία» το καλοκαίρι του 1965, αυτός ήταν αναμφι­σβήτητα ο Ανδρέας Παπανδρέου... [Πραγματικά, ο Ανδρέας ήταν εκείνος που δρούσε παρασκηνιακά επί ενάμιση τουλάχιστον χρόνο, υφαί­νοντας συνωμοσίες εις βάρος του πολιτικού συστή­ματος (π.χ. υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ), και χωρίς ο πατέρας του να γνωρίζει απολύτως τίποτα. Αλλά και αργότε­ρα, στα τέλη του 1966, αποστάτησε δημόσια από τον πατέρα του και την Ένωση Κέντρου, με την απειλή του να καταψηφίσει την υπηρεσιακή κυβέρνηση Παρασκευόπουλου. Γι’ αυτό και ο πατέρας του, ο Γέρος της Δημοκρατίας, τον αποκάλεσε στο τέλος -μετά την επιβολή του καθεστώτος της 21ης Απριλίου- ως τον κύριο και μοναδικό υπεύθυνο της πολιτικής ανω­μαλίας στη χώρα...]

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
42
Πόντοι
66
Ε, εγώ είμαι στο επίπεδο του συνομιλητή μου:

Διότι προφανώς αυτό καταλαβαίνει.
Εδώ να θυμίσουμε ότι ο κατά Βολταιρίσκο "χαμηλού επιπέδου" συνομιλητής στο τέλος της πρώτης διαφωνίας έγραψε αυτό:

Εγώ τύπε δεν θέλω να τις γυρίζω τις κουβέντες σε μαλακίες. Και σε εκτιμώ στο βαθμό που βλέπω ότι έχεις κάποιες γνώσεις και ένα συγκροτημένο λόγο. Αλλά σήμερα ΜΟΥ ΕΠΡΗΞΕΣ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ με τα σταγονίδια και το παρεπιπτόντως. Έχω άλλη άποψη. Τα βλέπω με τα μάτια του εθνιστή συντηρητικού δεξιού. Τι θες να κάνω τώρα, να γίνω πρώην πασόκος για να συμφωνήσουμε;
Ο "υψηλού επιπέδου" συνομιλητής συνέχισε τις προσωπικές επιθέσεις, τις ειρωνείες και την εμμονικές απαντήσεις στα posts μου.
Οπότε παύει η ευγένεια και αρχίζουνε οι φάπες.
Αμοιβαία είναι αυτά.

PeterAndrews

Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2012
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
16
Μήπως ξεχνάμε κι αυτά?

Και, δεύτερον, ο Ανδρέας Παπανδρέ­ου απέστειλε επιστολές στις ξένες επιχειρή­σεις που ενδιαφέρονταν να γίνουν στρατηγι­κοί επενδυτές στον ΟΤΕ, προειδοποιώντας τες ότι μόλις γίνει κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ θα καταργήσει τον νόμο που επιτρέπει τη μερική αποκρατικοποίηση του εν λόγω οργανισμού. [Να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο είχε ψηφιστεί τελι­κά η περίφημη ιδιωτικοποίηση-αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ, αφού ο Μιλτιάδης Έβερτ είχε άρει τις επιφυλάξεις του, τις οποίες είχε εκφράσει με την κατα­ψήφιση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της βουλής. Τελικά το ΠΑΣΟΚ και σ’ αυτό to θέμα ακολούθησε άκρως αντιφατική πολιτική. Όταν ήρθε στην εξουσία, όχι μόνο δεν ξαναπήρε τον ΟΤΕ εξολοκλή­ρου πίσω στο ελληνικό δημόσιο, αλλά προχώρησε σε μετοχοποίηση (δηλ. σε μερική ιδιωτικοποίηση) του 33% του οργανισμού αυτού! Δηλ «to κρέας το βάφτι­σε ψάρι», κάνοντας ακριβώς τα ίδια για τα οποία κατηγορούσε προηγουμένως με τόσο σκληρό τρόπο την κυβέρνηση Μητσοτάκη...] Με δυο λόγια απειλούσε τους ξένους να μην τολμήσουν να επενδύσουν στην Ελλάδα! Και έπειτα απορεί κανείς γιατί η χώρα μας βρίσκε­ται επί δεκαετίες σε τροχιά υπανάπτυξης και αντιπαραγωγικότητας...

Kάποιες κακές γλώσσες λενε οτι ο Σαμαράς έρριξε τον Μητσοτάκη για το θέμα του ΟΤΕ.

efes

Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2009
Like
215
Πόντοι
36

Ποιού ακριβώς επιπέδου οικονομολόγος ήταν, για να καταλάβω;
Του επιπέδου να έχει "οικονομικό σύμβουλο" τον υιό Τρεπεκλή (ο πατήρ Τρεπεκλής τον προμήθευε γκόμενες, από τις τουρίστριες του ξενοδοχείου του), ο οποίος απεδείχθη πως δεν είχε καν πτυχίο στα οικονομικά όταν πήγε 30 χρονών και αναγκάστηκε να διακόψει την αναβολή λόγω σπουδών για να πάει στο στρατό;
Αμφιβάλω αν μπορούσε να διαβάσει ισολογισμό Α.Ε.

Μην μου αναφέρετε το ότι δίδασκε στο Μπέρκλεϋ! "Αιρετική" οικονομία δίδασκε ως βοηθός των Μπαράν και Σουήζυ.
Εξ άλλου είναι γνωστό πως κι ο γιός του διδάσκει στο Κολούμπια. "Επιπέδου" ΚΑΙ ο Γιωργάκης; :grin:

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595

Stories

Νέο!