Mounitsa μου μπράβο σου για τις επιτυχίες σου, αν και τελικά μάλλον έρχεσαι στα λόγια μου.
Αν υπάρχει χρόνος και συνέπεια είναι όντως εφικτό να φτάσεις σε τέτοιο επίπεδο και σε ηλικίες 20+. Είναι όμως αντικειμενικά δυσκολότερο για ένα ενήλικα να πάρει διπλώματα από έναν έφηβο. Αυτό γιατί δύσκολα βρίσκεις τον χρόνο, ειδικά αν εργάζεσαι ή έχεις άλλες σημαντικές παράλληλες ασχολίες. Από τη άλλη η δουλειά του έφηβου είναι απλά να διαβάζει. Προσωπικά έχοντας ήδη πολύ καλό επίπεδο σε δύο ξένες γλώσσες προσπάθησα για μια τρίτη στα 24 μου, έτσι από καθαρό πολιτιστικό ενδιαφέρον. Όμως μετά τα βασικά/εύκολα (δηλαδή το πρώτο εξάμηνο) μου ήταν δύσκολο να συνεχίσω, κύρια λόγω προτεραιοτήτων και χρόνου, και τα παράτησα. Μου έμεινε όμως η βασική γνώση...
Για να ξαναέρθουμε στο θέμα μας, για τον φίλο μας που ενδιαφέρεται η προτροπή μας είναι να δώσει βάση στην πρακτική γνώση (που έχει και την αξία) και όχι στα διπλώματα που δεν έχουν τελικά και καμιά αξία για έναν ενήλικα. Αν σε έχουν μπροστά τους φίλε μου και θέλουν να δουν τι αγγλικά γνωρίζεις το αντιλαμβάνονται με 2 λεπτά συζήτηση, και ας έχεις και δίπλωμα από την Ελισάβετ...