....Ο κ. Παπανδρέου έκανε προτάσεις σήμερα, και μάλιστα κάποιες εξ αυτών σημαντικές....
Κοίτα, άκουσα το 70% της συνέντευξης, δυστυχώς δε μπόρεσα όλη, και ενώ νόμιζα ότι είχα πατήσει το "REC" και γραφότανε, δεν το είχα πατήσει, και δεν γράφτηκε.
Τουλάχιστον στο 70% που άκουσα, εγώ δε διέκρινα αυτό που λες.
Οπότε σου λέω και σένα αυτό που είπα και στον άλλο συναγωνιστή, πες μου εσύ την πρόταση που έκανε.
Και που μάλιστα τη θεωρείς "σημαντική".
Να σου πω εγώ μία (την άκουσα αυτή), και η οποία κατ' αρχήν ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ σημαντική.
Στη συνέχεια όμως, κατάλαβα ότι ήταν φούσκα, γιατί διευκρίνησε ότι... μπλα-μπλα:
Είπε ότι θα φορολογηθεί η ακίνητη περιουσία της εκκλησίας.
Πράγματι, ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ, θα είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ για τη χώρα. Και οικονομικό, και από κάθε άλλη άποψη.
Αλλά μετά "διευκρίνησε" ότι θα φορολογηθεί η περιουσία που "αποφέρει έσοδα", και ότι δε θα φορολογηθεί η εκκλησιστική περιουσία που χρησιμοποιείται για κοινωφελείς σκοπούς.
Είπε δηλαδή μια μαλακία που ποτέ δε θα εφαρμοστεί, και που θα αρχίσει να (όοοοοταν γίνει κυβέρνηση το Πασοκ) μελετάται, να σχεδιάζεται, να συζητιέται, να διαπραγματεύεται, να εξετάζεται, και όπως όλα τα σχετικά μέτρα θα μείνει στις καλένδες. Δηλαδή (και σ' αυτό) δεν είπε τίποτα. Είπε μια ιδέα. Σιιιιιγά! Την έχω γράψει εγώ εδώ, στο μπουρδέλα.κομ πολύ πριν την πει ο Γιωργάκης.
Δε πάσχουμε από ιδέες σ' αυτή τη χώρα, φίλε Lion. Οι ιδέες υπάρχουν, λέγονται, γράφονται, κυκλοφορούν. Πάσχουμε από αναποφασιστικότητα, αναβλητικότητα, φλουτάρισμα, δημιουργία προσκομμάτων, και ότι άλλο τέτοιο φαινόμενο θέλεις. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτός είναι ο τρόπος που τα θιγόμενα (κάθε φορά) συμφέροντα εμποδίζουν τη μεταρρύθμιση, την εξέλιξη, και τον εκσυγχρονισμό. Δεν είναι η κατά μέτωπο σύγκρουση.
Επαναλαμβάνω την προτροπή μου, πες μας ΕΣΥ ποιά ΠΡΟΤΑΣΗ που έκανε θεωρείς σημαντική.
Για το συνάδελφο που μερικά post νωρίτερα σύγκρινε το Σημίτη με το Μητσοτάκη, έχω να πω ότι είναι σα να συγκρίνεις δυο χαρτονομίσματα. Ένα γνήσιο και ένα πλαστό. Συγκρίνονται. Και τα δυο χαρτονομίσματα είναι.