Νέα

Γιωργάκης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα palermo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 30K
  • Εμφανίσεις 748K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Θα οδηγηθει η ελλαδα σε προωρες εκλογες το 2011?

• Ναι

Ψήφοι: 165 36,7%
  • Οχι

Ψήφοι: 108 24,0%
  • Θα χρεωκοπήσουμε

Ψήφοι: 177 39,3%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    450

aspirin

Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2005
Like
18
Πόντοι
6
βγηκαν σημερα απο το ΔΝΤ και  ειπαν οτι αν γινουν πρωορες εκλογες στην ελλαδα το μνημονειο θα ακυρωθει και θα πτωχευσουμε !!!<οι πτοχευμενοι> :2funny: :2funny: :2funny: ολεεεεε μαγκες  αλλα αμα πτωχευση η ελλαδα υπαρχει κινδηνος σοβαρης παγκοσμιας κρισης  !!!  !!! ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΟΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΛΑΚΙΕς ΚΟΙΝΟς ΜΑς ΕΙΠΑΝ!! :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:  ΠΑΜΕ ΕΚΛΟΓΕς ΓΕΡΑ ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΑ ΜΟΥΝΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αν ισχύει αυτό που λές, θα τους μαυρίσω και με τα δύο χέρια. Όπως ψηφίσει τα 2-3 μεγάλα κόμματα να μην του ξανασηκωθεί.

OP
OP
P

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
τέτοιο ξεφτυλίκι που έφαγε χθες το βράδυ από Λαζόπουλο,Αμάν,δελτία ειδήσεων κλπ δεν έχει ξαναφάει πρωθυπουργός

τα βίντεο του ΓΑΠ γεμίζουν εκπομπές πλεόν

Λεφτά Υπάρχουν,αυξήσεις σε μισθούς,να φύγουν οι Κινέζοι,μισθωτός μου χάρισε το μισθό του για να σωθεί η πατρίδα,πιστόλι στο τραπέζι και φυσικά άπειρα λάθη στην γλώσσα.....

ΥΓ θυμίζω,ότι για Σαμαρά-αν και πολύ νωρίς-δεν έχει παιχτεί ποτέ βίντεο με σαρδάμ,με κενολογίες,με μπαρούφες,με ψέμματα κλπ

ούτε όμως και για Καραμανλή!!!!....το πιο σκληρό βίντεο ήταν εκείνο του Θέμου,που έλειπε το ψωμάκι από το πιάτο του,ενώ στων υπολοίπων υπήρχε!!!!

Μιλάμε για τον μεγαλύτερο ΣΤΟΚΟ πολιτικό,που βέβαια δεν φταίει ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ αυτός,αλλά αυτοί που τον ανέδειξαν πρώτα σε αρχηγό του ΠΑΣΟΚ(προτίμησαν αυτόν από έναν πολύ συγκροτημένο και μορφωμένο πολιτικό-με τα όποια ελαττώματα του καταλογίζονται) και στη συνέχεια του έδωσαν 46% και του έδωσαν τα ηνία της χώρας....

Ψεύτης ,δειλός,πράκτορας,στόκος,ελληνικά επιπέδου Μπεζεντάκου,ανδρείκελο.....

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Like
19
Πόντοι
166
Και τετοια ξεφτυλα τηλεοραση που εχουμε,δεν την εχω ξαναδει σε αλλο κρατος....
τέτοιο ξεφτυλίκι που έφαγε χθες το βράδυ από Λαζόπουλο,Αμάν,δελτία ειδήσεων κλπ δεν έχει ξαναφάει πρωθυπουργός

ΥΓ θυμίζω,ότι για Σαμαρά-αν και πολύ νωρίς-δεν έχει παιχτεί ποτέ βίντεο με σαρδάμ,με κενολογίες,με μπαρούφες,με ψέμματα κλπ

ούτε όμως και για Καραμανλή!!!!....το πιο σκληρό βίντεο ήταν εκείνο του Θέμου,που έλειπε το ψωμάκι από το πιάτο του,ενώ στων υπολοίπων υπήρχε!!!!

Μιλάμε για τον μεγαλύτερο ΣΤΟΚΟ πολιτικό,που βέβαια δεν φταίει ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ αυτός,αλλά αυτοί που τον ανέδειξαν πρώτα σε αρχηγό του ΠΑΣΟΚ(προτίμησαν αυτόν από έναν πολύ συγκροτημένο και μορφωμένο πολιτικό-με τα όποια ελαττώματα του καταλογίζονται) και στη συνέχεια του έδωσαν 46% και του έδωσαν τα ηνία της χώρας....

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
Aυτα τα εχουμε πει καιρο τωρα..το δυσλεκτικο αυτο ανδρεικελο θα γραψει ιστορια..

δεν ειναι βλακας..απλως η θεση που του επεβαλλαν δεν ειναι για τις πλατες του..και εκτιθετε..και συνεχειζει να εκτιθετε..και ξανα μανα...

τα μετρα που ερχονται δεν μπορει να τα υποστηριξει..θα ειναι πολλα και ιστορικα για την χωρα αυτη..και σιγουρα τα μεγαλα κεφαλια εχουν προβλεψει να φερουν στην επιφανεια προσωπα,υπευθυνα για την καταντια της χωρας, που η καταρα του κοσμου θα πεσει πανω τους οταν αυτα τα γεγονοτα λαβουν μερος..θα το προστατεψουν το ανδρεικελο τους..ισως ξεκινησουν να στηνονται σκαμνια..

ενα ειναι σιγουρο..λαδι θα την βγαλει ο τζεφρυ συγκριτικα με αλλους..

γι αυτο ψοφαει για εκλογες...να μην φαει μονος το αγγουρι..

εξαλλου αυτο που επρεπε να κανει το ανδρεικελο το δυσλεκτικο το εκανε..εφερε το ταμειο..

Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
5
Πόντοι
66
Από τέτοια έχουμε χορτάσει.
Όταν βγει κάποιος και καταθέσει σοβαρές προτάσεις και εναλακτικές λύσεις αντί για μαγικά περί μηδενισμού του ελλείματος και μετατροπής της Ελλάδας σε κομουνιστικό παράδεισο, ειδοποιήστε με.

Εαν θελει προτασεις σοβαρες ελα να μιλησουμε...αλλα χωρις μεταναστες...

Επισκέπτης
δεν ειναι βλακας..απλως η θεση που του επεβαλλαν δεν ειναι για τις πλατες του..και εκτιθετε..και συνεχειζει να εκτιθετε..και ξανα μανα...
Mε σορηδόν το ίδιο ορθογραφικό εσυ εκτίθεσαι πάντως,άσε τον ΓΑΠ!!! :cheesy:

Εαν θελει προτασεις σοβαρες ελα να μιλησουμε...αλλα χωρις μεταναστες...
Σκέτο καφέ,χωρίς λίγο ζαχαρίτσα;;; :rolleyes:

Απαπαπαπα!!! :P

Υ.Γ.Φαντάζομαι κ χωρίς αριστερά είναι τα πλάνα εεε;;; :2funny:

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16

Το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 θα είναι πάνω από 15% του ΑΕΠ, είπε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών... Γ.Παπακωνσταντίνου, μιλώντας σε συνέδριο στη Λεμεσό.

«Μετά την τελική αναθεώρηση από την Eurostat [...] που θα επικυρώσει μια και καλή τα ελληνικά στοιχεία για το 2009, θα είναι πάνω από 15%», σημείωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, κατά την ομιλία του στο Limassol Economic Forum, στην Λεμεσό της Κύπρου.

Η Eurostat αναμένεται να δημοσιεύσει τα αναθεωρημένα στοιχεία έως τα μέσα Νοεμβρίου, μάλλον μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Βάσει των τωρινών εκτιμήσεων, το έλλειμμα του 2009 υπολογίζεται σε 13,8% του ΑΕΠ.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ακόμα ότι η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί έως 3% το 2011.

«Η ανάπτυξη θα συρρικνωθεί κατά 4% φέτος και τον επόμενο χρόνο κατά 2,5% έως 3%», ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2011, που δημοσιεύτηκε νωρίτερα τον Οκτώβριο, εκτιμάται ότι το 2011 το ΑΕΠ της χώρας θα μειωθεί κατά 2,6%, από 4% το 2010.

«Θυμηθείτε ότι ο προϋπολογισμός του 2009 προέβλεπε έλλειμμα κάτω του 3%, στη συνέχεια, λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, το έλλειμμα που δηλώθηκε στην Κομισιόν ήταν 6%», σημείωσε.

Βάσει του προϋπολογισμού του 2011, η κυβέρνηση στοχεύει σε μείωση του ελλείμματος στο 7,8% φέτος και στο 7% το 2011.

«Στο δημοσιονομικό μέτωπο, τίποτα δεν έχει κερδηθεί ακόμη», υπογράμμισε, προσθέτοντας, ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων.

Aπαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν δήλωσε ότι θα γίνουν οπωσδήποτε πρόωρες εκλογές. Το ενδεχόμενο αυτό ο πρωθυπουργός το εξάρτησε από το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, πρόσθεσε.

Τα σχόλια των αναλυτών για την αναθεώρηση του ελλείμματος

«Αυτό κάνει ακόμα πιο επείγουσα την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ζημιογόνων δημόσιων επιχειρήσεων μέσα από αναδιαρθρώσεις, ιδιωτικοποιήσεις ή κλείσιμο. Η περυσινή αναθεώρηση ίσως υποδηλώνει την ανάγκη για επιπλέον μέτρα, προκειμένου αν επιτευχθεί ο στόχος για το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης φέτος», σχολίασε στο Reuters η Μιράντα Ξαφά από την IJ Partners.

«Ουσιαστικά, δεν πρόκειται για κάτι καινούριο. Η Eurostat είχε ήδη αφήσει να εννοηθεί από την άνοιξη ότι κάτι μαγειρεύεται με το έλλειμμα. Δεδομένου του ύψους του ελληνικού ελλείμματος, μερικά δεκαδικά ψηφία πάνω ή κάτω δεν θα έχουν τόση σημασία, οπότε δεν ανησυχώ για αυτό. Σε κάθε περίπτωση, το έλλειμμα του 2009 αποτελεί βάρος του παρελθόντος, που δεν μπορεί να αποδοθεί στην σημερινή ελληνική κυβέρνηση», είπε ο Αντρέας Σόιρλε από την Dekabank.

«Τα δύο βασικά μηνύματα που πρέπει να βγάλουμε από αυτό το χρόνο είναι η προθυμία της κυβέρνησης να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της και ότι ο ελληνικός λαός φαίνεται να συμφωνεί με αυτήν την πολιτική, κρίνοντας από τις δημοσκοπήσεις», προσέθεσε.

«Πολλοί το θεωρούσαν αυτό αρκετά πιθανό, οπότε δεν νομίζω ότι θα έχει δραματικές επιπτώσεις, αλλά προφανώς τονίζει τη δυσκολία του έργου της Ελλάδας να μειώσει το έλλειμμα στο 3% τα επόμενα χρόνια. (Η επίπτωση) εξαρτάται από το τί θα περιλαμβάνει η αναθεώρηση», σημείωσε ο Μπέν Μπέι από την Capital Economics.

«Αν πρόκειται για μία, δύο έκτακτες δαπάνες [...] αυτό δεν θα έχει απαραίτητα κάποια επίπτωση στις προβλέψεις τους στο μέλλον. Αλλά προφανώς, αν υπάρξουν περισσότερες δαπάνες δομικού χαρακτήρα που δεν είχαν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό, τότε αυτό θα σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να κάνουν περισσότερα για να εκπληρώσουν τους στόχους τους», συμπλήρωσε.

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
δωστε για αρχη το ανδρεικελο στον κοσμο..
αντι για τα δημοσιογραφακια με τις στημενες ερωτησεις και τα μαγνητοσκκοπημενα διακαναλικα, βαλτε το ανδρεικελο σ ενα δωματιο μ εναν χαμηλοσυνταξιουχο που ζει πλεον με 300ε, μ εναν ανεργο νεο πτυχιουχο που σκεφτεται αν μεταναστευσει, με εναν πατερα που εμεινε ανεργος μετα απο πολλα χρονια με εναν καταστηματαρχη που εχασε το μαγαζι που ανοιξε με τοσο κοπο και κρατουσε τοσα χρονια, με μια νεα που εργαζεται 10 ωρες για 590ε και συνδεστε τους διακαναλικα..να τον ρωτανε και ν απανταει..απευθειας..live..

τελειωσες μαλακα...

ναι μεν τιποτα δεν θ αλλαξει σ αυτο τον τοπο αλλα δεν θ ανοιγω πια την τηλεοραση να σε βλεπω αχρηστο υποκειμενο σαν πρωθυπουργο..

τελικα δυσλεκτικε ησουν χειροτερος απ οτι λεγανε..οχι μονο ανικανος και ρουφιανος(αποκορυφωμα κατηγορουσε τον καραμανλη οτι αυτος ειπε οτι κυβερναει μια διεφθαρμενη χωρα) αλλα και προδοτης..

στον αγυριστο και εσυ και η φαμιλια σου...

Επισκέπτης
δωστε για αρχη το ανδρεικελο στον κοσμο..
αντι για τα δημοσιογραφακια με τις στημενες ερωτησεις και τα μαγνητοσκκοπημενα διακαναλικα, βαλτε το ανδρεικελο σ ενα δωματιο μ εναν χαμηλοσυνταξιουχο που ζει πλεον με 300ε, μ εναν ανεργο νεο πτυχιουχο που σκεφτεται αν μεταναστευσει, με εναν πατερα που εμεινε ανεργος μετα απο πολλα χρονια με εναν καταστηματαρχη που εχασε το μαγαζι που ανοιξε με τοσο κοπο και κρατουσε τοσα χρονια, με μια νεα που εργαζεται 10 ωρες για 590ε και συνδεστε τους διακαναλικα..να τον ρωτανε και ν απανταει..απευθειας..live..

τελειωσες μαλακα...

ναι μεν τιποτα δεν θ αλλαξει σ αυτο τον τοπο αλλα δεν θ ανοιγω πια την τηλεοραση να σε βλεπω αχρηστο υποκειμενο σαν πρωθυπουργο..

τελικα δυσλεκτικε ησουν χειροτερος απ οτι λεγανε..οχι μονο ανικανος και ρουφιανος(αποκορυφωμα κατηγορουσε τον καραμανλη οτι αυτος ειπε οτι κυβερναει μια διεφθαρμενη χωρα) αλλα και προδοτης..

στον αγυριστο και εσυ και η φαμιλια σου...
Aν δεν ρίξεις ένα καντήλι για τον ΓΑΠ δεν πάει καλά η μέρα εεεε;;; :2funny:

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16

ΕΝΑΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ
Το πρωί βρέθηκα στην εμπορική τράπεζα για την κατάθεση των μισθών δύο υπαλλήλων μου και αφού τελείωσα και πήγα να φύγω, με φωνάζει ο υπεύθυνος καταθέσεων και παρουσία άλλων δύο άρχισε να μου λέει...
για μια ενημέρωση που πρέπει να μου γίνει όσον αφορά τους νέους όρους που θα διέπουν την διαχείριση των καταθέσεων των πελατών όλων των τραπεζών. Όταν είπα ότι θα ήθελα να τους διαβάσω και εάν έχω χρόνο να υπογράψω, μου είπε ότι είτε τους αποδεχθώ είτε όχι θα μπουν σε ισχύ από την αρχή του χρόνου. Πριν προλάβω να συνέλθω από αυτά που άκουσα, άρχισε να μου λέει τα εξής:

- Ξέρετε, θα πρέπει η πληρωμή μισθοδοσίας να γίνεται πλέον μέσω τράπεζας.

- Ναι, το ξέρω. Οι δύο υπάλληλοί μου έχουν λογαριασμούς και πηγαίνω και τους τα καταθέτω στο λογαριασμό τους. Τον άλλο τον πληρώνω με μετρητά.

- Όχι. Δεν πρέπει να γίνεται έτσι. Πρέπει τα χρήματα που αφορούν πληρωμή μισθοδοσίας, να βρίσκονται σε μία τράπεζα και από εκεί με εντολή δική σας να πληρώνονται οι υπάλληλοί σας.

- Μα σπάνια χρησιμοποιώ το λογαριασμό μου. Τα έσοδά μου είναι σχεδόν μία η άλλη με τα έξοδά μου, οπότε δεν υπάρχει λόγος να τρέχω συνεχώς στις τράπεζες. Είμαι μικρή επιχείρηση με τρεις υπαλλήλους και τον έναν μάλιστα τον πληρώνω κατευθείαν.

- Δεν έχει σημασία. Πρέπει τα λεφτά που του δίνετε να τα καταθέτετε στην τράπεζά μας σε λογαριασμό σας, να εκδίδετε μία εντολή με το ποσό που πληρώνεται ο υπάλληλος, να την στέλνεται σε εμάς και κατόπιν να βάζουμε το ποσόν στο λογαριασμό του υπαλλήλου που θα μας έχετε δώσει.

- Μα τι μου λέτε; Τι είναι αυτά τα πράγματα; Για να πληρώσω δηλαδή τον υπάλληλό μου πρέπει να βάλω εσάς μεσάζοντα;

- Πρέπει όλα να ελέγχονται. Πρέπει πλέον να σταματήσει το μαύρο χρήμα.

- Ποιο μαύρο χρήμα ρε παιδιά; Μαύρο χρήμα είναι ο μισθός του υπαλλήλου μου που του έχω κάνει τις κρατήσεις για το ΙΚΑ, την παρακράτηση και απόδοση του ΦΜΥ και κάθε χρόνο δηλώνονται τα πάντα στην εφορία;

- Εσείς μπορεί να το κάνετε έτσι, οι άλλοι όμως;

- Δηλαδή για να καταλάβω, όλοι οι Έλληνες ξαφνικά απόκτησαν μία στάμπα που λέει «ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ»; Όλοι μας καλούμαστε να αποδείξουμε στις τράπεζες ότι δεν είμαστε απατεώνες καταθέτοντας τα χρήματα των υπαλλήλων μας σε εσάς; Γιατί δηλαδή να παίρνετε εσείς χρήματα που δεν θα βλέπατε ποτέ;

- Είπαμε, για να είναι όλα τακτοποιημένα πρέπει όλα να περνούν από την τράπεζα. Εάν δεν το κάνετε θα έχετε πρόστιμο!

- Γιατί; Ποιος ο λόγος; Δηλαδή η τράπεζα ανέλαβε καθήκοντα ελεγκτού του υπουργείου οικονομικών; Και γιατί τα χρήματά μου θα πρέπει να έρχονται σε σας;

- Εσείς γιατί δεν το θέλετε; (Ήταν βρε παιδιά σα να μου έλεγε ότι δεν το θέλω γιατί είμαι απατεώνας και θέλω να κρύψω κάτι)

- Γιατί μου μιλάτε με αυτό τον τόνο; Δηλαδή ξαφνικά για εσάς έγινα απατεώνας;

- Όχι, όχι. Απλά εφόσον είστε νομοταγής τι έχετε να φοβηθείτε;

- Από εσάς και το σκεπτικό σας πολλά! Δηλαδή τα χρήματα των εργοδοτών προς τους μισθωτούς, θα πρέπει να βρίσκονται όλα σε εσάς, σωστά; Και για να τα πάρει ο μισθωτός θα πρέπει να έχει και την κάρτα του πολίτη, σωστά;

- Ε βέβαια. Αυτό θα μπει σύντομα σε ισχύ.

- Και εάν ο μισθωτός δεν θέλει να πάρει την κάρτα;

- Γιατί να μην θέλει να την πάρει; Τι είναι φακελωμένος στην αστυνομία ή καταζητούμενος;

- Δηλαδή εάν κάποιος αρνηθεί να πάρει την κάρτα, κατευθείαν εντάσσεται στα ύποπτα στοιχεία;;!!

- Μα γιατί άλλο να μην τη θέλει; Με την κάρτα του πολίτη όλα μπαίνουν σε τάξη. Θα μπορεί να έχει αφορολόγητο αφού όλες οι αποδείξεις θα καταγράφονται αυτόματα στην εφορία και δεν θα έχει ο φορολογούμενος όλο εκείνο το φόρτο καταγραφής τους. Για σκεφτείτε τους μεγάλους ανθρώπους πόσο θα διευκολυνθούν!

- Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι γίνεται επειδή σκέφτηκαν και πόνεσαν τους ηλικιωμένους!!!

- Και όχι μόνον αυτό. Σκέφτεστε ότι μέσα σε μία οικογένεια χωρίς την ατομική κάρτα, θα ανταλλάζουν αποδείξεις μέχρι να τακτοποιηθεί το αφορολόγητο όλων των μελών;

- Δηλαδή;

- Είδατε που δεν τα έχετε σκεφτεί όλα; Δηλαδή, εάν ο σύζυγος είχε μαζέψει τις απαιτούμενες αποδείξεις, το πλεόνασμα θα το έδινε στην σύζυγο. Οπότε άδικα η σύζυγος θα αποκτούσε αφορολόγητο. Ενώ με την κάρτα η απόδειξη από την εκάστοτε αγορά αφορά τον κάτοχο και μόνο!

- Και το βρίσκεται αυτό άδικο; Μία οικογένεια είναι. Οικογενειακό εισόδημα δηλώνουν. Οι αγορές γίνονται για το σπιτικό τους, για τα παιδιά τους … Μα τι μου λέτε τώρα, τι είναι αυτά που μου λέτε; Και τα θεωρείται και δίκαια; Όσο περνάει από το χέρι μου δεν θα βγάλω ούτε κάρτα, ούτε και θα πληρώνω μέσω τράπεζας τον υπάλληλό μου.

- Να δούμε τότε πως θα δικαιολογεί τα χρήματά του!! Διότι όταν θα ισχύσουν οι νόμοι αυτοί, δεν θα μπορεί να εμφανίσει κάποιος χρήματα που δεν έχουν περάσει από τράπεζα. Θα χτυπάει σε κάθε αγορά που θα ξεπερνάει το ποσόν που έκανε ανάληψη!!!!!!!!!

Ξαφνικά αισθάνθηκα ένα πνίξιμο. Κατάλαβα ότι θα πάθαινα εγκεφαλικό. Σηκώθηκα βιαστικά κι έφυγα μην αντέχοντας να ακούω άλλο. Ήθελα αέρα, πνιγόμουν. Βγήκα έξω και όλοι μου φαινόντουσαν εχθροί. Ήθελα να βάλω τα κλάματα. Με έπνιγε ένα αόρατο χέρι. Αισθανόμουν τόσο δούλος και τόσο υποταγής όσο δεν είχα αισθανθεί έτσι σε όλα μου τα χρόνια. Καταλάβαινα ότι ο έλεγχος επάνω μου σε λίγο καιρό θα είναι καθολικός. Θα είναι δουλικός. Δεν θα έχω αξιοπρέπεια σαν άνθρωπος, σαν οικογενειάρχης, σαν αυτοδύναμος μικροεπιχειρηματίας. Και παρεμπιπτόντως όταν τα συζήτησα με έναν γνωστό στην ALPHA μου είπε ότι όλα τα δάνεια θα πληρώνονται αυτόματα από τους λογαριασμούς, χωρίς να ερωτηθούμε και ότι θα μένει μέσα το ποσόν των 600,00€ το οποίο έχουν κρίνει οτι με αυτό καλύπτουμε τις απαιτούμενες ανάγκες διαβίωσης του μήνα. Εάν νομίζετε ότι λέω ψέματα πηγαίνετε και ρωτήστε σε μία τράπεζα. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ. Εάν όμως είναι έτσι και δεν γίνει κάτι να αλλάξουν αυτά που έχουν δρομολογηθεί, πέστε αντίο στην αξιοπρέπεια του Έλληνα. Πέστε αντίο στην ευμάρεια της οικογένειάς σας και κλείστε καλά πίσω σας την πόρτα που γράφει «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ». Θα είναι μία λέξη που θα την διαβάζουμε στα παιδιά μας και θα λέμε ότι κάποτε κάποιοι παππούδες μας την είχαν γιατί θα ντρεπόμαστε να τους πούμε ότι την είχαμε εμείς και τη χάσαμε.

Wonderful

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
66
Λεφτά Υπάρχουν,αυξήσεις σε μισθούς,να φύγουν οι Κινέζοι,μισθωτός μου χάρισε το μισθό του για να σωθεί η πατρίδα,πιστόλι στο τραπέζι και φυσικά άπειρα λάθη στην γλώσσα.....
συμφωνώ με αυτά που λες εκτός από ένα
η Μπεζεντάκου μιλάει (και σκέφτεται) μακράν καλύτερα

aigeas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Like
19
Πόντοι
166
Παρατηρώντας την πορεία του Παπανδρέου από το 2004 μπορούμε ποια να προσεγγίσουμε με ακρίβεια την πολιτική του ιδιοσυγκρασία και ψυχοσύνθεση.
Στον Παπανδρέου αρέσουν πρώτα από όλα οι εκπλήξεις, οι αυτοσχεδιασμοί και η προχειρότητα έτσι για να γίνεται ντόρος ανεξάρτητα αν οι πρωτοβουλίες του  έχουν θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα.
Έτσι ένα πρωί αποφάσισε να παντρέψει ιδεολογικά Ανδρουλάκη, Μάνο, Ανδριανόπουλο, Δαμανάκη, έκανε εκλογές με μοναδικό υποψήφιο τον εαυτό του, κουβάλησε στο υπουργικό συμβούλιο τον αρχιεπίσκοπο που βρήκε τυχαία στον δρόμο, και αντί να κάνει συνεταιριλίκι με την αριστερά όπως έλεγε αγάπησε τον Καρατζαφέρη.
Ο Παπανδρέου από πλευράς διοικητικής λειτουργίας προφανώς είναι οπαδός της χαοτικής διοίκησης και ακολουθεί τον νόμο της αυξανόμενης εντροπίας αταξίας.
Με την ίδια απερίσκεπτη ευκολία που έκανε την μικρότερη ελληνική κυβέρνηση μέσα σε ένα χρόνο την μετάτρεψε στην πολυαριθμότερη.
Έχει και αντιπρόεδρο και υπερυπουργό για συντονιστές και μια ντουζίνα άλλους για να επιβλέπουν.
Αν ήταν προπονητής θα χρησιμοποιούσε δύο τερματοφύλακες και εννιά σέντερφορ.
Μόνο αυτός καταφέρνει να  βαπτίσει το χάος καινοτομία και πρωτοπορία, την υπερβολή δημιουργική πολιτική και τις στρακαστρούκες που κατά καιρούς εκτοξεύει ιδιοφυής πολιτικές ιδέες.
Μας θυμίζει όταν μιλάει μέτριο σεμιναριατζή.
Από αυτούς που έχουν την λύση για κάθε πρόβλημα αλλά αν τους καλέσεις στην εταιρία σου και τους αναθέσεις εκτελεστικό ρόλο είναι ανίκανοι να μοιράσουν σε δύο γαϊδούρια άχυρα.
Γι αυτό λατρεύει τους συμβούλους.
Στα λόγια υπάρχουν λύσεις για τα πάντα αλλά από ότι φαίνεται ανορεξία  για σκληρή δουλειά  με σφιχτό χρονοδιάγραμμα δομημένη εργασία και μετρημένους στόχους.
Έτσι το καλοκαίρι που η Ελλάδα είχε μπατάρει αφιέρωσε δύο μήνες σε διακοπές μπάνια συνέδρια και αντιπαραγωγικές θεωρητικούρες.
Ο λόγος του ρηχός προδίδει άνθρωπο με αδυναμία ευρηματικότητας και επιχειρηματολογίας.
Μου θυμίζει μαθητή που είναι κακός στην έκθεση και στο φροντιστήριο του έχουν μάθει συγκεκριμένες προτάσεις που κολάνε σε όλες τις εκθέσεις ανεξαρτήτως θέματος.
Για ότι και αν ερωτηθεί θα μιλήσει για την πράσινη ανάπτυξη για την ανοχή στις μειονότητες για την αγάπη στην πατρίδα γενικόλογες κουβέντες  ποτέ συγκεκριμένος  εξειδικευμένος και κατανοητός.
Δείχνει αδυναμία κατανόησης της σοβαρότητας καταστάσεων πράξεων και ενεργειών και κυρίως αναφορών που λέγονται από υπεύθυνο πρωθυπουργό.
Με την ίδια ευκολία που παλιότερα πρότεινε να έχουμε καναβουριές στο μπαλκόνι, συζητάει με τον Ερντογάν για την Θράκη και το Αιγαίο, διαφημίζει πόσο διεφθαρμένη είμαστε, αποκαλεί την Ελλάδα βουλιαγμένο καράβι, είναι πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς που  παλεύει για την εξαφάνιση της φτώχειας αλλά λατρεύει το ΔΝΤ και είναι συνεπαρμένος με τον κόσμο των αγορών.
Έτσι με κάθε παρέμβαση του εκτινάσσει τα spread και  αναζωπυρώνει  την συζήτηση για χρεοκοπία  της Ελλάδας.
Θυμίζει τον Βέγγο στην γνωστή ταινία που αντί για νερό έριξε τενεκέ με βενζίνη για να σβήσει την φωτιά.
Σκέψεις ιδεολογήματα άτακτα σκόρπια χωρίς αρχή μέση τέλος χωρίς σύνδεση χωρίς τελικό στόχο.
Αυτός πιστεύω ότι είναι ο Γιώργος Παπανδρέου ένας καλοκάγαθος άνθρωπος μέτριων δυνατοτήτων άψητος με την σκληρή δουλειά οπαδός της τουριστικής ζωής ταξίδια καλοπέραση φωτογραφίες σπόρ.
Μπορεί αυτός ο Παπανδρέου,  να εμπνεύσει, να παρακινήσει, να καθοδηγήσει, να μοιράσει δουλειά , να συντονίσει,  να εργαστεί σκληρά.
Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα ήθελε να φύγει μακριά γιατί δεν είναι φτιαγμένος από το μέταλλο που απαιτούν οι περιστάσεις.
Δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση αν αψυχολόγητα κάνει εκλογές.
Με ανθρώπους σαν τον Γιώργο δεν στοιχηματίζεις ποτέ.

aigeas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Like
19
Πόντοι
166
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Η μάχη τα λύνει όλα. Ξεχωρίζουν οι δυνατοί από τους αδύναμους, οι αποφασισμένοι από τους διστακτικούς. Εκεί, στη φωτιά της σύγκρουσης γεννιούνται οι νικητές και συντρίβονται οι ηττημένοι.
Στην μάχη που έρχεται σε λίγες μέρες ο Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται πεπεισμένος για την ήττα, αδύναμος από την επίγνωση της αποτυχίας του και την αποτύπωση της στις πραγματικές δημοσκοπήσεις και στα φάσκελα που τρώνε τα στελέχη του στις περιφέρειες τους. Έχουν φάει δε τόσο φτύσιμο που δεν θα βασκαθούν μέχρι τρίτης γενεάς.
Ήδη ετοιμάζει το άλλοθι, γιατί ο προχτεσινός διακαναλικός εκβιασμός και ο σημερινός ποταμός ύβρεων, έχουν διπλό στόχο. Αφενός ν’ εκβιαστούν οι ψηφοφόροι, κι αν πιάσει, έπιασε. Αφετέρου, αν δεν πιάσει, έχουν το άλλοθι της «υπονόμευσης» από τις «σκοτεινές δυνάμεις». Εν ολίγοις, αδέρφια, ο Παπανδρέου κι οι θλιβεροί ερασιτέχνες του, όπως ο Υπουργός των Πακιστανών, που υποδύεται και των Εσωτερικών της ΜΚΟ-ΠΑΣΟΚ Ltd, γνωρίζουν ότι έχουν αποτύχει παταγωδώς κι ετοιμάζονται να ξεφορτώσουν.
Όσο πιθανό είναι να γίνω εγώ μέλος του κόμματος της Ντόρας, τόσο πιθανό είναι να μας βγάλουν αυτοί οι σκιντζήδες από το Μνημόνιο. Όταν θα βγουν του σπανού τα γένια, τότε κι ο Παπακωνσταντίνου θα μειώσει το έλλειμμα. Κουβαλάνε νερό με το κόσκινο και το ‘χουν πια καταλάβει.
O Αντώνης Σαμαράς τους έσυρε στο πεδίο της μάχης που ήθελε, σε αυτό που άλλωστε είναι το πραγματικό πολιτικό πεδίο σύγκρουσης: στο Μνημόνιο. Νομίζανε πως το παιχνίδι θα είναι για τον Καλλικράτη και τρία αυγά Τουρκίας, όμως η κατρακύλα της οικονομίας είναι τόσο ραγδαία, το Μνημόνιο 2 δεν κάθεται φρόνιμα στο τσουβάλι, όλο μουγκρίζει και κουνάει την ουρά του, οπότε η πραγματικότητα κι ο Αντώνης τους έσυραν σε αυτό που καίει το Λαό.
Κανείς πια δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια. Ο κάθε Τσίμας μπορεί να κάνει τούμπες, να καταπίνει φωτιές και σπαθιά, να ορκίζεται στην ζωή του κολλητού του, του Μιχάλη του γαλαντόμου, να λέει εξυπνάδες κατά της Ν.Δ., κάνοντας τα ρεπό του Πεταλωτή, αλλά la verdad es la verdad, caballeros, η αλήθεια, είναι η αλήθεια, μάγκες.
Ο συμπαθής κατά τα λοιπά Δημαράς, παίζει καλό μπιλιάρδο, ήταν καλός δημοσιογράφος αλλά είναι τσοπανόσκυλο του ΠΑΣΟΚ. Αποστολή του είναι να μαζέψει τα πρόβατα που θα φύγουν απ’ το κοπάδι και να τα πάει πίσω στο μαντρί.
Ο Γιάννης Δημαράς τι είπε στο Μνημόνιο; «Παρών κι αξούριστος». Τι σημαίνει είμαι παρών; Είμαι εδώ και κάθομαι να σε κοιτάω να κάνεις απερίσπαστος ότι κάνεις. Κι ύστερα, ότι ακολούθησε, τι το ‘κανε; Το ψήφισε με νύχια και με δόντια. Το ΠΑΣΟΚ είναι δω, ένα επίσημο κι ένα μουλωχτό.
Θα δείτε ότι την επομένη των εκλογών, ότι κι αν γίνει, ο ΓΑΠ και οι ρεπατζούδες του Πεταλωτή στα καθεστωτικά ΜΜΕ θα κάνουν περίεργα μαθηματικά, αθροίζοντας Σγουρό και Δημαρά. Και Γιάννη Δημαρά, θέλω να σε ρωτήσω κάτι: τώρα που θα φέρουν και το Μνημόνιο 2, αυτό που προανήγγειλαν οι Ευρωπαίοι, τί θα κάνεις; Θα πεις πάλι παρών ή θα τους κάνεις μούτρα;
Η σημερινή ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ θέτει και νέα στάνταρ στον ολοκληρωτισμό: όποιος δεν υποστηρίζει την αποτυχημένη πολιτική τους είναι «υπονομευτής» και «τυχοδιώκτης». Προσοχή, παίδες, και κάτσετε φρόνιμα, ο κ. Ραγκούσης απαγορεύει την αντιπολίτευση. Όποιος τολμήσει και διαφωνήσει, όποιος διανοηθεί και καταψηφίσει, θα φάει δέκα με τη βέργα στην παλάμη και θα κάνει στην γωνία τον πελαργό μέχρι το διάλειμμα.
Λοιπόν, αδέρφια, αυτό είναι το σενάριο: καθώς οδεύουν προς την έξοδο απειλούν, μπας και πιάσει κι επειδή δεν θα πιάσει κι επειδή η ανικανότητα, η αβελτηρία, τα πρωτόλεια μαθηματικά τους και οι ολέθριες επιλογές τους έχουν φέρει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ και για την δραματική κατάσταση της Πατρίδας θα λένε ότι φταίει η αντιπολίτευση, που δεν τους στήριξε στην προσπάθεια τους να την …σώσουν.
Ο Γιώργος πακετάρει και ταυτόχρονα, για πολλοστή φορά, ψεύδεται. Θα γίνει πρέσβυς καλής θέλησης στη UNICEF κι ο Ραγκούσης θα πουλάει τα ημερολόγια.
Η ραγδαία κατάρρευση της οικονομίας και της κυβέρνησης παρασύρει μαζί της και τους σχεδιασμούς και τις φαντασιώσεις της μαντάμ και του πρόεδρα, ο οποίος έχει φορέσει πράσινο κορμάκι και κάνει πιρουέτες και κωλοτούμπες, ορεγόμενος υπουργεία και συγκυβέρνηση πάνω στα ερείπια. Κρίμα που δεν θα το δούμε ποτέ αυτό το Υπουργικό Συμβούλιο, όπου θ’ αντήλλασσαν φιλοφρονήσεις ο αρχηγός – «Κομανέτσι» κι η Μπιρμπίλη.
Τον έλεγαν Σαββόπουλο, θυμάμαι. Ήταν γύρω στα 70, συνταξιούχος εφοριακός, θαλερός, ευθυτενής. Μεγαλωμένος κάπου κοντά στην Ομόνοια. Πήγαινε να δει την κόρη του στη Θεσσαλονίκη και συνταξιδεύαμε στο τρένο κάπου το 1985 – 86.
Είχε πολεμήσει το 1940 με το ιππικό. Διμοιρίτης του ένας έφεδρος Ανθυπίλαρχος, ο μακαρίτης ο Γεώργιος Ράλλης. Βρωμόστομος, πασίγνωστο, αλλά και γενναίος, αυτό όχι τόσο γνωστό. Μου τα επιβεβαίωσε ο παλιός στρατιώτης του, που μου εξηγούσε πως πια στην εποχή του πολυβόλου οι ηρωϊκές επελάσεις με καλπασμό και την σπάθη είχαν τελειώσει. Πήγαιναν έφιπποι όσο πιο κοντά μπορούσαν στους Ιταλούς κι ύστερα αφίππευαν και με τα πόδια, ως απλό πεζικό πήγαιναν ως τη γραμμή εφόδου, στα 100-150 μέτρα από τις θέσεις του εχθρού. Κι ύστερα, μου είπε, «σε αυτά τα 100 μέτρα ξεχωρίζανε οι αληθινοί άντρες. Έπρεπε να σηκωθείς από το χαράκωμα ή να βγεις πίσω από το βράχο και να τρέξεις αυτά τα 100 μέτρα στο ανοιχτό πεδίο με εφ’ όπλου λόγχη, να πας ίσα πάνω τους ενώ σου ρίχνανε στο ψαχνό ντουφέκια και πολυβόλα». «Φοβηθήκατε;» τον ρώτησα. «Όποιος το ‘ζησε και σου πει ότι δεν φοβήθηκε, λέει ψέμματα». «Ξέρεις κάτι», μου λέει, «η μάχη όμως τα λύνει όλα. Ξεπεράσαμε το φόβο και νικήσαμε». Φόρος τιμής…
Έ, λοιπόν, η αυγή της μάχης χαράζει. Ο Γιώργος απειλεί ότι θα φύγει, άμα δεν τον ψηφίσουμε. Ε, ας μην του χαλάσουμε το χατήρι…

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
ΕΝΑΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ

Εδώ μας έφτασε ο Γιωργάκης ...

όσοι έχουν δει το Zeitgeist .... καταλαβαίνουν ...

η πλήρης υποδούλωση ...

Επισκέπτης

Συνημμένα

• 4C50CBE911932274F97B57A2E3D9CA82.jpg
    4C50CBE911932274F97B57A2E3D9CA82.jpg
    19,2 KB · Εμφανίσεις: 18

aigeas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Like
19
Πόντοι
166
Είναι και ο κ. Πεταλωτής που διερωτήθηκε σήμερα στο briefing “εάν ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει το «θάρρος» να πει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ότι η ΝΔ κατεβαίνει στις εκλογές με προμετωπίδα κατά του Μνημονίου και να αναλύσει τις «μαγικές» λύσεις για μηδενισμό του ελλείμματος σε έναν χρόνο…”
Τελικά, όμως ο κ. Σαμαράς δεν … φοβήθηκε και είπε μεταξύ άλλων στον πρόεδρο του ΕΛΚ Βίλφρεντ Μαρτένς: “έχουμε σοβαρές αντιρρήσεις με ένα μείγμα πολιτικής, που επιτυγχάνει λιγότερο από 50% αποτελεσματικότητα ως προς τη μείωση του ελλείμματος.  Όπως έχουμε σοβαρές αντιρρήσεις με αλλεπάλληλα μέτρα περιοριστικής πολιτικής, που επιδεινώνουν την ύφεση μάλλον, παρά περιορίζουν το έλλειμμα….”

Wonderful

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
66
o Jeffrey (όχι Γιώργος) έχει έτοιμη τη θέση για το διεθνή οργανισμό
επόμενος είναι ο κολλητός του ο Σαμαράς

Επισκέπτης
Ναι βέβαια, πάνω απ'όλα τιμιότης. Το απέδειξαν και οι έλεγχοι στα οικονομικά του ΚΚΕ. :rolleyes:
Λοιπόν μέχρι να θυμηθείς τι έδειξαν οι έλεγχοι σου θυμίζω ότι το ζωντάνο σας έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί στην περίπτωση που κάνει λάθος,αφού πρώτα ζητήσει συγγνώμη.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom