ο μοικάνος δεν τα πάει καλά με την πολιτική.
Αστον να απέχει. Αμα πάει πάλι μαλακία θα κάνει
έχεις δίκιο.
εσύ που τα πας καλά θεωρείς το Γιωργάκη διάννοια.
δεν έχεις καταλάβει πώς μιλάω.
δεν με ενδιαφέρει το εκλογικό σύστημα ρε αδερφέ. Ούτως ή άλλως κυβέρνηση θα βγάλουνε είτε πάμε 10 είτε πάμε 10εκ να ψηφίσουμε.
Δεν πιστεύω πως λύση στο πολιτικό μας πρόβλημα μπορεί να δοθεί με δημοκρατικό-εκλογικο-πολιτικό τρόπο. Όχι πια. Αυτά τα πίστευα στα 20 μου όταν καθόμουνα και διάβαζα σαν μαλάκας τα προγράμματά τους τα προεκλογικά. Όταν ψηφιζα Πολ. Άνοιξη, Σημίτη, και ό,τι άλλη μαλακία μπορείς να φανταστείς.
Τώρα πια πιστεύω πως μόνο με το φόβο του όχλου μπορεί αυτοί οι άνθρωποι να αποφασίσουνε να κάνουνε έστω ένα καλό για τον τόπο. Μόνο με το φόβο μας.
Και τη δυσαρέσκειά μας δεν τη δηλώνουμε με θετική ψήφο σε κάποιο κόμμα. Ακόμα κι αν το κόμμα αυτό είναι οι κυνηγοί σπαστικής κολίτιδας.
Τη δυσαρέσκειά μας (γνώμη μου πάντα) τη δηλώνουμε με την αποχή. Γιατί τότε δεν ξέρουνε τι σκεφτόμαστε. Γιατί τότε δεν ξέρουνε πού θα σκάσει μια απεργία, ένα κλείσιμο δρόμου, ένα μπουρλότο.
Για μένα η λύση (πολύ δυστυχώς) μπορεί πλέον να έρθει μόνο με ξένους κυβερνήτες. Μόνο με επιβολή. Δυστυχώς, ένας λαός που σκέφτεται ατομικά μόνο τη βολή του, δεν μπορεί να βγάλει άλλο πράγμα παρά μόνο βολεψάκηδες βουλευτές και βολεψάκηδες κυβερνήτες.
Απέχω αφενός επειδή θεωρώ ύψιστη μαλακία να πάω να ρίξω έστω και λευκή ψήφο (δεν με εκφράζει-για μένα το λευκό είναι πως δεν μπορώ να αποφασίσω μεταξύ προγραμμάτων, αυτοί δεν έχουν πρόγραμμα, μόνο υποσχέσεις δίνουνε) και αφετέρου επειδή Ό,ΤΙ και να ψηφίσω, πάλι σε αυτούς που θα με γαμάνε θα είμαι, αφού δεν είμαι εγγεγραμμένος σε κόμμα και δεν ανήκω στους πληβείους που δεν χρειάζονται χρωματισμό για να ευνοούνται.
Εσύ κατά τα άλλα κάνε πολιτικές αναλύσεις και μαλακίες, πήγαινε ψήφισε Γιωργάκη μονοκούκι μπας και γυρίσεις στην Ελλάδα που σε έδιωξε κατατρεγμένο μου (που ήσουνα όμως φορτωμένος) πιο πριν.
Συνέχισε να θεωρείς τον εαυτό σου γκουρού σε όλα τα θέματα και να γράφεις κρίσεις για όλους λες και εσύ είσαι ο ΖΕΝ που τα ξέρει όλα.
Και σε παρακαλώ έλα και κάνε ένα κόμμα να κυβερνήσεις και βάλε και το θλιβερό υπουργό οικονομικών για να βγούμε από την κρίση.
Όπως θα έρχεσαι πάρε μια αξίνα και μια μάνικα. Την αξίνα για να κάνεις αντιπυρικές ζώνες και τη μάνικα για να σβήνεις καμιά φωτιά μαζί με το Γιωργάκη που είναι κοντά στους πυρόπληκτους μετά καταστροφής πάντα.