Νέα

Γιωργάκης

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα palermo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 30K
  • Εμφανίσεις 745K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Θα οδηγηθει η ελλαδα σε προωρες εκλογες το 2011?

  • Ναι

    Ψήφοι: 165 36,7%
  • Οχι

    Ψήφοι: 108 24,0%
  • Θα χρεωκοπήσουμε

    Ψήφοι: 177 39,3%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    450

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Μηνύματα
17.480
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
ΠOΛITIKH Hμερομηνία δημοσίευσης: 24-04-10


Aποψη: Το ΔΝΤ
[size=20pt]Του Στεφανου Mανου *

Eπιτέλους, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης Ε.Ε./ΔΝΤ! Εκανε πολύ καλά! Η εμπλοκή του ΔΝΤ εξυπηρετεί το γενικό συμφέρον. Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα ωφεληθεί. Η μειοψηφία που είχε καταφέρει να ζει σε βάρος της πλειοψηφίας θα θιγεί στην αρχή, αλλά στη διάρκεια του χρόνου θα βγει και αυτή κερδισμένη.[/size]

Με ένα παράδειγμα θα προσπαθήσω να εξηγήσω τον ισχυρισμό μου. Στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση η αναλογία εκπαιδευτικών προς μαθητή είναι 4 φορές μεγαλύτερη από ό,τι στη Φινλανδία που θεωρείται ότι έχει το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα του κόσμου. Ενώ είναι έτσι, η κ. υπουργός Παιδείας απασχολεί τη Βουλή με νομοσχέδιο για προσλήψεις εκπαιδευτικών. Η κοινή λογική θα επέβαλε την αντιμετώπιση του περιορισμού του αριθμού των εκπαιδευτικών, είτε δι’ απολύσεων, είτε διά μετατάξεων σε θέσεις όπου θα μπορούσαν να προσφέρουν χρήσιμες υπηρεσίες. Την ίδια στιγμή που η κ. υπουργός μελετά προσλήψεις υπεράριθμων εκπαιδευτικών, ο κ. υπουργός Πολιτισμού κλείνει μουσεία επειδή δεν μπορεί να προσλάβει φύλακες και δεν μπορεί να μετατάξει στα μουσεία μερικούς αργόμισθους εκπαιδευτικούς, μολονότι τα μουσεία είναι από τους βασικούς πόλους έλξης του τουρισμού.

Αν λοιπόν το ΔΝΤ υποδείξει στην κ. υπουργό Παιδείας ποιο είναι το γενικό συμφέρον (και όχι το συμφέρον των συνδικαλισμένων εκπαιδευτικών του ΠΑΣΟΚ) και την αναγκάσει να το υπηρετήσει, δεν θα βγει κερδισμένη η πλειοψηφία του ελληνικού λαού; Τις επόμενες εβδομάδες και μήνες συνιστώ σε όλους να μην παρασύρονται από τις προτροπές των πολιτικών και των ΜΜΕ που κατά σύστημα παραπλανούν τον ελληνικό λαό για να υπηρετήσουν τις μειοψηφίες που έχουν κάτσει στον σβέρκο της πλειοψηφίας.

*O κ. Στέφανος Mάνος έιναι πρόεδρος της ΔΡΑΣΗΣ

δεν σου είπανε να διαβάσεις πρώτα αυτά που θα ποστάρεις μην ποστάρεις παπαριές που να σε κάνουνε ρόμπα;
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.738
Πόντοι
1.306
για εξηγησε μας εσυ που εχεις πνευματικη επαφη με τον μεγαλο μανιτου

 

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Μηνύματα
17.480
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Παλιά υλικά,τα πράγματα είναι διαφορετικά απο οτι παλαιότερα.
δεν καταλαβαίνουνε πως το "δεξιά" ή "αριστερά" ή κέντρο από μόνο του είναι άρρωστο.
δεν έχει σημασία το τι δηλώνεις αλλά το τι κάνεις.
και όταν αυτοί που ευαγγελίζονται το νέο, προσχωρούν στο παλιό... απλά σκάβουνε το λάκκο τους
 

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Μηνύματα
17.480
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
για εξηγησε μας εσυ που εχεις πνευματικη επαφη με τον μεγαλο μανιτου
αυτό το διάβασες;

από το απόσπασμά σου είναι...

Την ίδια στιγμή που η κ. υπουργός μελετά προσλήψεις υπεράριθμων εκπαιδευτικών, ο κ. υπουργός Πολιτισμού κλείνει μουσεία επειδή δεν μπορεί να προσλάβει φύλακες και δεν μπορεί να μετατάξει στα μουσεία μερικούς αργόμισθους εκπαιδευτικούς, μολονότι τα μουσεία είναι από τους βασικούς πόλους έλξης του τουρισμού.

η κυβέρνηση παπανδρεου τα έκανε
 

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Μηνύματα
17.480
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
η πλάκα είναι πως γίνεσαι ρομπα παντελώς αλλά δεν σε νοιάζει γιατί ούτφως ή άλλως εσύ τον οβολό σου τον παίρνεις...

ή μήπως όχι; δεν πιστεύω ρε μαλέα να γράφεις τσάμπα και να σε χρωστάνε;
 

Geo Dol

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2013
Μηνύματα
7.421
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
66
Ο Λαλάκης είναι πλανεμένος. Του το έχω πει άλλωστε και του ίδιου ότι δεν είναι χρυσαυγίτης αλλά νομίζει ότι είναι χρυσαυγίτης.
Δηλαδή θεωρείς πως κάποιος Νδημοκράτης δεν έχει κανέναν λόγο να ψηφίσει Χ.Α.;
 

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Μηνύματα
70.649
Like
73.170
Πόντοι
12.756
Γλιστράει λίγο αλλά εντάξει,υποφέρεται :birdman:

Ψωμάκι είναι :birdman:

α οκ .....

man-with-big-bread-1ed302.jpg
 

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Μηνύματα
17.480
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
ο τζώνης δεν πήρε ακόμα σημειωματάκι για να απαντήσει μετά από τόση ώρα...
δεν πειράζει, βαριέμαι να τον περιμένω...πάω για ύπνο
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Το τραπεζικό...success story του Πήγασου
9/07/2013 12:55:00 μ.μ. Δημοσιεύθηκε από Παραπολιτική

Του Δεσπότη Παναγιώτη

Διαβάστε αυτό εδώ από το capital.gr:

«Η εκδοτική εταιρεία Πήγασος κατόρθωσε  το ακατόρθωτο. Σε εποχή κρίσης, την ώρα που δυσκολεύονται ακόμη και κερδοφόρες εταιρείες να βρουν χρηματοδότηση από το τραπεζικό σύστημα, η εκδοτική εταιρεία του κ. Μπόμπολα  έπεισε την Alpha Bank να της εκδώσει ομολογιακό δάνειο ύψους 10 εκατ. ευρώ! Κι έπειτα αναρωτιούνται για ποιον λόγο είναι ο κόσμος στα κάγκελα και ποιος είναι εκείνος που έχει ανοίξει τις πόρτες του θηριοτροφείου...

Δεν ξέρουμε βασικά πράγματα για αυτό το ομολογιακό δάνειο…Θα σας πούμε τώρα τι ξέρουμε: Η εταιρεία Πήγασος έχει αρνητικό EBITDA. Στο εξάμηνο...



...εμφάνισε  ζημιές 14,779 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών ύψους 10,8 εκατ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου του 2012. Οι υποχρεώσεις στο εξάμηνο ανέρχονται σε 213 εκατ. ευρώ, όταν πέρυσι τον ίδιο καιρό ήταν 209 εκατ. ευρώ.

…Θα υποστηρίξει κάποιος ότι τα λεφτά είναι των τραπεζών και ότι οι τράπεζες κρίνουν σε ποιον θα δώσουν δάνειο και σε ποιον δεν θα δώσουν. Αυτό είναι ένα επιχείρημα που έστεκε πριν από μερικά χρόνια, όταν η Alpha Bank και οι άλλες τράπεζες λειτουργούσαν αποκλειστικά και μόνο με τα κεφάλαια των μετόχων τους. Σήμερα οι τράπεζες  έχουν ακόμη ανοικτές τις πόρτες τους επειδή τα χρήματα του ΤΧΣ τα έχει εγγυηθεί ο ελληνικός λαός.

Μπορούμε να υποδείξουμε στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα εκατοντάδες άλλες επιχειρήσεις που έχουν σίγουρα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα από τις εταιρείες του κ. Μπόμπολα και διψούν για χρηματοδότηση. Εταιρείες που μπορούν να βρουν κι αυτές καλές εγγυήσεις, τις οποίες, όμως, οι τράπεζες δεν αποδέχονται!

…Λεπτομέρεια: Επίτροπος στην Alpha Bank είναι ο κ. Κουτσός, ο οποίος και αναφέρεται στο ΤΧΣ. Αναπληρωτής διευθυντής στο ΤΧΣ είναι ο υιός του. Ο πατέρας, δηλαδή, αναφέρεται στον γιό του! Γιάννη Στουρνάρα, το ακούς; Ποιος είπε ότι έχουμε τελειώσει με την οικογενειοκρατία;»

Θυμηθείτε αυτό εδώ:

«…Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ψυχάρης είχε ζητήσει ένα δάνειο ύψους 10 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, για την κάλυψη δαπανών του ΔΟΛ.

Ο επικεφαλής της Τράπεζας, Bασίλης Ράπανος, είχε ζητήσει τη γνώμη του πρωθυπουργού για την παροχή – ή μη του δανείου- για να λάβει την απάντηση του κ. Παπανδρέου: «αν πληροί τις προϋποθέσεις, να το πάρει». Tελικά η Εθνική Τράπεζα αρνήθηκε να δώσει το δάνειο, κάτι που σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, οδήγησε την περίοδο εκείνη σε σωρεία δημοσιευμάτων εις βάρος του».

Και θυμηθείτε και αυτό (εδώ όλη η ομιλία):

«..Το έχω ξαναπεί, φίλες και φίλοι: προσωπικές διαφορές δεν έχω και δεν έχουμε με κανέναν. Αλλά και δεν σκύβουμε το κεφάλι σε κανέναν. Γιατί ο πολιτικός που θα σκύψει έστω και μια φορά το κεφάλι, παύει να είναι πολιτικός και γίνεται μαριονέτα. Και εγώ μαριονέτα δεν υπήρξε ποτέ, ούτε και θα γίνω βεβαίως, ό,τι και να μου κοστίσει. Και μου κόστισε.

Δώσαμε μάχες, χάσαμε αρκετές, αλλά το παλέψαμε. Ποιος διασφάλισε ότι η ενδεχόμενη συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στην επανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών θα γίνει με κοινές και όχι προνομιούχες μετοχές; Και επί ποίας Κυβέρνησης σταμάτησαν επιτέλους οι παρεμβάσεις για χαριστικά τραπεζικά «θαλασσοδάνεια» σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις μέσων μαζικής ενημέρωσης;

Ποιος είπε ξεκάθαρα ότι κάθε μεγαλοεκδότης, κάθε καναλάρχης πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως κάθε Έλληνας επιχειρηματίας, που πασχίζει να πάρει δάνειο από μια Τράπεζα; Επί δικών μας ημερών έγιναν αυτά».

 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom