Νέα

Γιωργάκης

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα palermo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 30K
  • Εμφανίσεις 745K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Θα οδηγηθει η ελλαδα σε προωρες εκλογες το 2011?

  • Ναι

    Ψήφοι: 165 36,7%
  • Οχι

    Ψήφοι: 108 24,0%
  • Θα χρεωκοπήσουμε

    Ψήφοι: 177 39,3%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    450

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Μηνύματα
27.921
Κριτικές
16
Like
14.826
Πόντοι
6.515
η βασουλα εκει. Ο Λαλιωτης, ο Σημιτης, ολα τα παιδια. Καλα αυτος ο Ακης δεν μπορουσε. Αλλα ουτε εναν χαιρετισμο στο συνεδριο ...  :headbang: :headbang: :headbang:
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Γιώργος Παπανδρέου: Γελοιοποιήθηκαν οι θεωρίες συνωμοσίας, χάθηκαν στο Ζάππειο οι μαγικές λύσεις
9/04/2013 08:30:00 μ.μ. Δημοσιεύθηκε από Παραπολιτική

Ενώπιον εκατοντάδων ανθρώπων των οποίων τις αμαρτίες σήκωσε ο ίδιος στην πλάτη του και με τους μισούς μετέπειτα απέναντι του, ο Γιώργος Παπανδρέου εκφώνησε μια ομιλία που καθίσταται εξ ορισμού ιστορική, μιας κι αποτελεί τη μαρτυρία του βασικού πολιτικού πρωταγωνιστή των τελευταίων ετών.

Παραθέτω τα βασικά της σημεία:

(...)Και αυτοί οι πολίτες, φίλες και φίλοι, είναι η ψυχή του ΠΑΣΟΚ. Άσχετα με το τι ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές.

Είναι όλοι αυτοί που παρότι ματώσαμε, θυσιαστήκαμε πολιτικά και ψυχολογικά...



...δίνοντάς τα όλα γι’αυτούς και την πατρίδα, δεν ολοκληρώσαμε ένα έργο που θα τους δικαίωνε.
Γιατί έχουν δίκιο -όσο κι αν είναι σκληρό για μας- ότι η δικαίωση περνά μέσα από το αποτέλεσμα.
Και το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό για το οποίο προσπαθήσαμε.

-Πετύχαμε σίγουρα τη χορήγηση οξυγόνου για να μην καταστραφεί η χώρα. Σημαντικό; Απόλυτα.
Αλλά δεν ήταν αυτός ο κύριος στόχος μας. Στόχος μας ήταν να δώσουμε λύση μια για πάντα στα δημοσιονομικά μας και να τα αλλάξουμε όλα τα κακώς κείμενα στη χώρα. Αναπτυξιακό μοντέλο, διοίκηση, κοινωνικό κράτος, πολιτικό σύστημα, τα πάντα. Σήμερα, μπορεί να μοιάζει ουτοπικό, αλλά αυτό προσπαθήσαμε και φτάσαμε κοντά.

Και σ’αυτόν τον κύριο στόχο μας, μπορεί να κάναμε όσα δεν έκανε καμία άλλη κυβέρνηση σε δύο χρόνια, 222 νομοσχέδια ψηφίστηκαν, και πάλι δεν προλάβαμε.Δεν αλλάξαμε τα κακώς κείμενα στη χώρα χώρα, όσο θέλαμε να τα αλλάξουμε. Όμως η παράδοση της αριστεράς λέει ότι κανένας μεγάλος αγώνας δεν δικαιώνεται αμέσως. Κανένας στρατηγικός στόχος δεν επιτυγχάνεται αν δεν μεσολαβήσουν ήττες, πισωγυρίσματα, λοιδορίες, λιποψυχίες, προδοσίες.

-Ξέρω όμως ότι τη διετία 2009-2011, μέσα στις χειρότερες δυνατές συνθήκες, έγινε μια αρχή προς τη σωστή κατεύθυνση, παντού. Σε κάθε τομέα. Αρχή, που αν είχε γίνει έστω λίγα χρόνια πριν, δεν θα χρειαζόμασταν ποτέ Μνημόνια.

Σήμερα, δεν υπάρχει θετικό αποτέλεσμα που να μην οφείλεται σε ενέργειες που εμείς ξεκινήσαμε. Από τη μείωση των ελλειμμάτων, τη φοροδιαφυγή και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας, μέχρι την αύξηση του τουριστικού ρεύματος.

Ξέρω επίσης ότι, με στοιχειώδη ουσιαστική πολιτική συναίνεση το 2010, όταν η χώρα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα ή έστω αμέσως μετά τη Συμφωνία των Βρυξελλών τον Οκτώβριο του 2011, η χώρα θα βρισκόταν σήμερα σε πολύ καλύτερη μοίρα. Θα είχε γλυτώσει πολλά. Θα είχε περάσει σήμερα, ήδη, τον κάβο.

Κανονικά, σε συνθήκες στοιχειώδους πολιτικής ομαλότητας, σε λίγες εβδομάδες θα κρινόταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για το έργο μίας τετραετίας. Θα ήταν, είμαι σίγουρος, οι εκλογές της επόμενης ημέρας για την Ελλάδα. Οι εκλογές της νέας σελίδας στην ιστορία της χώρας.

Δεν θα το μάθουμε ποτέ. Γιατί την ώρα της ύψιστης εθνικής ευθύνης, κάποιοι σκεφτόντουσαν μόνο πώς θα αναρριχηθούν γρηγορότερα στην εξουσία. Και κάποιοι άλλοι πώς θα τελειώνουν μια ώρα αρχύτερα με μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Ο καθένας από αυτούς είχε τους δικούς του λόγους. Αποτέλεσμα; Έπληξαν τη χώρα και το δημόσιο συμφέρον.

-Τώρα, οι περισσότεροι τουλάχιστον έχουν έρθει στα λόγια μας. Τότε, η πολιτική συναίνεση για τους περισσότερους ακόμη και σε αυτονόητα πράγματα μπροστά στον κίνδυνο εθνικής καταστροφής, ήταν αδιανόητη. Ήταν πιο εύκολο για πολλούς να φτιάχνουν θεωρίες συνωμοσίας παρά να στηρίξουν.

Άλλοι επέλεξαν το ρόλο του «προπονητή της εξέδρας». Τους άρεσε για παράδειγμα, εκ των υστέρων βέβαια, το δεύτερο Μνημόνιο, αλλά όχι το πρώτο. Λένε ότι δεν ήθελαν το πρώτο Μνημόνιο, αλλά πανηγυρίζουν για την πρωτοφανή μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος που οφείλεται στο πρώτο Μνημόνιο. Λες και τα ελλείμματα θα εξαφανίζονταν με κάποιο μαγικό τρόπο. Λες και τα πλεονάσματα γίνονται από μόνα τους, χωρίς κόπο, χωρίς πόνο.

Τι ακούσαμε όλα αυτά τα χρόνια...
Πόσες μαγικές συνταγές που εξαφανίστηκαν κάπου γύρω στο Ζάππειο.

-Το ΠΑΣΟΚ που χρειάζονται η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν μπορεί παρά να πρωταγωνιστεί στην πρόοδο και την αλλαγή της χώρας. Πρωτοστατεί στο σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας για κυβερνητική σταθερότητα, αλλά με ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο. Όχι λευκές επιταγές.

Ενώνει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, απέναντι στη δεξιά και την αριστερή συντήρηση.
Δεν διαιρεί. Στόχος μας - οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις με ανθρώπινο πρόσωπο. Δεν δικαιούμαστε να είμαστε παρακολούθημα κανενός. Καμίας δεξιάς ή αριστερής συντήρησης. Άλλωστε, φίλες και φίλοι, όλοι τους, τον δικό μας πολιτικό λόγο, των τελευταίων ετών, προσπαθούν να αντιγράψουν. 

-Αυτά λοιπόν που ξεκινήσαμε ως Κίνημα και ειδικά οι δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις της τελευταίας διετίας διακυβέρνησής μας πρέπει επιτέλους να βγουν από το τέλμα! Από το Open.gov μέχρι την αυτοδιοίκηση. Αυτό έπρεπε και πρέπει να εγγυηθεί το ΠΑΣΟΚ – κόκκινη γραμμή στην συνεργασία του με άλλες παρατάξεις.

-Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα κατρακυλάει στον ανορθολογισμό της μυθοπλασίας. Το τι έχει ακουστεί, δεν περιγράφεται. Να θυμηθούμε μερικά; Ότι μας χάριζαν δήθεν δισεκατομμύρια και εμείς τα αρνηθήκαμε. Τι έχουν να πουν όσοι τα έλεγαν αυτά μετά τα όσα βίωσε η Κύπρος;

Ότι «φουσκώσαμε» λέει επίτηδες το έλλειμμα, όταν με τρόμο ανακαλύπταμε κάθε μέρα νέους σκελετούς στην ντουλάπα και σήμερα, κανείς δεν αμφισβητεί το τρομακτικό έλλειμμα 15,6% του 2009. Ότι συνωμοτήσαμε για να μπούμε στον μηχανισμό! Όταν λιώσαμε στην κυριολεξία και να αποφύγουμε να ζητήσουμε βοήθεια από τους εταίρους αλλά και να πείσουμε τους Ευρωπαίους να μας στηρίξουν με ένα πρωτοφανές πακέτο διάσωσης στην ιστορία όταν μας απέκλεισαν οι αγορές.

Ότι αργήσαμε δήθεν να πάρουμε για 2-3 μήνες μέτρα, όταν η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, χώρες που είχαν εφαρμόσει προγράμματα προσαρμογής πολύ πιο πριν, εντάχθηκαν κι αυτές στο Μηχανισμό, θύματα κι αυτές μίας Ευρωπαϊκής Ένωσης που αδυνατούσε να διαχειριστεί την κρίση.

Ότι αρνηθήκαμε δήθεν προτάσεις για διαφορετική διαχείριση χρέους εξαρχής, όταν όλοι ξέρουν ότι ήμασταν εξαρχής σε διαρκή διαπραγμάτευση είτε για «κούρεμα» είτε για ανάληψη του ελληνικού χρέους από την ΕΕ, όλοι όμως οι εταίροι μας έλεγαν ότι θα συζητηθεί μόνο όταν δείξουμε αξιοπιστία στην προσαρμογή και πορευτούμε κοντά σε πρωτογενή πλεονάσματα;

Αυτή δεν είναι η πραγματικότητα και τώρα; Όλη η μυθοπλασία, όλες οι θεωρίες συνωμοσίας, ακόμη και των πιο κακόπιστων, γελοιοποιήθηκαν η μία μετά την άλλη από τις εξελίξεις. Η μυθοπλασία δεν είναι τίποτα άλλο από το ναρκωτικό του φοβισμένου. Το φοβισμένο κατεστημένο δημιουργούσε μύθους στον φοβισμένο πολίτη. Για να του πει ότι δεν υπήρχε και κάποιο σοβαρό πρόβλημα στη χώρα το 2009. Δεν υπήρχαν κακώς κείμενα. Και έτσι να τον αποπροσανατολίσει από το πραγματικό διακύβευμα της εποχής που είναι η διαμόρφωση μίας ισχυρής δημοκρατικής πολιτείας.

-Διαιρέθηκαν οι Έλληνες, επειδή έτσι το θέλησαν οι μυθοπλάστες, σε μνημονιακούς και σε αντιμνημονιακούς. Λες και αυτό ήταν το ζήτημα – το μεγάλο δίλημμα. Λες και υπάρχει κανένας που να θέλει σώνει και καλά Μνημόνια. Δεν απαντούν ούτε στο γιατί χρειάστηκαν, ούτε στο ποιές αξιόπιστες εναλλακτικές  υπήρχαν. Μόνο μύθοι.

-Το Αιγαίο και τα νησιά μας σήμερα πλημμυρίζουν από Τούρκους φιλήσυχους τουρίστες.
Διατηρήσαμε τις παραδοσιακές μας σχέσεις με τους άραβες και ανοίξαμε νέους δρόμους με το Ισραήλ. Προωθήσαμε την Ελλάδα στον ενεργειακό χάρτη. Μετά από δεκαετίες όλοι ομνύουν στο πιθανό φυσικό αέριο που θα βρούμε. Δικές μας κινήσεις και αποφάσεις – που, πιστέψτε με, και γεωπολιτικά δεν ήσαν απλές.Τι από αυτά θα είχε γίνει αν η Ελλάδα είχε ζήσει μια εθνική τραγωδία βίαιης χρεοκοπίας; Τι από αυτά θα είχε γίνει με την Ελλάδα απόβλητο της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

-Μία νέα πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι απαραίτητη. Πρώτα στην οριστική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους για όλες τις χώρες της περιφέρειας. Αυτό που έχω ονομάσει «η Μεγάλη Συμφωνία». 

Με λίγα λόγια: πιθανό κούρεμα, καλύτερη διαχείριση του χρέους και  ηπιότερη  δημοσιονομική προσαρμογή, αφού φτάσουμε σε πρωτογενές πλεόνασμα, με αντάλλαγμα αυστηρές προδιαγραφές που δεν θα είχαν να κάνουν με μέτρα οριζόντιας μορφής, αλλά μόνο με ουσιαστικές θεσμικές μεταρρυθμίσεις, που απαντάνε στα πραγματικά προβλήματα της χώρας.

Μια παραλλαγή δηλαδή της αρχικής ελληνικής πρότασης του 2009. Βασισμένο σε όσα είχα πει το 2009, ότι ναι, λεφτά υπάρχουν εάν γίνουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις - μια πολύ παρεξηγημένη φράση.

-Παλεύουμε για μια προοδευτική Ευρώπη που θα ενώσει τους πολίτες, τους νέους, τις φωνές των λαών για μια δίκαιη, πράσινη δημοκρατική Ευρώπη. Και ο βασικός τρόπος για να το καταφέρουμε είναι η συμμετοχή, η ουσιαστική συμμετοχή του πολίτη στα όσα τον αφορούν. Όταν ζήτησα να γίνει δημοψήφισμα είχα και αυτό κατά νου.

Ένα δημοψήφισμα βέβαια δεν αποτελεί πανάκεια για τα προβλήματα μιας χώρας. Θα αποτελούσε όμως μία συνειδητή, συλλογική νέα αφετηρία. Θα απαντούσε στην ανάγκη να μιλήσει επιτέλους ξεκάθαρα ο κάθε πολίτης, χωρίς μεσάζοντες, για την ιστορική Συμφωνία που είχαμε εξασφαλίσει στις Βρυξέλλες. Να πάρουν όλοι θέση. Να ακουστεί η συλλογική, ξεκάθαρη φωνή της Ελλάδας πάνω στο μείζον. Να πάψει η αμφισβήτηση της συμμετοχής της Ελλάδας στο ΕΥΡΩ.

Η πρόταση για δημοψήφισμα όταν ανακοινώθηκε, ήταν η μόνη απάντηση στη παντελή έλλειψη πολιτικής σωφροσύνης και στην κορύφωση της δημαγωγίας. Για αυτό και ξεγύμνωσε τους πάντες.
Πολέμιοι της συμφωνίας των Βρυξελλών άρχισαν να επαινούν τις αρετές της.
Εχθροί του ευρώ άρχισαν να ανησυχούν ότι θα γυρίσουμε στη δραχμή.
Κήρυκες της επανάστασης κατά των αγορών, κραύγαζαν ότι αναστατώσαμε τις αγορές.
Μεγάλοι στα λόγια πατριώτες που κατηγορούσαν εμάς ως προσκυνημένους, άρχισαν να ρωτάνε αν πήραμε την άδεια πρώτα της Μέρκελ.

-Ήμουν, είμαι και θα είμαι εδώ να τις υπηρετώ. Με τις όποιες επιτυχίες και τα ανθρώπινα λάθη.
Όποιες κι αν είναι οι συνέπειες εγώ θέλω να είμαι πρώτα συνεπής στις αρχές που πιστεύω.
Γιατί δεν με κρατάει κανείς. Δεν υπήρξα ποτέ, ούτε σκοπεύω να γίνω όμηρος κανενός.
Τις ίδιες αρχές, με την ίδια παρρησία θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι στην Ευρώπη και παντού στον κόσμο.   

Θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις για να  δώσω και να κερδίσω μάχες για τον τόπο μου και την δημοκρατία. Και σε αυτούς που με κατακρίνουν που ταξιδεύω, ένα έχω να πω. Λίγοι είμαστε εκεί έξω! Η Ελλάδα χρειάζεται φωνές. Και πρώην Πρωθυπουργούς, και υπουργούς, και δημοσιογράφους, και κάθε επαγγελματία που με την αξία του μπορεί να αποδείξει ότι η Ελλάδα δεν είναι αυτό που κάποιοι ήθελαν να περάσουν.

Μην κρύβεστε, μην φοβάστε και μην κατακρίνετε αυτούς που δίνουν την μάχη για την Ελλάδα διεθνώς. Παλεύουν απέναντι σε σκληρά στερεότυπα ακόμα και ρατσιστικές νοοτροπίες και είναι μια μάχη αξιοπιστίας που πρέπει άμεσα να κερδίσουμε.

 

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Μηνύματα
17.705
Κριτικές
30
Like
393
Πόντοι
3.115
Γιώργος Παπανδρέου: Γελοιοποιήθηκαν οι θεωρίες συνωμοσίας, χάθηκαν στο Ζάππειο οι μαγικές λύσεις
9/04/2013 08:30:00 μ.μ. Δημοσιεύθηκε από Παραπολιτική

Ενώπιον εκατοντάδων ανθρώπων των οποίων τις αμαρτίες σήκωσε ο ίδιος στην πλάτη του και με τους μισούς μετέπειτα απέναντι του, ο Γιώργος Παπανδρέου εκφώνησε μια ομιλία που καθίσταται εξ ορισμού ιστορική, μιας κι αποτελεί τη μαρτυρία του βασικού πολιτικού πρωταγωνιστή των τελευταίων ετών.

Παραθέτω τα βασικά της σημεία:

(...)Και αυτοί οι πολίτες, φίλες και φίλοι, είναι η ψυχή του ΠΑΣΟΚ. Άσχετα με το τι ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές.

Είναι όλοι αυτοί που παρότι ματώσαμε, θυσιαστήκαμε πολιτικά και ψυχολογικά...



...δίνοντάς τα όλα γι’αυτούς και την πατρίδα, δεν ολοκληρώσαμε ένα έργο που θα τους δικαίωνε.
Γιατί έχουν δίκιο -όσο κι αν είναι σκληρό για μας- ότι η δικαίωση περνά μέσα από το αποτέλεσμα.
Και το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό για το οποίο προσπαθήσαμε.

-Πετύχαμε σίγουρα τη χορήγηση οξυγόνου για να μην καταστραφεί η χώρα. Σημαντικό; Απόλυτα.
Αλλά δεν ήταν αυτός ο κύριος στόχος μας. Στόχος μας ήταν να δώσουμε λύση μια για πάντα στα δημοσιονομικά μας και να τα αλλάξουμε όλα τα κακώς κείμενα στη χώρα. Αναπτυξιακό μοντέλο, διοίκηση, κοινωνικό κράτος, πολιτικό σύστημα, τα πάντα. Σήμερα, μπορεί να μοιάζει ουτοπικό, αλλά αυτό προσπαθήσαμε και φτάσαμε κοντά.

Και σ’αυτόν τον κύριο στόχο μας, μπορεί να κάναμε όσα δεν έκανε καμία άλλη κυβέρνηση σε δύο χρόνια, 222 νομοσχέδια ψηφίστηκαν, και πάλι δεν προλάβαμε.Δεν αλλάξαμε τα κακώς κείμενα στη χώρα χώρα, όσο θέλαμε να τα αλλάξουμε. Όμως η παράδοση της αριστεράς λέει ότι κανένας μεγάλος αγώνας δεν δικαιώνεται αμέσως. Κανένας στρατηγικός στόχος δεν επιτυγχάνεται αν δεν μεσολαβήσουν ήττες, πισωγυρίσματα, λοιδορίες, λιποψυχίες, προδοσίες.

-Ξέρω όμως ότι τη διετία 2009-2011, μέσα στις χειρότερες δυνατές συνθήκες, έγινε μια αρχή προς τη σωστή κατεύθυνση, παντού. Σε κάθε τομέα. Αρχή, που αν είχε γίνει έστω λίγα χρόνια πριν, δεν θα χρειαζόμασταν ποτέ Μνημόνια.

Σήμερα, δεν υπάρχει θετικό αποτέλεσμα που να μην οφείλεται σε ενέργειες που εμείς ξεκινήσαμε. Από τη μείωση των ελλειμμάτων, τη φοροδιαφυγή και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας, μέχρι την αύξηση του τουριστικού ρεύματος.

Ξέρω επίσης ότι, με στοιχειώδη ουσιαστική πολιτική συναίνεση το 2010, όταν η χώρα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα ή έστω αμέσως μετά τη Συμφωνία των Βρυξελλών τον Οκτώβριο του 2011, η χώρα θα βρισκόταν σήμερα σε πολύ καλύτερη μοίρα. Θα είχε γλυτώσει πολλά. Θα είχε περάσει σήμερα, ήδη, τον κάβο.

Κανονικά, σε συνθήκες στοιχειώδους πολιτικής ομαλότητας, σε λίγες εβδομάδες θα κρινόταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για το έργο μίας τετραετίας. Θα ήταν, είμαι σίγουρος, οι εκλογές της επόμενης ημέρας για την Ελλάδα. Οι εκλογές της νέας σελίδας στην ιστορία της χώρας.

Δεν θα το μάθουμε ποτέ. Γιατί την ώρα της ύψιστης εθνικής ευθύνης, κάποιοι σκεφτόντουσαν μόνο πώς θα αναρριχηθούν γρηγορότερα στην εξουσία. Και κάποιοι άλλοι πώς θα τελειώνουν μια ώρα αρχύτερα με μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Ο καθένας από αυτούς είχε τους δικούς του λόγους. Αποτέλεσμα; Έπληξαν τη χώρα και το δημόσιο συμφέρον.

-Τώρα, οι περισσότεροι τουλάχιστον έχουν έρθει στα λόγια μας. Τότε, η πολιτική συναίνεση για τους περισσότερους ακόμη και σε αυτονόητα πράγματα μπροστά στον κίνδυνο εθνικής καταστροφής, ήταν αδιανόητη. Ήταν πιο εύκολο για πολλούς να φτιάχνουν θεωρίες συνωμοσίας παρά να στηρίξουν.

Άλλοι επέλεξαν το ρόλο του «προπονητή της εξέδρας». Τους άρεσε για παράδειγμα, εκ των υστέρων βέβαια, το δεύτερο Μνημόνιο, αλλά όχι το πρώτο. Λένε ότι δεν ήθελαν το πρώτο Μνημόνιο, αλλά πανηγυρίζουν για την πρωτοφανή μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος που οφείλεται στο πρώτο Μνημόνιο. Λες και τα ελλείμματα θα εξαφανίζονταν με κάποιο μαγικό τρόπο. Λες και τα πλεονάσματα γίνονται από μόνα τους, χωρίς κόπο, χωρίς πόνο.

Τι ακούσαμε όλα αυτά τα χρόνια...
Πόσες μαγικές συνταγές που εξαφανίστηκαν κάπου γύρω στο Ζάππειο.

-Το ΠΑΣΟΚ που χρειάζονται η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν μπορεί παρά να πρωταγωνιστεί στην πρόοδο και την αλλαγή της χώρας. Πρωτοστατεί στο σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας για κυβερνητική σταθερότητα, αλλά με ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο. Όχι λευκές επιταγές.

Ενώνει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, απέναντι στη δεξιά και την αριστερή συντήρηση.
Δεν διαιρεί. Στόχος μας - οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις με ανθρώπινο πρόσωπο. Δεν δικαιούμαστε να είμαστε παρακολούθημα κανενός. Καμίας δεξιάς ή αριστερής συντήρησης. Άλλωστε, φίλες και φίλοι, όλοι τους, τον δικό μας πολιτικό λόγο, των τελευταίων ετών, προσπαθούν να αντιγράψουν. 

-Αυτά λοιπόν που ξεκινήσαμε ως Κίνημα και ειδικά οι δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις της τελευταίας διετίας διακυβέρνησής μας πρέπει επιτέλους να βγουν από το τέλμα! Από το Open.gov μέχρι την αυτοδιοίκηση. Αυτό έπρεπε και πρέπει να εγγυηθεί το ΠΑΣΟΚ – κόκκινη γραμμή στην συνεργασία του με άλλες παρατάξεις.

-Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα κατρακυλάει στον ανορθολογισμό της μυθοπλασίας. Το τι έχει ακουστεί, δεν περιγράφεται. Να θυμηθούμε μερικά; Ότι μας χάριζαν δήθεν δισεκατομμύρια και εμείς τα αρνηθήκαμε. Τι έχουν να πουν όσοι τα έλεγαν αυτά μετά τα όσα βίωσε η Κύπρος;

Ότι «φουσκώσαμε» λέει επίτηδες το έλλειμμα, όταν με τρόμο ανακαλύπταμε κάθε μέρα νέους σκελετούς στην ντουλάπα και σήμερα, κανείς δεν αμφισβητεί το τρομακτικό έλλειμμα 15,6% του 2009. Ότι συνωμοτήσαμε για να μπούμε στον μηχανισμό! Όταν λιώσαμε στην κυριολεξία και να αποφύγουμε να ζητήσουμε βοήθεια από τους εταίρους αλλά και να πείσουμε τους Ευρωπαίους να μας στηρίξουν με ένα πρωτοφανές πακέτο διάσωσης στην ιστορία όταν μας απέκλεισαν οι αγορές.

Ότι αργήσαμε δήθεν να πάρουμε για 2-3 μήνες μέτρα, όταν η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, χώρες που είχαν εφαρμόσει προγράμματα προσαρμογής πολύ πιο πριν, εντάχθηκαν κι αυτές στο Μηχανισμό, θύματα κι αυτές μίας Ευρωπαϊκής Ένωσης που αδυνατούσε να διαχειριστεί την κρίση.

Ότι αρνηθήκαμε δήθεν προτάσεις για διαφορετική διαχείριση χρέους εξαρχής, όταν όλοι ξέρουν ότι ήμασταν εξαρχής σε διαρκή διαπραγμάτευση είτε για «κούρεμα» είτε για ανάληψη του ελληνικού χρέους από την ΕΕ, όλοι όμως οι εταίροι μας έλεγαν ότι θα συζητηθεί μόνο όταν δείξουμε αξιοπιστία στην προσαρμογή και πορευτούμε κοντά σε πρωτογενή πλεονάσματα;

Αυτή δεν είναι η πραγματικότητα και τώρα; Όλη η μυθοπλασία, όλες οι θεωρίες συνωμοσίας, ακόμη και των πιο κακόπιστων, γελοιοποιήθηκαν η μία μετά την άλλη από τις εξελίξεις. Η μυθοπλασία δεν είναι τίποτα άλλο από το ναρκωτικό του φοβισμένου. Το φοβισμένο κατεστημένο δημιουργούσε μύθους στον φοβισμένο πολίτη. Για να του πει ότι δεν υπήρχε και κάποιο σοβαρό πρόβλημα στη χώρα το 2009. Δεν υπήρχαν κακώς κείμενα. Και έτσι να τον αποπροσανατολίσει από το πραγματικό διακύβευμα της εποχής που είναι η διαμόρφωση μίας ισχυρής δημοκρατικής πολιτείας.

-Διαιρέθηκαν οι Έλληνες, επειδή έτσι το θέλησαν οι μυθοπλάστες, σε μνημονιακούς και σε αντιμνημονιακούς. Λες και αυτό ήταν το ζήτημα – το μεγάλο δίλημμα. Λες και υπάρχει κανένας που να θέλει σώνει και καλά Μνημόνια. Δεν απαντούν ούτε στο γιατί χρειάστηκαν, ούτε στο ποιές αξιόπιστες εναλλακτικές  υπήρχαν. Μόνο μύθοι.

-Το Αιγαίο και τα νησιά μας σήμερα πλημμυρίζουν από Τούρκους φιλήσυχους τουρίστες.
Διατηρήσαμε τις παραδοσιακές μας σχέσεις με τους άραβες και ανοίξαμε νέους δρόμους με το Ισραήλ. Προωθήσαμε την Ελλάδα στον ενεργειακό χάρτη. Μετά από δεκαετίες όλοι ομνύουν στο πιθανό φυσικό αέριο που θα βρούμε. Δικές μας κινήσεις και αποφάσεις – που, πιστέψτε με, και γεωπολιτικά δεν ήσαν απλές.Τι από αυτά θα είχε γίνει αν η Ελλάδα είχε ζήσει μια εθνική τραγωδία βίαιης χρεοκοπίας; Τι από αυτά θα είχε γίνει με την Ελλάδα απόβλητο της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

-Μία νέα πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι απαραίτητη. Πρώτα στην οριστική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους για όλες τις χώρες της περιφέρειας. Αυτό που έχω ονομάσει «η Μεγάλη Συμφωνία». 

Με λίγα λόγια: πιθανό κούρεμα, καλύτερη διαχείριση του χρέους και  ηπιότερη  δημοσιονομική προσαρμογή, αφού φτάσουμε σε πρωτογενές πλεόνασμα, με αντάλλαγμα αυστηρές προδιαγραφές που δεν θα είχαν να κάνουν με μέτρα οριζόντιας μορφής, αλλά μόνο με ουσιαστικές θεσμικές μεταρρυθμίσεις, που απαντάνε στα πραγματικά προβλήματα της χώρας.

Μια παραλλαγή δηλαδή της αρχικής ελληνικής πρότασης του 2009. Βασισμένο σε όσα είχα πει το 2009, ότι ναι, λεφτά υπάρχουν εάν γίνουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις - μια πολύ παρεξηγημένη φράση.

-Παλεύουμε για μια προοδευτική Ευρώπη που θα ενώσει τους πολίτες, τους νέους, τις φωνές των λαών για μια δίκαιη, πράσινη δημοκρατική Ευρώπη. Και ο βασικός τρόπος για να το καταφέρουμε είναι η συμμετοχή, η ουσιαστική συμμετοχή του πολίτη στα όσα τον αφορούν. Όταν ζήτησα να γίνει δημοψήφισμα είχα και αυτό κατά νου.

Ένα δημοψήφισμα βέβαια δεν αποτελεί πανάκεια για τα προβλήματα μιας χώρας. Θα αποτελούσε όμως μία συνειδητή, συλλογική νέα αφετηρία. Θα απαντούσε στην ανάγκη να μιλήσει επιτέλους ξεκάθαρα ο κάθε πολίτης, χωρίς μεσάζοντες, για την ιστορική Συμφωνία που είχαμε εξασφαλίσει στις Βρυξέλλες. Να πάρουν όλοι θέση. Να ακουστεί η συλλογική, ξεκάθαρη φωνή της Ελλάδας πάνω στο μείζον. Να πάψει η αμφισβήτηση της συμμετοχής της Ελλάδας στο ΕΥΡΩ.

Η πρόταση για δημοψήφισμα όταν ανακοινώθηκε, ήταν η μόνη απάντηση στη παντελή έλλειψη πολιτικής σωφροσύνης και στην κορύφωση της δημαγωγίας. Για αυτό και ξεγύμνωσε τους πάντες.
Πολέμιοι της συμφωνίας των Βρυξελλών άρχισαν να επαινούν τις αρετές της.
Εχθροί του ευρώ άρχισαν να ανησυχούν ότι θα γυρίσουμε στη δραχμή.
Κήρυκες της επανάστασης κατά των αγορών, κραύγαζαν ότι αναστατώσαμε τις αγορές.
Μεγάλοι στα λόγια πατριώτες που κατηγορούσαν εμάς ως προσκυνημένους, άρχισαν να ρωτάνε αν πήραμε την άδεια πρώτα της Μέρκελ.

-Ήμουν, είμαι και θα είμαι εδώ να τις υπηρετώ. Με τις όποιες επιτυχίες και τα ανθρώπινα λάθη.
Όποιες κι αν είναι οι συνέπειες εγώ θέλω να είμαι πρώτα συνεπής στις αρχές που πιστεύω.
Γιατί δεν με κρατάει κανείς. Δεν υπήρξα ποτέ, ούτε σκοπεύω να γίνω όμηρος κανενός.
Τις ίδιες αρχές, με την ίδια παρρησία θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι στην Ευρώπη και παντού στον κόσμο. 

Θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις για να  δώσω και να κερδίσω μάχες για τον τόπο μου και την δημοκρατία. Και σε αυτούς που με κατακρίνουν που ταξιδεύω, ένα έχω να πω. Λίγοι είμαστε εκεί έξω! Η Ελλάδα χρειάζεται φωνές. Και πρώην Πρωθυπουργούς, και υπουργούς, και δημοσιογράφους, και κάθε επαγγελματία που με την αξία του μπορεί να αποδείξει ότι η Ελλάδα δεν είναι αυτό που κάποιοι ήθελαν να περάσουν.

Μην κρύβεστε, μην φοβάστε και μην κατακρίνετε αυτούς που δίνουν την μάχη για την Ελλάδα διεθνώς. Παλεύουν απέναντι σε σκληρά στερεότυπα ακόμα και ρατσιστικές νοοτροπίες και είναι μια μάχη αξιοπιστίας που πρέπει άμεσα να κερδίσουμε.

Συγνωμη αυτος δεν ηταν που υπογεια μιλαγε με τον στρος-καν πριν της εκλογες για το ΔΝΤ??
 

SPL

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2006
Μηνύματα
3.889
Κριτικές
19
Like
3.135
Πόντοι
7.195

ΑΧ ΑΧ ΑΧ !!!!!!!!!!!!!!  τι να παραθεσεις ΑΡΧΙΒΛΑΚΑ ??????


ΠΑρε ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΛΑΞ ΔΗΛΩΝΕ ΑΥΤΑ ....

"

Ευ.Βενιζέλος: Πρόσκληση συμπόρευσης για την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος απηύθυνε  πρόσκληση «συμπόρευσης όλου του  χώρου που πιστεύει στον ευρωπαϊκό δημοκρατικό σοσιαλισμό, χωρίς ηγεμονισμούς και αποκλεισμούς». Κάλεσε δε όσους υποστηρίζουν τη σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ να αναρωτηθούν χαρακτηριστικά:

«Σε ποια προγραμματική βάση μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε επαφή και συζήτηση με ένα χώρο η ηγεσία του οποίου βασίζει την ύπαρξή του στη συκοφάντηση, την υπονόμευση, την ακύρωση όχι απλά και μόνο του σημερινού ΠΑΣΟΚ, αλλά της ιστορικής διαδρομής της Παράταξης;

Ποια μπορεί να είναι η αξιόπιστη και έντιμη κοινή βάση με ένα κόμμα που ακόμα και τώρα θέτει ζήτημα μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου που οδηγεί τη χώρα με μαθηματική ακρίβεια στην έξοδο από την Ευρωζώνη και στις παρυφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης;». Υποστήριξε επίσης ότι η προγραμματική συμφωνία του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ «δεν είναι μια συμφωνία των δύο κομμάτων που επωμίζονται τώρα το βάρος της διαχείρισης της κρίσης», αλλά είναι «το πολιτικό πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου ανασυγκρότησης».

«Αντιμετωπίζουμε όλα τα πρόσωπα, όλες τις κινήσεις, όλες τις πρωτοβουλίες, με σεβασμό και απόλυτη ισοτιμία. Θέλουμε μια νέα συλλογικότητα, μία δημιουργική σύνθεση χωρίς αποκλεισμούς. Αξιώνουμε όμως από όλους σεβασμό προς το ΠΑΣΟΚ, τη διαδρομή, την εισφορά, το δυσανάλογο βάρος που σήκωσε, το ρόλο του σήμερα για τη σταθερότητα και την προοπτική της χώρας», σημείωσε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κατέληξε:

«Στην Ελλάδα, αυτή η πλατφόρμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών μπορεί και πρέπει να συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης».

Σημίτης: Πληρώσαμε τις φαντασιώσεις μας

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κατά την έναρξη της ομιλίας του επισήμανε πως σήμερα το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει «σχεδόν ολοκληρωτικά την επιρροή του». Παράλληλα άσκησε και κριτική για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το ΠΑΣΟΚ την πρώτη φάση της κρίσης.

«Τη στιγμή της καταστροφής το ΠΑΣΟΚ θεώρησε και αυτό ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Σιωπήσαμε όταν βλέπαμε το τσουνάμι της κρίσης να έρχεται. Και επαναφέραμε στην τάξη κάποιοιυς λίγους που το επεσήμαναν. Δημιουργήσαμε την εντύπωση ότι είμαστε μάγοι. Και ως μάγοι θα τα τακτοποιούσουμε όλα. Πληρώσαμε τις φαντασιώσεις μας. Και τις πλήρωσε και ο ελληνικός λαός», ανέφερε.

Ο πρώην πρωθυπουργός επισήμανε και τις λογικές του πελατειακού κράτους και ιδιαίτερα στις πρακτικές διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ από το 2004 και έπειτα. «Εταζαν στο λαό να του δώσουν θέσεις και χρήματα» αλλά επειδή δεν υπήρχε πλέον η δυνατότητα «κατέφυγαν αλόγιστα στον δανεισμό». «Οι πρωτογενείς δαπάνες ξεπέρασαν καθαρά τα έσοδα του κράτους το 2007. Και ξεπέρασαν κάθε όριο το 2009», πρόσθεσε.

Παπανδρέου: Η θανάσιμη συνταγή της κυβέρνησης Καραμανλή

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ότι το 2009, όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, παρέλαβε «μία βόμβα, ένα εκρηκτικό κοκτέιλ προβλημάτων που δεν αντιμετώπισε κανένα άλλο κράτος της ΕΕ». Ωστόσο όπως είπε «άλλοι ήταν οι εμπρηστές εμπρηστές και το μόνο θέμα ήταν πόσα και ποια λάθη έκαναν οι πυροσβέστες».

«Ματώσαμε. Το αποτέλεσμα δεν ήταν συχνά αυτό που θέλαμε, ανέλαβα την ευθύνη για όσα δεν έγιναν σωστά, για κάθε παράλειψη», δήλωσε και υποστήριξε πως με το πρόγραμμα δανεισμού «πετύχαμε να χορηγήσουμε οξυγόνο στην χώρα πράγμα πολύ σημαντικό».

Ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως και ο Κώστας Σημίτης, καταλόγισε ευθύνες στον Κώστα Καραμανλη, καθώς όπως είπε κατά τη διακυβέρνησή υπήρξε μια θανάσιμη συνταγή «το πελατειακό πάρτι ως το 2009», που έφερε ύφεση 3%, διαλυμένη δημόσια διοίκηση και υψηλό χρέος. Όπως υποστήριξε το έλλειμμα έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη, ενώ δημιουργήθηκε και «θανάσιμο έλλειμμα αξιοπιστίας» εξαιτίας της απογραφής Αλογοσκούφη. Παράλληλα κατηγόρησε και τις αρχές της ΕΕ που δεν επόπτευαν τις κυβερνήσεις Καραμανλή.

Παράλληλα έκανε λόγο για έλλειψη πολιτικής συναίνεσης το 2010 και αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά μίλησε για «προπονητές της εξέδρας που δεν τους άρεσε το πρώτο μνημόνιο αλλά τους αρέσει το δεύτερο». Σχετικά με τη προεκλογική φράση-σύνθημα του «λεφτά υπάρχουν» δήλωσε: «Είχα πει "λεφτά υπάρχουν". Και όντως τα λεφτά υπήρχαν αν αντιμετωπίζαμε τη φοροδιαφυγή, αν βάζαμε τέλος στη σπατάλη».

Β.Παπανδρέου: Ούτε όλοι μαζί τα φάγαμε, ούτε έχουμε τις ίδιες ευθύνες

«Θέλω να πω στον Πάγκαλο ότι ούτε όλοι μαζί τα φάγαμε, ούτε έχουμε όλοι τις ίδιες ευθύνες», δήλωσε η πρώην υπουργός Βάσω Παπανδρέου. «Η χώρα διαλύεται! Τα Μαθηματικά είναι αμείλικτα! Η εξίσωση του χρέους δεν βγαίνει!», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα, προκρίνοντας τη λύση του «κουρέματος».


Η ίδια διαμήνυσε: «Δεν είναι ώρα για πολιτικά παιχνίδια. Τα κόμματα του συνταγματικού τόξου πρέπει να στηρίξουν μια κυβέρνηση ανόρθωσης της χώρας. Σε αυτήν την κυβέρνηση οι συμμετέχοντες δεν θα κατέβουν στις επόμενες εκλογές. Μια κυβέρνηση ανόρθωσης της χώρας ορισμένου χρονικού ορίζοντα (...) Δεν θέτω θέμα πρωθυπουργού θέτω όμως θέμα ευρύτητας και ποιότητας του σχήματος».

Τ.Γιαννίτσης: Να ισοπεδωθούν οι προσωπικές ατζέντες

«Έχουμε υποχρέωση να μην αφήνουμε τη χώρα να βουλιάζει έχοντας την ψευδαίσθηση ότι η κεντροαριστερά ξεκινά από εμάς και ότι είμαστε οι πρωταγωνιστές. Δεν είμαστε οι πρωταγωνιστές. Αν μας ενδιαφέρει να στηρίξουμε κάτι συλλογικό οι προσωπικές ατζέντες πρέπει να ισοπεδωθούν», δήλωσε κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του Συμποσίου ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Τάσος Γιαννίτσης.

«Η όποια Αριστερά είτε θα μείνει προσκολλημένη σε ιδεοληψίες υποστηρίζοντας αδιέξοδες λύσεις είτε θα ετεροκαθορίζεται από τις συγκυρίες είτε θα αναζητήσει με ανοικτό πνεύμα στο ευρωπαϊκό περιβάλλον τις λίγες αλλά πραγματικές αξίες με τις οποίες μπορεί να κερδίσει την πολιτική, ηθική  και ιδεολογική της μάχη», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι, κατά τη γνώμη του, μία αλλαγή του πολιτικού συστήματος μπορεί να επιτευχθεί μόνο από πάνω προς τα κάτω, με την κάθε πολιτική δύναμη να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία καθοδήγησης της κοινωνίας σε μία λογική ανάληψης πολιτικού κόστους.

«Βρισκόμαστε σε μια φάση που δεν θα ξεπεραστεί χωρίς ανατροπές. Οικοδομήσαμε ευημερία σπάζοντας τους δεσμούς με την ανάπτυξη, σήμερα πρέπει να τους ξαναβρούμε», είπε ανάμεσα σε άλλα.

Ν.Χριστοδουλάκης: Οριακά σωθήκαμε από την κυβέρνηση Παπανδρέου

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Νίκος Χριστοδουλάκης, ο οποίος βρίσκεται σε επαφή με τη ΔΗΜΑΡ, προέκρινε την ανάγκη για συντονισμένη απεμπλοκή από το Μνημόνιο. Ο ίδιος μίλησε για «ανεκδιήγητο δημοψήφισμα» το οποίο είχε εξαγγείλει ο Γιώργος Παπανδρέου και εξέφρασε την άποψη ότι η χώρα σώθηκε οριακά από την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ηλ.Μόσιαλος: Να ξαναφτιάξουμε το σπίτι μας

«Πρέπει να ξαναφτιάξουμε το σπίτι μας και τη μεγάλη προοδευτική παράταξη και τότε μπορούμε να συζητήσουμε και για τα υπόλοιπα, δηλαδή τις συμμαχίες. Πρώτα όμως πρέπει να δούμε την ανασύνταξή του σπιτιού μας», ανέφερε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.
 
Φ.Σαχινίδης: Ναι στις διαρθρωτικές αλλαγές

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ διαρθρωτικών αλλαγών οι οποίες θα επιτρέπουν στη χώρα να στέκεται στα πόδια της, εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα χρειαστεί να μεσολαβήσουν εκλογές και πως η χώρα είτε θα επιλέξει ένα τρίτο πρόγραμμα είτε -με πρωτογενές πλεόνασμα- θα μπορέσει εντός του 2014 να αντλήσει μικρά ποσά από τις διεθνείς χρηματαγορές. "

ΣΤΟ ΕΙΠΑ ΣΥΜΜΑΖΕΨΟΥ ΓΕΛΟΙΕ .....

:uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
 

Συνημμένα

  • 1069418_267558110053398_1231483869_n.jpg
    1069418_267558110053398_1231483869_n.jpg
    39,4 KB · Εμφανίσεις: 15
  • 485566_461808347245472_1929856239_n.jpg
    485566_461808347245472_1929856239_n.jpg
    61,8 KB · Εμφανίσεις: 13

PeterAndrews

Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2012
Μηνύματα
2.661
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
16
Συγνωμη αυτος δεν ηταν που υπογεια μιλαγε με τον στρος-καν πριν της εκλογες για το ΔΝΤ??

Εχει αναφερθεί πως  υπήρξαν επαφες με Στρος-Καν,και συνεπώς υπήρχε γνώση της οικνομικής κατάστασης.
 

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Μηνύματα
17.705
Κριτικές
30
Like
393
Πόντοι
3.115
Εχει αναφερθεί πως  υπήρξαν επαφες με Στρος-Καν,και συνεπώς υπήρχε γνώση της οικνομικής κατάστασης.
Το ξερω ειρωνικο σχολιο προς το πουστρακη ηταν..! Ηξεραν για το ΔΝΤ ΗΘΕΛΑΝ να μπουμε στο ΔΝΤ για αυτο ο κωστακης την εκανε με ελαφρα κ ηρθε ο Γιωργακης ολο χαρα να αναλαβει το εργο με πρωταγονιστες ΕΜΑΣ πλην εξαιρεσεων σαν την γιαννουλα
 

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Μηνύματα
17.705
Κριτικές
30
Like
393
Πόντοι
3.115
Τώρα ετοιμάζει επίθεση σε Λαζόπουλο και Στρος Καν! :2funny:

Τι αγαπημένο κώμα!Τα γεννέθλια τους μαράνανε...
αχαχαχα τι να πει ρε η πουστρα?Τωρα θα τον μαθω? Σε αλλο θρεντ θα εβαζε τις μαλακιες του τσιπρα τωρα τη να πει η αδερφη?ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕ
 

SPL

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2006
Μηνύματα
3.889
Κριτικές
19
Like
3.135
Πόντοι
7.195
Τώρα ετοιμάζει επίθεση σε Λαζόπουλο και Στρος Καν! :2funny:

Τι αγαπημένο κώμα!Τα γεννέθλια τους μαράνανε...

αφου ασχολουμεθα με τους γελοιους και ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ καλα κανουν !!!!!!
και πολυ σωστα υποβαλουν και εισηγησεις για την ανασυνταξη του "αποκοματος" και επανεμφανιση στην πολιτικη σκηνη,

ΤΑ ΖΩΝΤΑ ΖΩΑ εχουν ακομα αποψη οτι πρεπει να μας ΞΑΝΑΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ !!!!!!!!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑς αν ξαναβρουν ψηφο σε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΛΠΗ ΕΚΛΟΓΩΝ !!!!

ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ ΟΛΕς ΤΙς ΕΚΛΟΓΕς (δημοτικες ευρωβουλη κανονικες)
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.738
Πόντοι
1.306
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Hμερομηνία δημοσίευσης: 03-12-09


Στην Αθήνα κλιμάκιο του ΔΝΤ και της Κομισιόν
Η αλλαγή κυβέρνησης και οι προθέσεις του νέου οικονομικού επιτελείου, η παρατεταμένη συζήτηση διεθνώς για την πιθανότητα η Ελλάδα να μην μπορέσει να εξυπηρετήσει το χρέος της και οι αρνητικές επιπτώσεις που είχε το σενάριο αυτό, καθώς και η ξαφνική και μεγάλη αναθεώρηση των προβλέψεων για την πορεία των φετινών δημοσιονομικών μεγεθών, φέρνει εσπευσμένα εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Αθήνα.

Από σήμερα, δύο ελεγκτές του ΔΝΤ και δύο στελέχη της Κομισιόν θα έχουν συναντήσεις με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) προκειμένου να αποκτήσουν εικόνα τόσο για το τι συμβαίνει στην ελληνική οικονομία, όσο και για τις προθέσεις της κυβέρνησης για την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών της χώρας. Να σημειωθεί ότι το Ταμείο ζήτησε τη συνδρομή της Κομισιόν για τυπικούς λόγους, καθώς δεν υπάρχει εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ από τότε που αποχώρησε η κυρία Μιράντα Ξαφά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσκεψη του ΔΝΤ στην Ελλάδα δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο χαρακτήρα, αλλά πρόκειται για μία κίνηση από πλευράς Ταμείου να ενημερωθεί «από πρώτο χέρι» για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και για τα μέτρα που θα προωθηθούν στο άμεσο μέλλον. Μάλιστα, επισημαίνεται ότι για να καταρτιστεί η ετήσια έκθεση του ΔΝΤ για τη χώρα θα πραγματοποιηθεί και άλλη επίσκεψη τους πρώτους μήνες του 2010.

Πάντως, η στάση του ΔΝΤ απέναντι στην Ελλάδα δεν αναμένεται να αλλάξει. Δηλαδή, οι συστάσεις του Ταμείου για περιορισμό των κρατικών δαπανών και του δημόσιου τομέα εν γένει, αλλά και για την προώθηση μεταρρυθμίσεων σε ασφαλιστικό, αγορά εργασίας και κλειστά επαγγέλματα παραμένουν. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να ενταθούν οι πιέσεις του Ταμείου προς την κατεύθυνσης της άμεσης λήψης των απαραίτητων μέτρων, με δεδομένο ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα φέτος είναι τελικά υπερδιπλάσιο (12,7% του ΑΕΠ) σε σχέση με την προηγούμενη επίσημη πρόβλεψη (6% του ΑΕΠ) και το δημόσιο χρέος εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 113% του ΑΕΠ φέτος και στο 120% του ΑΕΠ το 2010.

Το τετραμελές κλιμάκιο του ΔΝΤ και της Κομισιόν αναμένεται -εκτός απροόπτου- να έχει συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη, πριν ολοκληρώσει τη διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα.




ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Hμερομηνία δημοσίευσης: 01-12-09


Κλιμάκιο του ΔΝΤ την Πέμπτη στην Αθήνα
Την Πέμπτη θα πραγματοποιήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σε συνεργασία με την Κομισιόν, επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα. Ο σκοπός της παρουσίας τους στην Ελλάδα είναι να διαπιστώσουν τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης σχετικά με τη λήψη των απαραίτητων διαρθρωτικών μέτρων που θα οδηγήσουν σε μία διατηρήσιμη μείωση του ελλείμματος. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται μέσα σε ένα αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα, διεθνώς.

Χθες, η εφημερίδα Financial Times φιλοξένησε εκ νέου άρθρο για την Ελλάδα, με τον αναλυτή κ. Βόλφγκανγκ Μινχάου να διερωτάται «αν μετά το Dubai World πρόκειται να επακολουθήσει η Ελλάδα». Τεχνικά το ερώτημα δεν ευσταθεί, συμπληρώνει ο ίδιος. Στο αραβικό εμιράτο κατέρρευσε μία κρατική εταιρεία, όχι η ίδια η κρατική οντότητα. Ωστόσο, πολλοί επενδυτές δεν ασχολούνται με τη διαφορά αυτήν και ορθώς πράττουν, επισημαίνει ο κ. Μινχάου και συνεχίζει: Στις αρχές του 2009 είχε και πάλι διατυπωθεί το ίδιο ερώτημα σχετικά με την ικανότητα της Ελλάδας να εξυπηρετήσει το χρέος της.

Σήμερα η Ευρωζώνη θα δράσει μόνο εάν η Ελλάδα εκπληρώσει μία σειρά προϋποθέσεων, παρατηρεί ο αναλυτής. Οι ευρωπαϊκές αρχές πλέον ανησυχούν περισσότερο για τον ηθικό κίνδυνο ενός πακέτου στήριξης της χώρας παρά για τις αλυσιδωτές επιπτώσεις μιας υποθετικής χρεοκοπίας της, σημειώνει ο ίδιος. «Μπροστά στο δίλημμα της διατήρησης της ακεραιότητας του Συμφώνου Σταθερότητας και της ακεραιότητας της Ελλάδας, οι ευρωπαϊκές αρχές κλίνουν προς το πρώτο», προσθέτει ο κ. Μινχάου στους F. T. και συνεχίζει: «Πιθανώς από πολιτική σκοπιά να είναι ευκολότερο για την ελληνική κυβέρνηση τα μέτρα λιτότητας να επιβληθούν εκ των έξω - ίσως γι’ αυτό και η Ε. Ε. να προτιμά να αναλάβει δράση το ΔΝΤ. Πάντως, όσο απροετοίμαστος είναι ο ελληνικός λαός, αλλο τόσο είναι και οι επενδυτές».


τοσο μυστικα και υπογεια

 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.738
Πόντοι
1.306

ΠOΛITIKH Hμερομηνία δημοσίευσης: 01-01-09


[size=20pt]Προσφυγή σε διεθνείς οργανισμούς συστήνει ο Κ. Μητσοτάκης[/size]
Στον αντίποδα της κυβερνητικής γραμμής για την εγχώρια οικονομία, τις αντοχές και την προοπτική της κινήθηκε χθες ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος, μάλιστα, [size=20pt]άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η Ελλάδα θα πρέπει να απευθυνθεί σε διεθνείς οργανισμούς, όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.[/size]

Προκαλώντας νέο, σοβαρό πονοκέφαλο στο οικονομικό επιτελείο, ο πρώην πρωθυπουργός απέδωσε τους κινδύνους που διατρέχει σήμερα η ελληνική οικονομία στο γεγονός ότι «ζήσαμε δεκαετίες, πάνω από τις δυνάμεις μας, δανειζόμενοι και καταδικάζοντας τις επόμενες γενιές», αλλά και στο γεγονός ότι «με πείσμα αρνηθήκαμε τις μεταρρυθμίσεις, τις οποίες η σημερινή ευρωπαϊκή και παγκόσμια πραγματικότητα απαιτεί». [size=20pt]Η συγκεκριμένη αναφορά του κ. Μητσοτάκη εκλαμβάνεται ως ευθεία κριτική στην κυβέρνηση Καραμανλή ότι δεν προώθησε και δεν επέμεινε στις απαιτούμενες αλλαγές[/size].

Ο πρώην πρωθυπουργός εκτίμησε ότι υπό τις παραπάνω συνθήκες «είναι φυσικό η βαριά οικονομική κρίση που ξέσπασε φέτος, να μας προσγειώσει και να μας υποχρεώσει να αντιμετωπίσουμε τη σκληρή πραγματικότητα».

«Τη δύσκολη ώρα πρέπει όλοι να δείξουμε υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση. Με δημοκρατικό διάλογο και με διεθνή βοήθεια, να αποτυπώσουμε σωστά την πραγματικότητα και να υλοποιήσουμε με όσο το δυνατόν ευρύτερη συναίνεση τις πολιτικές και κυρίως τις μεταρρυθμίσεις που δεν μπορούν πλέον να αναμένουν ούτε μία ημερα.


 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.738
Πόντοι
1.306
ΠOΛITIKH Hμερομηνία δημοσίευσης: 24-04-10


Aποψη: Το ΔΝΤ
[size=20pt]Του Στεφανου Mανου *

Eπιτέλους, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης Ε.Ε./ΔΝΤ! Εκανε πολύ καλά! Η εμπλοκή του ΔΝΤ εξυπηρετεί το γενικό συμφέρον. Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα ωφεληθεί. Η μειοψηφία που είχε καταφέρει να ζει σε βάρος της πλειοψηφίας θα θιγεί στην αρχή, αλλά στη διάρκεια του χρόνου θα βγει και αυτή κερδισμένη.[/size]

Με ένα παράδειγμα θα προσπαθήσω να εξηγήσω τον ισχυρισμό μου. Στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση η αναλογία εκπαιδευτικών προς μαθητή είναι 4 φορές μεγαλύτερη από ό,τι στη Φινλανδία που θεωρείται ότι έχει το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα του κόσμου. Ενώ είναι έτσι, η κ. υπουργός Παιδείας απασχολεί τη Βουλή με νομοσχέδιο για προσλήψεις εκπαιδευτικών. Η κοινή λογική θα επέβαλε την αντιμετώπιση του περιορισμού του αριθμού των εκπαιδευτικών, είτε δι’ απολύσεων, είτε διά μετατάξεων σε θέσεις όπου θα μπορούσαν να προσφέρουν χρήσιμες υπηρεσίες. Την ίδια στιγμή που η κ. υπουργός μελετά προσλήψεις υπεράριθμων εκπαιδευτικών, ο κ. υπουργός Πολιτισμού κλείνει μουσεία επειδή δεν μπορεί να προσλάβει φύλακες και δεν μπορεί να μετατάξει στα μουσεία μερικούς αργόμισθους εκπαιδευτικούς, μολονότι τα μουσεία είναι από τους βασικούς πόλους έλξης του τουρισμού.

Αν λοιπόν το ΔΝΤ υποδείξει στην κ. υπουργό Παιδείας ποιο είναι το γενικό συμφέρον (και όχι το συμφέρον των συνδικαλισμένων εκπαιδευτικών του ΠΑΣΟΚ) και την αναγκάσει να το υπηρετήσει, δεν θα βγει κερδισμένη η πλειοψηφία του ελληνικού λαού; Τις επόμενες εβδομάδες και μήνες συνιστώ σε όλους να μην παρασύρονται από τις προτροπές των πολιτικών και των ΜΜΕ που κατά σύστημα παραπλανούν τον ελληνικό λαό για να υπηρετήσουν τις μειοψηφίες που έχουν κάτσει στον σβέρκο της πλειοψηφίας.

*O κ. Στέφανος Mάνος έιναι πρόεδρος της ΔΡΑΣΗΣ

 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Σκληροί όροι και δισταγμοί από Μέρκελ

Για να συμφωνήσει στη διάσωση
Η προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό διάσωσης δεν ήταν αρκετή να κάμψει τις έντονες επιφυλάξεις του Βερολίνου, το οποίο εξακολουθεί να θέτει σκληρούς όρους για τη δανειοδότησή της. Η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, η οποία είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι καμία απόφαση για ενεργοποίηση του μηχανισμού βοήθειας δεν μπορεί να ληφθεί πριν η Ελλάδα συμφωνήσει με το ΔΝΤ σε ένα αξιόπιστο πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, το πρόγραμμα αυτό θα περιλαμβάνει δραστικά μέτρα για τον περιορισμό του δημόσιου τομέα, αλλά και περικοπή μισθών στον ιδιωτικό.

 

PeterAndrews

Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2012
Μηνύματα
2.661
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
16
                  Ατυχίες,του έτυχαν δύσκολα.

Γιώργος Παπανδρέου: «Παραλάβαμε ένα εκρηκτικό κοκτέιλ το 2009»

«Παραλάβαμε μια βόμβα. Το πρόβλημα ήταν το πάρτι μέχρι το 2009» τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στο συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ.

«Τέτοιο εκρηκτικό κοκτέιλ αρνητικών παραγόντων και προβλημάτων δεν είχε αντιμετωπίσει καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου.

Παρ' όλα αυτά, πρόσθεσε, «άλλοι ήταν οι εμπρηστές και το μόνο θέμα ήταν πόσα και ποια λάθη έκαναν οι πυροσβέστες».

Ο ίδιος, κάνοντας την αυτοκριτική του, ανέλαβε την ευθύνη για ό,τι λάθος έγινε στην πρώτη διετία της διακυβέρνησής του, «για κάθε καθυστέρηση, για κάθε λάθος». Αλλά, πρόσθεσε, στη διετία 2009-2011 «έγινε η αρχή» και τέθηκαν οι βάσεις για όσα καλά συμβαίνουν τώρα, για τη μείωση των ελλειμμάτων, την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας. «Αν όλα αυτά είχαν γίνει λίγα χρόνια νωρίτερα δεν θα χρειάζονταν τα μνημόνια» προσέθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην Πρωθυπουργός μίλησε για την έλλειψη πολιτικής συναίνεσης το 2010 και αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά έκανε λόγο για «προπονητές της εξέδρας που δεν τους άρεσε το πρώτο μνημόνιο αλλά τους αρέσει το δεύτερο».

Ο ίδιος πάλι, μίλησε και για την περίφημη φράση του «λεφτά υπάρχουν» που είχε γίνει σύνθημα στην προεκλογική περίοδο το 2009. «Είχα πει "λεφτά υπάρχουν". Και όντως τα λεφτά υπήρχαν αν αντιμετωπίζαμε τη φοροδιαφυγή, αν βάζαμε τέλος στη σπατάλη» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου.

 

bull4cuck

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2012
Μηνύματα
538
Κριτικές
6
Like
576
Πόντοι
306
Αν λοιπόν το ΔΝΤ υποδείξει στην κ. υπουργό Παιδείας ποιο είναι το γενικό συμφέρον (και όχι το συμφέρον των συνδικαλισμένων εκπαιδευτικών του ΠΑΣΟΚ) και την αναγκάσει να το υπηρετήσει, δεν θα βγει κερδισμένη η πλειοψηφία του ελληνικού λαού;

Να προσέχουμε τι ποστάρουμε... Εκτιθέμεθα...

Αντ' αυτού, θα μπορούσες να γράψεις:
Η Ελλάδα ανήκει στους 'Ελληνες.
ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο.
Βυθίσατε το ΧΟΡΑ.
Τσοβόλα δωσ' τα όλα.
Αυτό είναι μακέτο?
Λεφτά υπάρχουν.

Πώς θ' ανέβει το φρόνημα των πρασινοφρουρών με τέτοιες απροσεξίες?
 

SPL

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2006
Μηνύματα
3.889
Κριτικές
19
Like
3.135
Πόντοι
7.195
Να προσέχουμε τι ποστάρουμε... Εκτιθέμεθα...

Αντ' αυτού, θα μπορούσες να γράψεις:
Η Ελλάδα ανήκει στους 'Ελληνες.
ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο.
Βυθίσατε το ΧΟΡΑ.
Τσοβόλα δωσ' τα όλα.
Αυτό είναι μακέτο?
Λεφτά υπάρχουν.

Πώς θ' ανέβει το φρόνημα των πρασινοφρουρών με τέτοιες απροσεξίες?

μιλας στον ΑΡΧΙΒΛΑΚΑ του σαιτ και τα ΖΩΝΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΘΑΣΟΚ .....

ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ??????
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom