Από τη πτώχευση και μετά εισπράξαμε όλη την απαξίωση. Γίναμε τα τεμπελόσκυλα, οι παρίες της ευρώπης στα μάτια τους.
Πού η 15ετία 1975-1990 που γαμούσαν μέχρι και οι τσοπάνηδες.
Το '69 είσαι κ συ, απ'ότι κατάλαβα...
Έτσι ακριβώς ήταν μεγάλε....'75 - '90, στα νησιά ( γτ δεν ξέρω τι κάνατε εσείς Αθήνα, εγώ είμαι Κερκυραίος...
Μπενιτσες, Ύψος, Σιδάρι, κ αργότερα στον Καβο...) απλά έλεγες ένα hi... πιάναμε κουβέντα, κ ή αυτή ή η φίλη της ή η παραδιπλανη, δεν εφευγες απ'την παρέα Αν δεν έχυνες μία απ'όλες....κ σε κυνηγούσε κιόλας με τηλέφωνο κ αλληλογραφία μέχρι το επόμενο καλοκαίρι...
έτσι απλά όμως....με κουβεντουλα, χορό, κ δεν χρειάζονταν ούτε κάν να κεράσεις ποτό....
Αρκεί να ήξερες τι θα πει χαβαλες....
Αυτό ήταν όλο..... Αυτά μας φάγανε στα νησιά ( με την καλή την έννοια ότι ' μας φάγανε ' )τα τουριστικά επαγγέλματα....
ούτε μυαλά για σπουδές, ούτε για γάμους πριν τα 30-35...
το χειμώνα ανεργία και δουλειά φουλ, μαύρα....
Κ ταξίδια πολλά....
πόσοι έχουν μείνει μπακουρια κ είναι πιο μεγάλοι από εμάς, μέχρι και τώρα που μιλάμε, ούτε κάν θυμάμαι...
τόσοι πολλοί είναι.....
Πες μου τώρα εσύ, τι είναι η διασκέδαση πλέον γι αυτή τη νεολαία που έχουμε....
κρίμα.... κατάστρεψαν ένα από τους πιο όμορφους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο....
την Ελλάδα μας.....
το χειρότερο απ'όλα όμως, αλλά κ η απάντηση η ίδια στο ζήτημα γτ δεν έχει πέραση πλέον ο Έλληνας όπως είχε εκείνα τα χρόνια είναι ότι πλέον μετά την οικονομική κρίση που περάσαμε, μας θεωρούν ότι Εμείς τα φάγαμε τα λεφτά του κράτους επειδή τους λένε ότι δεν πληρώσαμε Ποτέ φόρους....
ακουσων ακουσων.... ημαρτον !
κ μας θεωρούν διεθνώς Φτωχούς πλέον.
ε βέβαια, εκεί που φτάσαμε με κ κει που μας κατάντησαν μόνο το γόητρο μας έμεινε....
κ οι χειρότεροι ρατσιστές επί των Ελλήνων δεν είναι οι ξένοι φίλε μου, Οοοοχι....
οι ξένοι απλά πιστεύουν ότι ακούγεται στις ειδήσεις τους...
τα χειρότερα καθάρματα κ ρατσιστές προς τους Έλληνες είναι οι Ίδιοι οι Έλληνες του εξωτερικού....
εμ, βέβαια...τι περίμενες από το συμπατριώτη σου, καλό ;
δούλευα στο Όσλο, ένα καλοκαίρι, οδηγός....
κ πήγα ν αρπάξω Ελληνοκαναδό, μπροστά από το δημαρχείο του Όσλο, ντάλα μεσημέρι, Ιούλιο...
για τις μαλακίες και την παραπληροφόρηση που έχουμε υποστεί διεθνώς....
το μαλακά.....
η γυναίκα του με σταμάτησε....
το τι του συρα πάνω στα νεύρα μου, δε λέγεται...
κ η κυρία του να με δικαιώνει κιόλας....
" έτσι είναι όπως τα λέει ο νεαρός εδω, όχι όπως τα λέτε στα καφενεία και στα τηλέφωνα με τους υπόλοιπους επαναπατριζωμενους Μ ένα μπεγλέρι στο χέρι όλη την ώρα ...."
" Ρε ηλίθιε, μαλακοελληνα....
1200 ο βασικός μου ήταν, οδηγός επαγγελματίας είμαι...
650 μου κρατάει το ΙΚΑ μόνο κάθε μήνα....
κ θα πληρώσω κ φόρο ;
επί τόσα χρόνια που μου κρατάνε τόσα λεφτά, εσύ έπρεπε να δουλεύεις Νορβηγία, κ γω να κάνω διακοπές και να σε απαξιώνω από μακριά κιόλας....
ΜΕ τα λεφτά που μου τρώνε κάθε μήνα ρε ηλίθιε, μέσω του ΙΚΑ, έχω κ επιστροφές....
Ε Σύ πληρώνεις 80-100 δολλάρια τη βδομάδα κ μιλας ;
Ρε κοπανε, έφυγες ή σε κυνήγησαν για να μην πας στρατό όπως κάνετε όλοι σας εδώ έξω κ πήγατε κ κρυφτηκατε όλοι σας κάτω από τα φουστάνια τση Καναδεζας, τση Νορβηγεζας και τση Αυστραλεζας και μας το παίζεται κ αυτοδημιούργητοι κιόλας ;;;
Αει σιχτιρ μουλάρια του εξωτερικού....
Αλλά από μακριά, φοβοσαστε να πατήσετε Ελλάδα...
Ε, βέβαια....σας έχουν κάνει κ αυτές που πήρατε για γυναίκες σας στο εξωτερικό σήκω κάτσε, κάτσε σήκω...
Παπάρα..... "
Κ η μπάλα τους πήρε οοοοοολους όσους ήταν μαζί του...
Όχι μόνο αυτονανε....
Σα κατουρημενοι έφυγαν....χαχαχα.
Αφήστε τον κόσμο να νομίζει ότι θέλει για την Ελλάδα....
Κ οι τουρίστριες μαζί. Δεν πειράζει, ας μην μας υπολογίζουν. Δε φταίνε κι αυτοί απόλυτα....
Αλλά ο χειρότερος ξένος που έχω γνωρίσει μέχρι τώρα ήταν είναι και θα είναι ο Έλληνας του εξωτερικού....
Με την ακρίβεια της έννοιας του " Μαλακα " , όχι στο περίπου....
Έτσι, για να μαθαίνετε κ ορισμένοι, αλλά και να θυμούνται ξανά αυτοί που ξέρουν....
Έλα....
Καλό βόλι απόψε σε όλους....