...δλδ κατά την άποψή σου και βάσει της εμπειρίας σου, υπάρχει απρόσκοπτη διασύνδεση ελληνικών πανεπιστημίων και εταιρειών ???? Δεν συνάντησες καθόλου αντιδράσεις για τέτοια προγράμματα ??? :S
Καταρχήν σε προπτυχιακό επίπεδο υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις τέτοιας διασύνδεσης, κυρίως μέσω γραφείων ευρέσεως εργασίας εντός πανεπιστημίων. Βέβαια έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που πήρα το πτυχίο μου...
Εγώ το δεύτερο μεταπτυχιακό μου το έκανα σε ελληνικό πανεπιστήμιο με υποτροφία από τον ιδιωτικό τομέα (πολυεθνική εταιρεία), σε πληροφορώ ότι υπήρχε έντονη αρνητική προκατάληψη και από το ίδιο το πανεπιστήμιο και από τους συμφοιτητές μου σε όσους είχαν τέτοιες υποτροφίες (περίπου 15 στους 60), γιατί θεωρούσαν (και ίσως έτσι ήταν) πως έχουμε το προβάδισμα στην αγορά εργασίας.
Μάλιστα, διάφορα αριστερά σχήματα θεωρούσαν πρόκληση την παρουσία μας, διότι οι περισσότεροι με υποτροφίες παράλληλα εργαζόμασταν, απαιτώντας να μην γίνονται δεκτοί στα μεταπτυχιακά προγράμματα όσοι έχουν υποτροφίες από ιδιωτικές εταιρείες......