Νέα

Γιατί μας πρήζουν τα @@ με τα stage(s);

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 323
  • Εμφανίσεις 13K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
πες μας για τοτε που ησουν σημαιοφορος & σου πεταγαν δεκαρικα στις παρελασεις..
αααααααααααααααααααα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα..
Υ.Γ με την κοτσιδα εκανες μωρη καριολα παρελαση???

με την κοτσίδα έσπαγα βιτρίνες. Αφού δλδ πήρα πτυχίο και έχοντας εξασφαλίσει το μέλλον μου άρχισα να συμμετάσχω στα κοινά..
ααααχαχαχαχαχαχαχαχα
και όλα αυτά με το κακό ΠΑΣΟΚ και το σοσιαλιστικό κίνημα.....

Επισκέπτης
Για να μπορέσεις να έχεις μια σταθερή δουλειά στην Ελλάδα , πρέπει να είσαι αριστούχος φοιτητής, και να έχεις άριστη πτυχιακή κλπ?
οχι βεβαια..αρκει να κανεις καλες επικυψεις ή να εισαι απο την καλαματα αρα να ξερεις απο λαδι..

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Ναι, εγώ έχω μια απορία...
Για να μπορέσεις να έχεις μια σταθερή δουλειά στην Ελλάδα , πρέπει να είσαι αριστούχος φοιτητής, και να έχεις άριστη πτυχιακή κλπ?
Δεν είναι όλοι έτσι you know...
Ούτε μπορούν να είναι έτσι όλοι

εγώ κατέθεσα την δική μου πορεία.
χωρίς βύσματα και λοιπές κλαψομουνιές έστρωσα κώλο και πήρα αυτό που έπρεπε.
θα μου πεις άλλες εποχές τότε πριν από 18-20 χρόνια.... Οπως και ορθόν ότι δεν είναι όλοι άριστοι.

Τότε ορθόν και το δικό μου συλλογιστικό ότι εάν δεν κάνεις για πτυχίο κάνεις κάτι άλλο.
Ούτε το αγοράζεις ούτε χαλάς μια περιουσία να το πάρεις στη βουλγαρορουμανία.

Από κει και πέρα η μαλακία του μέσου έλληνα είναι πως μόλις του δίνεις μια δοκιμασμένη και πετυχημένη αξιοκρατική λύση για την ελλάδα σου λέεει έλα μωρε αυτά δε γίνονται στην Ελλάδα κλπ κλπ.
Ε αμα λοιπόν δε γίνονται αει γαμήσου και ή κάντα ή σήκω φύγε.
Οταν διέγνωσα ότι δεν έχω πλέον επαγγελματική τύχη στο εσωτερικό την πούλεψα.
Τα λοιπά κλαψομουνιάσματα και γρίνες είναι για τους βολεψάκηδες και τους δειλούς.
Οποιος άλλαξε δεν έχασε. Οποιος έβλεπε τη στασιμότητα και δεν άλλαζε έχασε, χάνει και θα χάνει.
απλά και νοικοκυρεμένα, ή αναρχικά όπως γουστάρει ο καΘένας.

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
ναι και μάλιστα ως αριστούχος φοιτητής έκανα πτυχιακή σε ιδιωτική εταιρεία, πήρα με άριστα την πτυχιακή και το πτυχίο μου και ως επιβράβευση πήρα και σύμβαση αορίστου.
επόμενη απορία.

...δλδ κατά την άποψή σου και βάσει της εμπειρίας σου, υπάρχει απρόσκοπτη διασύνδεση ελληνικών πανεπιστημίων και εταιρειών ???? Δεν συνάντησες καθόλου αντιδράσεις για τέτοια προγράμματα ??? :S

Καταρχήν σε προπτυχιακό επίπεδο υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις τέτοιας διασύνδεσης, κυρίως μέσω γραφείων ευρέσεως εργασίας εντός πανεπιστημίων. Βέβαια έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που πήρα το πτυχίο μου... :think:  

Εγώ το δεύτερο μεταπτυχιακό μου το έκανα σε ελληνικό πανεπιστήμιο με υποτροφία από τον ιδιωτικό τομέα (πολυεθνική εταιρεία), σε πληροφορώ ότι υπήρχε έντονη αρνητική προκατάληψη και από το ίδιο το πανεπιστήμιο και από τους συμφοιτητές μου σε όσους είχαν τέτοιες υποτροφίες (περίπου 15 στους 60), γιατί θεωρούσαν (και ίσως έτσι ήταν) πως έχουμε το προβάδισμα στην αγορά εργασίας.

Μάλιστα, διάφορα αριστερά σχήματα θεωρούσαν πρόκληση την παρουσία μας, διότι  οι περισσότεροι με υποτροφίες παράλληλα εργαζόμασταν, απαιτώντας να μην γίνονται δεκτοί στα μεταπτυχιακά προγράμματα όσοι έχουν υποτροφίες από ιδιωτικές εταιρείες......      

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Μη συγκρίνετε ελληνική παιδεία με αυτή που υπάρχει σε άλλες χώρες. Απλά δεν κάνει... :rolleyes:

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
πούτσες.
προγράμματα μαθητείας και παπαριές..

τα προγράμματα μαθητείας πρέπει να γίνονται κατά τη φοίτηση ως ομαλή ένταξη του φοιτητή στον παραγωγικό ιστό. Οπως γίνεται στην Αμερική λχ.
Οι ετιαρείες στην Αμερική δεν στελεχώνονται από τα βουλευτικά γραφεία αλλά απευθείας από τα Πανεπιστήμια.
Οποιος τελειώνει τις σπουδές εντάσσεται κατευθείαν στην παραγωγική διαδικασία....
Ακου προγράμματα μαθητείας της εργασίας μέσω εργασίας....
Και τότε στα Πανεπιστήμια τι κάνουμε; Βαράμε μαλακία ε;
Ωραίος παραγωγικός ιστός, ωραία τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Κοίτα, τα μεγάλα law firms κάνουν scouting στις νομικές Χάρβαρντ και Γέηλ και οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας στο ΜΙΤ και στο Καλτεκ αλλά και προγράμματα μαθητείας υπάρχουν (συχνά απλήρωτα) και τρελή εκμετάλλευση του νέου...

Πάντως στο απθ λειτουργεί εδώ και χρόνια γραφείο διασύνδεσης ακριβώς για να φέρει σε επαφή φοιτητές και αποφοίτους με αγορά εργασίας...Απ' όσο γνωρίζω γραφεία διασύνδεσης υπάρχουν και σε άλλες σχολές, όχι βέβαια χωρίς αντιδράσεις από εκείνους που θεωρούν ότι το μεν αει τους χρωστάει πτυχίο, η δε κοινωνία θέση στο δημόσιο, περίπου ως κεκτημένο δικαίωμα...

[size=14pt]Και όλα αυτά γιατί η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι όμηρος της Αριστεράς και της απαρχαιωμένης ιδεολογίας της. [/size] :zombie: :zombie: :zombie: :zombie: :zombie: :zombie: :zombie: :zombie:

Υπογράφω με χέρια, πόδια και κάθε άλλο διαθέσιμο άκρο μου  :grin:
Η κνιτομιζέρια και αντιεξουσιομαλάκυνση κατ' εμέ είναι ίσως η σημαντικότερη τροχοπέδη στο ελληνικό πανεπιστημιακό σύστημα..
Και φυσικά δεν πάσχουν μόνο φοιτητές από τις ανωτέρω νόσους αλλά και ουκ ολίγοι "πανεπιστημιακοί" που με τα προσόντα τους είναι θέμα αν έβρισκαν δουλειά σε εσπερινό λύκειο...

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Η κνιτομιζέρια και αντιεξουσιομαλάκυνση κατ' εμέ είναι ίσως η σημαντικότερη τροχοπέδη στο ελληνικό πανεπιστημιακό σύστημα..
Και φυσικά δεν πάσχουν μόνο φοιτητές από τις ανωτέρω νόσους αλλά και ουκ ολίγοι "πανεπιστημιακοί" που με τα προσόντα τους είναι θέμα αν έβρισκαν δουλειά σε εσπερινό λύκειο...
Τα ίδια τα κόμματα έχουν καταντήσει τα πανεπιστημία σαν ορμητήρια μελλοντικών κολλαούζων, με αποτέλεσμα τα κάθε λογής κομματόσκυλα να λυμαίνονται το χώρο στο όνομα της διακίνησης ιδεών :jerking: και ουσιαστικά να την πληρώνουν οι λίγοι (φυτά προφανώς σύμφωνα με τη γενική αίσθηση) - που πάνε εκεί για να μάθουν.

Μια βόλτα στου Ζωγράφου στους Ηλεκτρολόγους, θα σας πείσει για τη μούχλα που δε λέει να φύγει εδώ και 35 χρόνια. Εντελώς Καφκικό περιβάλλον... :rolleyes:

Πολιτικά πάντα, ο ίδιος ο Αρσένης είχε δώσει μεγαλύτερες εξουσίες στους φοιτητές με αποτέλεσμα ο συνδικαλισμός να εκτροχιασθεί εντελώς. Έχει το θράσος δε ο κοπρίτης συχνά-πυκνά να μιλάει σε συνεντεύξεις που δίνει, ότι δεν προκάναμε και καλά. Σάλτα γαμήσου ρε... :birdman:

Απ' την άλλη βέβαια, η ΔΑΠ & η ΠΑΣΠ είναι απ' τις καλύτερες Human Resource εταιρίες με κονέ στα καλύτερα πόστα του ιδιωτικού τομέα. Οι εταιρείες consulting έχουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης στο ζωντανό αυτό θέαμα του Ιονέσκο που λέγεται τριτοβάθμια εκπαίδευση - στη χώρα εκείνη που ανθίζει όλες τις εποχές του χρόνου η φαιδρά πορτοκαλέα. :rolleyes:

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566

Δεν είναι τυχαίο πως πολλοί από αυτούς είναι "αιώνιοι" φοιτητές αδιαφορώντας παντελώς για τις σπουδές τους, ο μόνος λόγος παρουσίας τους είναι ο έλεγχος των ΑΕΙ από τις αριστερίστικες οργανώσεις. Ίσως ένα κάλο μέτρο θα ήταν η κατάργηση των αιώνιων φοιτητών... :rockon:

Καθηγητής μαρξιστικής πολιτικής οικονομίας σε ελληνικό ΑΕΙ ("ειδικός" στη λειτουργία της ΓΚΟΣΠΛΑΝ), πολύ αγαπητός στους αριστεράντζες φοιτητές, μόνιμα βρόμικος, άπλυτος και κουρελής......αν τον έβλεπες στον δρόμο θα τον πέρναγες για άστεγο αφγανό.....      

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
...επί του θέματος πάλι, έχετε προσέξει την στάση της ΓΣΕΕ στο θέμα των stages ???

Γιατί η ΓΣΕΕ καταδίκαζε τα stages αλλά απασχολούσε μαθητευόμενους από τα stage ???

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Εσύ αν ήσουν ΓΣΕΕ τι θα έκανες? :rolleyes:

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
εγώ κατέθεσα την δική μου πορεία.
χωρίς βύσματα και λοιπές κλαψομουνιές έστρωσα κώλο και πήρα αυτό που έπρεπε.
θα μου πεις άλλες εποχές τότε πριν από 18-20 χρόνια.... Οπως και ορθόν ότι δεν είναι όλοι άριστοι.

Τότε ορθόν και το δικό μου συλλογιστικό ότι εάν δεν κάνεις για πτυχίο κάνεις κάτι άλλο.
Ούτε το αγοράζεις ούτε χαλάς μια περιουσία να το πάρεις στη βουλγαρορουμανία.

Από κει και πέρα η μαλακία του μέσου έλληνα είναι πως μόλις του δίνεις μια δοκιμασμένη και πετυχημένη αξιοκρατική λύση για την ελλάδα σου λέεει έλα μωρε αυτά δε γίνονται στην Ελλάδα κλπ κλπ.
Ε αμα λοιπόν δε γίνονται αει γαμήσου και ή κάντα ή σήκω φύγε.
Οταν διέγνωσα ότι δεν έχω πλέον επαγγελματική τύχη στο εσωτερικό την πούλεψα.
Τα λοιπά κλαψομουνιάσματα και γρίνες είναι για τους βολεψάκηδες και τους δειλούς.
Οποιος άλλαξε δεν έχασε. Οποιος έβλεπε τη στασιμότητα και δεν άλλαζε έχασε, χάνει και θα χάνει.
απλά και νοικοκυρεμένα, ή αναρχικά όπως γουστάρει ο καΘένας.

ξεχασες να πεις οτι ειχες μια χρυση λιρα ραμμενη στο μπουφαν !!

Αυτες οι ιστοριες επαγγελματικης επιτυχιας σε στυλ Ξανθοπουλου ειναι η χειρότερη κλαψομουνιαση!!

Σε λιγο θα πεις οτι οποιος δουλεψει θα ανταμοιμθει :2funny: :2funny: :2funny:

(πολλοι σταζ εκαναν το λαθος να δουλεψουν αλλα ειτε δουλεψαν ειτε  :jerking: θα πάνε σπιτια τους )

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
Εσύ αν ήσουν ΓΣΕΕ τι θα έκανες? :rolleyes:

Η ΓΣΕΕ έχει πάρει πολιτική θέση κατά των stages με σκοπό να στηρίξει τις επιλογές της κυβέρνησης.

Τα προγράμματα stage υπάρχουν για μια δεκαετία, χωρίς να προκαλούν ιδιαίτερες αντιδράσεις, ακόμα και από την ΓΣΕΕ.

Υποτίθεται πως η ΓΣΕΕ προστατεύει τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, ανεξαρτήτως της σχέσεως εργασίας (μαθητευόμενος, συμβασιούχος, μόνιμος).

Όμως δεν είδα καμία προσπάθεια για να κατοχυρωθούν δικαιώματα για τους μαθητευόμενους με stage από τη ΓΣΕΕ.  

Όπως είπα και ποιο πριν κατά τη γνώμη μου, προγράμματα μαθητείας θα πρέπει να υπάρχουν με τους εξής όρους:

1. Πλήρως Ασφαλισμένη Εργασία.
2. Ο μαθητευόμενος να έχει το δικαίωμα μόνο μια φορά να ενταχθεί σε τέτοια προγράμματα.
3. Στον Ιδιωτικό τομέα τα προγράμματα μαθητείας να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, πχ 12 μήνες και στο δημόσιο 6 μήνες.
4. Με την ολοκλήρωση της μαθητείας, στον ιδιωτικό τομέα θα υπάρχει η δυνατότητα συνέχισης της απασχόλησης με κανονική σύμβαση εργασίας και ασφαλιστικά δικαιώματα, στο Δημόσιο σαφώς ΟΧΙ.
5. Μοριοδότηση για προγράμματα μαθητείας να αναγνωρίζεται ως 6 μήνες. Δεν είναι δυνατόν εργαζόμενος 5 έτη στον ιδιωτικό τομέα να παίρνει τα ίδια μόρια με εργαζόμενο σε προγράμματα μαθητείας στο Δημόσιο τομέα για 2,5 χρόνια !!!!

Είδες να παρουσιάζει σαφείς απόψεις η ΓΣΕΕ επί του θέματος ????

Η ΓΣΕΕ το μόνο που λέει συνολική κατάργηση των προγραμμάτων και τίποτα άλλο. :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:        

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Η ΓΣΕΕ έχει πάρει πολιτική θέση κατά των stages με σκοπό να στηρίξει τις επιλογές της κυβέρνησης.

Τα προγράμματα stage υπάρχουν για μια δεκαετία, χωρίς να προκαλούν ιδιαίτερες αντιδράσεις, ακόμα και από την ΓΣΕΕ.

Υποτίθεται πως η ΓΣΕΕ προστατεύει τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, ανεξαρτήτως της σχέσεως εργασίας (μαθητευόμενος, συμβασιούχος, μόνιμος).

Είδες να παρουσιάζει σαφείς απόψεις η ΓΣΕΕ επί του θέματος ????        
Σου απάντησα με ερώτηση σαν hint - δηλαδή ότι η ΓΣΕΕ καθώς και πολλοί άλλοι φορείς στην Ελλάδα παίζουν με συστηματικό τρόπο την τέχνη της πολιτικής. Ειδικά την extreme προσωποποίησή της που ζούμε εδώ. Ψαρεύουμε δηλ σε θολά νερά επί μονίμου βάσεως, ήξεις αφήξεις και δε βαριέσαι αδερφέ - αφήνουμε το πρόβλημα γι' αργότερα.

Προφανώς πατάει σε 2 βάρκες η ΓΣΕΕ για το συγκεκριμένο θέμα - απ' τη μία μιλάει για κατάργηση ώστε να μη θεωρηθεί ότι είναι σύμμαχος στο σύγχρονο δουλεμπόριο, παράλληλα όμως απ' την άλλη κάνει εμπόριο ελπίδας κλείνοντας πονηρά το μάτι στα χιλιάδες νέα παιδιά που ζουν την ανεργία στο πετσί τους.

Που το βλέπεις το παράξενο? :rolleyes:

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
1. Πλήρως Ασφαλισμένη Εργασία.        
Και ποιός πληρώνει τα ασφάλιστρα;;;

3. Στον Ιδιωτικό τομέα τα προγράμματα μαθητείας να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, πχ 12 μήνες και στο δημόσιο 6 μήνες.       
Μπα;;; Γιατί;;;
Ο Δημόσιος Τομέας συμπυκνώνει περισσότερη εργασιακή εμπειρία και ο stageας μαθαίνει ότι είναι να μάθει σε μισό χρόνο από τον Ιδιωτικό Τομέα;;;

4. Με την ολοκλήρωση της μαθητείας, στον ιδιωτικό τομέα θα υπάρχει η δυνατότητα συνέχισης της απασχόλησης με κανονική σύμβαση εργασίας και ασφαλιστικά δικαιώματα, στο Δημόσιο σαφώς ΟΧΙ.     
Τι είναι αυτά ρε Στέκα;; Τα σκέφθηκες καλά πριν τα γράψεις;;
Γιατί, τώρα απαγορεύει κανένας νόμος την συνέχιση της εργασίας στον ιδιωτικό τομέα υπό όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις;
Και πως θα απαγορευθεί η πρόσληψη στο Δημόσιο;
Δηλαδή αν κάποιος έχει περάσει κάποτε από τα stages θα αποκλείεται δια παντός από το Δημόσιο;;;;;

5. Μοριοδότηση για προγράμματα μαθητείας να αναγνωρίζεται ως 6 μήνες. Δεν είναι δυνατόν εργαζόμενος 5 έτη στον ιδιωτικό τομέα να παίρνει τα ίδια μόρια με εργαζόμενο σε προγράμματα μαθητείας στο Δημόσιο τομέα για 2,5 χρόνια !!!!       
Αυτό έρχεται σε άμεση αντίθεση με το παραπάνω.
Τι μοριοδότηση αφού απαγορεύεις την πρόσληψη στο Δημόσιο;;;

Είδες τελικά που δεν είναι τόσο εύκολο να είσαι πολιτικός και να κάνεις νόμους;

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
Και ποιός πληρώνει τα ασφάλιστρα;;;
...ο φορέας που απασχολεί τον εργαζόμενο (ιδιωτικός ή δημόσιος τομέας).

Μπα;;; Γιατί;;;
Ο Δημόσιος Τομέας συμπυκνώνει περισσότερη εργασιακή εμπειρία και ο stageας μαθαίνει ότι είναι να μάθει σε μισό χρόνο από τον Ιδιωτικό Τομέα;;;

Ακριβώς το αντίθετο. Έβαλα μεγαλύτερη διάρκεια στη μαθητεία στον ιδιωτικό τομέα, διότι προς τα κει πρέπει να στραφούν οι νέοι εργαζόμενοι. Η μικρότερη διάρκεια μαθητείας στο Δημόσιο θα λειτουργούσε ως αντικίνητρο.   

Τι είναι αυτά ρε Στέκα;; Τα σκέφθηκες καλά πριν τα γράψεις;;
Γιατί, τώρα απαγορεύει κανένας νόμος την συνέχιση της εργασίας στον ιδιωτικό τομέα υπό όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις;
Και πως θα απαγορευθεί η πρόσληψη στο Δημόσιο;
Δηλαδή αν κάποιος έχει περάσει κάποτε από τα stages θα αποκλείεται δια παντός από το Δημόσιο;;;;;

Εσύ τα σκέφτηκες καλά πριν απαντήσεις ???
Ασφαλώς και δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει την συνέχιση της εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, ωστόσο θα μπορούσαν να υπάρχουν κίνητρα ανάπτυξης της απασχόλησης.

Όσο για το Δημόσιο, αναφέρομαι σε περιπτώσεις που κάποιοι μέσω stage συνεχίζουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και λαμβάνουν αυξημένη μοριοδότηση για την εισαγωγή τους στο Δημόσιο.

Το μπλε ερώτημα σου δεν χρήζει απάντησης.... :jerking:

Αυτό έρχεται σε άμεση αντίθεση με το παραπάνω.
Τι μοριοδότηση αφού απαγορεύεις την πρόσληψη στο Δημόσιο;;;

Είδες τελικά που δεν είναι τόσο εύκολο να είσαι πολιτικός και να κάνεις νόμους;

Η απαγόρευση είναι αυθαίρετο συμπέρασμά σου. Ασφαλώς όποιος έχει τα προσόντα και με διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ να προσλαμβάνεται στο Δημόσιο.

Είμαι όμως εναντίον σε "φωτογραφικές προκηρύξεις" για να βολευτούν όσοι παρουσιάζουν ως κύριο προσόν τους την μακροχρόνια εργασία τους σε προγράμματα μαθητείας.

Είδες που όταν οι πολιτικοί νομοθετούν με μοναδικό οδηγό μικροπολιτικά συμφέροντα, χιλιάδες πολίτες τελικά ζουν τον εμπαιγμό και την ομηρία ???         

atego

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
1
.παιδια..ορθα και κοφτα η περιπτωση στειτζ φερει ιατροφαρμακευτικης παρακολουθησης για το απλουστατο λογο οι χρηστες παρουσιαζουν γεροντοανοια ωσαν να μην γνωριζουν το λογο που επροσληφθησαν.αρα επειδη ειμαστε και σε μπουρδελο..σαιτ στην πουτανα πουτανιες αν κανεις μπορει και να μην γαμησεις καλη συνεχεια...

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
...ο φορέας που απασχολεί τον εργαζόμενο (ιδιωτικός ή δημόσιος τομέας).   
Εμ, εδώ είναι η ιστορία. Αν πλήρωναν και εισφορές θα ήταν το ίδιο σα να κάνανε προσλήψεις.
Άσε που ο ιδιωτικος τομέας στην κατάσταση που είναι με τίποτε δεν θα συμμετείχε. Σιγά μην πλήρωνε ο ιδιώτης εργοδότης το ΙΚΑ για να αποκτήσει ο άλλος εργασιακή εμπειρία.

Ακριβώς το αντίθετο. Έβαλα μεγαλύτερη διάρκεια στη μαθητεία στον ιδιωτικό τομέα, διότι προς τα κει πρέπει να στραφούν οι νέοι εργαζόμενοι. Η μικρότερη διάρκεια μαθητείας στο Δημόσιο θα λειτουργούσε ως αντικίνητρο.        
Ζντόϊγκ.

α) Για να μπορούσε κάποιος να κάνει σύγκριση θα έπρεπε να είχε περάσει και από τα δύο, δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Πράγμα αδύνατον.
β) Αν δίνονταν δυνατότητα επιλογής με διαφορετικές χρονικές διάρκειες όλοι θα προτιμούσαν τους 12 μήνες, περισσότερα λεφτά.
γ) Τι αντικίνητρο και πράσινα άλογα. Έστω ότι έχουμε έναν που έκανε 6 μήνες σε δημόσιο stage και έναν άλλον 12μηνο σε ιδιωτικό σύμφωνα με την πρόταση σου. Αύριο ανοίγει μία θέση στο Δημόσιο. Ο πιτσιρικάς που έκανε το 12μηνο στον ιδιωτικό θα πει: Όχι εγώ δεν πάω στον δημόσιο, θα περιμένω να ανοίξει θέση στον ιδιωτικό τομέα για να πάω γιατί.... γιατί εκεί τι;; πέρασα καλλίτερα;;;

Ασφαλώς και δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει την συνέχιση της εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, ωστόσο θα μπορούσαν να υπάρχουν κίνητρα ανάπτυξης της απασχόλησης.
Αυτό έχει σχέση με τις πολιτικές και τα κίνητρα απασχόλησης γενικότερα. Όχι με τα stage αυτά καθ' εαυτά.

Όσο για το Δημόσιο, αναφέρομαι σε περιπτώσεις που κάποιοι μέσω stage συνεχίζουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και λαμβάνουν αυξημένη μοριοδότηση για την εισαγωγή τους στο Δημόσιο.

Το μπλε ερώτημα σου δεν χρήζει απάντησης.... :jerking:

Η απαγόρευση είναι αυθαίρετο συμπέρασμά σου. Ασφαλώς όποιος έχει τα προσόντα και με διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ να προσλαμβάνεται στο Δημόσιο.

Είμαι όμως εναντίον σε "φωτογραφικές προκηρύξεις" για να βολευτούν όσοι παρουσιάζουν ως κύριο προσόν τους την μακροχρόνια εργασία τους σε προγράμματα μαθητείας.          
Όλα αυτά έχουν σχέση με τις προσλήψεις στον Δημόσιο Τομέα γενικότερα. Όχι με τα stage αυτά καθ' εαυτά.

Το ίδιο και η  :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
...δλδ κατά την άποψή σου και βάσει της εμπειρίας σου, υπάρχει απρόσκοπτη διασύνδεση ελληνικών πανεπιστημίων και εταιρειών ???? Δεν συνάντησες καθόλου αντιδράσεις για τέτοια προγράμματα ??? :S

Καταρχήν σε προπτυχιακό επίπεδο υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις τέτοιας διασύνδεσης, κυρίως μέσω γραφείων ευρέσεως εργασίας εντός πανεπιστημίων. Βέβαια έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που πήρα το πτυχίο μου... :think:  

Εγώ το δεύτερο μεταπτυχιακό μου το έκανα σε ελληνικό πανεπιστήμιο με υποτροφία από τον ιδιωτικό τομέα (πολυεθνική εταιρεία), σε πληροφορώ ότι υπήρχε έντονη αρνητική προκατάληψη και από το ίδιο το πανεπιστήμιο και από τους συμφοιτητές μου σε όσους είχαν τέτοιες υποτροφίες (περίπου 15 στους 60), γιατί θεωρούσαν (και ίσως έτσι ήταν) πως έχουμε το προβάδισμα στην αγορά εργασίας.

Μάλιστα, διάφορα αριστερά σχήματα θεωρούσαν πρόκληση την παρουσία μας, διότι  οι περισσότεροι με υποτροφίες παράλληλα εργαζόμασταν, απαιτώντας να μην γίνονται δεκτοί στα μεταπτυχιακά προγράμματα όσοι έχουν υποτροφίες από ιδιωτικές εταιρείες......      

με ρώτησες εάν έχω σχέση με ελληνικό πανεπιστήμιο και σου απάντησα.
σε όλα τα άλλα πάνω κάτω διαφωνούμε.
αλλά όχι ότι δεν μπορεί να γίνει το αντίστοιχο με όξω....
Σ αυτή τη γαμημένη χώρα τίποτα ποτέ δεν αλλάζει γιατί κανείς δεν ασχολείται να το αλλάξει είτε από μονος του είτε συλλογικά.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
  ξεχασες να πεις οτι ειχες μια χρυση λιρα ραμμενη στο μπουφαν !!

Αυτες οι ιστοριες επαγγελματικης επιτυχιας σε στυλ Ξανθοπουλου ειναι η χειρότερη κλαψομουνιαση!!

Σε λιγο θα πεις οτι οποιος δουλεψει θα ανταμοιμθει :2funny: :2funny: :2funny:

(πολλοι σταζ εκαναν το λαθος να δουλεψουν αλλα ειτε δουλεψαν ειτε  :jerking: θα πάνε σπιτια τους )

το ότι είσαι μαλάκας και καμμένος φαίνεται σε κάθε σου ποστ.
το να λες ότι είναι κλαψομουνίαση και ξανθοπουλίαση ενας άριστος φοιτητής να πετυχαίνει και να έχει αυτή τη στιγμή εξαψήφιο ετήσιο μισθό δείχνει το μέγεθος της μετριότητας, της κατάντιας και της ανυπαρξίας του μέσου Έλληνα.

Υ.Γ.
υπάρχουν και άλλοι πολλοί έλληνες σπουδαγμένοι ή μη που ξεκίνησαν από χαμηλά και με πολλή δουλειά έκαναν περιουσίες.
Για όλα βέβαια αποκλειστική κινηρήριος δύναμη είναι το μέσο, το βύσμα και η πουστιά.

ΟΚ.
Και ο κακός σου ο καιρός ΟΚ είναι για σένα.

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
το ότι είσαι μαλάκας και καμμένος φαίνεται σε κάθε σου ποστ.
το να λες ότι είναι κλαψομουνίαση και ξανθοπουλίαση ενας άριστος φοιτητής να πετυχαίνει και να έχει αυτή τη στιγμή εξαψήφιο ετήσιο μισθό δείχνει το μέγεθος της μετριότητας, της κατάντιας και της ανυπαρξίας του μέσου Έλληνα.

Υ.Γ.
υπάρχουν και άλλοι πολλοί έλληνες σπουδαγμένοι ή μη που ξεκίνησαν από χαμηλά και με πολλή δουλειά έκαναν περιουσίες.
Για όλα βέβαια αποκλειστική κινηρήριος δύναμη είναι το μέσο, το βύσμα και η πουστιά.

ΟΚ.
Και ο κακός σου ο καιρός ΟΚ είναι για σένα.

καλα εαν και σενα ουτε ο Ξανθοπουλος

και γαλαζιο παιδι και πρασινος και αριστουχος και οικοδομος και χουλιγκαν και αναρχικος

Σου εχει βγει μεγαλο το ψαρι κοψε λίγο.  Ελεος πια στοχος σου  σε καθε thread ειναι να τσκωθεις με καποιον αλλον !!

Οντως ειμαι καμμενος που διαβαζω τα παραμύθια σου !!!!

ΥΓ 
  Επισης ο Παγκαλος δηλωσε οτι μενει στα εξαρχεια ενω μαλλον μενει στην φτωχικη Βουλιαγμενη

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom