Δεν διαφωνώ με την διασύνδεση πανεπιστημίου και αγοράς εργασίας, απλώς αναφέρθηκα στην ελληνική πραγματικότητα εντός του ελληνικού πανεπιστημίου.
Στόχος κάθε πανεπιστημίου θα πρέπει να είναι η ομαλή και γρήγορη ένταξη των αποφοίτων τους στην αγορά εργασίας. Πανεπιστήμια που πετυχαίνουν υψηλά ποσοστά απορρόφησης αποφοίτων τους στην αγορά εργασίας θα πρέπει να επιβραβεύονται από το κράτος με υψηλότερη χρηματοδότηση.
Ως φοιτητής διαπίστωσα ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι στο έρμαιο των αριστερίστικων ιδεοληψιών που εμποδίζουν με νύχια και δόντια τη συνεργασία εταιρειών και πανεπιστημίων (έρευνα, μαθητεία, εργασία κλπ), μάλλον διαφωνείς στο ότι......
[size=14pt]....το ελληνικό πανεπιστήμιο είναι όμηρο των Αριστερών παλαιολιθικών ιδεοληψιών και προκαταλήψεων.[/size]
πως 8α γινει αυτο, η απορροφηση δηλαδη, χωρις διασυνδεση;
Εκτος αν πιστευεις οτι παρωχημενα συγγραματα, τμηματα χωρις εξωγενη προσανατολισμο και χρηματοδοτουμενο ερευνητικο εργο, κα8ηγητες με ελαχιστη επαγγελματικη δικτυωση (και οχυρωμενοι πισω απο συνδικαλιστικα ’οχυρα’ που πολλες φορες καλυπτουν τις ακαδημαικες και αλλες αδυναμιες τους) και, εδω 8α συμφωνησω μαζι σου, μια χουφτα κομματοσκυλων που ’μοιραζουν’ εδρες, Ευρωπαικες επιχορηγησεις κλπ ειναι αξιο συνεχειας
Τα Ελληνικα Πανεπιστημια, εκτος συγκεκριμενων σχολων, αποτελουν γραμμες παραγωγης στρεβλης, και εκτος πραγματικοτητας, γνωσης. Προς γνωση και συμμορφοση, ας δει κανεις το παραδειγμα του Ισραηλ (eg Technion)
Ποτε ηταν η τελευταια φορα ποθ Ελληνικο Πανεπιστημιο, κατε8εσε αιτηση για τεχνολογια ευρεσυτεχνιας;