όπως έχω αναλύσει πολλάκις στο παρόν φόρουμ,
η έννοια του πολίτη είναι ο σύνδεσμό του με ένα κράτος.
και είναι διάφορη της έννοιας της εθν(ικ)ότητας.
ο ΓΚ, ορθώς ομιλών, δεν αναφέρθηκε στην έννοια του πολίτη!
πόσες φορές να το ξαναπώ;
Ο ΓΚ πέταξε μπαρούφα απ' όποια σκοπιά και να το δεις...
Αν εννοούσε ότι είναι ευρωπαίος πολίτης τότε θα έπρεπε να πει και πώς έγινε τέτοιος αφού την ιδιοτητα του ευρωπαίου πολίτη την αποχτάς μόνο ως παρεπόμενο της ιδιότητας του πολίτη κράτους μέλους της εε...
Αν εννοούσε ότι έχει ευρωπαϊκή εθνική συνείδηση, εκτός του ότι η ευρώπη δεν είναι έθνος αλλά ήπειρος, τότε ως μέλος ποιας εθνότητας που κατοικεί στην ευρώπη, έχει την δήθεν ιδιότητα του "ευρωπαίου" ;
Τέτοια δήλωση σε ένα πάνελ εξίσου ανθελληνικό και εχθρικό προς το ελληνικό κράτος (αφού η έννοια του έθνους σας χαλάει) με συγκέντρωση γκρίζων λύκων, δεν είναι προσόν για την κατάληψη θέσης υπαλλήλου ενός κράτους που δεν πολυπιστεύεις
Ίσιε ξέρεις πως δεν είμαι νομικός (δόξα το γιαραμπή) οπότε εύκολα μπορείς να μου αραδιάσεις όρους και ορισμούς που δεν κατέχω.
Σε ρωτάω λοιπόν με όρους συνόλου-υποσυνόλου.
Είναι ο έλληνας ευρωπαίος ή όχι?
Δε ρώτησα αν ισχύει το αντίστροφο..
Νάτσο, σου απάντησα με όρους συνόλου υποσυνόλου αλλά δυστυχώς δεν έγινα κατανοητός, ίσως διότι η πραγματικότητα καμια φορά δεν είναι 0 και 1, πράγμα που μα το μεγάλο μανιτού, αντιλαμβανόμαστε μείς οι νομικοί...
Πάμε πάλι...
Οι έλληνες κατά κανόνα είναι ευρωπαίοι...
Οι ευρωπαίοι κατά κανόνα δεν είναι έλληνες...
Μπορεί επίσης κάποιος να είναι έλληνας αλλά να μην είναι ευρωπαίος, αν έχει υπηηκότητα μη ευρωπαϊκής χώρας...
Αυτά συμβαίνουν διότι η λέξη ευρώπη δεν έχει ούτε εθνική ούτε κρατική υπόσταση (άλλο αν τη χρησιμοποιούθμε καμια φορά εννοώντας την ΕΕ) αλλά είναι γεωγραφικός προσδιορισμός... Για την ΕΕ τα είπαμε... Υπάρχει ευρωπαϊκή υπηκοότητα αν έχεις υπηκοότητα κράτους μέλους της ΕΕ.. πΧ τον ελβετό δεν τον λες ασιάτη αλλά δεν έχει ευρωπαϊκή υπηκοότητα γιατί η ελβετία δεν είναι μέλος της εε...