Ειπες τις ανελεητες μαλακιες σου, σε χορεψα καλα καλα, και τωρα που ειδες ποσο γελοια ειναι η λογικη σου πισω ολοταχως?
Καναμε φουλ κυκλο λοιπον ... και παμε στο αρχικο ποστ μου της ημερας που θα μπορουσες να απαντησεις "μαλακια, πιστευω οτι ηταν ατυχημα" και οχι τον εμετο τρολιας και μουνοπανιας που απαντησες. Και εννοειται θα σου απαντουσα εγω "ενταξει η πρωτη βολη ηταν ατυχημα, οι υπολοιπες?". Αλλα αυτο ειναι μια αλλη κουβεντα που θα μπορουσε να ειχε γινει με εναν νοημονα τραμουντανα. Παει αυτο.
Τωρα για το τι θα μπορουσε να κανει εχω γραψει τις σκεψεις μου. Ξεκινας με βαση το παρακατω και το εξελισσεις. Δε πιστευω να μου ζητας να σου λυσω το παλαιστινιακο απο τον καναπε μου (κατι αδυνατο), ετσι ωστε οταν σου πω "δεν ξερω, ισως θα επρεπε να κανουν κατι τετοιο, αλλα δεν ξερω", να μου πεις οτι καλα κανουν και τους ισοπεδωνουν, ε?
Ποσους νεκρους εχουμε μεχρι τωρα στη Γαζα? 1200? Προσθεσε τωρα στο προβλημα 2400 καινουργιους μαχητες για τις παραστρατιωτικες οργανωσεις της Γαζας να δουμε ποσο βοηθησε η εκστρατεια του Ισραηλ.
Α, και κατι τελευταιο. Και η Αιγυπτος ανατιναζει τουνελ. Πολλα κιολας. Ποσους αμαχους νεκρους προκαλεσε? ;)
Κοιτα δε τρελαθηκαν ξαφνικα οι ισραηλινοι και ξυπνησαν και ειπαν να παμε να ισοπεδωσουνε τη Γαζα και να σκοτωσουμε τα παιδακια.
Για το καυτο αυτο ζητημα πρεπει να λαβει κανεις υποψη του ορισμενες παραμετρους.
Πρωτον πρεπει να δει κανεις τη γεωγραφια της χωρας. Ειναι μια στενη λωριδα γης διπλα στη θαλασσα και τριγυρω εχθρικες χωρες. Μπορει τις προαλλες να εδειξες μερικες ρουκετες και τα αποτελεσματα να ειναι κατι μικροι κρατηρες. Ασημαντα για εσενα . Υπαρχουν ομως πολλες πιθανοτητες οι ρουκετες αυτες να πεσουν σε καποια κατοικημενοι περιοχη και εκει που ειδες τους κρατηρες να υπηρχε ανθρωπος.
Δεν ειναι καθολου το ιδιο πχ το να εριχναν καποιοι απο την Κινα στη Σιβηρια αντιστοιχες ρουκετες , οπου ο κοντινοτερος ανθρωπος να ειναι 200 χλμ μακρια απο το σημειο, με το να ριχνει κανεις στο Ισραηλ απο τις γυρω περιοχες. Το Ισραηλ γεωγραφικα ειναι πολυ ευαλωτο και δε μπορει να απορροφησει το παραμικρο χτυπημα. Οτι χτυπημα δεχεται εχει η μπορει να εχει μεγαλο κοστος.
Το δευτερο ειναι οτι τωρα οι ρουκετες μπορει να ειναι αυτες , αλλα οι επομενες κανεις δεν ξερει ποιες θα ειναι τι δυναμη θα εχουν, τι εμβελεια, τι φονικοτητα. Επομενως οι ισραηλινοι αν ξερουν οτι καπου υπαρχουν ρουκετες οφειλουν να τις καταστρεψουν και καλα κανουν και τις καταστρεφουν.
Το τριτο και σημαντικοτερο εχει να κανει γενικοτερα με τη παλαιστινιακο ζητημα στην περιοχη. Πρεπει να αναζητηθει η βαθυτερη αιτια των γεγονοτων που ξεσπουν εκει περα αλλα και του παλαιστινιακου ζητηματος. Και το θεμα ειναι οτι το επικεντρο του προβληματος αυτου ειναι " εξωτερικο". Η ριζα του προβληματος εκει περα ειναι οτι τα γυρω γυρω κρατη δεν αναγνωριζουν το κρατος του Ισραηλ. Δεν αναγνωριζουν την υπαρξη του , ουτε το δικαιμα να υπαρχει. Ακομη περισσοτερο υπαρχει διακυρηγμενος ο σκοπος να το καταστρεψουν και να το εξαφανισουν απο το χαρτη. Οι Παλαιστινιοι λοιπον, ή τουλαχιστον οι ηγετικες ομαδες τους και οι φανατικοτερες οργανωσεις τους, χρησιμοποιουνται ως οργανα των τριγυρω χωρων προς το σκοπο αυτο¨: δηλαδη την καταστροφη και εξαφανιση του κρατους του Ισραηλ. Για αυτο και οσο υπαρχει εστω και μια χωρα εκει που δεν αναγνωριζει το Ισραηλ, το ιδιο το Ισραηλ δεν προκειται ποτε των ποτων να αναγνωρισει ανεξαρτητο παλαιστινιακο κρατος. Και αυτο οχι για κανα πεισμα η αντεκδικηση του στυλ "μια σου και μια μου" Αλλα επειδη ειναι ζωτικης σημασιας για την ιδια την επιβιωση της χωρας και την ασφαλεια των πολιτων . Αν αναγνωριστει ανεξαρτητο παλαιστινιακο κρατος, στα συνορα του 67, τοτε εχουμε ενα κρατος το οποιο αφηνει πολυ λιγο χωρο στους ισραηλινους. Μερικα χιλιομετρα θα ειναι η αποσταση του πλησιεστερου σημειου των παλαιστινιακων συνορων απο τη θαλασσα. Επισης εκει υπαρχουν υψωματα που " βλεπουν" το Τελ Αβιβ αμεσα, το αεροδρομιο κλπ.
Το Ισραηλ δε θα εχει καμια απολυτως εγγυηση οτι ενα παλαιστινιακο κρατος δε θα γινει " διαδρομος" των οποιων εχθρων του που δεδηλωμενα και με σαφηνεια εχουν σκοπο να το αφανισουν. Ειτε ως εκστρατευτικη δυναμη, ειτε ως προσβαση για ανταρτες που το παρενοχλουν ειτε με οποιονδηποτε αλλο τροπο.
Για το λογο αυτο, το Ισραηλ, οσο υπαρχουν χωρες που δεν αποδεχονται την υπαρξη του, το ιδιο δε προκειται να σταματησει να ελεγχει τα εδαφη που ειχε κατακτησει στρατιωτικα με τον πολεμο του 67. Μαζι και τα υψωματα του Γκολαν ενω πολυ θα ηθελε να ελεγχει και το Σινα
( ισως ατυπα αλλα ουσιαστικα να το ελεγχει ηδη με την τεχνολογια του δλδ να ελεγχει εμμμεσα και διακριτικα τι γινεται εκει περα, μη ξεχναμε ειναι αποστρατιωτικοποιημενοι ζωνη, μονο αιγυπτιοι συνοριοφυλακες υπαρχουν εκει ενω η Αιγυπτος επισημως αναγνωριζει το Ισραηλ, οποτε δεν υπαρχει προφανης λογος εντασεων).
Οι βαθυτερες αιτιες λοιπον ολων αυτων των γεγονοτων, η πηγη ειναι αυτη. Η δεδηλωμενη προθεση των γειτονικων χωρων να καταστρεψουν το Ισραηλ. Σε μια τετοια αποτυχημενη αποπειρα, προεκυψε η κατοχη των παλαιστινιακων εδαφων και το Ισραηλ τωρα το φυσαει και δε κρυωνει.