Νέα

Γάμος με αλλοδαπή, τα υπέρ και τα κατά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Μάγος του ΟΖ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 328
  • Εμφανίσεις 25K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

DAMDIM100

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
3.801
Πόντοι
1.446
Νηματάρα συναγωνιστές, έρχομαι να προσαράξω στα βράχια σας.

H ειδοποιός διαφορά στη φάση είναι το παιδί. Όποια γυναίκα γνώρισες σαν γκόμενα ή συγκάτοικο άνευ τέκνου, με το που γεννήσει -συχαρίκια μπαμπάκα, καλωσήρθες στην κόλαση- φαντάσου ότι σπινιάρει η μεγαλύτερη ρουλέτα-ζόνκ του Σύμπαντος για πάρτη σου και μόνο. Οι σύμμαχοί μου κι εγώ είδαμε ΤΕΡΑΤΩΔΕΙΣ μεταστροφές και μεταμορφώσεις. Από μεταλόχεια ψύχωση -σε γυναίκα που ήταν απόλυτα φυσιολογική γκόμενα επί σειρά ετών- μέχρι νοσηρή παχυσαρκία (να βλέπεις Ουκρανέζα μουνάρα να μετατρέπεται σε γιαγιά-χειριστή τρακτέρ μπροστά στα έντρομα μάτια σου και να είσαι υπερβολικά απασχολημένος να αλλάζεις πάνες προκειμένου να σε λυπηθείς) και κάθε κόλαση ανάμεσα.

Η εθνικότητα και το λέω με το χέρι στην καρδιά έχοντας περάσει λάστιχο τις Φυλές του Ισραήλ, δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο. Ούτε το μορφωτικό επίπεδο. Είναι γαμημένη ρουλέτα. Χωρίς ρίμα ή λογική. Αν σου κάτσει έκατσε, αν δεν, σε κλαίνε οι ρέγγες. Μαντέψτε τί γίνεται συνήθως. Η όποια φιλοσοφία είναι μάταιη, οπότε θα γράψω κάποια πολύ πρακτικά υπέρ και κατά, όπως τα βίωσα. Το δικό μου γαμήσι ήταν ίσως λίγο πιο βαρβάτο γιατί πήρα αλλοδαπή και μετά πήγαμε να ζήσουμε σε τρίτη χώρα, λόγω ιδανικών συνθηκών για την οικογένεια :

Πάμε από τα θετικά, έτσι, για να είμαστε παραδοσιακοί :

-Τα παιδιά μεγαλώνουν δίγλωσσα ή τρίγλωσσα. Αβάντα από γεννησιμιού τους.
-Τα παιδιά μαθαίνουν στα ταξίδια για να βλέπουν τους παππούδες από νωρίς, καλλιεργείται μια υγιής νοοτροπία πολιτών του κόσμου. Δεν είναι ντουγάνια να υπάρχει η γειτονιά και τίποτε απέξω.
-Τα παιδιά έχουν συλλογούλα Πανίνι από διαβατήρια/υπηκόοτητες.
-Θα σε ζηλεύουν φίλοι και γνωστοί για καμιά διετία, όσο κρατάει η περίοδος του μέλιτος πριν τα παιδιά, που σκας με εξωτική μουνάρα. Θα περάσεις τα επόμενα τρία-τέσσερα χρόνια κρύβωντας τη θλιβερή σου κατάντια από δαύτους.
-Τα πεθερικά σου θα είναι μακριά. Αυτό μπορεί να 'ναι καλό γιατί δεν θα 'χεις ανακατωσούρες και κουτσομπολιά και βέβαια κακό γιατί δεν έχεις έναν άνθρωπο να σε βοηθήσει με τα μωρά, το ρουφάς το τρομπόνι μόνος.

Αρνητικά :

Δεν ξέρω αν το πρόσεξες, αλλά η λίστα των θετικών, αναφέρεται κυρίως στα παιδιά. Ο μαλάκας σπόνσορας, λίγο θα χαρεί να κάμει τον γαμιά τσαλαπετεινό, μετά με τριαξονικό θα σε πάει το εξωτικό σου αγγελούδι. Το σεξ θα κοπεί μαχαίρι μετά τα παιδιά και θα ξεκινήσει η ανελέητη γκρίνια. Για όλα. Επειδή έτσι. Επειδή φταις.

-Δεν υπάρχει κοινό πολιτισμικό πλαίσιο αναφοράς. Είναι τρομακτικό το ότι θα έρθει ώρα και στιγμή που θα νοσταλγήσις να λες μαλακισμένα αστεία του Σεφερλή και να σε πιάνουν.
-Αν είναι από Ανατολικό Μπλοκ και έχει βιώσει φτώχια στα μικράτα της, το πιθανότερο είναι πως θα σου μετράει τα ψίχουλα, τις βίδες, τα κάστανα...θα είναι πιο πεζή κι από άδεια κατσαρόλα.
-Δεν μπορείς να πεις μια κουβέντα στα Ελληνέζικα, να 'φχαριστηθείς μια Χριστοπαναγία, τίποτε.
- Είσαι δυνητικά περισσότερο μόνος από ποτέ.

Ηθικόν Δίδαγμα/Ζουμί : Σε κάποια φάση θα βρεθείς με λίγα φράγκα στην τσέπη πρώτη φορά, μια ανάσα από τα δεύτερα -άντα. Θα σκάσει Άγγελος που θα ρουφά ωσάν Χούβερ XL-90200W. Από το πολύ τσιμπούκι θα πάρουν τα μυαλά σου αέρα και θα νομίζεις ότι επειδή εσύ είσαι ο γαμάτος και ο εκλεκτός, έλυσες το αίνιγμα και θα ζήσεις σαν Τολστοϊκός πάτερ-φαμίλιας σε καμιά στέππα όμορφη και αρχοντική.

Όταν σηκώνεις κεφάλι από το πλύσιμο πιάτων -ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ, ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ, ΜΑΛΑΚΑ- θα αναθυμάσαι την πιο τελευταία πατσαβούρα που γαμούσες άρχοντας κι αδάμαστος στα Σεπόλια, με καπότες αγορασμένες με καναπεδάτα δίφραγκα και θα σου φεύγει ένα δάκρυ, μήπως και πλυθεί κανά πιάτο σωστά.

Μαλάκα, ε, μαλάκα.
Ο ρόλος του άντρα είναι πηδείχτε, σκουπίστε, τελειώσαμε...
Κακά τα ψέμματα... Αυτή είναι η φύση των πραγμάτων...
Όταν κάνει το λάθος να σκεφτεί με το κάτω κεφάλι, "με συναισθηματισμό" και όλα αυτά, κατά 99% θα πέσει σε πατάτα...
Την πιο μουνάρα να βρει, την πιο γλυκιά, την πιο συγκαταβατική, είναι μια παγίδα για το ανδρικό μυαλό, ιδιαίτερα για αυτούς που δεν είναι υποψιασμένοι και έχουν μεγαλώσει με την νοοτροπία και τις προτροπές του τύπου: "Να κάνεις οικογένεια", "Πότε θα δούμε εγγονάκια" κτλ... Και βέβαια παίζει ρόλο πόσο σεξουαλικά πεινασμένος είναι...
Για την γυναίκα είναι διαφορετικά... Ένα παιδί την αυτοπραγματώνει, αυτός είναι ο ρόλος της από την φύση, το κουβαλάει 9 μήνες στα σωθικά της, αλλάζουν οι ορμόνες της (παθαίνει τον λεγόμενο διαβήτη κύησης), αλλάζει η εμφάνισή της (πολλές φορές προς το χειρότερο)...
Έχω ζωντανό παράδειγμα την μάνα μου, που ήταν μπάζο πριν γεννήσει και μόλις γέννησε, έγινε γυναίκα, άλλαξε εμφανισιακά ως δια μαγείας προς το καλύτερο, έδειξε γυναίκα από κοριτσάκι...
Μην ψάχνουμε την ρίζα των προβλημάτων του γάμου σε εθνικότητες και θρησκείες, όπως είπες...
Το μορφωτικό επίπεδο ίσως σε κάποιο βαθμό, ειδικά αν υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ του ζευγαριού, αλλά και αυτό όχι πάντα...
Ο Christos Savvidis, είχε αναφερθεί εκτενώς στο θέμα της τοξικότητας των μακροχρόνιων σχέσεων και ειδικά στην μικροαστική κοροϊδία που λέγεται γάμος...
Δεν είναι δύσκολο να καταλήξεις να γίνεις ο Βαγγέλης ο λογιστής από το Γαλάτσι, ο τύπος του μαλάκα που υποδυόταν ο Κώστας Κόκλας με επιτυχία στο σήριαλ Βότκα Πορτοκάλι όπως έγραψα και σε προηγούμενο μήνυμα, μόνο που εκεί (στο σήριαλ) υπάρχει happy end, στην πραγματική ζωή τα πράγματα δεν είναι έτσι...
Δεν είναι νηματάρα θέλω να σημειώσω τελειώνοντας (το λέω με την έννοια της πρωτοτυπίας)...
Το θέμα των γάμων και των σχέσεων (με Ελληνίδες και αλλοδαπές) έχει αναλυθεί και σε άλλα συναφή νήματα σχολαστικά...

Τελευταία τροποποίηση:

paparoupas

Μέγας
Εγγρ.
12 Ιαν 2006
Κριτικές
10
Like
1.838
Πόντοι
4.180
Αλίμονο, έχουμε ελευθερία λόγου, ακόμα και σέβομαι την άποψή σου. Ας κάνω όμως μια υπόθεση εργασίας. Έστω ότι είμαι Ροδίτης, Κρητικός ή από την Κω και παντρεύομαι με Σκανδιναβή. Αν η εν λόγω σκεφτεί λογικά και δει ότι το παιδί έχει σαφώς καλύτερες πιθανότητες μόρφωσης / καριέρας κλπ στη χώρα της από την Ελλάδα και μου πει. ......Ρε Γιαννάκη, βλέπεις τα μαύρα χάλια της χώρας σου. Δεν θα ήθελες να έχει περισσότερες ευκαιρίες; ..... Αν και θα στεναχωριόμουν, θα συμφωνούσα και θα έβαζα όρο με έγγραφο βέβαια πως επιλέγω το παιδί να ζήσει με τη μητέρα, αλλά να έρχεται τουλάχιστον 2 βδομάδες το Καλοκαίρι, κι εγώ να πηγαίνω άλλες 2 βδομάδες ως επισκέπτης εκεί, χωρίς να έχω απαίτηση να παρεμβαίνω στη ζωή της με οποιοδήποτε τρόπο. Για τον ίδιο λόγο που αν αποδεικνυόταν ότι κάποιο από τα παιδιά μου ήταν ευφυία και κέρδιζε μια υποτροφία για το Χάρβαρντ, θα χαιρόμουν κι ας ήταν πολύ πιθανό να έμεναν Εξωτερικό, επιλέγεις το καλύτερο γι αυτά. Και δεν είναι και πολύ καλό για ένα παιδί να μεγαλώσει χωρίς θετικό αρσενικό πρότυπο, η Κοινότητα των Μαύρων Γυναικών στις ΗΠΑ το έχει αποδείξει περίτρανα
Μα αυτο λεω κι εγω οτι ειναι το πιο πιθανο να εγινε. Είτε αυτό, συναινετικα δηλαδη, είτε με τσακωμους.
Αλλα να ειναι εκ των προτερων σχεδιο των σουηδεζων να κανουν αποβαση στα ελληνικα νησια, να μεινουν εγγυος με το σχεδιο να παρουν το παιδι και να φυγουν, εκ των προτερων ολα αυτα σχεδιασμενα, ε αυτο ειναι που μου φαινεται υπερβολικο

paparoupas

Μέγας
Εγγρ.
12 Ιαν 2006
Κριτικές
10
Like
1.838
Πόντοι
4.180
Εντάξει,να μιλάς άπταιστα τη γλώσσα της είναι υπερβολικό.Για να τα μιλάς ή πρέπει να'χεις ζήσει στη χώρα της ή ξερω γω να έχεις σπουδάσει σλαβικές γλώσσες.Πόσοι μιλάνε ρωσικά,σερβικά,πολωνικά κλπ;Με ευρωπαίες,προφανώς θα αρκούν τα αγγλικά.
Αν παντωςμιλας τη γλωσσα της, ειναι αλλιως, νομιζω σε νιωθει πιο κοντα. Και μπορειτε να κανετε και κανα δυο πραγματα μαζι, να δειτε πχ μια ταινια με υποτιτλους στη γλωσσα της, αν την δυσκολευουν τα αγγλικα ή ελληνικα

paparoupas

Μέγας
Εγγρ.
12 Ιαν 2006
Κριτικές
10
Like
1.838
Πόντοι
4.180
Δεν ξερουμε ομως το σκηνικο απο πισω τι εχει παιχτει και πως ειναι τα πραγματα...Ειναι ενα αρθρο απλα το οποιο κανει γενικευσεις...
Ξερεις εσυ αν αυτες προσπαθησανε να πεισουν τους ελληναραδες να τις ακολουθησουν μαζι και αυτοι ηταν ολο αρνηση?ή ακομα χειροτερα απειλες σε στυλ "προσεξε σκυλα μην σε σφαξω κτλ"
ξερεις τι σκηνες τι ζηλοτυπειες μπορει να τους εκανε ο μεσος ανασφαλης ελληνας?
πολυ σωστο, μαλιστα στην προσφατη περιπτωση του κωλογιδοβοσκου με την γερμανιδα, αυτο ακριβως της ελεγε, την απειλουσε απο την αρχη, το ειχε δηλωσει σε οικειους της

paparoupas

Μέγας
Εγγρ.
12 Ιαν 2006
Κριτικές
10
Like
1.838
Πόντοι
4.180
Μπραβο σου φιλε που το αναγνωριζεις αυτο το λαθος παντως! Αυτο απο μονο του λεει πολλα....αλλοι δεν θα το αναγνωριζαν τοσο ανοιχτα ή θα εβρισκαν προφασεις να δικαιολογηθουν...
Ναι αυτο ξαναπεστο...Πραγματικα ετη φωτος οι βορειες κοινωνιες και οχι μονο στο θεμα της παιδειας , της υγειας και της γενικοτερης οργανωσης κρατους αλλα και σαν νοοτροπια στα απλα καθημερινα πραγματα...Ανοιχτομυαλοι, επικοινωνιακοι χωρις κομπλεξ , ανοιχτοι σε νεες εμπειριες κτλ
Το πρωτο που χρειαστηκε να εξηγησω στην αλλοδαπη συζυγο ηταν οτι σημερα δε γινεται να παμε για τις δουλειες που ειχαμε για απεργει το δημοσιο. Μετα, οτι το βραδυ λειτουργει ενα φαρμακειο ανα περιοχη. Και μετα το οτι κυριακη δε λειτουργει τιποτε απο εμποδικα καταστηματα

paparoupas

Μέγας
Εγγρ.
12 Ιαν 2006
Κριτικές
10
Like
1.838
Πόντοι
4.180
Ολα κατά την γνώμη μου ξεκινούν από τα κριτήρια που βάζει ο καθένας μας για την γυναίκα που θέλει να έχει δίπλα του, αλλά και το πόσο γρήγορα μπορεί να αντιληφθεί τις προσποιητές συμπεριφορές και τα αληθινά κίνητρα της υποψήφιας "νύφης", ώστε να απομακρυνθεί εγκαίρως, σε περίπτωση που διαφέρουν από τα δικά του.

Στο θέμα μας τώρα, υπάρχουν πολλά ΥΠΕΡ & ΚΑΤΑ, ανάλογα πάντα με την σκοπιά που τα βλέπει ο καθένας. Το τέλειο δεν υπάρχει πουθενά. Εχω 4 γνωστούς που έχουν παντρευτεί Ασιάτισες (οι δύο Φιλιππινέζες, ένας Κινέζα και ένας Γιαπωνέζα). Ολοι τους περνάνε μια χαρά. Κοινός παρονομαστής όλων αυτών των γυναικών (οι φίλοι μου δεν γνωρίζονται μεταξύ τους) είναι η τελείως διαφορετική συμπεριφορά τους σε σχέση με τις τσαούσες & κακομαθημένες Ελλεηνίδες πριγκήπισσες. Οι Ασιάτισες είναι περισσότερο "υποτακτικές", με την καλή έννοια της λέξης. Σου δείχνουν με λόγια και πράξεις οτι ενδιαφέρονται και νοιάζονται για σένα, ενώ θεωρώ οτι έχουν υψηλότερη ενσυναίσθηση από τις Δυτικές. Τί σημαίνει αυτό? Οταν σε δούν σκασμένο, στεναχωρημένο ή κουρασμένο, θα προσπαθήσουν να απαλύνουν την κατάσταση. Οι Δυτικές στην καλύτερη περίπτωση θα μείνουν αδιάφορες, ενώ οι περισσότερες Ελλεηνίδες θα βρουν ευκαιρία να εξαπολύσουν την χολή τους. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις βέβαια.

Στον αντίποδα έχω και πολλούς συγγενείς & γνωστούς με πετυχημένους γάμους και οικογένειες με Ελληνίδες. Στις περισσότερες περιπτώσεις ισχύει η παλιά Ελληνική παροιμία "Κοίτα μάνα, πάρε κόρη".
Στενοχωρημενος ελληνας.

1. Αντιδραση φιλιπιννεζας-κινεζας-ταϋλανδης: σου φερνει φαγητο, σου κανει μασαζ να ηρεμησεις, σε αγκαλιαζει, πατε μαζι στο κρεβατι

2. Αντιδραση ελληνιδας: ''εσυ φταις, ας εβρισκες καλυτερη δουλεια! εγω δε φταιω να βλεπω τα μουτρα σου! εμ καλα μου λεγε η μανα μου να παρω τον μπαμπη το χασαπη, πριγκηπεσσα θα με εχει, κι εγω στραβωθηκε και πηρα εσενα! την ειδες τη μαρια, αντρα που εχει?? 3 δουλειες κανει να μην της λειψει τιποτα, μεχρι και αιφον της πηρε! Αυτοι ειναι αντρες!! Και σε ποια, στη μαρια! που ο μπαμπης ο χασαπης ουτε που γυριζε να την κοιταξει!! Αντε γιατι θα σε παρατησω και μετα να δουμε τι θα κανεις ετσι χαλβα που σ εκανε η μανα σου !!

DRMG

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
2.284
Πόντοι
2.257
Η εθνικότητα και το λέω με το χέρι στην καρδιά έχοντας περάσει λάστιχο τις Φυλές του Ισραήλ, δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο. Ούτε το μορφωτικό επίπεδο. Είναι γαμημένη ρουλέτα. Χωρίς ρίμα ή λογική. Αν σου κάτσει έκατσε, αν δεν, σε κλαίνε οι ρέγγες. Μαντέψτε τί γίνεται συνήθως. Η όποια φιλοσοφία είναι μάταιη, οπότε θα γράψω κάποια πολύ πρακτικά υπέρ και κατά, όπως τα βίωσα.

Ηθικόν Δίδαγμα/Ζουμί : Σε κάποια φάση θα βρεθείς με λίγα φράγκα στην τσέπη πρώτη φορά, μια ανάσα από τα δεύτερα -άντα. Θα σκάσει Άγγελος που θα ρουφά ωσάν Χούβερ XL-90200W. Από το πολύ τσιμπούκι θα πάρουν τα μυαλά σου αέρα και θα νομίζεις ότι επειδή εσύ είσαι ο γαμάτος και ο εκλεκτός, έλυσες το αίνιγμα και θα ζήσεις σαν Τολστοϊκός πάτερ-φαμίλιας σε καμιά στέππα όμορφη και αρχοντική.
Σκληρές μεν, αλήθειες δε.

paparoupas

Μέγας
Εγγρ.
12 Ιαν 2006
Κριτικές
10
Like
1.838
Πόντοι
4.180
Φαντάσου μια ζωη οικονομικά ευκατάστατος. Εμφανίσιμος. Φέτες. Κοστουματος. Ευγενικός, αέρινος. Με επιλογές αμέτρητες από γυναίκες, χωρίς συναισθηματισμούς, χωρίς φασαρίες, χωρίς να πληρώνεις για σεξ ως πελατάκος. Προσηλωμένος στους στόχους σου, ήρεμος, σα διακοπές 365/χρόνο. Πες ότι είσαι έτσι. Παντρεύεσαι; Ακριβώς, ούτε κι εγώ.
Προδωπικα δεν ξερω κανεναν ετσι. Και αμφιβαλω οτι υπαρχει καποιος να ζει τη σημερον ημερα ΗΡΕΜΟΣ ΣΑ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ 365 ΤΟ ΧΡΟΝΟ. Τουλαχιστον χωρις να ειναι λοβοτομημενος ή με ισχυρες δοσεις χαπιων

George Alpha

Σεβαστός
Εγγρ.
24 Φεβ 2018
Like
6.869
Πόντοι
1.056
Γάμος με ελληνίδα πραγματοποιείται μόνο όταν ή δεν έχεις οικονομική ανεση να δεις πώς είναι ο κόσμος ή γιατί δεν έχεις επιλογές στις γυναίκες και καταλήγεις να προσκολληθείς σε μια. Την μια και μοναδική, τη γυναίκα της ζωής σου. Και γέλασε η πλάση όλη.

Γάμος με αλλοδαπή πραγματοποιείται μόνο όταν έχεις όλα τα παραπάνω συν προκατάληψη για τις δικές μας, είτε διαβάζοντας μαλακιες στο Ίντερνετ είτε από προηγούμενη σχέση που σε πλήγωσε και σου άφησε κουσούρι. Καταλήγεις να πληρώνεις για βίζα, παιδιά, χάνεις τον ύπνο σου.

Φαντάσου μια ζωη οικονομικά ευκατάστατος. Εμφανίσιμος. Φέτες. Κοστουματος. Ευγενικός, αέρινος. Με επιλογές αμέτρητες από γυναίκες, χωρίς συναισθηματισμούς, χωρίς φασαρίες, χωρίς να πληρώνεις για σεξ ως πελατάκος. Προσηλωμένος στους στόχους σου, ήρεμος, σα διακοπές 365/χρόνο. Πες ότι είσαι έτσι. Παντρεύεσαι; Ακριβώς, ούτε κι εγώ.

Το ίδιο ισχύει για τις σχέσεις. Ανούσιες. Περνάς καλά; Αυτό μετράει. Κοιμάσαι ήσυχα το βράδυ; Γελάς; Κάνεις καλό σεξ; Τέλος. Όχι μαλακιες και δράματα, και είμαστε πλασμένοι, και κλάματα, και και και. Μου πήρε καιρό να το εμπεδώσω αυτό. Κάποτε έλεγα ότι η σχέση σου δίνει αυτό το αληθινό, το για πάντα, το έντονο. Παπάρια λολ. Η μόνη καυλα είναι να ξυπνάς το πρωί με χαμόγελο χωρίς άγχος και να ξέρεις πως δεν έχεις ανάγκη από τίποτα.

Γάμος. Και δη με αλλοδαπή. Είστε τρελοί.
:bigdick:

DRMG

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
2.284
Πόντοι
2.257
Προδωπικα δεν ξερω κανεναν ετσι. Και αμφιβαλω οτι υπαρχει καποιος να ζει τη σημερον ημερα ΗΡΕΜΟΣ ΣΑ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ 365 ΤΟ ΧΡΟΝΟ. Τουλαχιστον χωρις να ειναι λοβοτομημενος ή με ισχυρες δοσεις χαπιων
Καλησπέρα φίλε. Δεν ξέρεις κανέναν έτσι διότι δεν υπάρχει κάποιος, ώστε να τον γνωρίζεις. Καλά είναι τα όνειρα, αλλά κάποια ώρα ξυπνάμε στην πραγματικότητα.

northern406

Μέλος
Εγγρ.
5 Φεβ 2022
Like
149
Πόντοι
0
Όλα είναι σχετικά .... εάν υπάρχει χημεία μεταξύ του ζευγαριού και βρουν " κοινή γλώσσα" δεν υπάρχει πρόβλημα . . . εάν αμφότεροι κάνουν στην άκρη το εγώ τους η εθνικότητα δεν παίζει κανένα ρόλο . . . όλα τα άλλα είναι να ΄χαμε να λέγαμε . . .

paparoupas

Μέγας
Εγγρ.
12 Ιαν 2006
Κριτικές
10
Like
1.838
Πόντοι
4.180
Αμα έχεις γκαφρα, μια χαρά ζεις έτσι. Ούτε χαπια, ούτε τίποτα. Θυμάσαι τι απάντησε ο μύστης που τον ρώτησαν τι θα κάνατε αν σας ξυπνούσαν το βράδυ και σας έλεγαν ότι κερδίσατε ένα δις; «Θα ξανά πήγαινα για ύπνο».

Συμφωνείς Τομ;
Κοιταξε, ο ανθρωπος που περιγραφεις πρεπει να ειναι καποιος που δεν εχει αγχος για χρηματα, δηλαδη μαλλον να εχει κληρονομησει κανα μυριο και να τα ξυνει, να ειναι και εμφανισιμος που απαιτει τυχη γονιδια, και φυσικα προσωπικη φροντιδα, γυμναστηρια κλπ, να μην εχει στοχους, αγωνιες για τη ζωη, να μη θελει να κανει τιποτε στη ζωη του, να πετυχει να δημιουργησει τιποτε, ουτε φυσικα να θελει σχεσεις, καμια σχεση με παιδια κλπ. Οποτε να ζει σε μια νιρβανα, να μη βλεπει προφανως ειδησεις, να μην προβληματιζεται, τιποτε καν. Οπως ειπα, εγω δεν ξερω καποιον, τι να σου πω

Εγγρ.
4 Μαΐ 2022
Like
349
Πόντοι
21
Καλημέρα συναγωνιστές. Καλή και όμορφη Κυριακή να έχουμε.
Ότι λέει ο τίτλος. Θα εκτιμηθούν τα σχόλια και οι μαρτυρίες των μελών που τόλμησαν να πάρουν γυναίκα μη Ελληνίδα. Από το ξεκίνημα της γνωριμίας τους μέχρι σήμερα.
Είχατε ποτέ προβλήματα από τον κοινωνικό σας περίγυρο λόγω του γάμου με ξένη;
Η μακροχρόνια σχέση με αλλοδαπή έχει διαφορά με την αντίστοιχη με Ελληνίδα;
Και τελικά ποια είναι τα υπέρ και τα κατά ενός μεικτού γάμου;

ΥΓ. Η ιδέα για το θρεντ ξεκίνησε από ερώτημα ενός μέλους χτες στο νήμα "σπονσορινγκ στην Ουκρανία", που αναρωτιόνταν για τα μέλη που ταξιδεύουν για σεξ, πόσοι τελικά παντρεύτηκαν ΡωσοΟυκρανές νύφες.
Εγώ γενικεύω το θέμα για τις νύφες τις αλλοδαπές γενικά.
Η δική μου μαρτυρία, είναι ότι παρατήρησα ότι ειδικά οι νησιώτες από τουριστικά μέρη, παντρεύονται κατά κόρον αλλοδαπές.

Αναμένω τα σχόλια σας. Και πάλι καλημέρα.
Κατι τετοιο ειναι αδυνατο να απαντηθει και ο λογος ειναι πως οι ανθρωποι δεν βασιζονται σε συγκεκριμενα φυλετικα χαρακτηριστικα, αλλα στα βιωματα τους. Ναι μπορει ενας χ λαος λογω οικονομικων δυσκολιων να εχει αναπτυξει συγκεκριμενες πρακτικες και συνηθειες, ομως και παλι αυτο δεν ειναι απαραιτητα ορθο. Η συζητηση που προκυπτει λοιπον ειναι περι ανεμων και υδατων χωρις να μπορει να εξαχθει ενα σοβαρο συμπερασμα. Επιπλεον μπορει να γινει και επικινδυνη για οσους δεν εχουν τα αναλυτικα εργαλεια και τις εμπειριες ζωης, ωστε να σχηματισουν καποια στερεοτυπα, νεες προκαταληψεις ή να προδικασουν τις αντιστοιχες σχεσεις τους βασει των οσων εχουν διαβασει. Σε καθε περιπτωση τετοιες θελουν προσοχη απ οσους διαβαζονται.

Katz

Σπουδαίος
Εγγρ.
30 Οκτ 2017
Κριτικές
33
Like
3.460
Πόντοι
2.596
Αν σου πω και τα επιδόματα που δίνουν θα κλάψεις όπως κι εγώ. Το καλό είναι πως ο φίλος θα δουλευει εξ αποστάσεως με σκανδιναβικό μισθό και θα αποφασίσει αν θα μείνει ή όχι αν και το βλέπω χλωμό..
Δυστυχώς η ουσιαστική διαφορά θα φανεί όταν ξεκινήσουν τα παιδιά σχολείο οπως και αμα χρειαστούν άμεση βοήθεια (εύχομαι πως όχι). Εκεί -στα δύσκολα-φαίνεται από ότι είναι φτιαγμένη η ελληνική κοινωνία

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.934
Πόντοι
2.356
πίπες...
οι ελληνίδες δεν είναι καλύτερες.ούτε χειρότερες.
οι αλλοδαπές δεν είναι καλύτερες. ούτε χειρότερες.
όλα είναι θέμα ανθρώπου, θέμα χαρακτήρα και χημείας.
Ναι, είναι θέμα ανθρώπου, αλλά καθοριστικό ρόλο παίζουν και οι κοινωνικές συνθήκες,οικογένεια,παραστάσεις,κ.λ.π.
που μεγάλωσε μια γυναίκα.

Προσωπικά από τότε που έφυγα από Ελλάδα έχω νταραβέρια μόνο με ξένες,ενώ μπορώ να βρω και Ελληνίδες
εδώ που είμαι..
Όμως όπως και να το κάνουμε η σύγχρονη Ελληνίδα, είναι κατά μέσο όρο κατώτερη επιλογή,κυρίως εξαιτίας του πως
έχει μεγαλώσει.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που στο εξωτερικό οι Ελληνίδες δεν προτιμώνται από τους άντρες..

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.934
Πόντοι
2.356
αν τα πεθερικά δεν τα βρίσκουν είναι δικό τους πρόβλημα. Εξαρτάται από το πόσο μετράς τη γνώμη των άλλων.

Το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα έχουμε πολύ κόσμο που δεν απογαλακτίζεται ποτέ, εξαρτάται οικονομικά από γονείς,δουλεύει μαζί με γονείς ή πεθερικά,
μένει μαζί ή από πάνω/κάτω τους...
Αυτός είναι και ένας λόγος που πολλές δυτικές δεν θέλουν πάρε δώσε με Έλληνες.
Γιατί μαζί με αυτόν, φορτώνονται και ολόκληρο τσίρκο με συγγενείς και κάθε τυχάρπαστο.

Μιλάμε για γελοίες καταστάσεις και τον πιο σίγουρο τρόπο να καταστρέψεις τη ζωή σου..

Αν είσαι ανεξάρτητος οικονομικά, ορίζεις μόνος σου τις σχέσεις με σόι και πεθερικά.

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.827
Πόντοι
3.656
Το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα έχουμε πολύ κόσμο που δεν απογαλακτίζεται ποτέ, εξαρτάται οικονομικά από γονείς,δουλεύει μαζί με γονείς ή πεθερικά,
μένει μαζί ή από πάνω/κάτω τους...
Αυτός είναι και ένας λόγος που πολλές δυτικές δεν θέλουν πάρε δώσε με Έλληνες.
Γιατί μαζί με αυτόν, φορτώνονται και ολόκληρο τσίρκο με συγγενείς και κάθε τυχάρπαστο.

Μιλάμε για γελοίες καταστάσεις και τον πιο σίγουρο τρόπο να καταστρέψεις τη ζωή σου..

Αν είσαι ανεξάρτητος οικονομικά, ορίζεις μόνος σου τις σχέσεις με σόι και πεθερικά.

Το πρόβλημα είναι ότι πλέον δεν μπορείς να'σαι και εντελώς ανεξάρτητος οικονομικά.Ακόμα και με 1000 το μήνα,θα ζορίζεσαι αν έχεις να πληρώνεις σπίτι.Φαντάσου με κάτω απο 1000 τί γίνεται.

Πάντως,σωστά διευκρινίζεις ότι αυτά δεν τα θέλουν οι δυτικές.Οι βαλκάνιες πχ δε νομίζω να έχουν τόσο μεγάλο θέμα γιατί η νοοτροπία τους πάνω κάτω είναι ίδια

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.934
Πόντοι
2.356
Μία τέτοια περίπτωση είναι η Μέγκαν Μαρκλ. Ακόμα και όταν μου το είπαν ότι η μητέρα της είναι αφροαμερικανή, δεν κατάλαβα ότι είναι μιγάδα.
Όμως τα mixed παιδιά θεωρούνται και τα πιο όμορφα.
Kαλά τύπε,εσύ νομίζεις ότι όλα τα mix παιδιά βγαίνουν Naomi Cambel σοκολατί αλόγατα με ανοιχτόχρωμα μάτια..
Έλα να δεις τις κεντροευρωπαίες που σέρνουν μόνες τους καρότσια με παιδιά που μοιάζουν σαν να τα έχουν απαγάγει από
τη Σιέρα Λεόνε παρά να τα έχουν γεννήσει αυτές..

Αλλά δημοκρατία έχουμε, δικαίωμα τους να είναι κακόγουστες και ανώμαλες..

unnamed.jpg

(Για να μην πέσει καμιά σβήστρα, η φωτογραφία είναι δημόσια και η τύπισσα γνωστή με χιλιάδες followers)

Όπως έγραψα η Ευρώπη δεν είναι αφγανιστάν, δημοκρατία έχουμε οπότε κάθε Ευρωπαία μπορεί να επιλέξει τον αφγανό της..
Ξέρω άτομα που βλέποντας την παραπάνω φωτογραφία θα πουν ότι οι πρόγονοί της πέρασαν λοιμούς,καταποντισμούς,
Παγκοσμίους Πολέμους, έτρεχαν στα βουνά για να μην τους μαγαρίσει κανάς μεχμέτ τις κόρες,
αλλά ας μην είμαστε παλιομοδίτες τώρα..
Πως θα είμαστε influencers αν δεν δείξουμε ότι είμαστε τόσο ανεκτικοί στο διαφορετικό, που αρπάζουμε και καμιά σκατί πούτσα που και που..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom