DAMDIM100
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 10 Ιαν 2020
- Κριτικές
- 20
- Like
- 3.801
- Πόντοι
- 1.446
Ο ρόλος του άντρα είναι πηδείχτε, σκουπίστε, τελειώσαμε...Νηματάρα συναγωνιστές, έρχομαι να προσαράξω στα βράχια σας.
H ειδοποιός διαφορά στη φάση είναι το παιδί. Όποια γυναίκα γνώρισες σαν γκόμενα ή συγκάτοικο άνευ τέκνου, με το που γεννήσει -συχαρίκια μπαμπάκα, καλωσήρθες στην κόλαση- φαντάσου ότι σπινιάρει η μεγαλύτερη ρουλέτα-ζόνκ του Σύμπαντος για πάρτη σου και μόνο. Οι σύμμαχοί μου κι εγώ είδαμε ΤΕΡΑΤΩΔΕΙΣ μεταστροφές και μεταμορφώσεις. Από μεταλόχεια ψύχωση -σε γυναίκα που ήταν απόλυτα φυσιολογική γκόμενα επί σειρά ετών- μέχρι νοσηρή παχυσαρκία (να βλέπεις Ουκρανέζα μουνάρα να μετατρέπεται σε γιαγιά-χειριστή τρακτέρ μπροστά στα έντρομα μάτια σου και να είσαι υπερβολικά απασχολημένος να αλλάζεις πάνες προκειμένου να σε λυπηθείς) και κάθε κόλαση ανάμεσα.
Η εθνικότητα και το λέω με το χέρι στην καρδιά έχοντας περάσει λάστιχο τις Φυλές του Ισραήλ, δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο. Ούτε το μορφωτικό επίπεδο. Είναι γαμημένη ρουλέτα. Χωρίς ρίμα ή λογική. Αν σου κάτσει έκατσε, αν δεν, σε κλαίνε οι ρέγγες. Μαντέψτε τί γίνεται συνήθως. Η όποια φιλοσοφία είναι μάταιη, οπότε θα γράψω κάποια πολύ πρακτικά υπέρ και κατά, όπως τα βίωσα. Το δικό μου γαμήσι ήταν ίσως λίγο πιο βαρβάτο γιατί πήρα αλλοδαπή και μετά πήγαμε να ζήσουμε σε τρίτη χώρα, λόγω ιδανικών συνθηκών για την οικογένεια :
Πάμε από τα θετικά, έτσι, για να είμαστε παραδοσιακοί :
-Τα παιδιά μεγαλώνουν δίγλωσσα ή τρίγλωσσα. Αβάντα από γεννησιμιού τους.
-Τα παιδιά μαθαίνουν στα ταξίδια για να βλέπουν τους παππούδες από νωρίς, καλλιεργείται μια υγιής νοοτροπία πολιτών του κόσμου. Δεν είναι ντουγάνια να υπάρχει η γειτονιά και τίποτε απέξω.
-Τα παιδιά έχουν συλλογούλα Πανίνι από διαβατήρια/υπηκόοτητες.
-Θα σε ζηλεύουν φίλοι και γνωστοί για καμιά διετία, όσο κρατάει η περίοδος του μέλιτος πριν τα παιδιά, που σκας με εξωτική μουνάρα. Θα περάσεις τα επόμενα τρία-τέσσερα χρόνια κρύβωντας τη θλιβερή σου κατάντια από δαύτους.
-Τα πεθερικά σου θα είναι μακριά. Αυτό μπορεί να 'ναι καλό γιατί δεν θα 'χεις ανακατωσούρες και κουτσομπολιά και βέβαια κακό γιατί δεν έχεις έναν άνθρωπο να σε βοηθήσει με τα μωρά, το ρουφάς το τρομπόνι μόνος.
Αρνητικά :
Δεν ξέρω αν το πρόσεξες, αλλά η λίστα των θετικών, αναφέρεται κυρίως στα παιδιά. Ο μαλάκας σπόνσορας, λίγο θα χαρεί να κάμει τον γαμιά τσαλαπετεινό, μετά με τριαξονικό θα σε πάει το εξωτικό σου αγγελούδι. Το σεξ θα κοπεί μαχαίρι μετά τα παιδιά και θα ξεκινήσει η ανελέητη γκρίνια. Για όλα. Επειδή έτσι. Επειδή φταις.
-Δεν υπάρχει κοινό πολιτισμικό πλαίσιο αναφοράς. Είναι τρομακτικό το ότι θα έρθει ώρα και στιγμή που θα νοσταλγήσις να λες μαλακισμένα αστεία του Σεφερλή και να σε πιάνουν.
-Αν είναι από Ανατολικό Μπλοκ και έχει βιώσει φτώχια στα μικράτα της, το πιθανότερο είναι πως θα σου μετράει τα ψίχουλα, τις βίδες, τα κάστανα...θα είναι πιο πεζή κι από άδεια κατσαρόλα.
-Δεν μπορείς να πεις μια κουβέντα στα Ελληνέζικα, να 'φχαριστηθείς μια Χριστοπαναγία, τίποτε.
- Είσαι δυνητικά περισσότερο μόνος από ποτέ.
Ηθικόν Δίδαγμα/Ζουμί : Σε κάποια φάση θα βρεθείς με λίγα φράγκα στην τσέπη πρώτη φορά, μια ανάσα από τα δεύτερα -άντα. Θα σκάσει Άγγελος που θα ρουφά ωσάν Χούβερ XL-90200W. Από το πολύ τσιμπούκι θα πάρουν τα μυαλά σου αέρα και θα νομίζεις ότι επειδή εσύ είσαι ο γαμάτος και ο εκλεκτός, έλυσες το αίνιγμα και θα ζήσεις σαν Τολστοϊκός πάτερ-φαμίλιας σε καμιά στέππα όμορφη και αρχοντική.
Όταν σηκώνεις κεφάλι από το πλύσιμο πιάτων -ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ, ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ, ΜΑΛΑΚΑ- θα αναθυμάσαι την πιο τελευταία πατσαβούρα που γαμούσες άρχοντας κι αδάμαστος στα Σεπόλια, με καπότες αγορασμένες με καναπεδάτα δίφραγκα και θα σου φεύγει ένα δάκρυ, μήπως και πλυθεί κανά πιάτο σωστά.
Μαλάκα, ε, μαλάκα.
Κακά τα ψέμματα... Αυτή είναι η φύση των πραγμάτων...
Όταν κάνει το λάθος να σκεφτεί με το κάτω κεφάλι, "με συναισθηματισμό" και όλα αυτά, κατά 99% θα πέσει σε πατάτα...
Την πιο μουνάρα να βρει, την πιο γλυκιά, την πιο συγκαταβατική, είναι μια παγίδα για το ανδρικό μυαλό, ιδιαίτερα για αυτούς που δεν είναι υποψιασμένοι και έχουν μεγαλώσει με την νοοτροπία και τις προτροπές του τύπου: "Να κάνεις οικογένεια", "Πότε θα δούμε εγγονάκια" κτλ... Και βέβαια παίζει ρόλο πόσο σεξουαλικά πεινασμένος είναι...
Για την γυναίκα είναι διαφορετικά... Ένα παιδί την αυτοπραγματώνει, αυτός είναι ο ρόλος της από την φύση, το κουβαλάει 9 μήνες στα σωθικά της, αλλάζουν οι ορμόνες της (παθαίνει τον λεγόμενο διαβήτη κύησης), αλλάζει η εμφάνισή της (πολλές φορές προς το χειρότερο)...
Έχω ζωντανό παράδειγμα την μάνα μου, που ήταν μπάζο πριν γεννήσει και μόλις γέννησε, έγινε γυναίκα, άλλαξε εμφανισιακά ως δια μαγείας προς το καλύτερο, έδειξε γυναίκα από κοριτσάκι...
Μην ψάχνουμε την ρίζα των προβλημάτων του γάμου σε εθνικότητες και θρησκείες, όπως είπες...
Το μορφωτικό επίπεδο ίσως σε κάποιο βαθμό, ειδικά αν υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ του ζευγαριού, αλλά και αυτό όχι πάντα...
Ο Christos Savvidis, είχε αναφερθεί εκτενώς στο θέμα της τοξικότητας των μακροχρόνιων σχέσεων και ειδικά στην μικροαστική κοροϊδία που λέγεται γάμος...
Δεν είναι δύσκολο να καταλήξεις να γίνεις ο Βαγγέλης ο λογιστής από το Γαλάτσι, ο τύπος του μαλάκα που υποδυόταν ο Κώστας Κόκλας με επιτυχία στο σήριαλ Βότκα Πορτοκάλι όπως έγραψα και σε προηγούμενο μήνυμα, μόνο που εκεί (στο σήριαλ) υπάρχει happy end, στην πραγματική ζωή τα πράγματα δεν είναι έτσι...
Δεν είναι νηματάρα θέλω να σημειώσω τελειώνοντας (το λέω με την έννοια της πρωτοτυπίας)...
Το θέμα των γάμων και των σχέσεων (με Ελληνίδες και αλλοδαπές) έχει αναλυθεί και σε άλλα συναφή νήματα σχολαστικά...
Τελευταία τροποποίηση: