Νέα

Γάμος με αλλοδαπή, τα υπέρ και τα κατά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Μάγος του ΟΖ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 328
  • Εμφανίσεις 25K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

paparoupas

Μέγας
Εγγρ.
12 Ιαν 2006
Κριτικές
12
Like
1.959
Πόντοι
4.180
Διάβασε το άρθρο, όχι μόνο την επικεφαλίδα, και γράψε σε ποιο σημείο θεωρείς ότι είναι μούφα
Το διαβασα, μονο και μονο επειδη προερχεται απο εσενα που εκτιμω εδω στο σαιτ

Εσυ δηλαδη πιστευεις οτι ισχυει αυτο ''«Υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο με δικηγόρους και δικαστές, ώστε να αρπάξει το παιδί η μητέρα αν ο πατέρας είναι ξένος.''? με ποια λογικη δηλαδη? εχουν προβλημα υποπληθυσμου και αντι να κανυν παιδια με εναν σουηδο, ερχονται ελλαδα να κανουν παιδια και μετα φευγουν ετσι στα καλα καθουμενα, μονο και μονο για να παρουν επιδομα στη χωρα τους? Μην ξεχνας οτι το αρθρο μιλαει για σκανδιναβια, και κυριως για σουηδια, ετσι? οχι για καμια τριτοκοσμικη χωρα. ή θελουν το dna μας?))

ΑΝ ισχυει οτι παιρνουν τα παιδια και φευγουν, που δεν εχω λογο να αμφιβαλω, αυτο γινεται, παρανομως φυσικα, αλλα οχι επεδη υπαρχει καποιο σχεδιο που λεεει το αρθρο - ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΓΕΛΟΙΟ - αλλα επειδη βλεπουν οτι η ζωη στην κω-ροδο και κρητη δεν ειναι μαγικη, οι νηισωτες δεν ειναι και οι καλυτεροι στη συμπεριφορα, οποτε αντι να καταθεσουν αιτηση διαζυγιου εδω, οπως ειναι το νομιμο, τα παιρνουν και φευγουν ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ το ξαναλεω, για να κριθουν οι περιπτωσεις απο τα σουηδικα δικαστηρια.

bourdeliaris82

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Οκτ 2011
Κριτικές
57
Like
6.864
Πόντοι
6.030
Θα πω και εγω τη γνωμη μου, κατι που ηθελα να γραψω και στο νημα των ελλεινιδων. Για μενα προσωπικα, μετα απο πολλα χρονια και επαφη με γυναικες διαφορων κατηγοριων, εθνικοτητων, ηλικιων, κλπ εχω καταληξει σε ενα μονο συμπερασμα: Ο μονος τροπος να κατηγοριοποιησει σημερα κανεις τις γυναικες ειναι μονο μεσω μορφωσης. Ολο το νημα των ελλεινιδων μιλαει για μια συγκεκριμενη κατηγορια κυριως, αυτη των τσουλακιων, που ειναι γενικα μια τεραστια κατηγορια. Απο την αλλη μερια, υπαρχει μια κατηγορια γυναικων που περναει απαρατηρητη στα ματια των αντρων, και ειναι οι γυναικες που οπως τις περιγραφω: "εβγαζαν πανω απο 18.5 στην τριτη Γυμνασιου"
Υπαρχει χαωδης διαφορα μεταξυ μιας γυναικας που εβγαζε 19 στο Γυμνασιο και καποιας που εβγαζε 14. Ειχε τυχει στο Γυμνασιο να εχουμε καλο τμημα με αρκετα κοριτσια να αριστευουν. ΟΛΕΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ προκοψαν τοσο επαγγελματικα οσο και οικογενειακα. Γιατρινες, λογιστριες, μηχανικοι, τραπεζουπαλληλοι, καθηγητριες, κλπ και ολες παντρεμενες με νορμαλ οικογενειες. Απο την αλλη υπηρχε και μια κατηγορια κοριτσιων, που πατωνε διαρκως στο σχολειο. Θυμαμαι ειδικα 3 περιπτωσεις, και με αφορμη τον βιασμο της 12χρονης, προχθες τις θυμηθηκα:
Η πρωτη, πηδιοταν ασυστολα απο την 6η δημοτικου (ΝΑΙ 6η δημοτικου!!!), ερχοτανε παρεες γυμασιοπαιδα με παπακια και την φορτωνανε για παρτουζες. Εμεις βεβαια τοτε παιζαμε ακομα με μπιλιες και ΥΠΕΡΑΤΟΥ :)
Η δευτερη θυμαμαι περιπτωση που ηρθε ξαδερφος μου 18 χρονων τοτε στην αυλη του σχολειου, για βολτα-καμακι, και καθοτανε στο καπνιστηριο, παει αυτη (1η γυμνασιου αυτη = 12-13 χρονων) τον κολλαει με υφος και του λεει: αγορι εχεις κανα τσιγαρακι;
Μιλαμε για τεραστιο αλανι. Δυστυχως εφυγε απο τη ζωη πολυ νωρις απο ατυχημα με μηχανη.
Η τριτη εμπλεξε με πρεζα και κυκλοφορει πλεον σα ζομπι.
Ενδιαμεσα απο τις παραπανω κατηγοριες, υπαρχει ενας τεραστιος αριθμος γυναικων που ψαχνει να βρει το δρομο της, καποιες εκαναν καλες οικογενειες αλλα δεινοπαθουν ακομα και στα 40+ τους επαγγελματικα, ανεργες, δουλειες των 500 ευρω με παιδια φοιτητες, αλλες χωρισαν, καποιες προκοψαν και επαγγελματικα, με μαγαζια δικα τους, κομμωτριες, κλπ και φυσικα καποιες ειχαν μεγαλη στηριξη απο γονεις με σπιτια, μαγαζια, λεφτα, χωραφια προικα, κλπ
Που θελω να καταληξω:
Μια γυναικα ανω του 18.5 εχει ιδιο τροπο σκεψης ειτε ειναι Ελλαδα, ειτε ειναι Γιαπωνεζα, Αμερικανιδα, Βραζιλιανα, Γερμανιδα, Ινδη, Ρουμανα, Ρωσιδα.
Μια ελληνιδα του 18.5 εχει πολυ περισσοτερες ομοιοτητες με μια Βιετναμεζα του 18.5, απ οτι εχει σχεση με τη συμμαθητρια της 2 θρανια πιο πισω που μασαει τσιχλα στο μαθημα και βλεπει τσοντες στο κινητο την ωρα του μαθηματος, μοστραρωντας τα βυζια της.
Λογω επαγγελματος εχει τυχει να συνεργαστω με πολλες ελληνιδες που ητανε πετυχημενες επαγγελματικα και η πλειοψηφια τους απο μικρες το ειχανε με τα γραμματα, ητανε σπουδαγενες, με μεταπτυχιακα, γλωσσες, κλπ και περασαν απο αρκετα τεστ για να παρουνε τη δουλεια που εκαναν. Πολλες απο αυτες τις εβγαζα και βγαζω το καπελο για τον τροπο σκεψης τους, την οργανωτικοτητα τους, το ηθος τους και γενικα την προσωπικοτητα τους. Φυσικα η πλειοψηφια εχει κανει οικογενεια και ειναι αφοσιωμενη στα παιδια τους.
Επισης, στη σημερινη μου δουλεια συναναστρεφομαι με πολλες γυναικες απο ολον τον κοσμο, κυριως διαδικτυακα, και βγαζω το καπελο σε πολλες απο αυτες, που συχνα καταγονται απο χωρες υποδεεστερες, οπως Ινδια, Μεση Ανατολη, Ανατολικη Ευρωπη, κλπ χαιρεσαι να μιλας μαζι τους. Οργανωμενες, ευγενικες, προσχαρες, εργατικες, κλπ
Για ολες θα εβαζα στοιχημα πως ητανε κοπελες του 18.5 στο Γυμνασιο της χωρας τους.
Καταληγω λεγοντας πως δεν ειναι τοσο η χωρα που φτιαχνει τη γυναικα, οσο η προσωπικη της σταση ζωης, που τα θεμελια μπαινουν απο νωρις κυριως μεχρι και το Γυμνασιο.
Επισης, σχετικα με τονημα των ελληνιδων, το 99% οσων εχουν γραφτει, αφορα γυναικες μεσης μορφωσης που δεν ανηκουν στην κατηγορια 18.5+
Ειχα πολλες απο αυτες στο λυκειο και ερχονταν τοτε με σταρακια, τζιν, λευκο μπλουζακι να πεταγεται η ρογα, καψουρευονταν μεγαλυτερους με μηχανες, καπνιζαν, ασχολιοταν ολη μερα με μοδα, μαγαζια νυχτας, κουτσομπολια, κλπ Τα λεγομενα αλανια. Ειναι αυτες που εχουν προσδωσει το κακο ονομα στις συμπατρωτισσες μας και αυτες που βγαζουν το λαδι στους φουκαραδες που θα τυχει να πεσουν στα νυχια τους. Τα ιδια ισχυουν και για την καστα αυτη σε αλλες χωρες. Μη νομιζετε πως μια Αμερικανιδα, Σουηδεζα, Γερμανια που πατωνει στο σχολειο ειναι νορμαλ. Ολες με ντραγκια, αλκοολ και ons την περνανε, οχι πως ειναι κακο αλλα δεν ειναι για σπιτι.
Γυναικα για σπιτι λοιπον ειναι με διαφορα καλυτερη η κατηγορια 18.5+
Υπαρχει ενα πληθος χαρακτηριστικων της προσωπικοτητας που χρειαζεται ενα σπιτικο και αυτη η κατηγορια εχει τα περισσοτερα. Δε εχει σημασια να τα καταγραψω γιατι η λιστα ειναι ατελειωτη.
Απο κει και κατω αυξανει ο κινδυνος για πατατα. Για αυτο αν ποτε σας κομπλαρει καμια στην πρωτη επαφη με ερωτησεις του στυλ "τι δουλεια κανεις", "μενεις μονος", "τι αμαξι οδηγας" κλπ
στριμωξτε τες εσεις με την απλη ερωτηση: "ποσο εβγαζες στην Γ Γυμνασιου;" :tooth:
Αν κομπλαρει, γελασει ειρωνικα, κοκκινισει, προσβληθει, θυμωσει, κλπ φυγετε μακρια προτου να ειναι αργα
Ταδε εφη George Οκτωβριος 2022
Το τελικο συμπερασμα που προκυπτει απο τη συζητηση ειναι οτι
"Αν θελεις γυναικα για γαμο ,οικογενεια και παιδια, μονο με απολυτηριο 18.5+"
Τελεία και παύλα.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
15.006
Πόντοι
3.656
Το διαβασα, μονο και μονο επειδη προερχεται απο εσενα που εκτιμω εδω στο σαιτ

Εσυ δηλαδη πιστευεις οτι ισχυει αυτο ''«Υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο με δικηγόρους και δικαστές, ώστε να αρπάξει το παιδί η μητέρα αν ο πατέρας είναι ξένος.''? με ποια λογικη δηλαδη? εχουν προβλημα υποπληθυσμου και αντι να κανυν παιδια με εναν σουηδο, ερχονται ελλαδα να κανουν παιδια και μετα φευγουν ετσι στα καλα καθουμενα, μονο και μονο για να παρουν επιδομα στη χωρα τους? Μην ξεχνας οτι το αρθρο μιλαει για σκανδιναβια, και κυριως για σουηδια, ετσι? οχι για καμια τριτοκοσμικη χωρα. ή θελουν το dna μας?))

ΑΝ ισχυει οτι παιρνουν τα παιδια και φευγουν, που δεν εχω λογο να αμφιβαλω, αυτο γινεται, παρανομως φυσικα, αλλα οχι επεδη υπαρχει καποιο σχεδιο που λεεει το αρθρο - ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΓΕΛΟΙΟ - αλλα επειδη βλεπουν οτι η ζωη στην κω-ροδο και κρητη δεν ειναι μαγικη, οι νηισωτες δεν ειναι και οι καλυτεροι στη συμπεριφορα, οποτε αντι να καταθεσουν αιτηση διαζυγιου εδω, οπως ειναι το νομιμο, τα παιρνουν και φευγουν ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ το ξαναλεω, για να κριθουν οι περιπτωσεις απο τα σουηδικα δικαστηρια.
Ναι. Αν μια Σκανδιναβή γεννήσει έχει πολλές παροχές, και ΚΥΡΙΩΣ το παιδί θα πηγαίνει στο Σχολείο, κι όταν γυρίζει θα είναι διαβασμένο και ταισμένο. Δεν θα δώσει ούε μια Κορώνα για να αγοράσει ένα μολύβι, δεν θα πάει Φροντιστήριο, θα μάθει τα Αγγλικά (τέλεια Αγγλικά) στο Σχολείο. Ουσιαστικά τις υποχρεώσεις του παιδιού τις αναλαμβάνει το Κράτος. Αν παντρευτεί Σουηδό, και πάλι μπορεί με άνεση να τον πετάξει από το τραίνο και να μεγαλώσει το παιδί μόνη της. Πλην όμως αν γκαστρωθεί από Έλληνα, είναι σχεδόν σίγουρη ότι δεν μπορεί να την ψάξει, κι αν την βρει πολύ δύσκολα θα κατορθώσει να έχει επικοινωνία με το παιδί. Με λίγα λόγια αν μια Φεμινίστρια θελήσει ψυχρά να κάνει ένα παιδί, αντί για εξωσωματική έρχεται στην Ελλάδα, χρησιμοποιεί έναν άντρα σαν δότη σπέρματος και μην τον είδατε τον Παναή. Αυτό είναι ένα καλό σχέδιο, το οποίο λέει η μια στην άλλη στόμα με στόμα. Εσύ ο ίδιος εξάλλου έγραψες .....αντι να καταθεσουν αιτηση διαζυγιου εδω, οπως ειναι το νομιμο, τα παιρνουν και φευγουν ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ το ξαναλεω, για να κριθουν οι περιπτωσεις απο τα σουηδικα δικαστηρια..... Αυτό εξ ορισμού είναι σχέδιο, πως θα αποξενώσουν το παιδί από τον πατέρα με περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας

George Alpha

Σεβαστός
Εγγρ.
24 Φεβ 2018
Like
7.020
Πόντοι
1.056
Ενδιαφέρον το θέμα και πολλες οι αποψεις.
Να καταθεσω κι εγω μια απλή παρατηρηση, χωρις σχολιο. Πολλες απο τις πουτανες (ανεξαρτητες , μαμπα κλπ) που εχω παει τα τελευταια χρόνια ειχαν ενα κοινο στοιχειο, ειχαν παντρευτει Ελληνα εκαναν ενα παιδι και μετα χωρισαν
Είναι ανατριχιαστικό όταν μία γυναίκα κάνει παιδί ξερωντας ότι θα χωρίσει για τους δικούς τις λόγους η σχέδια!

Βασικά είναι σαν να μην σκέφτεται το παιδί!

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
21.315
Πόντοι
6.946
Είναι ανατριχιαστικό όταν μία γυναίκα κάνει παιδί ξερωντας ότι θα χωρίσει για τους δικούς τις λόγους η σχέδια!

Βασικά είναι σαν να μην σκέφτεται το παιδί!
Θα εκπλαγείς από το ποσοστό όσων σύγχρονων γυναικών έχουν αυτή την νοοτροπία, και θεωρούν τον άντρα αχρείαστο για την ανατροφή του παιδιού!

paparoupas

Μέγας
Εγγρ.
12 Ιαν 2006
Κριτικές
12
Like
1.959
Πόντοι
4.180
Ναι. Αν μια Σκανδιναβή γεννήσει έχει πολλές παροχές, και ΚΥΡΙΩΣ το παιδί θα πηγαίνει στο Σχολείο, κι όταν γυρίζει θα είναι διαβασμένο και ταισμένο. Δεν θα δώσει ούε μια Κορώνα για να αγοράσει ένα μολύβι, δεν θα πάει Φροντιστήριο, θα μάθει τα Αγγλικά (τέλεια Αγγλικά) στο Σχολείο. Ουσιαστικά τις υποχρεώσεις του παιδιού τις αναλαμβάνει το Κράτος. Αν παντρευτεί Σουηδό, και πάλι μπορεί με άνεση να τον πετάξει από το τραίνο και να μεγαλώσει το παιδί μόνη της. Πλην όμως αν γκαστρωθεί από Έλληνα, είναι σχεδόν σίγουρη ότι δεν μπορεί να την ψάξει, κι αν την βρει πολύ δύσκολα θα κατορθώσει να έχει επικοινωνία με το παιδί. Με λίγα λόγια αν μια Φεμινίστρια θελήσει ψυχρά να κάνει ένα παιδί, αντί για εξωσωματική έρχεται στην Ελλάδα, χρησιμοποιεί έναν άντρα σαν δότη σπέρματος και μην τον είδατε τον Παναή. Αυτό είναι ένα καλό σχέδιο, το οποίο λέει η μια στην άλλη στόμα με στόμα. Εσύ ο ίδιος εξάλλου έγραψες .....αντι να καταθεσουν αιτηση διαζυγιου εδω, οπως ειναι το νομιμο, τα παιρνουν και φευγουν ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ το ξαναλεω, για να κριθουν οι περιπτωσεις απο τα σουηδικα δικαστηρια..... Αυτό εξ ορισμού είναι σχέδιο, πως θα αποξενώσουν το παιδί από τον πατέρα με περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας
Αν ισχυει το σχεδιο που λεει το αρθρο, τοτε θα πρεπει ολες οι σουηδες να εχουν δισκορπιστει ανα την ευρωπη κανοντας παιδια και παιρνοντας τα για να τα φερουν στη χωρα τους. Επομενως, δεν ειναι μονο στην Ελλαδα αλλα και σε πολλες αλλες χωρες, γιατι να προτιμουν ΜΟΝΟ την Ελλαδα. Εχεις δει κατι αντιστοιχο να γραφεται σε ξενο τυπο, ως φαινομενο? Γιατι εγω πρωτη φορα το ακουω.
Για να ειμαι ειλικρινης, νομιζω η αιτιολογηση που προσφερω - οτι ο γαμος δεν πηγε καλα και φευγουν με το παιδι- ειναι πιο πειστικη, παρα αυτη του οργανωμενου σχεδιου

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
19.413
Πόντοι
3.656
Θα εκπλαγείς από το ποσοστό όσων σύγχρονων γυναικών έχουν αυτή την νοοτροπία, και θεωρούν τον άντρα αχρείαστο για την ανατροφή του παιδιού!

Οι ελλεεινίδες απ'τη στιγμή που κάνουν παιδί,μόνο τη μάνα τους χρειάζονται

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
21.315
Πόντοι
6.946
Οι ελλεεινίδες απ'τη στιγμή που κάνουν παιδί,μόνο τη μάνα τους χρειάζονται
Είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ το φαινόμενο αυτό, δεν αφορά μόνο τις Ελλεηνίδες. Το υτιουτούμπ είναι γεμάτο με συνεντεύξεις και βίντεο που το παραδέχονται ανοιχτά πλέον οι ίδιες οι κάργιες.

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
19.413
Πόντοι
3.656
Είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ το φαινόμενο αυτό, δεν αφορά μόνο τις Ελλεηνίδες. Το υτιουτούμπ είναι γεμάτο με συνεντεύξεις και βίντεο που το παραδέχονται ανοιχτά πλέον οι ίδιες οι κάργιες.

Στο εξωτερικό τα μεγαλώνουν μόνες τους ή οι νταντάδες,όχι οι μάνες τους

George Alpha

Σεβαστός
Εγγρ.
24 Φεβ 2018
Like
7.020
Πόντοι
1.056
Στο εξωτερικό τα μεγαλώνουν μόνες τους ή οι νταντάδες,όχι οι μάνες τους
Γιαυτο πλεον τα παιδια βγαινουν προβληματικα, επειδη δεν εχουν σωστα προτυπα!

Ο κοσμος παει απ το κακο στο χειροτερο!

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
21.315
Πόντοι
6.946
Γιαυτο πλεον τα παιδια βγαινουν προβληματικα, επειδη δεν εχουν σωστα προτυπα!

Ο κοσμος παει απ το κακο στο χειροτερο!
Εννοείται, εσύ λες το πρότυπο του αρσενικού και ΟΛΑ όσα αντιπροσωπεύει να είναι ΑΧΡΕΙΑΣΤΑ για την ανατροφή ενός παιδιού(να επηρεάσει, καθοδηγήσει, προστατεύσει, να διαπαιδαγωγήσει, και αξίες που ΔΕΝ έχουν τα θυληκά λόγω της φύσης τους ) ;;;;;;;;;;; Οχι δα! Αυτά είναι φεμινιστικές, ΜΙΣΑΝΔΡΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

Τελευταία τροποποίηση:

daftrucker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2022
Like
1.186
Πόντοι
206
Δεν πειραζει αδερφε κάνε εσυ μαυρα παιδιά για εμενα... που είσαι και ακομπλεξάριστος!
Άμα είχα επιλέξει ως γυναίκα της ζωής μου μαυρη, ασιατισα, Ινδιάνα και δεν ξέρω τι άλλο, δε θα είχα προφανώς κανένα πρόβλημα αν τα παιδιά θα ηταν μαύρα, σχιστομάτικα, Απάτσι ή ότι άλλο.

Διανοούμενος

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Ιαν 2021
Κριτικές
35
Like
30.280
Πόντοι
9.846
Άμα είχα επιλέξει ως γυναίκα της ζωής μου μαυρη, ασιατισα, Ινδιάνα και δεν ξέρω τι άλλο, δε θα είχα προφανώς κανένα πρόβλημα αν τα παιδιά θα ηταν μαύρα, σχιστομάτικα, Απάτσι ή ότι άλλο.
Εγώ δεν θα μπορουσα. Όπως και να έχει ο κάθε ένας κάνει τις επιλογές του. Σεβαστές όλες. Εγώ εκφράζω τη δική μου μόνο.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
15.006
Πόντοι
3.656
Αν ισχυει το σχεδιο που λεει το αρθρο, τοτε θα πρεπει ολες οι σουηδες να εχουν δισκορπιστει ανα την ευρωπη κανοντας παιδια και παιρνοντας τα για να τα φερουν στη χωρα τους. Επομενως, δεν ειναι μονο στην Ελλαδα αλλα και σε πολλες αλλες χωρες, γιατι να προτιμουν ΜΟΝΟ την Ελλαδα. Εχεις δει κατι αντιστοιχο να γραφεται σε ξενο τυπο, ως φαινομενο? Γιατι εγω πρωτη φορα το ακουω.
Για να ειμαι ειλικρινης, νομιζω η αιτιολογηση που προσφερω - οτι ο γαμος δεν πηγε καλα και φευγουν με το παιδι- ειναι πιο πειστικη, παρα αυτη του οργανωμενου σχεδιου
Αλίμονο, έχουμε ελευθερία λόγου, ακόμα και σέβομαι την άποψή σου. Ας κάνω όμως μια υπόθεση εργασίας. Έστω ότι είμαι Ροδίτης, Κρητικός ή από την Κω και παντρεύομαι με Σκανδιναβή. Αν η εν λόγω σκεφτεί λογικά και δει ότι το παιδί έχει σαφώς καλύτερες πιθανότητες μόρφωσης / καριέρας κλπ στη χώρα της από την Ελλάδα και μου πει. ......Ρε Γιαννάκη, βλέπεις τα μαύρα χάλια της χώρας σου. Δεν θα ήθελες να έχει περισσότερες ευκαιρίες; ..... Αν και θα στεναχωριόμουν, θα συμφωνούσα και θα έβαζα όρο με έγγραφο βέβαια πως επιλέγω το παιδί να ζήσει με τη μητέρα, αλλά να έρχεται τουλάχιστον 2 βδομάδες το Καλοκαίρι, κι εγώ να πηγαίνω άλλες 2 βδομάδες ως επισκέπτης εκεί, χωρίς να έχω απαίτηση να παρεμβαίνω στη ζωή της με οποιοδήποτε τρόπο. Για τον ίδιο λόγο που αν αποδεικνυόταν ότι κάποιο από τα παιδιά μου ήταν ευφυία και κέρδιζε μια υποτροφία για το Χάρβαρντ, θα χαιρόμουν κι ας ήταν πολύ πιθανό να έμεναν Εξωτερικό, επιλέγεις το καλύτερο γι αυτά. Και δεν είναι και πολύ καλό για ένα παιδί να μεγαλώσει χωρίς θετικό αρσενικό πρότυπο, η Κοινότητα των Μαύρων Γυναικών στις ΗΠΑ το έχει αποδείξει περίτρανα

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
19.413
Πόντοι
3.656
Αλίμονο, έχουμε ελευθερία λόγου, ακόμα και σέβομαι την άποψή σου. Ας κάνω όμως μια υπόθεση εργασίας. Έστω ότι είμαι Ροδίτης, Κρητικός ή από την Κω και παντρεύομαι με Σκανδιναβή. Αν η εν λόγω σκεφτεί λογικά και δει ότι το παιδί έχει σαφώς καλύτερες πιθανότητες μόρφωσης / καριέρας κλπ στη χώρα της από την Ελλάδα και μου πει. ......Ρε Γιαννάκη, βλέπεις τα μαύρα χάλια της χώρας σου. Δεν θα ήθελες να έχει περισσότερες ευκαιρίες; ..... Αν και θα στεναχωριόμουν, θα συμφωνούσα και θα έβαζα όρο με έγγραφο βέβαια πως επιλέγω το παιδί να ζήσει με τη μητέρα, αλλά να έρχεται τουλάχιστον 2 βδομάδες το Καλοκαίρι, κι εγώ να πηγαίνω άλλες 2 βδομάδες ως επισκέπτης εκεί, χωρίς να έχω απαίτηση να παρεμβαίνω στη ζωή της με οποιοδήποτε τρόπο. Για τον ίδιο λόγο που αν αποδεικνυόταν ότι κάποιο από τα παιδιά μου ήταν ευφυία και κέρδιζε μια υποτροφία για το Χάρβαρντ, θα χαιρόμουν κι ας ήταν πολύ πιθανό να έμεναν Εξωτερικό, επιλέγεις το καλύτερο γι αυτά. Και δεν είναι και πολύ καλό για ένα παιδί να μεγαλώσει χωρίς θετικό αρσενικό πρότυπο, η Κοινότητα των Μαύρων Γυναικών στις ΗΠΑ το έχει αποδείξει περίτρανα

Και γιατί να μην πήγαινες κι εσύ εκεί;

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
15.006
Πόντοι
3.656
Και γιατί να μην πήγαινες κι εσύ εκεί;
Ναι, έχεις δίκιο, δεν το έγραψα σωστά. Σε περίπτωση που δεν μπορούσα να αντέξω τις συνθήκες και να μείνω εδώ. Θα σου πω προσωπική μου εμπειρία. Πολλά χρόνια πριν, είχαν καλέσει εμένα και τη γυναίκα μου στη Δανία, μας φιλοξένησε μια Οικογένεια για δύο βδομάδες. Πήγαμε Ιούλιο Μήνα, και ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΟΥ πήρα κι ένα Λευκό Λινό κουστούμι. Κάθε μέρα, ΜΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ έβρεχε. Κοίταγες τον ουρανό, κι είχε συνεχώς συννεφιά. Μπαίναμε στο σπίτι, και δίπλα στην είσοδο είχε μια παπουτσοθήκη - καλοριφέρ, στην οποία βάζαμε τα παπούτσια μας για να στεγνώσουν, αφού ήταν πάντα υγρά. Το Χειμώνα σε μια κοντινή περιοχή, στο Ρέρος, η θερμοκρασία έπεφτε στους -45 κελσίου. Διασκέδαση σχεδόν μηδενική, τα Εστιατόρια πανάκριβα, τα ποτά φωτιά στις τιμές. Σε κάποιες παμπ που πήγαμε, να βλέπεις τα δίμετρα θηρία αναίσθητα από το ποτό, μόνο σε έργα είχα δει τέτοιες σκηνές. Δεν θα μπορούσα να ζήσω εκεί, κι ας είχαν σύστημα πολύ καλύτερο από το δικό μας

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
19.413
Πόντοι
3.656
Ναι, έχεις δίκιο, δεν το έγραψα σωστά. Σε περίπτωση που δεν μπορούσα να αντέξω τις συνθήκες και να μείνω εδώ. Θα σου πω προσωπική μου εμπειρία. Πολλά χρόνια πριν, είχαν καλέσει εμένα και τη γυναίκα μου στη Δανία, μας φιλοξένησε μια Οικογένεια για δύο βδομάδες. Πήγαμε Ιούλιο Μήνα, και ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΟΥ πήρα κι ένα Λευκό Λινό κουστούμι. Κάθε μέρα, ΜΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ έβρεχε. Κοίταγες τον ουρανό, κι είχε συνεχώς συννεφιά. Μπαίναμε στο σπίτι, και δίπλα στην είσοδο είχε μια παπουτσοθήκη - καλοριφέρ, στην οποία βάζαμε τα παπούτσια μας για να στεγνώσουν, αφού ήταν πάντα υγρά. Το Χειμώνα σε μια κοντινή περιοχή, στο Ρέρος, η θερμοκρασία έπεφτε στους -45 κελσίου. Διασκέδαση σχεδόν μηδενική, τα Εστιατόρια πανάκριβα, τα ποτά φωτιά στις τιμές. Σε κάποιες παμπ που πήγαμε, να βλέπεις τα δίμετρα θηρία αναίσθητα από το ποτό, μόνο σε έργα είχα δει τέτοιες σκηνές. Δεν θα μπορούσα να ζήσω εκεί, κι ας είχαν σύστημα πολύ καλύτερο από το δικό μας

Άλλο όμως αν είχες Σκανδιναβή και είχατε και παιδί.Εγώ αυτήν την περίπτωση λέω.Απ'το να βλέπω το παιδί μου 2 βδομάδες το χρόνο,θα πήγαινα εκεί και θα προσπαθούσα να προσαρμοστώ.

Katz

Σπουδαίος
Εγγρ.
30 Οκτ 2017
Κριτικές
33
Like
3.509
Πόντοι
2.596
Έτσι ακριβώς τύπε μου! Φίλος που έμενε Φιλανδία και παντρευτικε ντόπια, μετα απο χρόνια καταφερε να τη πείσει να μετ εγκατασταθούν Ελλάδα με τα δυο τους μικρά παιδιά και ήδη οι πρώτοι τριγμοί έχουν ξεκινήσει με το ελληνικό δημόσιο που καθυστερεί να δώσει αριθμό ΑΜΚΑ στην Φιλανδέζα την ώρα που η κάθε μανδιλοφορούσα εξ ανατολής τον δικαιούται άμεσα...
Πες του να επιστρέψει όσο είναι καιρός - έχω πάει Φινλανδία - έχει ψωλοκρυο ΑΛΛΑ μιλάμε για σοβαρό κράτος με τρελές υποδομές

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom