Συγκρίνεις Ντε γκωλ με αυτούς που έχετε τώρα ?
Που είπε "Οσο το πετρέλαιο πληρώνεται με δολάρια δεν έχουμε τύχη ?"
Αν τώρα παράγετε ηλεκτρισμο με πυρηνικά, στον Ντε Γκωλ το οφείλετε.
Που προσπαθούσε να απεξαρτοτοποιηθεί από τους Αμερικάνους σε δολάριο/ενέργεια
Εχει η Ευρώπη κανάν τέτοιο τώρα ?
Ολίγον ο Ορμπάν.
Ζείτε εσείς και οι Εγγλέζοι με τις αναμνήσεις αποικιών/ αυτοκρατορίας
Γι αυτό γαμεί και δέρνει τώρα, ξανά η Γερμανία.
Ναι, και τι να κάνουμε τώρα που δεν έχουμε πλέον Ντε γκολ; Να τα αφήσουμε όλα στην τύχη τους;
Έρχεται ο komarov και λέει μην ελπίζεις, έρχεσαι κι εσύ και πάνω κάτω λες τα ίδια.
Σόρυ, αλλά όποιος δεν ελπίζει έχει τελειώσει και σαν άνθρωπος και σαν έθνος. Αυτή η στάση δεν ταιριάζει με τη νοοτροπία μου.
Είναι αλήθεια ότι δεν είμαι οικονομικός μετανάστης, αλλά επέλεξα αυτή χώρα και από κάποιον θαυμασμό, οπότε είμαι κατά κάποιον τρόπο νοσταλγός μίας Γαλλίας με αίγλη που δεν πρόλαβα παρά στα τελευταία της. Ο τελευταίος μεγάλος ηγέτης της ήταν για μένα ο Μιτεράν. Η απογοήτευσή μου για την παρακμή της στα εθνικά ζητήματα είναι πολύ μεγάλη γιατί είχα επενδύσει ψυχολογικά σε αυτή τη χώρα.
Είχα επίσης υποτιμήσει τις συνέπειες της αποικιοκρατίας που τις πληρώνουμε σήμερα ή μάλλον δεν ήμουνα και καλά πληροφορημένος.
Τώρα πλέον τίθεται θέμα επιβίωσης της σαν ευρωπαικός πολιτισμός. Το παλεύουμε όπως μπορούμε με τους πολιτικούς που νομίζουμε καλύτερους. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να το ψειρίζουμε, συγκρίνοντάς τους με τους γίγαντες του παρελθόντος.