γουγλης
Στην περίπτωση της Ελλάδας, ο μόνος τρόπος για να αποκτήσει κάποιος δικαίωμα ψήφου στις εθνικές εκλογές, είναι η απόκτηση της ιθαγένειας. Κάτι τέτοιο, όμως, αποδεικνύεται αρκετά δύσκολο, γιατί το ελληνικό κράτος, συρόμενο από εθνικιστικές ιδεοληψίες του παρελθόντος, έχει φροντίσει να διατηρήσει το πιο σκληρό σύστημα χορήγησης υπηκοότητας. Ενδεικτικά, αναφέρουμε τα παρακάτω: 1. Τα τελευταία 15 χρόνια έχουν αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα λιγότεροι από 20.000 μετανάστες πού πληρούσαν τα κριτήρια, αν και οι αιτήσεις είναι δεκάδες χιλιάδες. Υπολογίζεται ότι 2/1000 μετανάστες έχουν αποκτήσει ιθαγένεια, όταν το ποσοστό αυτό σε άλλες χώρες ξεκινάει από 12/1000 στη Γερμανία (που έχει εξίσου αυστηρό πλαίσιο) και φτάνει μέχρι 98/1000 στην Ολλανδία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η διαδικασία απόκτησης ιθαγένειας είναι αδιαφανής, αφού είναι η μοναδική διαδικασία της Διοίκησης που δεν απαιτεί αιτιολογημένη απόφαση, δεν υπάρχουν standardized tests για την εξέταση του υποψηφίου, αν πληροί το γλωσσικό και πολιτιστικό κριτήριο που επιβάλλει ο κώδικας ιθαγένειας, η προϋπόθεση της συνεχούς διαμονής είναι περιοριστική (10 έτη από τα τελευταία 12, όταν ακόμα και η Γερμανία, το 2000, από 15 το μείωσε στα 8 και αμέσως η χορήγηση ιθαγενειών εκτινάχθηκε από τις 116.000 την περίοδο 1996-1999, στις 230.000 την περίοδο 2000-2003), ενώ και τα έξοδα είναι δυσβάσταχτα.
Εγώ δε διαφωνώ σ αυτά που λες!
πρόκειται όμως για το παράλογο του παραλόγου!
Πες μου εσύ ποιος αλλοδαπός μπορεί να αποδείξει ότι κατοικεί ΝΟΜΙΜΑ στην Ελλάδα τα τελευταία 10-15 χρόνια!
το ΝΟΜΙΜΑ αποδεικνύεται μόνο με την προσκόμιση συνεχόμενων αδειών παραμονής τη στιγμή που αυτές δινόταν υπό προϋποθέσεις απ το 97-98 και μετά!
Έχει τύχει σε φίλο να πηγαίνει ακόμα σχολείο μέχρι το 2000, και να μην έχει άδεια παραμονής.
ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ για την ΝΟΜΙΜΗ παραμονή του στην Ελλάδα!!!!!!!!!!!
Σε άλλους φίλους (να σου πω και το ανάποδο) που κατάφεραν να μαζέψουν τον ογκόλιθο που λέγεται "τυπικά κριτήρια" και "χαρτούρα" τους έκλεισαν ραντεβού για να τους εξετάσουν γλώσσα και ιστορία με συγκεκριμένη επιτροπή, και αφού πήγαν, όλο άγχος και αγωνία "τι θα τους ρωτήσουν άραγε" (ούτε πανελλαδικές να έδιναν), πήρε τα χαρτιά η γραματέας της Νομαρχίας (Ρωσσοπόντια παρακαλώ) τα σφράγισε και τους είπε: Ορίστε! Είστε έτοιμοι!
"δηλ ππππεεεεεράσαμε απ την επιτροπή???
"φυσικά" τους λέει αυτή!!!!!
Αυτή είναι η μεταναστευτική πολιτική μας κύριοι!!!!!!
και φυσικά για τις άδειες παραμονής τους που η έκδοσή τους πρέπει να γίνει σε χρονικό διάστημα 2 μηνών ΜΑΞΙΜΟΥΜ οι περισσοτρεροι αλλοδαποί τις παίρνουν στα χέρια τους αφού έχουν λήξει (μετά από 2-2,5 χρόνια)!!!
και το ωραίο είναι ότι για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους για νέα άδεια παραμονής θα πρέπει να προσκομήσουν και την παλιά!!!! την οποία όμως δεν έχουν πάρει ακόμα!!!!άρα δεν μπορούν να καταθέσουν για την καινούρια!
Η Ουγγάντα άραγε έχει καλύτερες ή χειρότερες υποδομές από μας?
Δεν πρόκειται λοιπόν για σκληρή μεταναστευτική πολιτική ή για εθνικισμούς και μαλακίες!
Το πρόβλημα υπάρχει επειδή υπάρχουν αυτά τα ΖΩΑ που λέγονται δημόσιοι υπάλληλοι και κανένας δεν είναι ούτε αρμόδιος ούτε υπευθυνος!!!!