Νέα

Γ.A.Π: Ιθαγένεια στη δεύτερη γενιά μεταναστών!!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα hitman21
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 570
  • Εμφανίσεις 16K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Στη Γερμανια προσφατα οπως και στη Γαλλια θεσπιζετε υπογραφη συμβο

• Να εφαρμοστη και εδω αμεσα

Ψήφοι: 1 100,0%
  • Να μην εφαρμοστη εδω

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Αδιαφορω

• ΔΞ/ΔΑ

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
στέκας εσύ που είσαι βου γενιά από έλληνες μετανάστες στην Αυστραλία.
μου φαίνεται ότι πρόσφατα είχες πεί ότι ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ.....

Αρα:
εγώ ως Ελλην β γενιάς δικαιωματικά έχω δύο διαβατήρια.
ο αλβανός βου γενιάς γαμιέται και να απελαθεί.

:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: 

Στην Αυστραλία
1. Το Αυστρλιανό έθνος αποτελείται από μετανάστες, αρχικά αγγλοσάξονες, στη συνέχεια από λοιπές Ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλοί, Έλληνες, Γιουγκοσλάβοι, Εβραίοι κλπ) και μετά το 1990 από χώρες της Ασίας (Φιλιππίνες, Κίνα, Ινδονησία κλπ).

2. Υπάρχει Μεταναστευτική πολιτική. Παράνομοι μετανάστες είναι λίγοι, λόγω γεωγραφίας, κρατικής υποδομής αλλά και πληθυσμού που συνεργάζεται με τις αρχές. Το 1986 καταργήθηκε η αυτόματη χορήγηση Αυστραλιανής ιθαγένειας σε όσους γεννούνται στην Αυστραλία, διότι είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο της αθρόας επίσκεψης αλλοδαπών εγκύων γυναικών για να γεννήσουν στην Αυστραλία.

3. Όντως έχω και την Αυστραλιανή ιθαγένεια. Όμως οι γονείς για να μεταναστεύσουν έπρεπε:

α. Κάθε χρόνο η κυβέρνηση της Αυστραλίας ορίζει πόσους μετανάστες θα δεχθεί και από ποιές χώρες, πχ. Συνολικά 80.000 εκ των οποίων 5.000 Έλληνες.  

β. Να έχουν πρόσκληση από κάτοικο της Αυστραλίας, ο οποίος εγγυούταν στο Αυστραλιανό Κράτος την ύπαρξη κατοικίας και εργασίας για τον υποψήφιο μετανάστη. Η πρόσκληση στελνόταν στην πρεσβεία της Αυστραλίας στην Ελλάδα.

γ. Η πρεσβεία της Αυστραλίας στην Ελλάδα καλούσε τον υποψήφιο μετανάστη, για να συμπληρώσει τα έντυπα της βίζας και τον παρέπεμπε για ιατρικές εξετάσεις σε ιατρούς συμβεβλημένους με την πρεσβεία. Ο πατέρας μου μάλιστα, υποχρεώθηκε να σφραγίσει ένα δόντι για υπογράψει ο ελεγκτής οδοντίατρος για να μπορέσει να μεταναστεύσει....

δ. Μετα από 10 χρόνια και αφού οι γονείς μου δεν είχαν δημιουργήσει προβλήματα με τις αρχές, τους κάλεσαν να λάβουν αν το επιθυμούσαν την Αυστραλιανή υπηκοότητα.  

[size=16pt]Τώρα μήπως καταλαβαίνεις τη διαφορά Αυστραλίας - Ελλάδας 1personanongrata ????[/size]

Φυσικά και προτιμώ να ταξιδεύω με το Αυστραλιανό Διαβατήριο, παρά με το Ελληνικό...        

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
Ρε μάγκες τι είναι αυτά που λέτε;;;;;

Αφού υπάρχει νομοθεσία (Ν. 3284/10-11-2004) για την πολιτογράφηση που τα προβλέπει όλα αυτά.

...διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις αν τηρείται ο σχετικός νόμος..... 

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
Ρε μάγκες τι είναι αυτά που λέτε;;;;;

Αφού υπάρχει νομοθεσία (Ν. 3284/10-11-2004) για την πολιτογράφηση που τα προβλέπει όλα αυτά.
Νομίζεις φίλε μου!

όπως όλα στην Ελλάδα έτσι κι αυτό είναι κάτι που δεν εφαρμόζεται ποτέ!

κανείς δεν εξετάζει ούτε καν αν ξέρεις να γράφεις, όχι αν γνωρίζεις ελληνική ιστορία!

Εγώ πάντως συμφωνώ απόλυτα με την ιδέα τα παιδιά των μεταναστών να παίρνουν την ελληνική ιθαγένεια!
Είναι απαράδεκτο μια οικογένεια Αλβανών πχ που μένουν 15 χρόνια εδώ και έχουν ερωτευτεί εδώ, έχουν παντρευτεί εδώ και έχουν κάνει παιδιά εδώ, να κινδυνεύουν με άμεση απέλαση αν για παράδειγμα ο ένας απ τους δύο μείνει άνεργος για 4-5 μήνες επειδή δεν θα τους "παίρνει" το όριο εισοδήματος που απαιτείται για να ανανεώσουν την άδεια παραμονής!

Αυτό που με φοβίζει όμως είναι ακριβώς αυτός ο τρόπος με τον οποίο θα χορηγείται αυτή η ιθαγένεια απ τους χαραμοφάϊδες δημόσιους υπάλληλους και το πόσο σωστά θα τηρούνται οι διαδικασίες. Προβλέπω να γίνεται το ίδιο τριτοκοσμικό σκηνικό που γίνεται και με τις άδειες παραμονής όπου επικρατεί το μέσο, το λάδωμα,οι "επαγγελματίες δικηγόροι που "αρμέγουν", οι συμπάθειες σε νεαρές "νόστιμες" αλλοδαπές κοκ!

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Στην Αυστραλία
1. Το Αυστρλιανό έθνος αποτελείται από μετανάστες, αρχικά αγγλοσάξονες, στη συνέχεια από λοιπές Ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλοί, Έλληνες, Γιουγκοσλάβοι, Εβραίοι κλπ) και μετά το 1990 από χώρες της Ασίας (Φιλιππίνες, Κίνα, Ινδονησία κλπ).

2. Υπάρχει Μεταναστευτική πολιτική. Παράνομοι μετανάστες είναι λίγοι, λόγω γεωγραφίας, κρατικής υποδομής αλλά και πληθυσμού που συνεργάζεται με τις αρχές. Το 1986 καταργήθηκε η αυτόματη χορήγηση Αυστραλιανής ιθαγένειας σε όσους γεννούνται στην Αυστραλία, διότι είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο της αθρόας επίσκεψης αλλοδαπών εγκύων γυναικών για να γεννήσουν στην Αυστραλία.

3. Όντως έχω και την Αυστραλιανή ιθαγένεια. Όμως οι γονείς για να μεταναστεύσουν έπρεπε:

α. Κάθε χρόνο η κυβέρνηση της Αυστραλίας ορίζει πόσους μετανάστες θα δεχθεί και από ποιές χώρες, πχ. Συνολικά 80.000 εκ των οποίων 5.000 Έλληνες.  

β. Να έχουν πρόσκληση από κάτοικο της Αυστραλίας, ο οποίος εγγυούταν στο Αυστραλιανό Κράτος την ύπαρξη κατοικίας και εργασίας για τον υποψήφιο μετανάστη. Η πρόσκληση στελνόταν στην πρεσβεία της Αυστραλίας στην Ελλάδα.

γ. Η πρεσβεία της Αυστραλίας στην Ελλάδα καλούσε τον υποψήφιο μετανάστη, για να συμπληρώσει τα έντυπα της βίζας και τον παρέπεμπε για ιατρικές εξετάσεις σε ιατρούς συμβεβλημένους με την πρεσβεία. Ο πατέρας μου μάλιστα, υποχρεώθηκε να σφραγίσει ένα δόντι για υπογράψει ο ελεγκτής οδοντίατρος για να μπορέσει να μεταναστεύσει....

δ. Μετα από 10 χρόνια και αφού οι γονείς μου δεν είχαν δημιουργήσει προβλήματα με τις αρχές, τους κάλεσαν να λάβουν αν το επιθυμούσαν την Αυστραλιανή υπηκοότητα.  

[size=16pt]Τώρα μήπως καταλαβαίνεις τη διαφορά Αυστραλίας - Ελλάδας 1personanongrata ????[/size]

Φυσικά και προτιμώ να ταξιδεύω με το Αυστραλιανό Διαβατήριο, παρά με το Ελληνικό...        

και γιατί ρε ΜΑΛΑΚΑ έλληνα αντί να ζητάς να πάρουν τον πούλο ξυλλήβδην όλοι οι μετανάστες ΔΕ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ;

Απορία;
εσύ φαντάζομαι είσαι απευθείας απόγονος του Περικλέως με καμμιά επιμειξία από Ρωμαίους Οθωμανούς Γότθους και λοιπούς.......
Μόνο η Αυστραλία έχει αυτό το προνόμιο.......

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
Είναι δε λογικό η πούτσα που έχουν φάει από τους Βόρειους όπως και η πούτσα που έφαγες εσύ από κομμουνιστές να σας ενώνουν με αυτά τα λαμπρά αισθήματα ειρήνης και αγάπης. :rockon:

Καλά να έχεις εμμονές με τον Ελληνικό εμφύλιο έχει μια, έστω ακραία συναισθηματική, λογική. Υποστηρίζεις και το χαμένο εκεί... (Την ταινία του Βούλγαρη την είδες αλήθεια; Αλλά ξέχασα στο Παρίσι δεν τη παίζουν!)

Αλλά να έχεις εμμονές και για τον Αμερικανικό εμφύλιο που για τους Αμερικάνους είναι φολκλόρ, αυτό πια παραπάει!

Αλλά το έχω ξαναπεί η ανοησία και ο φανατισμός δεν έχουν χρώμα!!

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
Προσωπικά δεν μπορώ να χωνέψω το γεγονός ότι δεν μπορεί να ψηφίσει κάποιος επιφανής ελληνοαμερικάνος 3ης γενιάς και θα μπορεί το κάθε παιδί που οι γονείς του το ξεγέννησαν σε κάποιο κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών...
Και είναι τουλάχιστον περίεργη η σθεναρή άρνηση του πασοκ για την ομογενειακή ψήφο και η τακτική "ανοίξαμε και σας περιμένουμε" στα πάκια...
ο λογος ππου ψηφιζουμε ειναι για να εκλεξουμε ατομα που θα λυσουν τα προβληματα της χωρας μας.
απο που και ως που, ο επιφανης ελληνοαμερικανος ή ελληνογερμανος ή ελληνοαυστραλος γνωριζει τα προβληματα της χωρας και πως ξερει ποιος ειναι ο καταλληλοτερος να τα λυσει;

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
και γιατί ρε ΜΑΛΑΚΑ έλληνα αντί να ζητάς να πάρουν τον πούλο ξυλλήβδην όλοι οι μετανάστες ΔΕ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ;

Απορία;
εσύ φαντάζομαι είσαι απευθείας απόγονος του Περικλέως με καμμιά επιμειξία από Ρωμαίους Οθωμανούς Γότθους και λοιπούς.......
Μόνο η Αυστραλία έχει αυτό το προνόμιο.......
Περσόνα νομίζω τελικά αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα!

όχι αν θα πρέπει να δώσουμε ιθαγένεια ή όχι, αλλά με τι κρητήρια και το κυριότερο ποιος θα είναι αυτός/οι που θα εφαρμόσουν σωστά αυτό το νόμο......

γιατί στο ελλαδιστάν τα έχουμε δει όλα να γίνονται στάχτη και μπούρμπερη!!!! :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Νομίζεις φίλε μου!

όπως όλα στην Ελλάδα έτσι κι αυτό είναι κάτι που δεν εφαρμόζεται ποτέ!

κανείς δεν εξετάζει ούτε καν αν ξέρεις να γράφεις, όχι αν γνωρίζεις ελληνική ιστορία!

Εγώ πάντως συμφωνώ απόλυτα με την ιδέα τα παιδιά των μεταναστών να παίρνουν την ελληνική ιθαγένεια!
Είναι απαράδεκτο μια οικογένεια Αλβανών πχ που μένουν 15 χρόνια εδώ και έχουν ερωτευτεί εδώ, έχουν παντρευτεί εδώ και έχουν κάνει παιδιά εδώ, να κινδυνεύουν με άμεση απέλαση αν για παράδειγμα ο ένας απ τους δύο μείνει άνεργος για 4-5 μήνες επειδή δεν θα τους "παίρνει" το όριο εισοδήματος που απαιτείται για να ανανεώσουν την άδεια παραμονής!

Αυτό που με φοβίζει όμως είναι ακριβώς αυτός ο τρόπος με τον οποίο θα χορηγείται αυτή η ιθαγένεια απ τους χαραμοφάϊδες δημόσιους υπάλληλους και το πόσο σωστά θα τηρούνται οι διαδικασίες. Προβλέπω να γίνεται το ίδιο τριτοκοσμικό σκηνικό που γίνεται και με τις άδειες παραμονής όπου επικρατεί το μέσο, το λάδωμα,οι "επαγγελματίες δικηγόροι που "αρμέγουν", οι συμπάθειες σε νεαρές "νόστιμες" αλλοδαπές κοκ!

είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο, δλδ όπως και να το δεις, οι διοικητικές ασθένειες-παθογένειες ενός κράτους δε μπορούν επουδενί να χρεώνονται στον απλό πολίτη.-

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
λάκη τις σχέσεις σου με την τζόρτζια, την καρολάινα το τέξας και όλες αυτές τις δημοκρατικές πολιτείες της Αμερικής την καταλαβαίνουμε από το αβατάρ σου.

βεβαίως αναμένω με μεγάλη προσμονή την παράθεση των νόμων που ισχύουν περί tresspassing στον Καναδά και την Ελβετία, όπως και την αντίστοιχη περίπτωση κλέφτη στον Καναδά και την Ελβετία που έχει εκτελεστεί εν ψυχρώ από τον καταστηματάρχη.

Άλλο trespassing και άλλο break and entering.

Και υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που μπορείς να χρησιμοποιήσεις θανατηφόρα βία.

Αλλά άντε να τα εξηγείς αυτά στον Λάκη.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
χαζομαααααρες
για ρωτα καποιον που εδωσε εξετασεις
ειμαι σιγουρος οτι οι μισοι εδω μεσα θα πατωναν
ειναι τοσο δυσκολες που ελαχιστοι πανε

Να λοιπόν που υπάρχει μεταναστευτική πολιτική.

deepthroat

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
4
Πόντοι
1
Ίσως διότι εκεί που βρίσκονται μπορούν να βοηθήσουν την ελλάδα πολύ πιο αποτελεσματικά απ' ό,το μερικές χιλιάδες πάκια και αφγάνια στην Ομόνοια και πέριξ..Στην Εσπερία το λένε lobbying...
Ίσως διότι πολλοί από αυτούς ουδέποτε έπαψαν να αγαπάνε τη γη των πατέρων και των παππούδων τους...
Ίσως διότι αυτή η γαμωχώρα φτιάχτηκε με τον ιδρώτα και το αίμα των προγόνων των ομογενών...
Ίσως διότι ολόκληρα χωριά και οικογένειες συντηρήθηκαν- και συντηρούνται- από τα εμβάσματα αυτών των ανθρώπων...
Ίσως διότι είναι θράσσος να τους θυμόμαστε όταν έχουν εκλογές στις ηπα πχ να προωθήσουν τα ελληνικά συμφέροντα και να τους ξεχνάμε στις ελληνικές εκλογές, στο όνομα των πολυπολιτισμικών ονειρώξεων ορισμένων...
Ίσως διότι το σύνταγμα κάνει ρητή αναφορά στο έθνος, το οποίο περιλαμβάνει κάθε έλληνα απανταχού της γης...΄
Ίσως....

Και τι σχέση έχουν όλα αυτά με το αν θα ψηφίζουν, ή με το αν θα πρέπει να δώσουμε ψήφο πρώτα σε αυτούς. Α και το αν θα κάνουν lobbying εξαρτάται από τα αν θα τους δώσουμε ψήφο; Τόσο ανιδιοτελείς είναι;

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Καλά να έχεις εμμονές με τον Ελληνικό εμφύλιο έχει μια, έστω ακραία συναισθηματική, λογική. Υποστηρίζεις και το χαμένο εκεί... (Την ταινία του Βούλγαρη την είδες αλήθεια; Αλλά ξέχασα στο Παρίσι δεν τη παίζουν!)

Αλλά να έχεις εμμονές και για τον Αμερικανικό εμφύλιο που για τους Αμερικάνους είναι φολκλόρ, αυτό πια παραπάει!

Αλλά το έχω ξαναπεί η ανοησία και ο φανατισμός δεν έχουν χρώμα!!

βρε μαλακοπίτουρα με 2 νεκρούς συγγενείς στον εμφύλιο από κομμουνιστές μιλάς για εμμονές;

απλά είναι γνωστο ότι στην Ελλάδα τη θρησκεία την πατρίδα και την ιδεολογία την επικαλούνται διαρκώς χαιβάνια, αρχίδια, κοινωνικά απόβλητα, βουτυράδες και ψυχανώμαλοι.
Εγώ την αυτοκριτική της οικογενειακής μου ιδεολογίας την έχω κάνει όπως έχω καταλήξει πως είναι αδιανόητο να λύνεις τις διαφορές σου με αίμα, εκτός και αν έχεις απέναντί σου ζώα ανεξαρτήτως ιδεολογίας/εθνικότητας/ράτσας.

Πέραν της πλάκας που γίνεται κατά καιρούς εδώ μέσα έχω τεράστιο θέμα ποιόν θα σιχαθώ περισσότερο.
Το μαλάκα τον ακροαριστερό που μιλάει για τούρκικη μειονότητα στη Θράκη, ή το μαλάκα τον ακροδεξιό που θέλει να πνίξει όλους τους λαθρομετανάστες στο Αιγαίο.
Και δυστυχώς είναι κανόνας ο πιο μαλάκας να ξεχωρίζει γιατί μόνο με υστερικές ιδεολογίες μπορεί να επικαλύψει τις προσωπικές του ανεπάρκειες.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Άλλο trespassing και άλλο break and entering.

Και υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που μπορείς να χρησιμοποιήσεις θανατηφόρα βία.

Αλλά άντε να τα εξηγείς αυτά στον Λάκη.

σε λίγο θα μας εξηγήσει και τι είναι το σαπίνα και πώε δουλεύει το δικαστικό σύστημα στο Αμέρικα.....

deepthroat

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
4
Πόντοι
1
2. Υποθέτω πως θα εννοείς "εκ του μακρόθεν"! Και από μακριά να έλεγες θα είχες γίνει αντιληπτός. "Από μακρόν" δεν υφίσταται ως έκφραση! "Από μακρού" υφίσταται αλλά σημαίνει από καιρό (από μακρού χρόνου) και δεν νομίζω να εννοούσες ούτε αυτό!

Άμα στο σχολειο δεν σας έχουν μάθει Ελληνικά δεν φταις εσύ αλλά αυτοί που είχαν την έμπνευση να διδάσκουν στα παιδιά μαλλιαρή "για βάθεμα της πλέριας δημοκρατικότητας".

Αλλά κι εσύ μην την χρησιμοποιείς την δυστυχισμένη την καθαρεύουσα γιατί την κακοποιείς...

1. Lame.

2. Χρησιμοποίησες ένα 'την' εκεί που έπρεπε να χρησιμοποιήσεις ένα 'τη'. Άσχετε, τί σου μάθανε στα σχολεία.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom