Νέα

Freddo Espresso - πως τον φτιαχνετε;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα greekfeet
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 28
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

greekfeet

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Δεκ 2009
Μηνύματα
1.356
Κριτικές
16
Like
1.458
Πόντοι
2.487
Κατεβαζω διπλο εσπρεσσο, βαζω ζαχαρη, ανακατευω λιγο να λιωσει και μετα τον χτυπαω διακεκομενα στην φραπιερα με 3-4 παγακια

παντα μα παντα τα παγακια λιωνουν μεσα και γινεται νερομπουρμπουλα. Για πειτε φιλοι μπαριστα μπουρδελιαριδες ποιος ειναι ο βελτιστος τροπος παρασκευης φρεντο εσπρεσο;
:heavymetalbig:
 

pirateman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2018
Μηνύματα
876
Κριτικές
11
Like
1.652
Πόντοι
496
Δεν βάζεις ζάχαρη. Η ζάχαρη αλλοιωνει την γεύση του καφέ. Παραγγέλνεις μέσω του efood και του Gregory's eorder με έκπτωση 10% με την χρήση χρεωστικής κάρτας χαχαχαχα
 
OP
OP
greekfeet

greekfeet

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Δεκ 2009
Μηνύματα
1.356
Κριτικές
16
Like
1.458
Πόντοι
2.487
Δεν βάζεις ζάχαρη. Η ζάχαρη αλλοιωνει την γεύση του καφέ. Παραγγέλνεις μέσω του efood και του Gregory's eorder με έκπτωση 10% με την χρήση χρεωστικής κάρτας χαχαχαχα

εχεις δικιο μαν αλλα δεν μπορω να τον πιω σκετο με τπτ.
 

Mystery X

Σπουδαίος
Εγγρ.
2 Οκτ 2007
Μηνύματα
4.154
Κριτικές
4
Like
9.262
Πόντοι
2.306
εχεις δικιο μαν αλλα δεν μπορω να τον πιω σκετο με τπτ.
Τύπε σκέτο καταλαβαίνεις τον καφέ.
Πίστεψε με μολις άρχισα να τον πίνω σκέτο, κατάλαβα ποιος κάνει καλο καφέ.
Συνήθεια ειναι. Κόψε λίγο λίγο τη ζάχαρη.
 

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Μηνύματα
2.272
Κριτικές
2
Like
2.111
Πόντοι
456
Κατεβαζω διπλο εσπρεσσο, βαζω ζαχαρη, ανακατευω λιγο να λιωσει και μετα τον χτυπαω διακεκομενα στην φραπιερα με 3-4 παγακια

παντα μα παντα τα παγακια λιωνουν μεσα και γινεται νερομπουρμπουλα. Για πειτε φιλοι μπαριστα μπουρδελιαριδες ποιος ειναι ο βελτιστος τροπος παρασκευης φρεντο εσπρεσο;
:heavymetalbig:
Δύο σφάλματα:
1) χτυπάς τον καφέ διακεκομένα στη φραπεδιέρα, με παγάκια... Είτε θα πάρεις πλαστικά παγάκια πολλαπλών χρήσεων, που ΔΕΝ λιώνουν και αραιώνουν τον καφέ, είτε θα χτυπας για πολύ λίγο, ίσα να κρυώσει ο espresso.
2) Κάνεις το παραπάνω μαζί με ζάχαρη, η οποία αλλοιώνει την ισσοροπία του καφέ, κυρίως στο καϊμάκι του. Στον σωστό freddo, είτε espresso, είτε capuccino, χρησιμοποιείς σιρόπι ζάχαρης. Χτυπάς τον καφέ, και τον σερβίρεις σε ποτήρι που έχειος ήδη προσθέσει πάγο και σιρόπι ζάχαρης. Ανακατεύεις με το καλαμάκι μετά.
 

xgeo1234

Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2016
Μηνύματα
174
Like
243
Πόντοι
21
Κατεβαζω διπλο εσπρεσσο, βαζω ζαχαρη, ανακατευω λιγο να λιωσει και μετα τον χτυπαω διακεκομενα στην φραπιερα με 3-4 παγακια

παντα μα παντα τα παγακια λιωνουν μεσα και γινεται νερομπουρμπουλα. Για πειτε φιλοι μπαριστα μπουρδελιαριδες ποιος ειναι ο βελτιστος τροπος παρασκευης φρεντο εσπρεσο;
:heavymetalbig:

Απλά αγόρασε επαγγελματικό πάγο. 8 ευρώ -> 5 κιλά περίπου!
 

nuber1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2014
Μηνύματα
2.904
Κριτικές
14
Like
1.021
Πόντοι
386
Δύο σφάλματα:
1) χτυπάς τον καφέ διακεκομένα στη φραπεδιέρα, με παγάκια... Είτε θα πάρεις πλαστικά παγάκια πολλαπλών χρήσεων, που ΔΕΝ λιώνουν και αραιώνουν τον καφέ, είτε θα χτυπας για πολύ λίγο, ίσα να κρυώσει ο espresso.
2) Κάνεις το παραπάνω μαζί με ζάχαρη, η οποία αλλοιώνει την ισσοροπία του καφέ, κυρίως στο καϊμάκι του. Στον σωστό freddo, είτε espresso, είτε capuccino, χρησιμοποιείς σιρόπι ζάχαρης. Χτυπάς τον καφέ, και τον σερβίρεις σε ποτήρι που έχειος ήδη προσθέσει πάγο και σιρόπι ζάχαρης. Ανακατεύεις με το καλαμάκι μετά.
ακριβός αυτα ειναι τα δυο σφάλματα που κάνει !!
 

nuber1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2014
Μηνύματα
2.904
Κριτικές
14
Like
1.021
Πόντοι
386
Αγόρασα πρόσφατα εσπρεσιερα της Delonghi,και πίνω πλέον πραγματικό καφέ ,όχι τα νεροζούμια που προσφέρουν έξω και την χάλια ποιότητα καφέ....υπάρχουν και πολλά βιντεακια στο youtube που βοηθάνε!!
 

KINDEREKPLIXI_@1976

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2014
Μηνύματα
876
Like
1.156
Πόντοι
206
χτυπας τον καφε με την ζαχαρη χωρις τα παγακια ..... κΑΙ μετα τον ριχνεις στο ποτηρι που εχεις μεσα παγο.... κρυωνει αμεσα μολις κουνησεις λιγο το καλαμακι... και πινεις καφε,,....
 

tsontopoulos

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Αυγ 2012
Μηνύματα
165
Κριτικές
21
Like
1.502
Πόντοι
1.011
Υλικά
-18 γραμμάρια απο τον αγαπημένο μας καφέ αλεσμένο σωστα για την μηχανή του espresso μας

-10 σκληρα παγάκια (αν δεν βρίσκεις επαγγελματικά φτιάξε παγάκια απο εμφιαλωμενο νερό χαμηλό σε άλατα)

-σεικερ με σιτα (ειδάλως σέικερ απλο και μια οικιακή σίτα βοηθάει να βγεί πιο κρεμώδεις και ομογενοποιημένο το αποτέλεσμα σου)


-φραπεδιέρα

-καλαμάκια |(η μακαρόνι χοντρό   :- )

1) ΒΗΜΑ
Εκχυλίζεις 18 γραμμάρια αλεσμένο καφε (20 κιλά πίεση στο τάμπερ) για espresso σε 24=26 δευτερολεπτα για να πάρεις 50-60 ml espresso .

το δυσκολότερο βήμα για έναν αρχάριο

2) ΒΗΜΑ
βάζεις 4-5 σκληρά παγάκια στο ποτήρι σου να παγώνει.

3) ΒΗΜΑ
Βάζεις στο σέικερ τον καφέ την ζάχαρη και χτύπας μέχρει να ομογενοποιηθεί το μίγμα σου ύστερα προσθέτεις 3-4 παγάκια και χτυπάς μέχρι να παγώσει το μίγμα σου (5-6 δευτερόλεπτα).

4)βήμα
Αφαιρείς το νέρο που έχει δημιουργηθεί στπ ποτηρι απο τον πάγο και ρίχνεις το μίγμα σοθ σχετικά σιγα απο την σίτα σου.


Σημειώσεις:
Τα υλικά καθορίζουν το αποτέλεσμα

Μην φοβάσαι τον αφρό, ο αφρος βοηθάει στο να μην οξυδώνεται ο καφές γρήγορα.

¨οσο καλύτερος ο πάγος τόσο λιγότερο νερωμένο το μίγμα σου.

Μην κάνεις τον espresso λούνγκο, δηλαδή να μην έχει μεγάλο όγκο το προϊον της εκχυλισης σου, άλλο ποιότητα άλλο ποσότητα.

Οσο περισσότερο κρέμα στην εκχύληση τόσο καλύτερος ο φρεδο μας

Καλή σου απόλαυση
Και φυσικά καλά γαμήσια ...
 

anthimos93

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2015
Μηνύματα
159
Κριτικές
2
Like
118
Πόντοι
1
Υλικά
-18 γραμμάρια απο τον αγαπημένο μας καφέ αλεσμένο σωστα για την μηχανή του espresso μας

-10 σκληρα παγάκια (αν δεν βρίσκεις επαγγελματικά φτιάξε παγάκια απο εμφιαλωμενο νερό χαμηλό σε άλατα)

-σεικερ με σιτα (ειδάλως σέικερ απλο και μια οικιακή σίτα βοηθάει να βγεί πιο κρεμώδεις και ομογενοποιημένο το αποτέλεσμα σου)


-φραπεδιέρα

-καλαμάκια |(η μακαρόνι χοντρό  :- )

1) ΒΗΜΑ
Εκχυλίζεις 18 γραμμάρια αλεσμένο καφε (20 κιλά πίεση στο τάμπερ) για espresso σε 24=26 δευτερολεπτα για να πάρεις 50-60 ml espresso .

το δυσκολότερο βήμα για έναν αρχάριο

2) ΒΗΜΑ
βάζεις 4-5 σκληρά παγάκια στο ποτήρι σου να παγώνει.

3) ΒΗΜΑ
Βάζεις στο σέικερ τον καφέ την ζάχαρη και χτύπας μέχρει να ομογενοποιηθεί το μίγμα σου ύστερα προσθέτεις 3-4 παγάκια και χτυπάς μέχρι να παγώσει το μίγμα σου (5-6 δευτερόλεπτα).

4)βήμα
Αφαιρείς το νέρο που έχει δημιουργηθεί στπ ποτηρι απο τον πάγο και ρίχνεις το μίγμα σοθ σχετικά σιγα απο την σίτα σου.


Σημειώσεις:
Τα υλικά καθορίζουν το αποτέλεσμα

Μην φοβάσαι τον αφρό, ο αφρος βοηθάει στο να μην οξυδώνεται ο καφές γρήγορα.

¨οσο καλύτερος ο πάγος τόσο λιγότερο νερωμένο το μίγμα σου.

Μην κάνεις τον espresso λούνγκο, δηλαδή να μην έχει μεγάλο όγκο το προϊον της εκχυλισης σου, άλλο ποιότητα άλλο ποσότητα.

Οσο περισσότερο κρέμα στην εκχύληση τόσο καλύτερος ο φρεδο μας

Καλή σου απόλαυση
Και φυσικά καλά γαμήσια ...
Θα συμφωνήσω με όσα λες απλώς καλύτερα για εμένα όταν θα βγάλεις τη δόση του καφέ να τον ανακατέψεις με τη ζάχαρη με ένα κουτάλι όσο είναι καυτός πριν ξεκινήσεις να χτυπάς στη φραπεδιερα λιώνει καλύτερα η ζαχαρη
 

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Μηνύματα
3.912
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
Είχατε και στο χωριό σας Espresso; :jerking: Μάθατε όλοι και όλες τον Espresso...Κάθε μέρα ο κάθε ξεφτιλομπατιρόπουστας και η κάθε κάρια κρατάει ένα σκατοπότηρο με Espresso σε διάφορες εκδοχές.Το φραπεδάκι σας χαλάει;Είναι ντεμοντέ;Ο Ελληνικός;Μπινέδες!Ο κωλονεοέλληνας και η κωλοελληνίδα με κιτς ντύσιμο,βρώμα από φθηνιάρικο πατσουλί θα κρατάει το smartphone στο χέρι και το σκατοπότηρο.Παίρνεις το μετρό και ο κάθε μούλος και η κάθε Ελεηνίδα κάθεται και παίζει παιχνίδια στο κινητό.Στα διάλα σιχάματα...

Εγώ ένα φραπεδάκι πίνω στο γραφείο και ένα το απόγευμα στο σπίτι.Και δε με χαλάει καθόλου.Έξω πίνω τοπικούς καφέδες. :rockon:

 
OP
OP
greekfeet

greekfeet

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Δεκ 2009
Μηνύματα
1.356
Κριτικές
16
Like
1.458
Πόντοι
2.487
Είχατε και στο χωριό σας Espresso; :jerking: Μάθατε όλοι και όλες τον Espresso...Κάθε μέρα ο κάθε ξεφτιλομπατιρόπουστας και η κάθε κάρια κρατάει ένα σκατοπότηρο με Espresso σε διάφορες εκδοχές.Το φραπεδάκι σας χαλάει;Είναι ντεμοντέ;Ο Ελληνικός;Μπινέδες!Ο κωλονεοέλληνας και η κωλοελληνίδα με κιτς ντύσιμο,βρώμα από φθηνιάρικο πατσουλί θα κρατάει το smartphone στο χέρι και το σκατοπότηρο.Παίρνεις το μετρό και ο κάθε μούλος και η κάθε Ελεηνίδα κάθεται και παίζει παιχνίδια στο κινητό.Στα διάλα σιχάματα...

Εγώ ένα φραπεδάκι πίνω στο γραφείο και ένα το απόγευμα στο σπίτι.Και δε με χαλάει καθόλου.Έξω πίνω τοπικούς καφέδες. :rockon:

Σε λαθος νημα εισαι φραπεδουμπα
 

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Μηνύματα
2.272
Κριτικές
2
Like
2.111
Πόντοι
456
Είχατε και στο χωριό σας Espresso; :jerking: Μάθατε όλοι και όλες τον Espresso...Κάθε μέρα ο κάθε ξεφτιλομπατιρόπουστας και η κάθε κάρια κρατάει ένα σκατοπότηρο με Espresso σε διάφορες εκδοχές.Το φραπεδάκι σας χαλάει;Είναι ντεμοντέ;Ο Ελληνικός;Μπινέδες!Ο κωλονεοέλληνας και η κωλοελληνίδα με κιτς ντύσιμο,βρώμα από φθηνιάρικο πατσουλί θα κρατάει το smartphone στο χέρι και το σκατοπότηρο.Παίρνεις το μετρό και ο κάθε μούλος και η κάθε Ελεηνίδα κάθεται και παίζει παιχνίδια στο κινητό.Στα διάλα σιχάματα...

Εγώ ένα φραπεδάκι πίνω στο γραφείο και ένα το απόγευμα στο σπίτι.Και δε με χαλάει καθόλου.Έξω πίνω τοπικούς καφέδες. :rockon:
Ρε τύπε, τεχνικές για καλό freddo ζήτησε το παληκάρι, δεν βγάλαμε αφορισμό στον ελληνικό και το φραπέ! Όλοι οι καφέδες έχουν την αξία τους, και ο σωστά ψημένος βαρύς γλυκός είναι σκέτη μαγεία... αλλά... συμβουλές για freddo ζήτησε, όχι τεχνικές ψησίματος καφέ στη χόβολη
 

Profilaktika

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουν 2017
Μηνύματα
1.812
Like
269
Πόντοι
36
Είχατε και στο χωριό σας Espresso; :jerking: Μάθατε όλοι και όλες τον Espresso...Κάθε μέρα ο κάθε ξεφτιλομπατιρόπουστας και η κάθε κάρια κρατάει ένα σκατοπότηρο με Espresso σε διάφορες εκδοχές.Το φραπεδάκι σας χαλάει;Είναι ντεμοντέ;Ο Ελληνικός;Μπινέδες!Ο κωλονεοέλληνας και η κωλοελληνίδα με κιτς ντύσιμο,βρώμα από φθηνιάρικο πατσουλί θα κρατάει το smartphone στο χέρι και το σκατοπότηρο.Παίρνεις το μετρό και ο κάθε μούλος και η κάθε Ελεηνίδα κάθεται και παίζει παιχνίδια στο κινητό.Στα διάλα σιχάματα...

Εγώ ένα φραπεδάκι πίνω στο γραφείο και ένα το απόγευμα στο σπίτι.Και δε με χαλάει καθόλου.Έξω πίνω τοπικούς καφέδες. :rockon:
τοσο πολυ ζηλευεις τυπε που ολοι πινουν freddo ?
 

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Μηνύματα
3.912
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
Ναι,δεν έχω λεφτά να πάρω fredo...Αν αύριο σας κάνουν μόδα σκατά λιωμένα,ο πρώτος που θα τα πάρει θα είσαι εσύ για να είσαι στη μόδα.
 

nuber1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2014
Μηνύματα
2.904
Κριτικές
14
Like
1.021
Πόντοι
386
Ναι,δεν έχω λεφτά να πάρω fredo...Αν αύριο σας κάνουν μόδα σκατά λιωμένα,ο πρώτος που θα τα πάρει θα είσαι εσύ για να είσαι στη μόδα.
Τύπε ποιος σου είπε ότι ο fredo ειναι μόδα επειδη  αρέσει σε κάποιους ο fredo ειναι μόδα,εγώ προσωπικά τον προτιμώ γιατι ο φράπες με πειράζει στο στομάχι και ποιοτικά  ειναι καλύτερος!! 
 

Profilaktika

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουν 2017
Μηνύματα
1.812
Like
269
Πόντοι
36
Ναι,δεν έχω λεφτά να πάρω fredo...Αν αύριο σας κάνουν μόδα σκατά λιωμένα,ο πρώτος που θα τα πάρει θα είσαι εσύ για να είσαι στη μόδα.
Απλα δεν θες να ριξεις τον εγωισμο σου και να παρεις freddo, παω στοιχημα οτι θα εχεις κραξει τον freddo σε ολους τους φιλους και συγγενεις και δεν ξερεις τωρα πως να ριξεις τα μουτρα σου να πιεις freddo μπροστα τους
 

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Μηνύματα
3.912
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
Απλα δεν θες να ριξεις τον εγωισμο σου και να παρεις freddo, παω στοιχημα οτι θα εχεις κραξει τον freddo σε ολους τους φιλους και συγγενεις και δεν ξερεις τωρα πως να ριξεις τα μουτρα σου να πιεις freddo μπροστα τους

Τι λες ρε βλάκα;Ποιος σου είπε ότι κρίνω φίλους και συγγενείς για το τι πίνουν και τι προτιμούν;Ότι σε κάποιους έχω πει αυτά που έγραψα είναι αλήθεια,αλλά νομίζεις ότι θα κολλήσω να πιω espresso αν γουστάρω;Απλώς έχει καταντήσει μόδα.Και μου τη βαράει η μόδα.Με εκνευρίζει ότι πρέπει να κάνω κάτι επειδή το κάνουν οι άλλοι.Κάνω κάθε μήνα 2-3 ταξίδια λόγω δουλειάς.Τι νομίζεις ότι πίνω έξω;Ψάχνω να πιω φραπέ;Τους τοπικούς καφέδες προτιμάω.Προσωπικά ο φραπές μου αρέσει.Και χωρίς γάλα.Επίσης μου αρέσει ο μαύρος καφές της Πολωνίας.Φίλτρου γαμάτος.Εσύ μπορεί να πίνεις λόγω μόδας.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom