- Εγγρ.
- 15 Μαΐ 2006
- Κριτικές
- 3
- Like
- 164
- Πόντοι
- 166
τα ατομα έχουν την ευθύνη όχι τα όνόματα...
τα ατομα έχουν την ευθύνη όχι τα όνόματα...
Εγώ συγκαταλέγομαι κατ' εσέ στα ακρο-μεσο δεξιά nicks; Και εάν ναι σε ποιά κατηγορία εντάσσομαι; Έτσι από περιέργεια ρε παιδί μου.
[li]Πολιτικοποιημένος[/li]
[li]Χουλιγκανάκι[/li]
[li]Θεωρητικός[/li]
[li]Άλλο[/li]
εδω εχουμε να κανουμε με ενα ψυχογραφημα....θεωρώ άκρως ενδιαφέροντα τον τρόπο που αντιδρούν τα ακρο-μεσο δεξιά νικς σε τέτοια θέματα.
Οι "πολιτικοποιημένοι" (πχ μεμακος) τσιμπάνε αμέσως. Η απάντηση έτοιμη: Και οι αναρχικοί καίνε το βιβλιοπωλείο του Σπύρου - Αδώνιδος στα Εξάρχεια (θεωρία του συμψηφισμού)...
Τα χουλιγκανάκια (πχ ραφι κι ο άλλος, ο κακομοίρης, που αλλάζει νικς νομίζοντας ότι είναι μετενσάρκωση του James Bond) την πέφτουν ευθέως κι επί του προσωπικού, λες και τους έσφαξε κάποιος τη μάνα...
Οι θεωρητικοί (πχ Ίσιος) αναζητούν πηγές (του ευρύτερου δεξιού χώρου) και αντεπιτίθενται απονομιμοποιώντας α) το γεγονός β) τα πρόσωπα (αυτά με την αντίθετη άποψη)
Ο Ισιος εν προκειμένω προσπαθεί εισαγωγικά να διογκώσει τα όσα αναφέρονται στην πηγή που παρέθεσα (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ) μιλώντας για εμπρησμούς.
Πουθενά δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο. Για προπηλακισμό ομιλεί η εφημερίς.
Ο "εμπρησμός" ήταν η συνεισφορά του μεμακου στη συζήτηση...
Στη συνέχεια παραθέτει μια άλλη αποψη για το θέμα από το σάιτ "δεξί εξτρεμ" (αυτό άραγε είναι ουδέτερο ή μεροληπτικό;) και προσπαθεί να δημιουργήσει θολούρα για το αν συνέβη το γεγονός...
Για να ζητήσει τελικά "επιβεβαίωση από ουδέτερη πηγή". Δηλαδή ο ΟΗΕ έπρεπε να είναι παρών εκεί για να το επιβεβαιώσει; Γάζα είναι τα Εξάρχεια;
Και σε δεύτερη φάση προσπαθεί να "απονομιμοποιήσει" το Γκουρογιάννη, με διάφορους μειωτικούς χαρακτηρισμούς, τίποτε όμως επί της ουσίας.
Για τέτοιους τύπους (σαν τον Ίσιο) τα εθνίκια κι οι τραμπούκοι, που διαλύουν βιβλιοπαρουσιάσεις διαφωνούντων, είναι απλώς "παραστρατημένα παιδιά" (της ευρείας ακρο/μεσο-δεξιάς) που εκφράζονται με λάθος τρόπο...
Και γι' αυτό τα ανακαλεί στοργικά στην τάξη!
Χωρίς να ξεχνά ότι ένας είναι ο εχθρός: Η κάθε μορφής αριστερά!!!
Οι παραπάνω σκέψεις είναι απλώς η προσωπική μου εκτίμηση - σχόλιο...
εσένα στην παρακάτω κατηγορία σε φαντάζομαι:
Εκτός βέβαια από τους τραμπούκους που διέλυσαν την εκδήλωση, υπήρχε μια δεύτερη ομάδα φιλήσυχων διαμαρτυρόμενων εναντίον του βιβλίου. Ηταν συγγενείς Κυπρίων αγνοουμένων ή πρώην αξιωματούχοι της ΕΛΔΥΚ ή και «Ελλαδίτες» που είχαν πολεμήσει στην Κύπρο. Ενας δυο συστήθηκαν ως «Θλιμμένοι και σκεπτόμενοι», σε αντιδιαστολή με τους φιλοπόλεμους εισβολείς. Οι άνθρωποι αυτοί, όπως ο συγκινημένος Κωνσταντίνος Μαυρουδής (Ελλαδίτης, φαντάρος το '74 και επί 6μηνο αγνοούμενος), σκόπευσαν να παρουσιάσουν φιλειρηνικά τις ενστάσεις τους, πυροδοτώντας μόνο τον αναγκαίο διάλογο
Σωστός! Ψυχολόγεεεεεεεεεεεεεεεεε...
Άντε, επειδή έφθασες κοντά στην περιγραφή μου θα σε αφήσω ήσυχο που έκανες μια ακόμη γαργάρα τα σημαντικά (διαχωρισμός όρων και αποσαφηνισή τους) και έδωσες απάντηση στα ασήμαντα.
Dismissed από εμένα για 2 εβδομάδες. (αν και δεν μετείχες καν στο νήμα -που πήγε άπατο- με όνομα "ΤΑΡΑΓΜΕΝΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1973"
Φυλήςυχος Πολίτης
fethry?
το ότι έχουμε δημοκρατία
σημαίνει ότι δεν πρέπει να χετε πρωτοτυπία;;;;
άλλος - άλλη...
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Το νήμα σου το είδα, αλλά σ' έφαγε ο Σκευοφύλαξ!!! Δεν φταίω εγώ!!!
Θέμα marketing και timing...
έρρωσθε
Έλα, μη τωρα (δεν μου επιτρέπει και η αστική μου ηθική να το γράψω) που με έφαγε ο Σκευοφύλαξ. Εδώ σου έδινα τροφή για σκέψη και τόσες παραμέτρους να συσχετίσεις.
Να το συσχετίσεις με:
[li]την άρση του στρατιωτικού νόμου περιορισμού κυκλοφορίας[/li]
[li]την παραίτηση του ελληνοαμερικανού ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ Σπύρο Άγκνιου[/li]
[li]την τεταμένη ατμόσφαιρα από τις δίκες των διαδηλωτών στην επέτειο θανάτου του Γ. Παπανδρέου μερικές μέρες νωρίτερα[/li]
[li]την άρνηση του καθεστώτος να περάσει από εμάς η αμερικανική βοήθεια υπερ του Ισραήλ λίγο πριν[/li]
[li]την απαγόρευση των φοιτητικών εκλογών[/li]
Άσε με καημένε που με έφαγε ο Σκευοφύλαξ τώρα.
Το ότι δεν ήξερες ότι συνέβησαν τα μισά από αυτά που αναφέρω ίσως και να με έφαγε. (μάλλον απίθανο)
Το ότι ΞΕΡΕΙΣ αλλά δεν θέλεις να παραδεχθείς ότι κάποια από αυτά έπαιξαν ρόλο μπορεί να με έφαγε. (αρκετά πιθανό)
Το ότι θέλεις να διατηρηθεί ο αστικός μύθος ότι οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο Πολυτεχνείο με ορατό σκοπό να ρίξουν το καθεστώς μπορεί να με έφαγε. (πολύ πιθανό)
Φυλήςυχος Πολίτης
Η μονο οταν ειναι προδοτικη σου αρεσει ?
ποιος κρίνει;;;
ποιος αποφασίζει;;;
Κατάλαβες τι έγραψα;
Το αυτό περιστατικό από άλλη πηγή:
Δυστυχώς τα περί προπηλακισμών, εμπρησμών κτλ δεν επιβεβαιώνονται από κάποια "ουδέτερη πηγή"...
Οι δε τραμπούκοι και εθνίκια ήταν ως επί το πλείστον ελδυκάριοι
Ναι, ότι συνέπεσε χρονικά το ένα νήμα με το άλλο και προτίμησες το άλλο. Εσύ λες για λόγους timing και marketing και εγώ δεν συμμερίζομαι την άποψή σου και λέω ότι είτε το βρήκες πολύπλοκο και βαρέθηκες, είτε κατάλαβες ότι εάν το ανακινήσεις με τη συμμετοχή σου, μια ομαλή συζήτηση με αλληλουχία νοημάτων και λογικών συμπερασμάτων θα οδηγούσε σε αποτελέσματα που δεν θα σου αρέσουν και το έκανες γαργάρα.
Το ότι θέλεις να διατηρηθεί ο αστικός μύθος ότι οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο Πολυτεχνείο με ορατό σκοπό να ρίξουν το καθεστώς μπορεί να με έφαγε. (πολύ πιθανό)
Φυλήςυχος Πολίτης