Σήμερα την ψιλογλιτώσατε .... δεν θα πολυασχοληθώ ... αλλά πάλι διαβάζω ότι μα ότι να είναι...
ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΡΕΕΕΕΕΕ....
Ξερει μηπως κανενας δημοκρατης ποια συμφωνια προηγηθηκε της μολοτωφ-ριμπεντροπ...λεω εγω τωρα...μηπως προηγηθηκε η συμφωνια του μοναχου...η συμφωνια αγγλων-γαλλων-ουγγρων-πολωνων ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ και των ΝΑΖΙ για τον διαμελισμο της τσεχοσλοβακιας????
Ναι προηγήθηκε ... οι Σύμμαχοι πιστέψαν ότι ακολουθώντας "αντι-ιμπεριαλιστική"(sic)
πολιτiκή με τον Χίτλερ, θα αποφέυγανε τις περαιτέρω εχθροπραξίες, με έναν Τσάμπερλαιν να περιφέριε το κουρελόχαρτο που προέκυψε ως επιτυχία ... εσύ όμως συμπεριφέρεσαι σαν μετά Χριστό προφήτης για ένα θέμα που όλοι οι ειδικοί έχουν σηκώσει τα χέρια, παραδεχόμενοι ότι με τα δεδομένα της εποχής πολλοί θα κάνανε το ίδιο...
Δυστυχώς έπαιξε ρόλο κάτι πολύ σημαντικό ... η Σουδητία ... πολλοί Έλληνες θα κάνανε το ίδιο ακριβώς με τον Χίτλερ
για να λέμε τα πράματα με το όνομα τους και για αυτό μας έχουν σήμερα για τον πούτσο στα εθνικά οι Ευρωπαίοι (έχω ιδία εμπειρία από κατ΄ιδίαν συζητήσεις με διπλωμάτες και συμβούλους πρωθυπουργών), για λιγότερο "ελληνικές" πλέον περιοχές, από όσο αναμφισβήτητα γερμανική ήταν η Σουδητία.
θυμαται κανεις τις εκκλησεις των σοβιετικων να αντιμετωπισουν τους ΝΑΖΙ μαζι με τους δυτικους,με τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ δυτικους να κλεινουν τα αυτια τους-πριν τη συμφωνια του μοναχου-????
Αυτονόητο ... από την μία έχεις τον αυταρχικό ηγέτη (Στάλιν) ενός αυταρχικού κράτους (ΕΣΣΔ) με προιστορία στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών διαδικασιών (Ρωσική Επανάσταση) ... και από την άλλη ένα "φιλειρηνικό" ηγέτη (Χίτλερ) μιας χώρας με ΤΗΝ παγκόσμια παράδοση στα ανθρωπιστικά ιδεώδη, ο οποίος εκλέχτηκε τελείως νόμιμα και απλά μετατράπηκε η διακυβέρνηση του σε ότι θεωρούταν δυστυχώς standard εκείνη την περίοδο!!! :-
Εσύ ποιον δλδ. από τους ανωτέρω θα προτιμούσες? ... αλλά δεν είσαι ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ εσύ έτσι?
Και τι ποιο φυσικό ... ο
ηθικά σκεπτόμενος "
ελάτε-να-συμμαχίσουμε-για-να γαμήσουμε-τους-ΝΑΖΙ-επειδή-μου έχουν-άχτι-αλλιώς-στα-αρχίδια-μου-έτσι-και-αλλιώς-είστε-γραμμένοι" λειτούργησε after the klasimo (λογικότατο όπως ανέφερα παραπάνω) ΗΘΙΚΟΤΑΤΑ δλδ
ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΚΑ ΑΠΟΛΥΤΑ συμμαχώντας με τον Χίτλερ!!!!
... σύμμαχο ήθελε, όχι δικαιοσύνη... ;)
Α ρε καημένη Φινλανδία.... την ανέφερες ε και αυτή, έτσι δεν είναι???
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ... όποιος κάνει τον κόπο να απαντήσει στο παραπάνω (γιατί θα το κάνει!!!) ... καλύτερα να το διπλοτριπλοσκεφτεί ... εγώ μίλησα ....
Ερώτηση ... αυτά σας γράφει ο Περισσός στα φυλλάδια? ... γιατί έγω ξέρω κάτι άλλα βιβλία
που τα έχουν γράξει και μαρξιστές μάλιστα...
Χωρις να εχει για μενα ιδιαιτερη σημασια,αναφερω απλα οτι η ανατολικη πολωνια ανηκε ως το 1917 στην τοτε ρωσια,η δε πολωνια εκμεταλλευομενη την οκτωβριανη επανασταση εισεβαλλε στα εδαφη αυτα, και τα κατελαβε....
Λίγοι ξέρουν που το πας ... εγώ το ξέρω βεβαίως!
Εκ μέρους των πολωνών, σου ζητώ συγνώμη που απελευθερώσανε τότε τα μέρη που του είχε φάει η Ρωσία
... η "αντι-ιμπεραλιστική" ...ΕΣΣΔ
επίσης κατά λάθος τα κατέκτησε ... νομίζανε ότι τους άνηκαν γιατί δεν είχαν ανανεώσει μετά το 1917 το κτηματολόγιο τους
...
Αντίστοιχα να ζητήσω συγνώμη από τους Τούρκους γιατί με μια κατάπτυστη επανάσταση που την ονομάζουμε "του 1821" απαελευθερώθηκαν (και καλά λέμε τώρα) κάποια εδάφη που υποστηρίζουμε ότι μας τα είχατε φάει...
Οσο για το πως ξεκινησε , πως εξελιχθηκε και που κατεληξε η οκτωβριανη επανασταση...δυο θεωρω οτι ηταν τα κομβικοτερα σημεια, αμεσα αλληλοσυνδεομενα...οτι αρχικα η δικτατορια του προλεταριατου δεν καταφερε να οδηγησει σε μια αταξικη κοινωνια αλλα στο κομμα-κυριαρχο(οχι φυσικα με καποιο μεταφυσικο τροπο...
)...και το <<ανταγωνιστικο>> διεθνες περιβαλλον που οδηγησε την ΕΣΣΔ σε λανθασμενες κοινωνικο-οικονομικες πολιτικες με αμεσες συνεπειες στις ζωες των ανθρωπων....
Και τα δύο που συνέβησαν (πλέον) θεωρούνται αυτονόητα...
Υ.Γ. Το γεγονος οτι υπερτονιζεται η συμφωνια μολοτωφ-ριμπεντροπ και αποσιωπαται η συμφωνια του μοναχου-αν και προγενεστερη-απο τους δυτικους μας "φιλους"μαλλον με οδηγει στο...ΦΑΣΙΣΜΟΣ=ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ???...καλυτερα ακομα...λεω εγω τωρα...μηπως ο φασισμος ειναι το αποκουμπι του καπιταλισμου σε περιοδους καπιταλιστικων κρισεων ή μαζικων κοινωνικων εξεγερσεων....
Ενώ με σένα χαθήκαμε στην λεπτομέρεια...
Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ τον Στάλιν , σε σύγκριση με τον Χίτλερ ,ο μεν ανέλαβε μια υπανάπτυκτη αγροτική χώρα και άφησε μια πυρηνική διαστημική υπερδύναμη ,ο δε ανέλαβε μια χώρα που ορθοποδούσε από τον Α'ΠΠ και άφησε ένα ισοπεδωμένο χωράφι.
Καλά ρε ...
Από πότε ορθοποδούσε η Γερμανία?
Γερμανία-πυρηνική-διάστημα ... ασύμβατες λέξεις ε?
Εδώ ρε από τους ερασιτέχνες τους Φιναλνδούς και έπεσε Η ΠΟΥΤΣΑ...
Εγώ από την άλλη είδα ΤΗΝ εξευτελισμένη χώρα μέσα σε λίγο καιρό να παραδίδει δυστυχώς :- μαθήματα ... γάμησε το μισό σύμπαν με τα ολόδικα @@@ της, καθάρισε και για άλλους ... και ας μην ήτανε να συμπράξει η μισή υφήλιος εναντίον της και θα σου έλεγα εγώ τι θα λέγαμε σήμερα...