Επισκέπτης
Σοσιαλισμός!!!
Πραγματικός,όχι του Πασοκ!!!
Πραγματικός,όχι του Πασοκ!!!
Καταρχή ελληνικά γιατί θα στα σβήσουν!!!einai poly aplo...
o fasismos einai o pragmatikos ex8ros tou komounismou...
bebaia auto proypo8etei na anoi3eis biblio na ma8eis 2 3 pragmata alla leme twra...
allwste twra nomizete oti zeite se dhmokratia?
exete poly plaka telika edw mesa...
Κα(η)μένα φασιστάκια!!!
Απασχολείτε το φτωχό σας μυαλουδάκι (λέμε τώρα) για να βρείτε τι μπορεί να πει ο ΠΠ...
Να είστε σίγουρα ότι δεν μπορείτε να το βρείτε!!!
Καταρχή ελληνικά γιατί θα στα σβήσουν!!!
Λοιπόν ίσως όχι απόλυτη δημοκρατία αλλά σχετική!!!
Ο Κουμμουνισμός λέει και αναδασμό γης και περιουσίας,πόσο δίκαιο και δημοκρατικό είναι να δώσεις αυτό που έχεις χτίσει;!
Για αυτό λοιπόν το μόνο πολιτικό σύστημα που δεν θα καταργήσει φυσικά την κοινωνική στρωμάτωση αλλά θα την καταστήσει εις ευημερίαν είναι ο πραγματικός σοσιαλισμός!!!
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θεωρείτε εξέλιξη του σοσιαλίσμου τον κουμμουνίσμο;!πραγματικο σοσιαλισμο λεγανε οτι ειχανε και αυτοι στη σοβιετια.....ηταν το σταδιο πριν το κομουνισμο...ετσι λεγανε στο κοσμο....ρωτα καμια ρωσιδα να στα πει.....κατα την γνωμη μου λοιπον ...ο κομουνισμος ειναι μια ουτοπια....ειναι ανεφαρμοστος και αυτο γιατι αντικειται απολυτα (καλως η κακως) στην ανθρωπινη φυση....κατυι σαν το χριστιανισμο ας πουμε...αυτα
πραγματικο σοσιαλισμο λεγανε οτι ειχανε και αυτοι στη σοβιετια.....ηταν το σταδιο πριν το κομουνισμο...ετσι λεγανε στο κοσμο....ρωτα καμια ρωσιδα να στα πει.....κατα την γνωμη μου λοιπον ...ο κομουνισμος ειναι μια ουτοπια....ειναι ανεφαρμοστος και αυτο γιατι αντικειται απολυτα (καλως η κακως) στην ανθρωπινη φυση....κατυι σαν το χριστιανισμο ας πουμε...αυτα
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θεωρείτε εξέλιξη του σοσιαλίσμου τον κουμμουνίσμο;!
Εμένα μου φαίνονται δύο διαφορετικά πραγμάτα!!!
Κολλημένε φασίστα (ή κομμουνιστή) ΠΠ,
Κομουνιστές και Φασίστες είναι το ίδιο για τη πλειοψηφία.....κλάψε τώρα τον πεθαμένο κομμουνισμό σου, μάλλον αυτό κάνεις εδώ και 20 χρόνια.....
Ο καθένας που ενδιαφέρεται για την αλήθεια, πίσω από την πολιτική,
και τη σημερινή της μετεξέλιξη, ας ψάξει, βάζοντας τα κομμάτια του πάζλ
όμως στην σωστή τους θέση!!!!!!!!!!!
Διότι η προπαγάνδα και η παραπληροφόρηση καταφέρνουν
να καμουφλάρουν την πραγματικότητα, κάνοντας τους πολίτες
να ακολουθούν αυτό, που ίσως στην πραγματικότητα μισούν.....................
Προς celtic1888
Η μαρξιστική θεωρία έχει σοβαρές εγγενείς αδυναμίες, που καθιστούν αδύνατη την εφαρμογή της στην πράξη, αυτές είναι :
1.Θεωρεί ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν τις ίδιες ανάγκες, ικανότητες, δημιουργικότητα, ευφυΐα και δυνατότητες, κάτι που προφανές δεν ισχύει (νόμος της φύσης). Αυτό από μόνο του δημιουργεί κοινωνικές ανισότητες. Ισοπεδώνει τους ανθρώπους και τους υποτάσσει στις ανάγκες του συνόλου Ό άνθρωπος από τη φύση του είναι ανταγωνιστικό ον, θέλει να υπερισχύσει έναντι των άλλων, κάτι που αγνοεί πλήρως η μαρξιστική θεωρία. . Εγώ που έχω την ικανότητα να παράγω με τις γνώσεις μου και να εργάζομαι αρκετές ώρες ως ελεύθερος επαγγελματίας το προϊόν του πλούτου μου δεν δέχομαι να το μοιραστώ με ανθρώπους που δεν εργάζονται, προσφέρουν ελάχιστα στο κοινωνικό σύνολο.
2.Η μαρξιστική θεωρία στην ουσία εξισώνει την παραγωγικότητα όλων των εργαζομένων κάτι που προφανώς δεν ισχύει, πχ. 8 ώρες αγροτικής εργασίας δεν ισούται 8 ώρες εγχείρησης ανοικτής καρδιάς, ή σε 8 ώρες αγροτικής εργασίας ένας καλλιεργεί 10 στρέμματα και άλλος 1 στρέμμα με τα ίδια ακριβώς μέσα. Αυτή η ουτοπία αντανακλάται στις αμοιβές που ήταν περίπου ίδιες για όλους τους εργαζομένους στις χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού.
3.Ιστορικά, η μαρξιστική θεωρία επιβλήθηκε μόνο με την βία (επανάσταση) και στις περισσότερες περιπτώσεις σε χώρες με ανελεύθερα καθεστώτα (πχ Τσαρική Ρωσία). Στη πράξη είδαμε ότι στις χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού δεν λειτουργούσε η κοινοβουλευτική διαδικασία (μονοκομματικά καθεστώτα). Οι αντίθετες ιδέες αντιμετωπίζονταν περίπου ως αδίκημα που συνεπάγονταν ποινές και εκτοπίσεις. Φυσικά οι λαοί αφυπνίστηκαν, επαναστάτησαν και τα ανελεύθερα κομμουνιστικά καθεστώτα κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος.
4.Στη μαρξιστική θεωρία, υπάρχει μόνο το κεφάλαιο και το προλεταριάτο, κάτι που επίσης δεν ισχύει. Υπάρχει σαφώς το κεφάλαιο που είναι συσσωρευμένο στην μεγάλη αστική τάξη, υπάρχει η μεσαία τάξη που αποτελείται από τους ελεύθερους επαγγελματίες, την δημοσιουπαλληλία κλπ που δεν ταυτίζεται με τους βιομηχανικούς εργάτες. Η μεσαία τάξη αποτελεί την πλειοψηφία της κοινωνίας και φυσικά δεν ταυτίζεται με το προλεταριάτο.