Τέσπα, πάλι χαλάσαμε τις καρδιές μας, ώρα για να ρίξουμε τους τόνους λίγο
Σέπτικ , λέγε και συμφώνα με ό,τι γουστάρεις.
Αυτός είσαι.
Εγώ απεχθάνομαι όρους όπως λαγόκοτες, απόγονοι και τούρκοι και γι αυτό τους αποφεύγω. Αν εσύ θεωρείς ότι με το να το απευθύνεις σε κάποιον που δεν έχεις καν σχέση χαβαλέ δεν υπάρχει περίπτωση να ενοχληθεί, τότε είναι απλά θέμα διαφορετικού κώδικα.
Εντάξει μωρέ. Το "λαγόκοτες" δεν είναι και ένας τρομερός χαρακτηρισμός... (ειδικά το κότες έχει και φιλιππίδεια προέλευση).
Στην θέση σας θα το προτιμούσα από το βάζελοι, και σίγουρα περισσότερο από άλλους χαρακτηρισμούς που έχουν κατά καιρούς πέσει εδώ πέρα.
Προσωπική άποψη βέβαια. Σεβαστή κάθε άλλη.
Με λίγα λόγια, αν μου το έλεγε ο σχσιτε δεν θα με ένοιαζε. Θα του έλεγα κάτι λιγότερο εριστικό απλώς. Αλλά τέλος πάντων.
Τα έχουμε πει για τους φιλέριδες.
Δεν νομίζω ότι μπορείς να γίνεις δημοφιλής έτσι, αντιθέτως, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να στην λένε γενικώς (δικαίως και αδίκως).
Και ναι, είμαι κώλος. Μεγάλος
Με την έννοια του κωλόφαρδος;
sxsite αν "και είμαι βέβαιος βλέποντας, άνευ άλλου τινός, τις οπαδικές του προτιμήσεις ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα" αν νομίζεις ότι είναι αυτό σοβαρό σαν επιχείρημα, δικός σου ρε φίλε.
Κοίτα, η επιλογή ομάδας είναι μια έλλογη διαδικασία που καταλήγει σε ένα αποτέλεσμα, χαρακτηριστικό ενίοτε του επιλέγοντα. Θέλω να πιστεύω ότι η διαδικασία αυτή στον καθένα γίνεται με βάση προσωπικά κριτήρια, λογική και κρίση, και όχι γιατί έτσι ήταν ο πατέρας του ή γιατί ήταν μια γκόμενα που ήθελε να πηδήξει ή γιατί έχουν ωραία χρώματα οι εμφανίσεις.
Δεν έχω πρόβλημα να παραδεχθώ ότι και εγώ ξεκίνησα ως βάζελος, ακόμα και τώρα δε, θεωρούμαι "οικογενειακώς" ως αποστάτης. Δεν με πειράζει όμως καθόλου, γιατί η απόφαση αυτή ήταν δική μου, και γιατί μπήκα στον κόπο να επιλέξω ομάδα, ιστορία και ιδεολογία, modus vivendi αν προτιμάς, μόνος μου, παρά να δεσμεύομαι από επιλογές που έκαναν οι άλλοι για μένα, πριν από εμένα και χωρίς εμένα.
Έκτοτε θα μπορούσα να παρατηρήσω ότι τις περισσότερες φορές ήμουν σε δυσαρμονία με το ευρύτερο περιβάλλον, ίσως γιατί οι περισσότεροι που ήξερα και γνωρίζω είναι και αυτοί βάζελοι. Ξεκινώντας δε από την εποχή που έβλεπα μόνος μου στο δωμάτιο μου τα ματς της Σαραγόσσας και του Τελ Αβίβ, πέρασα στο σχολείο, όπου πέρασα αρκετά διαλείμματα στις τουαλέτες (δεν μπορείς στην τελική να τα βάζεις με όλους), στην Ασοεέ, που οι περισσότεροι καθηγητές ήταν επίσης βαζελάκια (και ακόμα περνάω για την καθιερωμένη καζούρα), στο στρατό που οι στρατιωτικοί που ήξερα ήταν επίσης βάζελοι (και αυτό μου στέρησε κατά βάση κάποιες άδειες), ακόμα και η (κάποτε) γυναίκα της ζωής μου ήταν βάζελος (και μάλιστα φανατική, μιας και είχε διαρκείας στα επίσημα του Παναθηναϊκού την εποχή του Μάλκοβιτς). Ποτέ όμως δεν μετάνιωσα για την επιλογή μου, αλλά αντιθέτως δεν ντράπηκα να το δηλώσω, ακόμα και αν ήξερα ότι κάτι τέτοιο μπορεί να απέβαινε εις βάρος μου.
ʼτομα που έχουν κάνει την ίδια επιλογή, θεωρώ ότι κατά πάσα πιθανότητα έχουν σκεφτεί με παρόμοιο τρόπο με τον δικό μου και σε κάθε περίπτωση τα κρίνω με όσο το δυνατόν ευνοϊκότερο τρόπο, όπως θα ήθελα να κρίνουν και εμένα κάποιοι τρίτοι. Τώρα, πιθανές ενστάσεις που μπορεί να προβάλει η άλλη πλευρά του λόφου, είναι ενδιαφέρουσες αλλά δεν δεσμεύομαι να τις λάβω και υπόψη.
Λοιπόν,sxsite , ο χαμένος κερνάει Σαμπρίνα. Είσαι σύμφωνος?? ;)
Χμ. Tempting...
Τα λέμε άμα είναι από κοντά.