You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Eυχή και κατάρα πρός τους μπουρδελιάριδες ψηφοφόρους
- Μέλος που άνοιξε το νήμα davarits
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 615
- Εμφανίσεις 22K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
davarits
Μέλος
- Εγγρ.
- 14 Δεκ 2009
- Like
- 6
- Πόντοι
- 16
αδερφε δεν εχουμε πλεον την πολιτελεια να φιλοσοφουμε ΤΕΡΜΑ !! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥς ΦΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!!! ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ!!!!!!!!! Η ΟΧΙ !!! ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑΗ αποχή δεν τους φοβίζει καθόλου. Αντίθετα, αυτό θέλουν! Να κάνουν τον κόσμο να πετάξει και το τελευταίο όπλο του, την ψήφο. Ή μήπως αν ψηφίσει το 20% δεν θα βγει κάποιος; Και στην Αμερική που ψηφίζει το 40-45% άλλαξε τίποτα;
Τώρα βέβαια, ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να μη μας εκφράζει κανένας και να μας φταίνε όλοι, είναι γεγονός. Αλλά ας ψηφίσουμε αυτούς που είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στις απόψεις μας και παράλληλα δεν έχουν κυβερνήσει ώστε να φταίνε (ή τουλάχιστον ώστε να φταίνε τόσο) για το χάλι στο οποίο έχουμε φτάσει. Και ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή κάποιες νέες πολιτικές δυνάμεις θα αναδειχτούν... Αλλά πραγματικά νέες, όχι όπως στην Ιταλία όπου έφυγαν οι κακοί και ήρθαν οι χειρότεροι...
poutano-maniac
Μέλος
- Εγγρ.
- 3 Οκτ 2010
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
Η αποχή δεν τους φοβίζει καθόλου. Αντίθετα, αυτό θέλουν! Να κάνουν τον κόσμο να πετάξει και το τελευταίο όπλο του, την ψήφο. Ή μήπως αν ψηφίσει το 20% δεν θα βγει κάποιος; Και στην Αμερική που ψηφίζει το 40-45% άλλαξε τίποτα;
Τώρα βέβαια, ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να μη μας εκφράζει κανένας και να μας φταίνε όλοι, είναι γεγονός. Αλλά ας ψηφίσουμε αυτούς που είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στις απόψεις μας και παράλληλα δεν έχουν κυβερνήσει ώστε να φταίνε (ή τουλάχιστον ώστε να φταίνε τόσο) για το χάλι στο οποίο έχουμε φτάσει. Και ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή κάποιες νέες πολιτικές δυνάμεις θα αναδειχτούν... Αλλά πραγματικά νέες, όχι όπως στην Ιταλία όπου έφυγαν οι κακοί και ήρθαν οι χειρότεροι...
Φίλε μου σίγουρα δε τους φοβίζει. Άλλωστε συζητιέται ότι σε λίγα χρόνια θα ψηφίζουμε με λίστα..... Αλλά άμα δε μας εκφράζει κανένας τι κάνουμε ? Γιατί το πολιτικό σύστημα είναι εγκλωβισμένο, δεν υπάρχει φως προς το παρόν. Δε μπορούμε να ψηφίζουμε πάντα με το κριτήριο "ποιος είναι λιγότερο μαλάκας κατά την απόψη μας", άρα δηλαδή ο πιο κοντινός στις απόψεις μας. Γιατί αυτό κάνανε πολλοί μέχρι τώρα και να που φτάσαμε....
Η αποχή σίγουρα θα σχολιαστεί, αλλά λειτουργεί και δρα υπέρ του συστήματος. Θα βγεί και κανένας Καψής να πει ότι είχε καλό καιρό και με την ανθηρή οικονομική κατάσταση που μας έφτιαξε ο Τζέφρυ, οι ψηφοφόροι προτίμησαν τις εκδρομές. Νομίζω ότι σε μικρότερους δήμους η λύση είναι η ψήφος σε πραγματικά ανεξάρτητους με διάθεση προσφοράς, όπου υπάρχουν βέβαια. Και στις μικρές τοπικές κοινωνίες ο καθένας ξέρει τι μπορεί και θέλει ο κάθε υποψήφιος. Για τις περιφερειακές ΛΕΥΚΟ. Θα τους τσούξει και θα τους κόψει κάθε επιχείρημα, αν δουν συμμετοχή, αλλά άρνηση να τους υπερψηφίσουμε. Την αποχή, έχουν μάθει να την εκτιμούν, και ως ένα σημείο έχουν δίκιο, ως αδιαφορία για την πολιτική. Το παράδειγμα της Αμερικής είναι ενδεικτικό του πως εκμεταλεύεται το σύστημα την αποχή και πως την επιδιώκει, ως ουσιαστικό εργαλείο διαστρέβλωσης του αποτελέσματος. Το ΛΕΥΚΟ δεν μπορούν να το εμφανίσουν έτσι. Είναι επιλογή, που δείχνει άρνηση όλου του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού. Δείχνει την διάθεση του καθενός να μετάσχει στην διαδικασία, αλλά να μην κουβαλήσει νερό στον μύλο κανενός. Όπως και αν είναι καλό βόλι και καλά κουράγια για την συνέχεια που μας περιμένει.
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ. ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ αν δεν ψηφίσετε τις επιλογές Τζέφρυ.
Επισκέπτης
+100000000000000000000000000Η αποχή δεν τους φοβίζει καθόλου. Αντίθετα, αυτό θέλουν! Να κάνουν τον κόσμο να πετάξει και το τελευταίο όπλο του, την ψήφο. Ή μήπως αν ψηφίσει το 20% δεν θα βγει κάποιος; Και στην Αμερική που ψηφίζει το 40-45% άλλαξε τίποτα;
poutano-maniac
Μέλος
- Εγγρ.
- 3 Οκτ 2010
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
Η αποχή σίγουρα θα σχολιαστεί, αλλά λειτουργεί και δρα υπέρ του συστήματος. Θα βγεί και κανένας Καψής να πει ότι είχε καλό καιρό και με την ανθηρή οικονομική κατάσταση που μας έφτιαξε ο Τζέφρυ, οι ψηφοφόροι προτίμησαν τις εκδρομές. Νομίζω ότι σε μικρότερους δήμους η λύση είναι η ψήφος σε πραγματικά ανεξάρτητους με διάθεση προσφοράς, όπου υπάρχουν βέβαια. Και στις μικρές τοπικές κοινωνίες ο καθένας ξέρει τι μπορεί και θέλει ο κάθε υποψήφιος. Για τις περιφερειακές ΛΕΥΚΟ. Θα τους τσούξει και θα τους κόψει κάθε επιχείρημα, αν δουν συμμετοχή, αλλά άρνηση να τους υπερψηφίσουμε. Την αποχή, έχουν μάθει να την εκτιμούν, και ως ένα σημείο έχουν δίκιο, ως αδιαφορία για την πολιτική. Το παράδειγμα της Αμερικής είναι ενδεικτικό του πως εκμεταλεύεται το σύστημα την αποχή και πως την επιδιώκει, ως ουσιαστικό εργαλείο διαστρέβλωσης του αποτελέσματος. Το ΛΕΥΚΟ δεν μπορούν να το εμφανίσουν έτσι. Είναι επιλογή, που δείχνει άρνηση όλου του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού. Δείχνει την διάθεση του καθενός να μετάσχει στην διαδικασία, αλλά να μην κουβαλήσει νερό στον μύλο κανενός. Όπως και αν είναι καλό βόλι και καλά κουράγια για την συνέχεια που μας περιμένει.
Ρε παληκάρι το λευκό δεν πάει υπέρ του πρώτου ? (Δεν είμαι σίγουρος). Γιατί να μην πάμε να ψηφίσουμε άκυρο ? Κι αν μαζευτεί ένα μεγάλο ποσοστό από άκυρα, άρνηση θα δείξει πάλι.
Λευκό, άκυρο, αποχή, όλα δρούν υπέρ του πρώτου και γενικά του συστήματος. Απλά η γνώμη μου είναι ότι το λευκό είναι το μόνο που τους στέλνει σαφές μήνυμα, ότι συμμετέχω, αλλά δεν μου κάνετε, είναι το μόνο που παρουσιάζει σαφή αποδοκιαμασία. Το άκυρο μπορεί να είναι από επιλογή, αλλά μπορεί να είναι και από λάθος. Συνεπώς δεν νομίζω ότι έχει την ίδια ένταση αποδοκιμασίας και εύκολα οι καλοθελητές σχολιαστές μπορούν να το κατατάξουν στο λάθος και όχι στην αποδοκιμασία. Τώρα αν εννοείς άκυρο με την αναγραφή γαλλικών στο ψηφοδέλτιο, δυστυχώς μόνο ο δικαστικός αντιπρόσωπος και η εφορευτική επιτροπή θα τα διαβάσουν.
politis2
Μέλος
- Εγγρ.
- 26 Δεκ 2008
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
Η ταπεινή μου γνώμη:
Η αποχή και το λευκό, τους βολεύουν.
Δεν ξέρω σε όλη την Ελλάδα τι γίνεται (στην Αθήνα ψηφίζω) αλλά στην Αθήνα υπάρχουν:
10 υποψήφιοι συνδυασμοί για περιφέρεια, οι εξής:
Σγουρός
Κικίλιας
Παφίλης
Αλαβάνος
Δημαράς
Γεωργιάδης
Μητρόπουλος
Διάκος
Ψαριανός
Χάγιος
8 Υποψήφιοι δήμαρχοι:
Κακλαµάνης
Σοφιανός
Πορτάλιου
Καµίνης
Μιχαλολιάκος
Κωνσταντίνου
Αµυράς
Ηλιάδης
Καταλήγω να ρίξω το κουκί (στον πρώτο γύρο) στους Χάγιο και Κωσταντίνου, που υποστηρίζονται (λένε τα χαρτιά) από κάποιο «κόμμα» που λέγεται «ΑΝΤΑΡΣΥΑ». Δε ξέρω τι σημαίνουν τα αρχικά, και έχω ακούσει ότι οι τύποι είναι φοβεροί μαλάκες. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία.
Ο στόχος είναι να μειωθεί το ποσοστό αυτών που υποστηρίζονται από γνωστά κόμματα, ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ αυτό το ποσοστό. Ιδίως από τα 2 μεγάλα.
Με λευκό και άκυρο δεν καταγράφεται.
Σκεφτείτε δηλαδή τι έχει να γίνει αν στον πρώτο γύρο πάρει 15% ο Σγουρός, 13% ο Κικίλας, και 10% ο Χάγιος! Χαμός!
Θα μου πείτε: «Γιατί όχι Δημαράς ή Ηλιάδης?»
Γιατί ο μεν Δημαράς ΕΙΝΑΙ μέρος του συστήματος, ο δε Ηλιάδης έχει κάνει κάτι ανακοινώσεις τύπου «Τα πιστεύω μου: Είµαι Χριστιανός Ορθόδοξος και συµµετέχω στην πνευµατική ζωή της Εκκλησίας. Η πίστη µου νοηµατοδοτεί τη ζωή µου γιατί η Ορθοδοξία είναι για µένα τρόπος ζωής.», οπότε τον αφήνω. Αυτός είναι μέρος χειρότερου συστήματος από τους άλλους.
Κατά τη γνώμη μου (καταλήγω) ο ΜΟΝΟΣ τρόπος να επιδείξουμε (όλοι) την αντιπάθεια, την αποστροφή και την απέχθεια που αισθανόμαστε απέναντι στο πολιτικό σύστημα και τους εκπροσώπους του, είναι να ενισχύσουμε μικρούς, άσημους, άγνωστους υποψήφιους (έστω και μαλάκες). Όχι άτομα που πατρονάρονται από το πολιτικό σύστημα. Και δεν έχει σημασία ποιός θα είναι αυτός, σημασία έχει ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ αυτή η απέχθεια, και για να καταγραφεί πρέπει το ψηφοδέλτιο να είναι έγκυρο και να μετριέται.
Αν ο Δημαράς τα καταφέρει να μπει στο δεύτερο γύρο (με έναν εκ των Σγουρό ή Κικίλια), τότε έχουμε εκεί τη δυνατότητα να τον ενισχύσουμε (για να αποδυναμώσουμε τους άλλους – προφανώς).
Για το δήμο δε το έχω ψάξει ακόμα, λέγεται πάντως ότι ο Κακλαμάνης είναι μπροστά.
Σας φαίνονται πολύ επαναστατικά αυτά που λέω?
Υπάρχει και η λύση του ΚΚΕ.
Όπως είπε κάποιος σε μια εκπομπή στην TV, "Κολούμπρα θα πάθουν στην Ευρώπη αν στην Ελλάδα βγει κομμουνιστής περιφεριάρχης στην Αττική!".
Και δεν έχει άδικο.
Πάντως ΟΧΙ ΠΑΛΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ, ΕΛΕΟΣ, ΦΤΑΝΕΙ, ΜΑΚΡΥΑ!
Δεν ξέρω σε όλη την Ελλάδα τι γίνεται (στην Αθήνα ψηφίζω) αλλά στην Αθήνα υπάρχουν:
Σγουρός
Κικίλιας
Παφίλης
Αλαβάνος
Δημαράς
Γεωργιάδης
Μητρόπουλος
Διάκος
Ψαριανός
Χάγιος
8 Υποψήφιοι δήμαρχοι:
Κακλαµάνης
Σοφιανός
Πορτάλιου
Καµίνης
Μιχαλολιάκος
Κωνσταντίνου
Αµυράς
Ηλιάδης
Καταλήγω να ρίξω το κουκί (στον πρώτο γύρο) στους Χάγιο και Κωσταντίνου, που υποστηρίζονται (λένε τα χαρτιά) από κάποιο «κόμμα» που λέγεται «ΑΝΤΑΡΣΥΑ». Δε ξέρω τι σημαίνουν τα αρχικά, και έχω ακούσει ότι οι τύποι είναι φοβεροί μαλάκες. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία.
Ο στόχος είναι να μειωθεί το ποσοστό αυτών που υποστηρίζονται από γνωστά κόμματα, ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ αυτό το ποσοστό. Ιδίως από τα 2 μεγάλα.
Σκεφτείτε δηλαδή τι έχει να γίνει αν στον πρώτο γύρο πάρει 15% ο Σγουρός, 13% ο Κικίλας, και 10% ο Χάγιος! Χαμός!
Γιατί ο μεν Δημαράς ΕΙΝΑΙ μέρος του συστήματος, ο δε Ηλιάδης έχει κάνει κάτι ανακοινώσεις τύπου «Τα πιστεύω μου: Είµαι Χριστιανός Ορθόδοξος και συµµετέχω στην πνευµατική ζωή της Εκκλησίας. Η πίστη µου νοηµατοδοτεί τη ζωή µου γιατί η Ορθοδοξία είναι για µένα τρόπος ζωής.», οπότε τον αφήνω. Αυτός είναι μέρος χειρότερου συστήματος από τους άλλους.
Κατά τη γνώμη μου (καταλήγω) ο ΜΟΝΟΣ τρόπος να επιδείξουμε (όλοι) την αντιπάθεια, την αποστροφή και την απέχθεια που αισθανόμαστε απέναντι στο πολιτικό σύστημα και τους εκπροσώπους του, είναι να ενισχύσουμε μικρούς, άσημους, άγνωστους υποψήφιους (έστω και μαλάκες). Όχι άτομα που πατρονάρονται από το πολιτικό σύστημα. Και δεν έχει σημασία ποιός θα είναι αυτός, σημασία έχει ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ αυτή η απέχθεια, και για να καταγραφεί πρέπει το ψηφοδέλτιο να είναι έγκυρο και να μετριέται.
Αν ο Δημαράς τα καταφέρει να μπει στο δεύτερο γύρο (με έναν εκ των Σγουρό ή Κικίλια), τότε έχουμε εκεί τη δυνατότητα να τον ενισχύσουμε (για να αποδυναμώσουμε τους άλλους – προφανώς).
Για το δήμο δε το έχω ψάξει ακόμα, λέγεται πάντως ότι ο Κακλαμάνης είναι μπροστά.
Όπως είπε κάποιος σε μια εκπομπή στην TV, "Κολούμπρα θα πάθουν στην Ευρώπη αν στην Ελλάδα βγει κομμουνιστής περιφεριάρχης στην Αττική!".
Και δεν έχει άδικο.
Επισκέπτης
ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουμε και άμα γουστάρετε...
Ελλάδα = ΠΑΣΟΚ
Ελλάδα = ΠΑΣΟΚ
politis2
Μέλος
- Εγγρ.
- 26 Δεκ 2008
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουμε και άμα γουστάρετε...
Ελλάδα = ΠΑΣΟΚ
Κάπως έτσι την έχεις δει, poustiki xordi kitharas?
Συνημμένα
Επισκέπτης
Κάπως έτσι την έχεις δει, poustiki xordi kitharas?
Το ΠΑΣΟΚ,είναι ένα κόμμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τη Ελλάδας ;)
alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.279
- Πόντοι
- 8.006
Η ταπεινή μου γνώμη:
Σγουρός
Κικίλιας
Παφίλης
Αλαβάνος
Δημαράς
Γεωργιάδης
Μητρόπουλος
Διάκος
Ψαριανός
Χάγιος
8 Υποψήφιοι δήμαρχοι:
Κακλαµάνης
Σοφιανός
Πορτάλιου
Καµίνης
Μιχαλολιάκος
Κωνσταντίνου
Αµυράς
Ηλιάδης
Και δεν έχει άδικο.
ANTικαπιταλιστικη ΑΡιστερη ΣΥσπειρωση για την Ανατροπη (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α)
politis2
Μέλος
- Εγγρ.
- 26 Δεκ 2008
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
ANTικαπιταλιστικη ΑΡιστερη ΣΥσπειρωση για την Ανατροπη (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α)
Whatever.
Έστω και αυτό.
Xrusaugitis
Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Οκτ 2010
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
Επισκέπτης
[URL unfurl="true"]http://leftayparxoun.gr/[/url]
Το ΠΑΣΟΚ,είναι ένα κόμμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τη Ελλάδας ;)
Επισκέπτης
Δυστηχως οι υποψηφιοι που στηριζονται απο το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ θα λαβουν το μεγαλυτερο ποσοστο των ψηφων. Αν γινονταν σημερα βουλευτικες εκλογες παλι το ΠΑΣΟΚ θα εβγαινε πρωτο κομα και με τον εκλογικο νομο που εχουν φτιαξει, θα εκανε αυτοδυναμη κυβερνηση.
Δυστηχως οι Ελληνες το μονο που ξερουν ειναι να κλαιγονται. Καναμε πρωθυπουργους τον Κωστακη και τον Γιωργακη, οτι πιο αχρηστο εχει βγει στην πολιτικη σε ολη την Ευρωπη και μετα τους βριζουμε. Αντι να βριζουμε τους εαυτους μας.
Δυστηχως οι Ελληνες το μονο που ξερουν ειναι να κλαιγονται. Καναμε πρωθυπουργους τον Κωστακη και τον Γιωργακη, οτι πιο αχρηστο εχει βγει στην πολιτικη σε ολη την Ευρωπη και μετα τους βριζουμε. Αντι να βριζουμε τους εαυτους μας.
Δυστηχως οι υποψηφιοι που στηριζονται απο το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ θα λαβουν το μεγαλυτερο ποσοστο των ψηφων. Αν γινονταν σημερα βουλευτικες εκλογες παλι το ΠΑΣΟΚ θα εβγαινε πρωτο κομα και με τον εκλογικο νομο που εχουν φτιαξει, θα εκανε αυτοδυναμη κυβερνηση.
δεν νομιζω οτι εχει σημασια τι ειμαστε ΝΔ η ΠΑΣΟΚ...πρεπει να αποδοκιμαστουν και οι δυο...αρα η μονη λυση ειναι τα μικρα κομματα..σε περιπτωση μεγαλης αποχης θα εχουμε το τραγελαφικο να βγει ο γιωργακης και ενω θα εχουν ψηφισει 2-2.500.000 ανθρωποι απο τα 10 να πει οτι εχουμε την λαικη εντολη...και το γαμησι που μας δινουυν να συνεχιστει...δεν παει αλλο ρε παιδια..