hitman7771
Μέλος
- Εγγρ.
- 15 Μαρ 2011
- Κριτικές
- 3
- Like
- 102
- Πόντοι
- 16
συμφωνώ με τον προλαλήσαντα
Γιατί ρωτάς για Γαλλία- Γερμανία, και δε ρωτάς για Βουλγαρία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ρουμανία, κλπ?Αραγε ένας συνταξιούχος στην Γαλλία- Γερμανία με το ίδιο επάγγελμα καί ειδικότητα (όταν εργαζόταν) με τα ιδια ένσημα και συντάξιμα χρόνια , γενικά όλα τα ίδια, παίρνει την ίδια σύνταξη με έναν Ελληνα ?
Καλησπέρα
Εχω παραιτηθεί από την εργασια μου εδώ και 6 μηνες και θα ηθελα να μου πει κάποιος, αν μπορω και με τι κοστος να εξαγοράσω τα ενσημα μου των μηνων που δεν εργαζόμουν, καθως επισης που μπορω να απευθυνθώ για την πληρωμη και τη διαδικασια της εξαγορας.
Ειχα το πακετο καλυψης ΙΚΑ με αριθμο 109
πχ ξερω ότι κάθε μηνα ειχα 25 ενσημα, αλλα δεν ξερω ποσο κοστιζει το ένα για να υπολογισω τα χρηματα που θα πρεπει να δωσω για την εξαγορά.
Ευχαριστω
ειναι απλο φίλε :
πάρε ένα μασούρι ευρώ και πέτα τα στη λεκάνη.
Μετά τράβα το καζανάκι.
Ειναι πιο πιθανό να βρεις αυτο το μασούρι στις επόμενες διακοπές σου στις Κυκλάδες και χωρίς ίχνος σκατού πάνω του
παρά να πάρεις σύνταξη από το σημερινό ελληνικό κράτος...
ειναι απλο φίλε :
πάρε ένα μασούρι ευρώ και πέτα τα στη λεκάνη.
Μετά τράβα το καζανάκι.
Ειναι πιο πιθανό να βρεις αυτο το μασούρι στις επόμενες διακοπές σου στις Κυκλάδες και χωρίς ίχνος σκατού πάνω του
παρά να πάρεις σύνταξη από το σημερινό ελληνικό κράτος...
πάντα έχει νόημα να χρησιμοποιείς τις όποιες ευεργετικές διατάξεις του νόμου όταν αυτές παρουσιάζονται…. γιατί ποτέ δεν ξέρεις αν αύριο αυτές θα συνεχίσουν να υπάρχουν…
και με την αγορά εργασίας σήμερα (και για τα επόμενα πέντε τουλάχιστον χρόνια) είναι καλό να έχεις το βιβλιάριο ενσήμων όσο περισσότερο γεμάτο γίνεται…
ένα εξάμηνο εργασίας είναι 150 ένσημα… 150 ένσημα για να τα βρείς να τα συμπληρώσεις σε ηλικία 60+ δεν είναι και το ευκολώτερο πράγμα του κόσμου…. σε ηλικία 30+ ή 40+ ειδικά όταν εργάζεσαι και εφόσον υπάρχει μια τέτοια διάταξη καλό είναι να κάνεις χρήση της διότι
(1) μπορείς να αποπληρώσεις σε δόσεις και δεν σου φαίνεται
(2) η διάταξη υπάρχει σήμερα και αύριο δεν υπάρχει και
(3) εφόσον πάμε σε ένα μέρος βασική κρατική σύνταξη και ένα μέρος με συγκέντρωση κεφαλαίου (όπως για παράδειγμα τα ιδιωτικά ασφαλιστικά προγράμματα) τα λεφτά που δίνεις για εξαγορά κάποιων ενσήμων παραμένουν στον κορβανά για περισσότερα χρόνια με αποτέλεσμα να δώσουν κάποια καλύτερη απόδοση…
συνεπώς πρέπει να τα εξαγοράσει άμεσα … επιπλέον όφελος έχει επειδή η εξαγορά γίνεται σύμφωνα με τον ισχύοντα βασικό μισθό που είναι εξαιρετικά χαμηλός με αποτέλεσμα αυτά που πρέπει να πληρώσει να είναι λίγα…
αυριο αν βγεί ο Τσίπρας (λέμε τώρα) και πάει τον βασικό στα 750 (λέμε και καμμιά μαλακία να περάσει η ώρα) αυτά που θα πρέπει να πληρώσει σχεδόν διπλασιάζονται…
εγώ κλείνω τα 58 σε 3 μέρες…. σύμφωνα με τα ένσημα που έχω σε 4 χρόνια 5 μήνες και 11 μέρες συμπληρώνω 12.000 ασφαλιστικές μέρες (40 χρόνια)… έχω ήδη αναγνωρίσει τα στρατιωτικά (27 μήνες * 30 μέρες = 810 μέρες), τα δύο παιδιά (2*300=600) και 19 (19*25=475) μήνες που εργαζόμουνα εκτός Ελλάδος σε χώρα που δεν έχει σύμβαση αλληλασφάλισης (Νιγηρία)… δηλαδή έχω εξαγοράσει τ αν διατηρηθεί το όριο 62/40 (62 τουλάχιστον ετών με 40 χρόνια ασφάλισης) έχω δικαίωμα να συνταξιοδοτηθώ με πλήρη σύνταξη (ανωτάτη) του ΙΚΑ… μπορώ βέβαια να εξαγοράσω μέρος των σπουδών και να συνταξοδοτηθώ σε 4 χρόνια και 3 μέρες (έχω καβάτζα ακόμη 8.6 μήνες από τους συνολικά 84 που υπάρχει δυνατότητα εξαγοράς) και να βγώ πέντε μήνες νωρίτερα σε σύνταξη…
αν αλλάξουν οι προυποθέσεις έχω καβάτζα εξαγοράς 8.5 ακόμη μηνών και εκτός αυτού δεν πολυγουστάρω να συνταξιοδοτηθώ έτσι και αλλιώς…. αν συνταξιοδοτηθώ το θα το κάνω με σκοπό να διασφαλίσω τα δικαιώματα αλλά θα συνεχίσω να δουλεύω χωρίς πλέον ασφαλιστική κάλυψη (contractor μέσω ξένης εταιρείας)
Με το καλό να τα χιλιάσεις!πάντα έχει νόημα να χρησιμοποιείς τις όποιες ευεργετικές διατάξεις του νόμου όταν αυτές παρουσιάζονται…. γιατί ποτέ δεν ξέρεις αν αύριο αυτές θα συνεχίσουν να υπάρχουν…
και με την αγορά εργασίας σήμερα (και για τα επόμενα πέντε τουλάχιστον χρόνια) είναι καλό να έχεις το βιβλιάριο ενσήμων όσο περισσότερο γεμάτο γίνεται…
ένα εξάμηνο εργασίας είναι 150 ένσημα… 150 ένσημα για να τα βρείς να τα συμπληρώσεις σε ηλικία 60+ δεν είναι και το ευκολώτερο πράγμα του κόσμου…. σε ηλικία 30+ ή 40+ ειδικά όταν εργάζεσαι και εφόσον υπάρχει μια τέτοια διάταξη καλό είναι να κάνεις χρήση της διότι
(1) μπορείς να αποπληρώσεις σε δόσεις και δεν σου φαίνεται
(2) η διάταξη υπάρχει σήμερα και αύριο δεν υπάρχει και
(3) εφόσον πάμε σε ένα μέρος βασική κρατική σύνταξη και ένα μέρος με συγκέντρωση κεφαλαίου (όπως για παράδειγμα τα ιδιωτικά ασφαλιστικά προγράμματα) τα λεφτά που δίνεις για εξαγορά κάποιων ενσήμων παραμένουν στον κορβανά για περισσότερα χρόνια με αποτέλεσμα να δώσουν κάποια καλύτερη απόδοση…
συνεπώς πρέπει να τα εξαγοράσει άμεσα … επιπλέον όφελος έχει επειδή η εξαγορά γίνεται σύμφωνα με τον ισχύοντα βασικό μισθό που είναι εξαιρετικά χαμηλός με αποτέλεσμα αυτά που πρέπει να πληρώσει να είναι λίγα…
αυριο αν βγεί ο Τσίπρας (λέμε τώρα) και πάει τον βασικό στα 750 (λέμε και καμμιά μαλακία να περάσει η ώρα) αυτά που θα πρέπει να πληρώσει σχεδόν διπλασιάζονται…
εγώ κλείνω τα 58 σε 3 μέρες…. σύμφωνα με τα ένσημα που έχω σε 4 χρόνια 5 μήνες και 11 μέρες συμπληρώνω 12.000 ασφαλιστικές μέρες (40 χρόνια)… έχω ήδη αναγνωρίσει τα στρατιωτικά (27 μήνες * 30 μέρες = 810 μέρες), τα δύο παιδιά (2*300=600) και 19 (19*25=475) μήνες που εργαζόμουνα εκτός Ελλάδος σε χώρα που δεν έχει σύμβαση αλληλασφάλισης (Νιγηρία)… δηλαδή έχω εξαγοράσει τ αν διατηρηθεί το όριο 62/40 (62 τουλάχιστον ετών με 40 χρόνια ασφάλισης) έχω δικαίωμα να συνταξιοδοτηθώ με πλήρη σύνταξη (ανωτάτη) του ΙΚΑ… μπορώ βέβαια να εξαγοράσω μέρος των σπουδών και να συνταξοδοτηθώ σε 4 χρόνια και 3 μέρες (έχω καβάτζα ακόμη 8.6 μήνες από τους συνολικά 84 που υπάρχει δυνατότητα εξαγοράς) και να βγώ πέντε μήνες νωρίτερα σε σύνταξη…
αν αλλάξουν οι προυποθέσεις έχω καβάτζα εξαγοράς 8.5 ακόμη μηνών και εκτός αυτού δεν πολυγουστάρω να συνταξιοδοτηθώ έτσι και αλλιώς…. αν συνταξιοδοτηθώ το θα το κάνω με σκοπό να διασφαλίσω τα δικαιώματα αλλά θα συνεχίσω να δουλεύω χωρίς πλέον ασφαλιστική κάλυψη (contractor μέσω ξένης εταιρείας)
Η αίτηση για την αναγνώριση μπορεί να υποβληθεί οποτεδήποτε, προκειμένου όμως να ληφθεί υπόψη για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 3.600 ημέρες πραγματικής ή και προαιρετικής ασφάλισης.Λοιπον πηγα στο ΙΚΑ της περιοχης μου και με ενημερωσαν ότι δεν γινεται να αγορασει/εξαγορασει καποιος ενσημα για οσο καιρο δεν εργαζεται εκτος αν είναι κοντα στη συνταξη οποτε και αλλαζει το πραγμα...
Καλημέρα παιδες..
Ευχαριστω για τις απαντησεις!
Λοιπον πηγα στο ΙΚΑ της περιοχης μου και με ενημερωσαν ότι δεν γινεται να αγορασει/εξαγορασει καποιος ενσημα για οσο καιρο δεν εργαζεται εκτος αν είναι κοντα στη συνταξη οποτε και αλλαζει το πραγμα...
Οσο αφορα αυτό που λεει ο φιλος Γιαννης1 για την ιδιωτικη συνταξη μεσω ασφαλιστικων εταιρειων εχει απολυτο δικιο μιας και το γνωριζω από πρωτο χερι... η εθνικη συνταξη μετα από λιγα χρονια θα πεσει 200 ευρω και οι περισσοτεροι θα πρεπει να απευθύνονται σε ασφαλιστικες εταιρειες για τα λεγομενα συνταξιοδοτικα προγράμματα όπως κανουν στην αμερικη κλπ. βεβαια δεν εχει βρεθει καποιος να παιρνει ιδιιωτικη συνταξη γιατι τα προγράμματα εχουν ερθει στην ελληνικη αγορα τα τελευταια 9 χρονια και το πρόγραμμα για καποιον ισχυει για 30 ετη οποτε είναι λιγο ρισκο να ξεκινήσουμε κατι χωρις να ξερουμε καποιο παράδειγμα ότι ο ταδε πηρε και παιρνει μια α συνταξη από ιδιωτικη εταιρεια... το να δινει καποιον κατ ελαχιστο 50,00 ευρω αρχικα το μηνα για 30 χρονια κάθε μηνα είναι μεγαλο θεμα μιας και τα χρηματα αυτά επενδύονται από την ασφαλιστικη σε αμοιβαια ομολογα κλπ οποτε δεν θα τα παρεις πισω πχ αν εχεις αναγκη σε ένα χρονο.. εδώ δεν ξερουμε τι μας ξημερωνει και οι ασφαλιστικες μας πιεζουν να κανουμε τετοια προγραματα πληρωνοντας 50+ ευρω το μηνα για οριζοντα 30 ετων μετα... που τοτε...τα χρηματα ισως να μην εχουν καμια αξια βαση πληθωρισμου
Με το καλό να τα χιλιάσεις!![]()
![]()
![]()