alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.291
- Πόντοι
- 8.006
Και αργησε16 χρονών ήταν ο γκόμενος της τύπε
Καλά έκανε και τον χώρισε.
Και αργησε16 χρονών ήταν ο γκόμενος της τύπε
Καλά έκανε και τον χώρισε.
ΕτσιΦίλε ο ίδιος είμαι βλάχος Ηπειρώτης.
Αρχαίο ελληνικό φύλο με επιμειξίες με Ρωμαίους είμαστε.
Οι πρόγονοί μας ηταν στρατιώτες τον 3ο αιωνα μ.Χ που φυλουσαν την Εγνατία και ήταν στις υπηρεσίες των Ρωμαίων..εξ ου και η γλώσσα μας η λατινική
Τι σόι πατριώτες είστε ωρέ? Το μωράκι εδώ δεν θα το στηρίξει κανείς?
Ρε το μπου ειναι μαγικοΑπο βικι
Έχουν διατυπωθεί πάρα πολλές απόψεις για την καταγωγή των Βλάχων. Το θέμα περιπλέκεται από το γεγονός ότι το θέμα των Βλάχων της νοτίου Βαλκανικής υπήρξε θέμα πολιτικής διαμάχης με κύριους πρωταγωνιστές την ελληνική και τη ρουμανική πλευρά. Οι διάφορες απόψεις περί καταγωγής των Βλάχων που έχουν κατά καιρούς διατυπωθεί είναι οι εξής
- Καταγωγή από τις περιοχές της Ρουμανίας: Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, που είναι η επικρατούσα μεταξύ των Ρουμάνων ιστορικών, οι Αromani εγκατέλειψαν την «πατρίδα» τους βόρεια του Δούναβη κάπου μεταξύ 6ου και 10ου αιώνα και κατέβηκαν νοτιότερα προς αναζήτηση καλύτερων βοσκοτόπων. Η θεωρία αυτή αντικρούεται από την άποψη ότι δεν είναι λογικό να εγκατέλειψαν τις απέραντες, εύφορες, γεμάτες βοσκοτόπια πεδιάδες της Ρουμανίας και να ήρθαν να εγκατασταθούν στα άγονα βουνά της Ελλάδας
- Καταγωγή από ελληνικούς πληθυσμούς: Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, οι Βλάχοι κατάγονται από αυτόχθονες Έλληνες - γλωσσικώς εκλατινισμένους από τους Ρωμαίους - οι οποίοι ήταν φύλακες των συνόρων της αυτοκρατορίας και υπηρετούσαν ως μισθοφόροι στις τάξεις των ρωμαϊκών λεγεώνων. Ως πιθανή κοιτίδα των βλάχων θεωρείται η περιοχή της Ρωμαϊκής Εγνατίας οδού όπου και συγκεντρώνονται οι περισσότεροι βλαχόφωνοι πληθυσμοί ακόμη και σήμερα. Οι Ρωμαίοι πρώτα κατέκτησαν την Ήπειρο και την υπόλοιπη Ελλάδα και 100 χρόνια αργότερα επεκτάθηκαν βόρεια προς τη σημερινή Ρουμανία. Οπότε λογικό είναι η λατινοφωνία στη Βαλκανική Χερσόνησο να ξεκίνησε από τον ελληνικό χώρο και μέτα να επεκτάθηκε βόρεια. Σχετικά με αυτό έχει διατυπωθεί η θεωρία ότι πιθανώς τα Ρουμάνικα να είναι διάλεκτος των Αρωμούνικων και όχι το αντίθετο.
Παιρνουμε το θεμα μουνι πολυ σοβαρα εδωΡε το μπου ειναι μαγικο
Ξεκιναμε απο την Αλβανιδα τραγουδιστρια και καταληγουμε σε αναλυση του βλαχικου ζητηματος
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:
Αρωμούνα δηλαδη η Αντζελα?
Ειστε σεξιστές, ρατσιστές και καφροι.Παιρνουμε το θεμα μουνι πολυ σοβαρα εδω
Aυτά είμαι μυθεύματα του Ελληνικού εθνικισμού τύπε μου και απορώ που τα πιστεύετε. Βλαχία (Wallachia) είναι το ένα κομμάτι της Ρουμανίας και οι Βλάχοι ακραιφνώς Ρουμάνοι.Φίλε ο ίδιος είμαι βλάχος Ηπειρώτης.
Αρχαίο ελληνικό φύλο με επιμειξίες με Ρωμαίους είμαστε.
Οι πρόγονοί μας ηταν στρατιώτες τον 3ο αιωνα μ.Χ που φυλουσαν την Εγνατία και ήταν στις υπηρεσίες των Ρωμαίων..εξ ου και η γλώσσα μας η λατινική
Περιστέρη λέγεται γιατί είχε παππού βορειοηπειρώτη, όπως είπε και η ίδια.Σημερα σε αγαπω χαχαχαχαχα
Μα σοβαρα τωρα, βαλε τις διπλα διπλα
Εμεις στειλαμε την Μαγια την μελισσα και οι αλβανοι ενα θωρηκτό
Ελεος δηλαδη
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:
Το επωνυμο "Περιστέρη" σου φαινεται πολύ Ρουμάνικο?
Μαλλον μυθευματα του ρουμανικου εθνικισμου ειναιAυτά είμαι μυθεύματα του Ελληνικού εθνικισμού τύπε μου και απορώ που τα πιστεύετε. Βλαχία (Wallachia) είναι η Ρουμανία και οι Βλάχοι ακραιφνώς Ρουμάνοι.
https://en.wikipedia.org/wiki/Wallachia
Πες τα ρε Ρουναρ,ποια ελλαδα δεν υπαρχουν αυτα,παραμυθια, μονο Ισλανδια ναουμεAυτά είμαι μυθεύματα του Ελληνικού εθνικισμού τύπε μου και απορώ που τα πιστεύετε. Βλαχία (Wallachia) είναι η Ρουμανία και οι Βλάχοι ακραιφνώς Ρουμάνοι.
Οι Ιταλοι. Ειναι αρκετα πουστηδες για να κερδισουνποιος θα κερδισει μαγκες; να ριξουμε κανα στοιχημα;
Εμείς οι βλάχοι πάντως αυτοαποκαλούμστε Αρμάνοι....στη γλώσσα μας δεν υπάρχει καν η λέξη βλάχος ή τα υποκοριστικά του .Aυτά είμαι μυθεύματα του Ελληνικού εθνικισμού τύπε μου και απορώ που τα πιστεύετε. Βλαχία (Wallachia) είναι το ένα κομμάτι της Ρουμανίας και οι Βλάχοι ακραιφνώς Ρουμάνοι.
Eχουν ωραιο κομματακι ομως,ροκια, και γκομενιτσα μπασιστριαΟι Ιταλοι. Ειναι αρκετα πουστηδες για να κερδισουν
την ιδια δε στελνουν παντα?Τα ιδια και περσι.
Καλα, εκει στη Μαλτα ειναι προαπαιτουμενο να εισαι 200 κιλα για να εισαι τραγουδιστρια?
Κοίτα ότι έχουμε δεχθεί πολλές επιμειξίες (όπως όλοι στην Βαλκανική) το γνωρίζουμεΑν θέλετε να πιστεύετε αυτές τις παπαριές περί Ελλήνων Βλάχων, ας τις πιστεύετε. Δεν υπάρχει σοβαρός ιστορικό και ιστορική πηγή να το αποδέχεται. Δε θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε τώρα...
Η μπασιστρια παιζει να στραποναρει το υπολοιπο συγκροτημα δις ημερησιωςEχουν ωραιο κομματακι ομως,ροκια, και γκομενιτσα μπασιστρια
Οχι δεν νομιζω οτι ειναι εκεινη η παλια, δεν το εχω ψαξει κιολαςτην ιδια δε στελνουν παντα?
ΑκριβέστατοςΚοίτα ότι έχουμε δεχθεί πολλές επιμειξίες (όπως όλοι στην Βαλκανική) το γνωρίζουμε
Αλλά η αρχική κοιτίδα μας ήταν η Πίνδος.
Η "διασπορά" της λατινικής γλώσσας στα Βαλκάνια ξεκίνησε από νότια προς τα βόρεια.
Το ιδίωμα που μιλάμε σήμερα, το μιλάμε πιο πριν από τους ρουμάνους.
Οι οποίοι είχαν άλλη γλώσσα, τα Δακικα
Εντάξει, πίστευε ότι θέλεις τύπε μου....δε στο χαλάω...Κοίτα ότι έχουμε δεχθεί πολλές επιμειξίες (όπως όλοι στην Βαλκανική) το γνωρίζουμε
Αλλά η αρχική κοιτίδα μας ήταν η Πίνδος.
Η "διασπορά" της λατινικής γλώσσας στα Βαλκάνια ξεκίνησε από νότια προς τα βόρεια.
Το ιδίωμα που μιλάμε σήμερα, το μιλάμε πιο πριν από τους ρουμάνους.
Οι οποίοι είχαν άλλη γλώσσα, τα Δακικα