Νέα

Euroleague basketball & μπάσκετ γενικά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα mouNINJA
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 117K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Θέλετε ΠΑΟ & ΟΣΦΠ σε κλειστή ευρωπαϊκή λίγκα αντί για την Α1?

• Ναι

Ψήφοι: 84 58,3%
  • Όχι

Ψήφοι: 51 35,4%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 9 6,3%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    144

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
αν νικησει το μαυροβουνιο την σερβια θα γινει χαμος στον ομιλο
4πλη ισοβαθμια

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Δύσκολα τα πράγματα από τώρα και πέρα, αλλά εγώ θεωρώ ότι ακόμα δεν τελείωσε τίποτα. Αυτή η ομάδα είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο όπως είδαμε και έμπρακτα αυτές τις μέρες. Παρότι είπα τα καλά για τον Τρινκιέρι, πρέπει να πω ότι στα δύο ματς που χάσαμε ήταν ανύπαρκτος στον πάγκο κι έχει κάποιες εμμονές και κολλήματα με συγκεκριμένους παίχτες που δεν μας βγήκαν καθόλου. Χρειαζόμασταν κι άλλο γκαρντ.Αυτό θα το λέω ακόμα κι αν σηκώσουμε κούπα, άσχετα από τον τραυματισμό του Σπανούλη. Στην θέση του Καβαδά χρειαζόταν ένας κοντός καλός αμυντικός να δέσει την περιφερειακή άμυνα. Δυστυχώς είδα έλλειψη ενέργειας και διάθεσης, χαμένα ριμπάουντ και ΠΟΛΥ κακές άμυνες, κάτι που φοβόμουν πριν αρχίσει το τουρνουά, αλλά στα τρια πρώτα ματς τα είχαμε καμουφλάρει. Με ομάδες με καλές περιφέρειες και καλούς σουτέρ, δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Ο Σπανούλης και ο Σλούκας είναι κακοί αμυντικοί και το ίδιο και ο Μπράμος, αν και ξέρω ότι έχει την ακριβώς αντίθετη φήμη. Εγώ κρίνω αυτό που βλέπω σε αυτό το τουρνουά. Εχει παίξει κάκιστες άμυνες. Το παιδί επίσης δεν έχει καθόλου ψυχολογία. Κρίμα γιατί έχει προσόντα.....
Πάντως μην την εγκαταλείπετε ακόμα την ιδέα της πρόκρισης. Αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, χτυπάμε ακόμα και Ισπανία. Αν παίξουμε όπως σήμερα, θα χάσουμε κι από Ισραήλ. Εμείς είμαστε ο χειρότερος εχθρός μας. Έχουμε ακόμα ευκαιρίες. Ο Τρινκιέρι όμως πρέπει να αναζητήσει άλλα σχήματα και να εμπιστευτεί με περισσότερη συμμετοχή τον Φώτση, τον Μπουρούση, τον Πρίντεζη και τον Παπανικολάου. Όσο επιμένει με Μπράμο, Καιμακόγλου και Μαυροκεφαλίδη και συνεχίζει ενώ δεν του βγαίνουν τα σχήματα, τότε είμαστε χαμένοι από χέρι.
Νομίζω ότι η σημερινή ήττα ήταν η τρίτη ντροπιαστική στην ιστορία της Εθνικής. Η πρώτη ήταν το '91 από την τότε Τσεχοσλοβακία. Η δεύτερη από την ανύπαρκτη Νιγηρία πρόπερσι και η σημερινή ήταν η τρίτη. Δεν μπορεί να χάνεις από αυτές τις ομάδες, ακόμα και στην κακή σου μέρα!!!!!!! Είναι τεράστια η διαφορά δυναμικότητας. Είναι ντροπή. Ελπίζω να τρίτωσε το κακό και να μην έχουμε και άλλα απρόοπτα στο μέλλον.

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Η Ελλάδα προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Ευρωμπάσκετ, με απολογισμό 3 νίκες και 2 ήττες. Το "δυστύχημα" όμως είναι ότι δεν μεταφέρει στη β' φάση καμία από τις νίκες της.

Αυτό σημαίνει ότι θα αγωνιστεί στον F όμιλο, έχοντας 0 νίκες και μόλις 2 βαθμούς από τις ήττες της με την Ιταλία και την Φινλανδία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι ομάδες που απαρτίζουν πλέον τον όμιλο της Ελλάδας είναι οι Ισπανία, Σλοβενία, Κροατία, Ιταλία και Φινλανδία. Η εθνική από τη στιγμή που έχει αγωνιστεί με τις δύο τελευταίες θα αντιμετωπίσει τις υπόλοιπες τρεις ομάδες στην απέλπιδα προσπάθεια της να προκριθεί στους "8".

Για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να νικήσει και τα τρία παιχνίδια, ή έστω τα δύο και να περιμένει συνδυασμό αποτελεσμάτων. Θα έχει ένα πολύ δύσκολο έργο, ωστόσο οι διεθνείς έχουν αποδείξει πως διαθέτουν χαρακτήρα και ψυχή, παίρνοντας τα αποτελέσματα που θέλουν.

Η βαθμολογία του νέου ομίλου (F όμιλος)

Ιταλία 2-0 4

Ισπανία 1-1 3

Σλοβενία 1-1 3

Κροατία 1-1 3

Φινλανδία 1-1 3

Ελλάδα 0-2 2

Στο μεταξύ από τον Α' όμιλο πέρασαν οι Γαλλία, Ουκρανία και Βέλγιο, με τους "τρικολόρ" να "σφραγίζουν" την πρωτιά στο παιχνίδι με τους Βέλγους. Από τον Β' όμιλο, η Σερβία κατάφερε να περάσει με 2 νίκες, ενώ η Λιθουανία πέρασε σαν 2η και η Σλοβενία τερμάτισε στην 3η θέση. Έτσι, άλλαξε το πρόγραμμα της Ελλάδας η οποία θα αγωνιστεί με τον

Η βαθμολογία του Ε ομίλου

Γαλλία 2-0 4

Σερβία 2-0 4

Ουκρανία 1-1 3

Λιθουανία 1-1 3

Βέλγιο 0-2 2

Λετονία 0-2 2

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Ελλάδας: Πέμπτη (12/9, 3.30μ.μ.) Ελλάδα-Ισπανία, Σάββατο (14/9, 6.45μ.μ.) Ελλάδα-Σλοβενία, Δευτέρα (16/9 10μ.μ.) Ελλάδα-Κροατία.

*Οι ώρες μπορεί να αλλάξουν λόγω τηλεόρασης, ωστόσο προς το παρών είναι αυτές.

FABOULOS

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2007
Like
6
Πόντοι
16
Τι έβαλε ο άνθρωπος..???  :o :o
Από το σπίτι του σούταρε!!!!
Το μήκος του αγωνιστικού χώρου είναι στα 28 μέτρα,άρα το μισό από το κέντρο μέχρι την μία τελική γραμμή στα 14 μέτρα...το τρίποντο στα 6,75....από τα δέκα μέτρα σούταρε???....Και μάλιστα με καρπό...απίστευτο τρίποντο....  :rockon:

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
19
Πόντοι
5.825

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
19
Πόντοι
5.825
σε πιάνω αδιάβαστο τύπε
υπάρχει κανονισμος της ΦΙΜΠΑ.

άπαξ και λαβής πρόσκληση είσαι υποχρεωμένος να δόσης το παρόν αν δεν πάει ο αθλητής υπάρχουν κυρώσεις 

αν επικαλεστεί τραυματισμό εξετάζεται από γιατρό της εθνικής αν και εκεί αποκαλυφθεί ότι δεν ήταν τραυματίας πάλι πρέπει να υποστεί της κύρωσης

τώρα το ότι εδώ δεν έχει τιμωρηθεί κανένας είναι γιατί ο εκάστοτε ομοσπονδιακός κατόπιν συνεννοήσεις με τους παίχτες δεν τους καλεί

αν θυμάμαι καλά εδώ μονο μια φορα τιμωρήθηκε παίχτης  αλλα σιγά την τιμωρία έφαγε μονο 2 μήνες

καλώς ή όχι, αυτό δεν είναι η πρακτική που ακολουθείται... σε ολες τις χωρες

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
19
Πόντοι
5.825
Σε δουλειά να βρισκόμαστε..Αν θέλει ένας παίκτης παίζει.Αν δε θέλει καλύτερα να μείνει σπίτι του. Ας κοιτάξουμε τί προσφέρουμε όλοι εμείς στην "πατρίδα" και ας αφήσουμε τα πατριωτικά καραγκιοζιλίκια περί προδοτών και αλητήριων απέναντι σε άτομα που απλά δεν κατέβηκαν να παίξουν με την εθνική..Λες και αν κερδίσει μετάλλιο , θα λυθεί το πρόβλημα κάποιου ή της χώρας..

+1,000

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
19
Πόντοι
5.825
Όπως αυτός έχει δικαίωμα να προτιμήσει τη Μύκονο από την εθνική, έτσι έχουμε κι'εμείς δικαίωμα να τον κρίνουμε για την επιλογή του.
Δεν κατάλαβα, γιατί να είναι ο Διαμαντίδης στο απυρόβλητο; Επειδή έτσι γουστάρει ο Βασιλακόπουλος και η κλίκα του;

οκ.. την κρίνουμε... κουβεντα να γίνεται...

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Πολλή συζήτηση για τον Διαμαντίδη βλέπω.
Είμαι κι εγώ κατά των αθλητών που ανακοινώνουν ότι τελείωσαν με την Εθνική. Ουδείς αναντικατάστατος, αλλά αν σε καλεί η πατρίδα σου, πιστεύω πρέπει να πας. Είναι τιμή να φοράς το εθνόσημο και να εκπροσωπείς μια ολόκληρη χώρα. Τουλάχιστον εγώ έτσι το βλέπω. Αν αρχίζει να γίνεται αγγαρεία τότε κάτι έχει αρχίσει να μην πηγαίνει καλά στον ψυχισμό σου. Κάπου έχεις χάσει το δρόμο σου. Αυτή είναι η γνώμη μου. Ο Διαμαντίδης είναι μέγιστος παίχτης κι έχει προσφέρει πολλά στον ελληνικό αθλητισμό. Αυτό δε νομίζω να μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Αλλά μου είναι ιδιαιτέρως αντιπαθής, για τον χαρακτήρα και τις πράξεις του μέσα στο παρκέ. Μου έδινε πάντα την αίσθηση ότι παίζει με πονηριά και κάποιες φορές ιδιαίτερα ύπουλα. Εκτός παρκέ δεν μπορώ να έχω γνώμη. Αυτή η ομάδα (και προφανώς οποιαδήποτε ομάδα) θα τον χρειάζονταν. Δεν θα με πείραζε τόσο αν έλεγε ότι ΟΚ, σε ένα τουρνουά θα απέχω γιατί αισθάνομαι κουρασμένος αλλά θα επιστρέψω στο επόμενο. Δε νομίζω ότι θα πείραζε κανέναν κι ούτε θα γινόταν τόσος ντόρος. Θα ήταν ανθρώπινα κατανοητό και με όσα έχει προσφέρει στο παρελθόν, δεν θα σκεφτόταν καν κανείς τίποτα. Αλλά ρε παιδιά πολύ βαρείς και οι χαρακτηρισμοί "αλήτης","προδότης","μουνόπανο" κλπ κλπ. Ας βλέπουμε τα πράγματα λιγάκι πιο ψύχραιμα. Πάντως έχω την αίσθηση ότι η ομάδα δεν έχει τόσο αυτό το παρείστικο καλό κλίμα που είχε επί Γιαννάκη. Κι αυτό το λέω άσχετα από τα αποτελέσματα. Σα να υπάρχει και δυσαρέσκεια και έλλειψη εμπιστοσύνης στον γυαλάκια από κάποιους. Ίσως να είναι και δικαιολογημένη, αλλά δεν μπορεί να κρυφτεί σε κάποιες εκφράσεις. Πάντως το ξαναλέω, δεν είμαστε τελειωμένοι. Έχουμε πολλές δυνατότητες, φτάνει να τις αξιοποιήσουμε.

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
19
Πόντοι
5.825
Με τον Διαμαντίδη είναι αλλιώς γιατί ήταν πάντα το χαϊδεμένο παιδί της ΕΟΚ και της δημοσιογραφικής μασονίας. Από μικρό τον προωθούσαν, τον προστάτευαν και τον προφύλασαν από κάθε είδους κριτική. Και η ανταμοιβή του ήταν να παρατήσει την ομάδα από τα 29 και έχοντας συμμετάσχει μόλις σε έξι διοργανώσεις (μη ξεχνάμε ότι στο Ευρωμπάσκετ του 2009 δεν πήγε γιατί επέλεξε να κάνει εγχείρηση καλοκαιριάτικα και όχι στη διάρκεια της περιόδου).
Ε όταν βλέπεις μετά τον Τζινόμπιλι και τον Πάρκερ να ξεσκίζονται στα τριανταφεύγα τους και μετά από γεμάτες σεζόν στο ΝΒΑ είναι να μη σου γυρίζει το μάτι;

απλά για την ακρίβεια, έπαιξε σε 7 διοργανώσεις και σταμάτησε στα 30 του... για το αγαπημένο παιδί είναι πράγματι έτσι αλλά το κέρδισε με τον τρόπο του...

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
19
Πόντοι
5.825
Πως το κέρδισε με τον τρόπο του; Δε μιλάμε για την αντιμετώπιση που είχε στα 27-28 του αλλά γι'αυτή που είχε όταν ακόμη δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του. Ο αρχιμαλάκας Ιωαννίδης παραλίγο να καταστρέψει τον Παπαλουκά το 2003 προκειμένου να καθιερώσει το πουλέν του ως βασικό πλέι μέικερ της εθνικής. Τα ξεχάσαμε αυτά;
Εγώ έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια τον Σκουντή το φθινόπωρο του 2002 σε ματς Ολυμπιακού-Ηρακλή στον Κορυδαλλό να πηγαίνει στους νεότερους συναδέλφους και να τους λέει "θα γράψετε ότι ο κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Διαμαντίδης". Άστο λοιπόν.

στην εθνική πέτυχε ένα από τα πιο κομβικά καλάθια σε όλες τις διοργανώσεις... η ανατροπή στο ματς με την Γαλλία ήταν φοβερή και το ότι έβαλε το νικητήριο καλάθι τον έκανε ήρωα... στη συνέχεια στις περισσότερες από τις διοργανώσεις που έπαιξε ανέβαζε το επίπεδο της ομάδας όσο ήταν μέσα στο γήπεδο...
πριν το 2004 δεν ήταν τόσο γνωστός λόγω του ότι έπαιζε στον Ηρακλή και η ομάδα είχε ένα ταβάνι τόσο παικτικά αλλά και σαν σύλλογος...

προφανώς και δεν θα υπερασπιτώ τον Σκουντή, θα είχε ενδιαφέρον όμως να δούμε τι έκανε σε εκείνο το ματς ο ΔΔ...

J_K

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2013
Κριτικές
41
Like
12
Πόντοι
76
Ρε πιέξουλη ,ας τα έχεις πρηξει,εγω βλέπω τι  κάνει τόσα χρόνια μέσα στα γήπεδο,και αυτό που βλέπω είναι ότι ειναι ο καλύτερος αμυντικός στην Ευρώπη τα τελευταία 8 χρόνια και ο,καλύτερος έλληνας μπασκετμπολίστας με διαφορα...

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
ρε τύποι τι ώρα παίζουμε αύριο;

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
19
Πόντοι
5.825
Δε βλέπω τι σχέση έχουν όλα αυτά που λες. Και ο Γκάλης έκανε ότι έκανε αλλά όταν αποφάσισε να αποσυρθεί από την εθνική στα 35 θυμάμαι τον Συρίγο να τον κράζει στο Τρίποντο.

Και επειδή ήμουν παρών σε αυτό το ματς, ο Διαμαντίδης ήταν απλώς καλός αλλά στο τέλος παραλίγο να χάσει το ματς ο Ηρακλής εξαιτίας του καθώς ο Τόμιτς τον βραχυκύκλωσε στην άμυνα.

Ποιός σου μίλησε εσένα ρε μυρωδιά; Άντε στο περίπτερο να αγοράσεις την Πράσινη για να την παίξεις λίγο.

σου εξηγώ γιατί ο ΔΔ έγινε το αγαπημένο παιδί... απλά μας έδωσε ένα ευρωπαϊκό μετά το 87... με τρόπο που δεν το περίμενε κανείς...
σαφώς και ο Γκάλης έδωσε πολλά στην Εθνική αλλά το κράξιμο το έφαγε όταν άρχισε μέσω της Εθνικής να διεκδικεί χρήματα, μετά το 87...
το 88 ας πουμε δεν θα έπρεπε να παει στο προ-ολυμπιακο τελευταία στιγμή... το 90 δεν πήγε στο παγκόσμιο αλλά υπήρχε η άποψη πως προλάβαινε να γίνει καλά μέχρι τους αγώνες...
άσε που ο Συρίγος δεν αποτελεί παράδειγμα... έχει τσακωθεί με όλο τον κόσμο

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom