Λοιπόν , να πω και γω την παρλαπίπα μου
Χωρίς να έχω παρακολουθήσει τα φιλικά και κρίνοντας πρακτικά μόνο από τα ρόστερ τόσο την δική μας, όσο και τις υπόλοιπες ομάδες,νομίζω ότι ο στόχος είναι η 4άδα και από εκεί και πάνω ότι προκύψει.
Έχουμε αναμφίβολα το πληρέστερο ρόστερ από το 2005,2006(Υστερούμε στα guard,υπερτερούμε στα forward συγκριτικά με εκείνες τις ομάδες). Γενικά ισορροπημένη ομάδα, συνφωνώ με τους περισσότερους ότι χριαζόμασταν ενα τεσσεροπεντάρι αντι Καϊμακόγλου ή Παπανικολάου ανάλογα με τη θέση που προορίζεται να παίζει ο Αντετοκούνμπο και ένα 2αρι Killer από το 3ποντο(που όμως δεν έχουμε).
Ουσιαστικά, διεκδικητές μεταλλίων θα είμαστε εμείς με τους Γάλλους,Σέρβους,Ισπανούς και Κροάτες, καμία άλλη ομάδα δεν πείθει. Οπότε αν μείνουμε εκτώς 4αδας με 4 σοβαρούς αντιπάλους και ομαλή κληρωση(πάμε 8αδα περίπατο) αποτελεί σίγουρα αποτυχία.
Από αγωνιστικής άποψης νομίζω ότι οι Καλαθης,Σλούκας,Αντετοκούνμπο,Παπανικολάου(αν και ανέτοιμος) ταιριάζουν καλύτερα στο πλάνο του Κατσικάρη για πιεστική άμυνα και γρήγορο transition και θα έπρεπε να πάρουν περισσότερο χρόνο. Οι Σπανούλης και Περπέρογλου θα φανούν πιο χρήσιμοι σε κλειστά ματς αργότερα στο τουρνουά, αφού παραμένουν μαζί με τον Πρίντεζη οι μόνοι που μπορούν να κερδίζουν με συνέπεια τους προσωπικούς τους αντιπάλους στο 5 με 5.
Πιστεύω ότι και λόγω ηλικίας καλό θα είναι να τους κρατήσει ξεκούραστους, δίνοντας ταυτόχρονα και στους πιο καινούριους τη δυνατοτητα να φτιάξουν ψυχολογία και να βρουν ρυθμό παιζοντας περισσότερο.
Γενικά, για το τουρνουά θεωρώ Σερβία και Γαλλία τα πρώτα φαβορί.Η Σερβία έχει τα πάντα(ταλέντο,νιάτα,πληρότητα σε όλες τις θέσεις,ομοιογενεια,την εμπειρία του περσινού παγκόσμιου) και η Γαλλία την με διαφορά καλύτερη 5αδα και ξεκούραστο Παρκερ(αν πάρουν βοήθειες και από 2-3 παγκίτες πάνε για repeat). Από κοντά εμείς, οι Κροάτες(μέχρι να τσακοθούν) και οι Ισπανοί που αν και λειψοί φέτος παραμένουν υπερποιοτικοί(προσωπικά δεν τους πολυπιστεύω, μου φαίνονται λίγο αδιάφοροι και σκουριασμένοι)
υ.γ. Ερωτιματικό η Lietuva. Δεν την έχω δει καθόλου, έχει ίσως το χειρότερο ρόστερ που θυμάμαι, αλλά είναι μεγάλη σχολή και δεν βασιζόταν ποτέ σε μονάδες.
υ.γ.2 Η Ιταλία κατέβασε τους big3 αλλά πάλι δεν μου γεμίζει το μάτι. Την έχει παρακολουθήσει κανείς?