Νέα

Eurobasket 2015 - Εθνική Ελλάδας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα drax
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 657
  • Εμφανίσεις 28K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

jimy.m.

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
14 Μαΐ 2011
Κριτικές
169
Like
20.417
Πόντοι
34.612
:vomit:
Στο ποδόσφαιρο δεν είναι ομάδα. Μαζέματα είναι. Την διέλυσε η ΕΠΟ την ομάδα.
Στο μπάσκετ είναι ομάδα και θα προχωρήσει. Εκεί όμως έχουμε και πολλές απαιτήσεις. Αλλά χωρίς το τρίποντο όπως το λέω πιο πάνω, ταβάνι η τετράδα και αν....

:thumbsup: :thumbsup:

damiano17

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Δεκ 2010
Κριτικές
9
Like
9.060
Πόντοι
2.280
Λοιπόν , να πω και γω την παρλαπίπα μου :grin:

Χωρίς να έχω παρακολουθήσει τα φιλικά και κρίνοντας πρακτικά μόνο από τα ρόστερ τόσο την δική μας, όσο και τις υπόλοιπες ομάδες,νομίζω ότι ο στόχος είναι η 4άδα και από εκεί και πάνω ότι προκύψει.

Έχουμε αναμφίβολα το πληρέστερο ρόστερ από το 2005,2006(Υστερούμε στα guard,υπερτερούμε στα forward συγκριτικά με εκείνες τις ομάδες). Γενικά ισορροπημένη ομάδα, συνφωνώ με τους περισσότερους ότι χριαζόμασταν ενα τεσσεροπεντάρι αντι Καϊμακόγλου ή Παπανικολάου ανάλογα με τη θέση που προορίζεται να παίζει ο Αντετοκούνμπο και ένα 2αρι Killer από το 3ποντο(που όμως δεν έχουμε).

Ουσιαστικά, διεκδικητές μεταλλίων θα είμαστε εμείς με τους Γάλλους,Σέρβους,Ισπανούς και Κροάτες, καμία άλλη ομάδα δεν πείθει. Οπότε αν μείνουμε εκτώς 4αδας με 4 σοβαρούς αντιπάλους και ομαλή κληρωση(πάμε 8αδα περίπατο) αποτελεί σίγουρα αποτυχία.

Από αγωνιστικής άποψης νομίζω ότι οι Καλαθης,Σλούκας,Αντετοκούνμπο,Παπανικολάου(αν και ανέτοιμος) ταιριάζουν καλύτερα στο πλάνο του Κατσικάρη για πιεστική άμυνα και γρήγορο transition και θα έπρεπε να πάρουν περισσότερο χρόνο. Οι Σπανούλης και Περπέρογλου θα φανούν πιο χρήσιμοι σε κλειστά ματς αργότερα στο τουρνουά, αφού παραμένουν μαζί με τον Πρίντεζη οι μόνοι που μπορούν να κερδίζουν με συνέπεια τους προσωπικούς τους αντιπάλους στο 5 με 5.
Πιστεύω ότι και λόγω ηλικίας καλό θα είναι να τους κρατήσει ξεκούραστους, δίνοντας ταυτόχρονα και στους πιο καινούριους τη δυνατοτητα να φτιάξουν ψυχολογία και να βρουν ρυθμό παιζοντας περισσότερο.

Γενικά, για το τουρνουά θεωρώ Σερβία και Γαλλία τα πρώτα φαβορί.Η Σερβία έχει τα πάντα(ταλέντο,νιάτα,πληρότητα σε όλες τις θέσεις,ομοιογενεια,την εμπειρία του περσινού παγκόσμιου) και η Γαλλία την με διαφορά καλύτερη 5αδα και ξεκούραστο Παρκερ(αν πάρουν βοήθειες και από 2-3 παγκίτες πάνε για repeat). Από κοντά εμείς, οι Κροάτες(μέχρι να τσακοθούν) και οι Ισπανοί που αν και λειψοί φέτος παραμένουν υπερποιοτικοί(προσωπικά δεν τους πολυπιστεύω, μου φαίνονται λίγο αδιάφοροι και σκουριασμένοι)

υ.γ. Ερωτιματικό η Lietuva. Δεν την έχω δει καθόλου, έχει ίσως το χειρότερο ρόστερ που θυμάμαι, αλλά είναι μεγάλη σχολή και δεν βασιζόταν ποτέ σε μονάδες.

υ.γ.2 Η Ιταλία κατέβασε τους big3 αλλά πάλι δεν μου γεμίζει το μάτι. Την έχει παρακολουθήσει κανείς?

ntany223

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουν 2012
Κριτικές
2
Like
19
Πόντοι
16
Σωστά τα λες αγαπητέ μου.

kartakhs

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2008
Like
2
Πόντοι
166
Λοιπόν , να πω και γω την παρλαπίπα μου :grin:

Χωρίς να έχω παρακολουθήσει τα φιλικά και κρίνοντας πρακτικά μόνο από τα ρόστερ τόσο την δική μας, όσο και τις υπόλοιπες ομάδες,νομίζω ότι ο στόχος είναι η 4άδα και από εκεί και πάνω ότι προκύψει.

Έχουμε αναμφίβολα το πληρέστερο ρόστερ από το 2005,2006(Υστερούμε στα guard,υπερτερούμε στα forward συγκριτικά με εκείνες τις ομάδες). Γενικά ισορροπημένη ομάδα, συνφωνώ με τους περισσότερους ότι χριαζόμασταν ενα τεσσεροπεντάρι αντι Καϊμακόγλου ή Παπανικολάου ανάλογα με τη θέση που προορίζεται να παίζει ο Αντετοκούνμπο και ένα 2αρι Killer από το 3ποντο(που όμως δεν έχουμε).

Ουσιαστικά, διεκδικητές μεταλλίων θα είμαστε εμείς με τους Γάλλους,Σέρβους,Ισπανούς και Κροάτες, καμία άλλη ομάδα δεν πείθει. Οπότε αν μείνουμε εκτώς 4αδας με 4 σοβαρούς αντιπάλους και ομαλή κληρωση(πάμε 8αδα περίπατο) αποτελεί σίγουρα αποτυχία.

Από αγωνιστικής άποψης νομίζω ότι οι Καλαθης,Σλούκας,Αντετοκούνμπο,Παπανικολάου(αν και ανέτοιμος) ταιριάζουν καλύτερα στο πλάνο του Κατσικάρη για πιεστική άμυνα και γρήγορο transition και θα έπρεπε να πάρουν περισσότερο χρόνο. Οι Σπανούλης και Περπέρογλου θα φανούν πιο χρήσιμοι σε κλειστά ματς αργότερα στο τουρνουά, αφού παραμένουν μαζί με τον Πρίντεζη οι μόνοι που μπορούν να κερδίζουν με συνέπεια τους προσωπικούς τους αντιπάλους στο 5 με 5.
Πιστεύω ότι και λόγω ηλικίας καλό θα είναι να τους κρατήσει ξεκούραστους, δίνοντας ταυτόχρονα και στους πιο καινούριους τη δυνατοτητα να φτιάξουν ψυχολογία και να βρουν ρυθμό παιζοντας περισσότερο.

Γενικά, για το τουρνουά θεωρώ Σερβία και Γαλλία τα πρώτα φαβορί.Η Σερβία έχει τα πάντα(ταλέντο,νιάτα,πληρότητα σε όλες τις θέσεις,ομοιογενεια,την εμπειρία του περσινού παγκόσμιου) και η Γαλλία την με διαφορά καλύτερη 5αδα και ξεκούραστο Παρκερ(αν πάρουν βοήθειες και από 2-3 παγκίτες πάνε για repeat). Από κοντά εμείς, οι Κροάτες(μέχρι να τσακοθούν) και οι Ισπανοί που αν και λειψοί φέτος παραμένουν υπερποιοτικοί(προσωπικά δεν τους πολυπιστεύω, μου φαίνονται λίγο αδιάφοροι και σκουριασμένοι)

υ.γ. Ερωτιματικό η Lietuva. Δεν την έχω δει καθόλου, έχει ίσως το χειρότερο ρόστερ που θυμάμαι, αλλά είναι μεγάλη σχολή και δεν βασιζόταν ποτέ σε μονάδες.

υ.γ.2 Η Ιταλία κατέβασε τους big3 αλλά πάλι δεν μου γεμίζει το μάτι. Την έχει παρακολουθήσει κανείς?
τεχνικα σωστη τοποθετηση.....
εγω αυτο που βλεπω ειναι οτι εχουμε μια απο υης καλυτερες ομαδες εβερ σε ταλεντο (μας λειπει λιγο το σουτ) και παιχτες δολοφονους που πολακις εχουν κερδισει πολυ καλυτερους τους...
εκτος τετραδας αποτυχια....πιθανο να το παρουμε

ollandos3

Μέλος
Εγγρ.
2 Σεπ 2008
Like
12
Πόντοι
6
ως (λιγο) προληπτικος που ειμαι, να πω οτι δεν προκειται να παρουμε EUROBASKET οσο θα το μεταδιδει ο Αντ1 με τον Φιλιπουση, μαυρη γατα ο τυπος!!  :rockon:  :rockon:

block0

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2015
Like
2
Πόντοι
16
1ο φαβορι σερβια λεω εγω,σχετικα με μας δε εχουμε σταθερη αποδοση,προσπαθουμε να τρεξουμε αλλα δεν ειναι το στυλ μας αυτο...με κλειστη αμυνα βλεπει κανεις δεν εχουμε τριποντο

ollandos3

Μέλος
Εγγρ.
2 Σεπ 2008
Like
12
Πόντοι
6
Η Γαλλια με το ζορι νικησε Φιλανδια, η Σερβια κερδισε την Ισπανια με 10+, ντερμπι εγινε Ιταλια-Τουρκια στο καλαθι κριθηκε, ενω ιστορικη η μερα για την μπασκετική ομαδα των Οράνιε που νικησε σημερα απτο 87 ειχε να συμβει κατι τετοιο!
Γνωριζει κανεις αν η σημερινη νικη της Γερμανιας συνοδευτηκε με την καταρριψη απτον Ντιρκ Νοβιτσκι(20 ποντοι απεμεναν) του μοναδικου ιστορικου ρεκορ του μεγαλου νικου Γκαλη ως πρωτος σκορερ ολων των εποχων στα ευρωμπασκετ??

ntany223

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουν 2012
Κριτικές
2
Like
19
Πόντοι
16
Προφανώς οι μαλάκες οι δημοσιογράφοι μας δεν το πήραν χαμπάρι. Εγώ πρώτη φορά το είδα τώρα που το έγραψες εσύ.

Gunnar

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2013
Κριτικές
26
Like
76
Πόντοι
76
Η Γαλλια με το ζορι νικησε Φιλανδια, η Σερβια κερδισε την Ισπανια με 10+, ντερμπι εγινε Ιταλια-Τουρκια στο καλαθι κριθηκε, ενω ιστορικη η μερα για την μπασκετική ομαδα των Οράνιε που νικησε σημερα απτο 87 ειχε να συμβει κατι τετοιο!
Γνωριζει κανεις αν η σημερινη νικη της Γερμανιας συνοδευτηκε με την καταρριψη απτον Ντιρκ Νοβιτσκι(20 ποντοι απεμεναν) του μοναδικου ιστορικου ρεκορ του μεγαλου νικου Γκαλη ως πρωτος σκορερ ολων των εποχων στα ευρωμπασκετ??
O Νοβίτσκι έβαλε μόνο 15 πόντους σ'εμάς τους Ισλανδούς ! Τον περιορίσαμε αρκετά !

Gunnar

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2013
Κριτικές
26
Like
76
Πόντοι
76
Οι παικτες μας στη εθνικη ποδοσφαιρου παιζουν σε Ντορτμουντ,Λεβερκουζεν,Ουντινεζε,Ρομα,Μπενφικα κτλ..Δεν τις λες κ β διαλογης ομαδες.

Οι περισσότεροι κοροϊδέουν,δεν παίζουν ! Να'ναι καλά ο Μαρινάκης που τους πιάνει κότσο και τους πουλάει όλα τα παλτά της Ελλάδας !

observer(1)

Ανώτερος
Εγγρ.
17 Αυγ 2007
Κριτικές
18
Like
2.041
Πόντοι
5.975
δεν προκειται να παρουμε EUROBASKET οσο θα το μεταδιδει ο Αντ1 με τον Φιλιπουση
==
Επιτελους  βλέπουμε  σε εθνικο επίπεδο  τον…..  συναγωνιστή  σπορτκάστερ >> Ιάκωβο >>   Φιλεί Pussy  !    :cheesy:

OP
OP
D

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Μετά την πρώτη μέρα στο τουρνουά είχαμε αρκετές εκπλήξεις ή παραλίγο εκπλήξεις. Πρεμιέρα γαρ και λίγο το άγχος λίγο η νευρικότητα, λίγο το ότι τα αουτσάιντερ δεν έχουν να χάσουν και τίποτα, έγιναν ή πήγαν να γίνουν κάποια μπαμ.......
Να σχολιάσω την εκνευριστική φωνή του Φιλιππούση, που γκαρίζει λες και κάνει μετάδοση για κωφάλαλους. Ηρέμησε μεγάλε, καταλαβαίνουμε ότι χαίρεσαι όταν η ομάδα πάει καλά και κερδίζει, αλλά θα πάθεις φαρυγγίτιδα. Συν το γεγονός ότι μου μεταδίδει νευρικότητα έτσι όπως κάνει. Και 10πόντους μπροστά να είσαι στο λεπτό πριν τη λήξη, αρχίζω και ανησυχώ.
Επίσης, τραγική η εκπομπή με τον Περπερίδη μετά. 20 λεπτά στο τρέξιμο με ρεπορτάζ και εικόνα από το ματς της Εθνικής μόνο, με τον αγχωμένο δημοσιογράφο να σκέφτεται διαρκώς και να φαίνεται "θα προλάβουμε να τα δείξουμε όλα"????  Δείξτε ρε καρμίρηδες λίγο από τ' άλλα ματς, να βγάλουμε και κάνα συμπέρασμα για τις άλλες ομάδες. Αναλύστε λιγάκι. Τι να το κάνω να δω δηλώσεις και φάσεις από ένα ματς που το έχω δει?
Υπάρχουν πολλές ομάδες πάντως, που είναι σκληρές και παρότι δεν έχουν το ταλέντο, την ποιότητα και το βάθος των 5-6 βασικών διεκδικητών, μπορεί να κάνουν εκπλήξεις και να φέρουν τα πάνω-κάτω στα νοκ-άουτ ματς.
Και πάω στο ματς της Εθνικής. Μία ακριβώς τέτοια ομάδα είναι τα Σκόπια. Σκληρή ομάδα με επικίνδυνους σουτέρ. Εμείς παίξαμε αρκετά καλά κατά διαστήματα, τόσο όσο χρειάστηκε για να καθαρίσουμε το ματς. Παρόλα αυτά κάποια πράγματα με ανησυχούν πολύ. Τα γνωστά προβλήματα που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια. Έχει καταντήσει να είναι πιο αξιόπιστος σουτέρ της ομάδας ο Πρίντεζης και πιο εύστοχος στις βολές ο σέντερ μας Μπουρούσης. Οι βολές πρέπει να μπαίνουν. Είναι ξεφτίλα σε τέτοιο επίπεδο να έχεις ομαδικό 60%. Επίσης πολλά λάθη από τους βασικούς μας γκαρντ Καλάθη και Σπανούλη. Ανίχνευσα ένα άγχος να τελειώνουμε γρήγορα, πράγμα που έφερε βιαστικές και νευρικές επιθέσεις και όχι χαρά για το παιχνίδι. Θα 'πρεπε ειδικά οι πιο έμπειροι να ξέρουν ότι δεν τελειώνει ένας αγώνας όση διαφορά κι αν πάρεις στην αρχή, αν δεν είσαι συγκεντρωμένος μέχρι τέλους.
Πολύ θετικός ο Σλούκας. Μακάρι να μείνει σε αυτό το επίπεδο και στα άλλα ματς, γιατί χρειαζόμαστε πάρα πολύ τα χαρακτηριστικά που δίνει, αλλά δεν του έχω εμπιστοσύνη, όσον αφορά την σταθερότητά του. Είναι παίχτης ψυχολογίας κι αν δεν του κάτσει από την αρχή το μας μετά είναι αρνητικός. Πρίντεζης-Μπουρούσης, σταθερές αξίες, αλλά με προβλημάτισαν αυτά που άκουσα περί μέσης του Πρίντεζη. Έχει ιστορικό και το τουρνουά θα είναι μακρύ και σκληρό. Ειδικά αυτός ο παίχτης θα φάει πολύ σπρώξιμο και ξύλο. Ο δε Μπουρούσης είναι σκύλος, αλλά κι αυτός με τα πόδια του κάτι έχει. Αν έχουμε τραυματισμούς σε τέτοιους βασικούς παίχτες θα είναι πολύ κρίμα.
Χάζεψα και το ματς Κροατία-Σλοβενία, ενόψει και του σημερινού δικού μας. Η Κροατία έχει ομαδάρα και δύσκολα θα την κερδίσουμε όχι μόνο σήμερα αλλά και γενικότερα. Υπερπλήρης σε όλες τις θέσεις με συνδυασμό έμπειρων και νέων παιχτών. Αυτός ο Χεζόνια μου αρέσει πολύ.
Η Σλοβενία είναι επικίνδυνη ομάδα, κυρίως λόγω Ζντοβτς κι όχι λόγω ρόστερ. Αν παίξουμε έξυπνα με τους ψηλούς, την έχουμε.   

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
11011211_1595149244059246_3938044717090271411_n.jpg

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Τελικά το χει δώσει επίσημα το όνομα στους σκοπιανούς ο Τσίπρας..πάει κι αυτό, άλλη μια επιτυχία της νεότερης ελλάδας..
Δεν εχει ξαναγινει αυτο.Στη συντομογραφια που φαινεται καθ ολη τη διαρκεια του παιχνιδιου εγραφε ως συνηθως MKD-GRE,αν και το ελληνικο κοινο οπως παλιοτερα δεν εβλεπε το MKD υστερα απο παρεμβαση του καναλιου.Εκει που εδειχνε ομως το πληρες ονομα της καθε ομαδας,εγραφε MKD-GREECE,αντι να γραφει οπως παντα FYRO MACEDONIA.Πονηρια δηλαδη.Ελπιζω να υπαρχει επισημη διαμαρτυρια εκ μερους της ελληνικης αποστολης.Στο κατω κατω να τηρηθουν οι κανονες ζηταμε.Μεταξυ τους ας την ονομαζουν Monkeydonia η οπως θελουν.

Εγγρ.
26 Μαρ 2015
Like
39
Πόντοι
16
Δεν εχει ξαναγινει αυτο.Στη συντομογραφια που φαινεται καθ ολη τη διαρκεια του παιχνιδιου εγραφε ως συνηθως MKD-GRE,αν και το ελληνικο κοινο οπως παλιοτερα δεν εβλεπε το MKD υστερα απο παρεμβαση του καναλιου.Εκει που εδειχνε ομως το πληρες ονομα της καθε ομαδας,εγραφε MKD-GREECE,αντι να γραφει οπως παντα FYRO MACEDONIA.Πονηρια δηλαδη.Ελπιζω να υπαρχει επισημη διαμαρτυρια εκ μερους της ελληνικης αποστολης.Στο κατω κατω να τηρηθουν οι κανονες ζηταμε.Μεταξυ τους ας την ονομαζουν Monkeydonia η οπως θελουν.

Ο κόσμος το χει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι!  :2funny:
Ας το πάρουμε απόφαση ότι κέρδισαν σε αυτό οι ούγκανοι. Σε όλο τον κόσμο ως Macedonia το ξέρουν το κράτος τους!

Kapsonis19891989

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2014
Κριτικές
12
Like
21
Πόντοι
26
αντε να φαμε μια πουτσα απο την Κροατια σημερα να ερθουμε στα ισια μας...τελικο σκορ 75-69 υπερ της Κροατιας λεω

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom