Νέα

Εθνική Τράπεζα και Eurobank στο ΤΧΣ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα democrat
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 215
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

θα κρατικοποιηθουν οι ΕΤΕ και eurοbank ?

• Οχι

Ψήφοι: 3 33,3%
  • Ναι

Ψήφοι: 6 66,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    9
OP
OP
democrat

democrat

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Δεκ 2006
Κριτικές
11
Like
10
Πόντοι
2.007
Μπορείτε να μου εξηγήσετε κάτι, γιατί έχω μια μικρή άγνοια περί οικονομικών; Πώς γίνεται κανείς να παίξει στοιχήματα πάνω στις μελλοντικές τιμές μετοχών;
στοιχηματα δεν ξερω πιθανον και να υπαρχουν.
Αυτο που ζητας γινεται με options (puts και calls)
γκουγκλαρε και θα τα μαθεις ολα.

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Μπορείτε να μου εξηγήσετε κάτι, γιατί έχω μια μικρή άγνοια περί οικονομικών; Πώς γίνεται κανείς να παίξει στοιχήματα πάνω στις μελλοντικές τιμές μετοχών;

Αυτό που είπε ο Ποδολάγνος αλλά ΜΑΚΡΙΑ.

Τουλάχιστον εσύ

girl_hunter

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2006
Κριτικές
9
Like
1.322
Πόντοι
216
εμεις που ψωνισαμε ΕΤΕ στα 2 ευρω να τα κλαψουμε ή να ελπιζουμε ?

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
εμεις που ψωνισαμε ΕΤΕ στα 2 ευρω να τα κλαψουμε ή να ελπιζουμε ?

Όταν μια εταιρεία έχει ζημιές 12,5 φορές την κερδοφορία της στην καλύτερη χρονιά της, εσύ θα έμπαινες μέτοχος;

Αυτή είναι η ΕΤΕ.

12,5 δις ζημιές από τα ΟΕΔ.

Στην καλύτερη χρονιά της το 2007 είχε κερδοφορία 1 δις.

Απο τότε.... ο Χάρος βγήκε παγανιά...

Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι τράπεζες πουλάνε χρήμα προκειμένου να γίνονται δουλειές από επιχειρήσεις.

Βλέπει κανείς να γίνεται κάτι τέτοιο στα επόμενα χρόνια;

Τελευταία ερώτηση.

Αν σήμερα είχες τα χρήματα, θα την αγόραζες την ΕΤΕ;

Αν η απάντηση είναι ΟΧΙ....  Τότε γιατί την κρατάς;

ΑΝ η απάντηση είναι ΝΑΙ, τότε κράτα την.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
  Όταν μια εταιρεία έχει ζημιές 12,5 φορές την κερδοφορία της στην καλύτερη χρονιά της, εσύ θα έμπαινες μέτοχος;

Αυτή είναι η ΕΤΕ.

12,5 δις ζημιές από τα ΟΕΔ.

Στην καλύτερη χρονιά της το 2007 είχε κερδοφορία 1 δις.

Απο τότε.... ο Χάρος βγήκε παγανιά...

Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι τράπεζες πουλάνε χρήμα προκειμένου να γίνονται δουλειές από επιχειρήσεις.

Βλέπει κανείς να γίνεται κάτι τέτοιο στα επόμενα χρόνια;

Τελευταία ερώτηση.

πως γίνεται μια επιχείρηση να έχει ταυτόχρονα ζημιές και κερδοφορία  :think: :think: :think: :think: :think:

girl_hunter

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2006
Κριτικές
9
Like
1.322
Πόντοι
216

Τελευταία ερώτηση.

Κοιτα να δεις ..
Ολες μου τις κινησεις τις εκανα μετα απο καποια κερδη που ειχα πριν 7-8 χρονια.Μπαινοβγαινα-κερδιζα-εχανα.Γενικα,αρκετά κερδισμένος.Εδω και ενα δυο χρονια εχω σταματησει τελειως.Ειμαι στην αναμονη.Μου εχουν μεινει μονο αυτα τα ρημαδοκομμάτια που παω με την ελπιδα να μην χασω πολλα.
σημερα παντως σιγουρα δεν θα αγοραζα τραπεζες!!!!!!!

averkios

Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2008
Like
63
Πόντοι
1
Σε απλά ελληνικά τι σημαίνει σορτάρισμα και σε τι διαφέρει από το αγοράζω απλώς μετοχές καποιάς εταιρείας;

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
Σχετικα με ζημιες και κερδοφορια

Η διαφορα ειναι λογιστικη. Η τραπεζα λογιστκα εχει κερδη πρακτικα χασουρα

να το κανω πθιο λιανα. Αν εσυ νοικιαζεις 5 σπιτια και ειναι να παρεις 50.000 σε ενα χρονο απο ενοικια αλλα δεν παρεις μια για την εφορια εχεις κερδη και σε φορολογει. ΣΤην πραξη γαμησετα

Ετσι και οι εταιριες. Λογιστικα βγαζουν εισπραξεις απο δανεις κλπ κλπ κλπ που τις καθιστουν κερδοφορες. Στην πραγματικοτητα γανμησετα

Αυτα ακουνε καποια προβατα και αγοραζαν τραπεζες

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
Μπορει καποιος να μου πει τι προνομια εχουν οσοι εχουν πολλα χαρτια και συμμετασχουν στην ανακεφαλαιοποιηση;

Κατι οτι θα μπορουν να αγοραζουν μετοχες τα επομενα καποια χρονια σε σταθερη τιμη ισχυει;

Για Αλφα Μπανκ καποιος τι προβλεπει ξερει;

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
Σε απλά ελληνικά τι σημαίνει σορτάρισμα και σε τι διαφέρει από το αγοράζω απλώς μετοχές καποιάς εταιρείας;

Σορταρισμα γίνεται μόνο στα παράγωγα προιόντα.

Πουλάς μετοχές που δεν έχεις (αυτό σημαίνει σορτάρω) με συμφωνία κάποια στιγμή να επαναγοράσεις. Ετσι κλείνει η θέση. Αν η επαναγορά γίνει σε χαμηλότερη τιμή κερδίζεις.
Αν γίνει σε υψηλότερη χάνεις.
Τα παράγωγα εκφράζονται με Συμβολαια 100 μετοχών.

1 Συμβόλαιο ισοδυναμεί με 100 μετοχές.

Όταν ποντάρεις πως η αγορά θα πάει πάνω είσαι λονγκ
Όταν πονταρεις πως η αγορά θα πάει κάτω είσαι σορτ.

Εννοείται πως τα παραγωγα προιόντα έχουν χαμηλότερες προμήθειες ούτως ώστε να διευκολύνονται οι day traders.

Αν το κομισιον της χρηματιστηριακής είναι 1,1% σε αγορά και πώληση έσω ίντερνετ το κομίσιον της κινησης λονγκ ή σορτ στο ελληνικό χρηματιστηριο παραγωγων ειναι 3/1000 για τις μετοχές

Το πιο ωραίο είναι το leverage.

Μπορείς να παίξεις πολλαπλάσια του κεφαλαίου σου.

Για τις μετοχές μπορείς να παίξεις 4 φορές το κεφάλαιό σου και για τον εικοσάρη δείκτη FTSE 20  μπορείς μέχρι και 7 φορές.

Γι αυτό και τα παραγωγα ε΄χουν τεράστια κερδη.... αλλά και τεράστιες ζημιές αν σε παει ανάποδα.

Οι μεγάλοι τρειντερς ποτέ δεν ξεπερνούν το 5% του κεφαλαίου τους ρίσκο σε ένα bet.

Αν χάσεις 5% του κεφαλαίου σου από μία λάθος κίνηση δεν στεναχωριέσαι.

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
Μπορει καποιος να μου πει τι προνομια εχουν οσοι εχουν πολλα χαρτια και συμμετασχουν στην ανακεφαλαιοποιηση;

Κατι οτι θα μπορουν να αγοραζουν μετοχες τα επομενα καποια χρονια σε σταθερη τιμη ισχυει;

Για Αλφα Μπανκ καποιος τι προβλεπει ξερει;

Ετσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα κανείς δεν έχει κανένα προνόμιο.

Η ΑΛΦΑ ίσως είναι  μία τράπεζα απο τις 3 που θα επιβιώσει.

όχι πως θα τρέξω αύριο να πάρω μετοχές.... να εξηγούμαι.

paris2000

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουν 2007
Like
1
Πόντοι
1
Δεν ασχολούμαι με το άθλημα του χρηματιστηρίου είμαι άσχετος. Προτιμώ τον αθλητικό τζόγο.Όμως πιστεύω πως δεν πρέπει να πουλήσετε (ΕΤΕ). Εκτός και αν χρειάζεστε τα χρήματα. Όταν πουλάτε εσείς, κάποιος αγοράζει. Πάλι με χρόνια με καιρούς (σε 15-18 χρόνια) πάλι θα ανέβει σε τιμές 2011.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
αλήθεια μου λείπει ο πόντικας να ασχοληθεί λίγο με την πλατεία Ταχρίρ...

Το ΔΝΤ έφθασε και στο Μισίρι.

Βέβαια οι Αιγύπτιοι ζήλεψαν τους Κύπριους και είπαν να δείξουν στον κακό ΔΝΤ ότι δεν είναι μπουνταλάδες.

Στην αρχή απέρριψαν το έκτακτο δάνειο (λες και δεν τους είχαν καλέσει οι ίδιοι):
www.aljazeera.com/business/2013/03/2013312175754343677.html]Egypt rejects IMF rescue loan[/url]

και τώρα ζητάνε το ίδιο δάνειο αυξημένο:
www.reuters.com/article/2013/04/07/egypt-imf-idUSL5N0CU04520130407]Egypt seeks to increase $4.8 bln IMF loan - minister[/url]

Τέτοια συνέπεια θα την ζήλευε και ο Υπερποντικός (ο οποίος είναι η ενσάρκωση της επαναστατικής συνέπειας).

Εμείς δεν μπορούμε παρά να χαιρετίσουμε την άφιξη και να αναφωνήσουμε:

ΔΝΤ και μπαμπά γκανούς ξερό!

Επισκέπτης
Δεν ασχολούμαι με το άθλημα του χρηματιστηρίου είμαι άσχετος. Προτιμώ τον αθλητικό τζόγο.Όμως πιστεύω πως δεν πρέπει να πουλήσετε (ΕΤΕ). Εκτός και αν χρειάζεστε τα χρήματα. Όταν πουλάτε εσείς, κάποιος αγοράζει. Πάλι με χρόνια με καιρούς (σε 15-18 χρόνια) πάλι θα ανέβει σε τιμές 2011.

ωραίο fundamentalist argument αυτό . μου θυμίζεις τον τύπο που του πέφτει το πιρούνι στο πάτωμα και δεν το σηκώνει γιατι περιμένει να ανέβει μόνο του.

γιατί να έχεις τα χρήματα σου στην ΕΤΕ ή στην οποιαδήποτε ETE φυλακισμένα μεχρι να πάρει η εθνική πάλι μπρος, ένας θεός ξέρει πότε, και να μην

εκμεταλευτείς αυτό το κεφάλαιο που σου έχει απομείνει σε πιο κερδοφόρες κινήσεις.

Χειρότερο πράγμα απο το να κάνεις λάθος είναι να παραμένεις λάθος.

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Να θέσω διαφορετικά την ερώτηση.

Κάποτε ο ΑΣΤΡΑΧΑΝ (εν προκειμένω η ΕΤΕ) ήταν πρωταθλητης. Όλοι ποντάρανε πάνω του και κερδίζανε.

Ξαφνικά ο ΑΣΤΡΑΧΑΝ παθαίνει θλάση και μετά έναν άσχημο τραυματισμό. Οι φίλιπποι νομίζουν πως είναι ραδιο αρβύλα και συνεχίζουν να ποντάρουν (εν προκειμένω όσοι αγόραζαν μετοχές μέχρι τωρα συνεχίζουν να αγοράζουν με το σκεπτικό πως η ΕΤΕ δεν έχει πάθει τίποτα)

Ο ΑΣΤΡΑΧΑΝ είναι έτοιμος να τα τιναξει, παρόλα αυτά οι φανατικοι εξακολουθούν να ποντάρουν στο άλογο ελπίζοντας στην ανάσταση του  :2funny: :2funny:
  Και στην ΕΤΕ το ίδιο γίνεται. Και μην περιμένεις όταν "πεθάνει" σαν ΕΤΕ οι παλιοί μέτοχοι να κρατήσουν κάτι ή να κερδίσουν κρατώντας μετοχές.

Είναι σαν να ζητάς κέρδη από το παιδί του ΑΣΤΡΑΧΑΝ ... Μπορεί να στα δώσει;

............................

Όλες οι τράπεζες θα έχουν την πορεία των ΑΤΕ, ΓΕΝΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΚΥΠΡΟΥ, ΠΡΟΤΟΝ, ΤΤ.

6 τράπεζες γέμισαν με πόνο, δυστυχία  και άγχος τους μετόχους των.

Και έρχεται ο φίλος πιο πάνω (που δηλώνει και άσχετος εν τω μεταξύ με τα χρηματιστηριακά) και συμβουλεύει διακράτηση μετοχών ΕΤΕ.  Και όχι λίγο... 18 - 20 χρόνια!  :2funny: :2funny: :2funny:

//////////////////

Φιλε δεν σε γνωρίζω... Φιλικά στο λέω μείνε στον αθλητικό τζόγο...

Δεν ξέρω πως πας εκεί....

Στον δικό μας ιππόδρομο θα είχες χάσει και τα σώβρακα.

;)

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
To οτι ο Ελλην παιζει στο χρηματιστήριο και δεν επενδυει τα λεει ολα

Αληθεια οσοι επενδυουν σε σπιτια πανε καθε μερα σε μεσιτες και εκτιμητες για να ρωτανε ποσο κοστιζει σημερα το σπιτι;
Οχι βεβαια! το πηραν και τελος. Αυτο το κακο με τις μετοχες καθε μερεα καθε μερα σιγα πια!
Ασε που ολες οι αξιες ειναι λογιστικές!!!

Εχεις, τα χωνεις και τα ξεχνας για το χρονικο διαστημα που θες το οποιο δεν πρεπει να ειναι κατω απο 3 4 χρονια!

Χαμος χθες με το ΧΑΑ.... 60% σε μια μερα ενδοσυνεδριακα..ΟΥΑΟΥ

ΤΡΕΧΑΤΕ προβατα...καποιοι εβγαλαν ακομα και 60% σε μια μερα...ΣΩΩΩΩΠΑ  το οτι για μια τραπεζα που εχουν αγοραστει μετοχες εκατομμυριων ευρω εγινα 700.000 ευρω πραξεις γιατι δε το λεει κανεις;

Καποιο εβγαλαν ακομα και 60% (τα ψιλα γραμματα λενε πως αντε και να βγαλαν ΟΟΟΟΟΟλο οι μετοχοι χθες της Γιουρομπανκ κανα 50.000

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
Ξεχνας με την εννοια του καθημερινου αγχους...Μονο αν τυχουν εκτακτες περιπτωσεις οπως με ΕΤΕ πουλας και την κανεις και με χασουρα

Τη λεξη χασουρα ειναι δυσκολο να την αποδεχθει ο Ελλην βεβαια

Να πουλησει με χασουρα...Περιμενει και τα χανει ολα

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
62
Εμφανίσεις
4K

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom