Νέα

Εθνική Ελλάδος μπάσκετ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα geman30
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 134K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Σπανουλης

• Να μεινει

Ψήφοι: 50 70,4%
  • Επομενος

Ψήφοι: 21 29,6%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    71

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.714
Πόντοι
2.356
το τρομερό επιχείρημα "το λένε όλοι"
Αφου θέλεις να παριστάνεις το βλάκα ας το πάμε αλλιώς.
Εγώ έφτασα σε επίπεδο σεμι-προ. Περισσότερο για το κεφι μου, γιατί δεν είχα σκοπό να βιοποριστώ από τον αθλητισμό, έπαιξα μερικά επαγγελματικά παιχνίδια.
Σε όλα τα αθλήματα υπάρχει η λεγόμενη μνημη σώματος.
Κι αυτή αποκτάται από τη συχνή επανάληψη της κίνησης. Τη μαθαίνεις από μικρός και τη μεταφέρεις σε όλη σου την αθλητική ζωή.
Αυτή ειναι αποτέλεσμα του τι δουλειά γίνεται στις ακαδημίες του καθε αθλήματος.
Στην πυγμαχία πχ υπάρχει η κουβανική σχολή του αθλήματος. Όλοι οι Κουβανοί πυγμάχοι παίζουν με τον ίδιον τρόπο, ανεξαρτήτως επιμέρους διαφοροποιησεων στην τεχνική τους. Η γροθιά ξεκινάει από τα πόδια.
Και το κάνουν όλοι γιατί αυτό διδασκονται από μικροί. Είναι επιλογή της ομοσπονδίας τους. Και παράγουν εξαιρετικό αθλητικό προϊόν.
Παγκόσμιος Έλληνας αθλητής, έτοιμος για το μεγάλο άνοιγμα και το ταξίδι στο εξωτερικό, επισκέπτεται το μεγαλύτερο ίσως Έλληνα προπονητή.
Σου έχουν μάθει βασικά πράγματα λάθος, του λέει και δουλεύει μαζί του ατομικά κάποιους μήνες, με καθημερινή πολύωρη προπόνηση σε απομονωμένο μέρος κάπου στην επαρχία.
Άλλος αθλητής μετά, παρότι υπερπρωταθλητής ήδη. Έφυγε εξω κι έγινε μυθος στο άθλημά του.
Δικός μας αθλητής με πρόταση υπογραφής συμβολαίου. Τον πηγαίνω να τον δει.
Γρήγορος είναι, καλός είναι, αλλά στατικός με τα πόδια. Δε θα κάνει πολλά πράγματα αν δε μάθει να δουλεύει πόδια, μέση.
Το ίδιο με άλλους δύο, πιο μικρούς και μία κοπέλα που πήγαμε να τους δει.
Όλοι είχαν το ίδιο στρεβλό στυλ.
Γιατί αυτό είχαν μάθει στο Σύλλογό τους απο μικροί.
Οι δύο που το δούλεψαν παίζουν εξω, επαγγελματικά τωρα.
ΟΤΙ ΜΑΘΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ.
Αυτό κουβαλάς σε όλη σου την αθλητική ζωή. Αν το μάθεις λάθος, μια ζωή αυτό θα κάνεις. Γιατί ελάχιστοι θα μπουν στον κόπο να σου το διορθώσουν μετά.
Για να το κλείσουμε με το μπασκετ. Αν δε σε έμαθαν να σουτάρεις σωστά από μικρός κι ότι το σημαντικότερο είναι αυτό, οταν θα ερθει η ώρα, θα παίζεις άμυνα, θα σπας τη μπάλα δεξιά κι αριστερά, θα κάνεις διείσδυση κι αντί για λέι-απ θα τη βγάζεις έξω, θα σηκώνεσαι ελεύθερος για σουτ κι η στεφάνη θα σου φαίνεται δακτυληθρα.
Το φαινόμενο είναι το ίδιο και στο άλλο μεγάλο ομαδικό άθλημα, το ποδόσφαιρο.
Όπου κι εκεί το κύριο χαρακτηριστικό των παικτών είναι η άμυνα. Γιατί αυτό μαθαίνουν από μικροί. Ούτε τεχνική ούτε δημιουργικό τρόπο παιχνιδιού. Το αποτέλεσμα να έρθει κι όλα καλά.
Συνέχισε τώρα να μας λες ότι το πρόβλημα δεν είναι οι ακαδημίες.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.714
Πόντοι
2.356
Έχεις δουλέψει σε ακαδημίες;Η εύκολη δικαιολογία είναι αυτή ότι φταίνε οι ακαδημίες.Λες ένα παιδί που δεν αντιλαμβάνεται την τεχνική του σουτ και την μηχανική του,να αντιλαμβάνεται τα συστήματα;Όπως λένε μερικοί ότι τους μαθαίνουν συστήματα;Λες να έρχεται ένα παιδί και να μην του μαθαίνεις τα βασικά ;Και όταν θα πάω στον αγώνα θα περιμένω εγώ ως προπονητής να εκτελέσει το σύστημα ένα παιδί που δεν έχει μάθει να σκριναρει,να ντριμπλαρει,να σουτάρει κτλ.Τα θέλετε και τα λέτε;
Μπα φιλαράκι. Καμία σχέση με αθλητισμό εγώ. Οπαδός μια ζωή στο πέταλο και φίλαθλος μετά. Αυτά που λες με τον αθλητισμό η πάρτη μου.

BisexualWannabe

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2023
Like
3.813
Πόντοι
456
Πριν 30 χρόνια, εποχές 1991-1997 είχαμε το καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη, όλοι οι "ακριβοί" Γιουγκοσλάβοι και Σοβιετικοί ήθελαν να έρθουν εδώ (εξαιρώ ελάχιστους που πήγαν NBA, Sabonis,Marsulionis, Kukoc, ακόμα και ο Drazen θα ερχόταν στον Παναθηναϊκό) ενώ οι Αμερικανοί τύπου Roy Tarpley, Rivers, Eddie Johnson, Berry, Barlow, Henry Turner, Byron Scott, βγάζανε μάτια και κάνανε την διαφορά (δε χρειάζεται αναφορά στον τεράστιο Dominique Wilkins). Ομάδες όπως ο Πανιώνιος, ο Ηρακλής, το Περιστέρι, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης ήταν ανταγωνιστικές και με πορείες στην Ευρώπη ενώ βλέπαμε αρκετούς Έλληνες παίκτες, έστω και ρολλιστες. Όλοι μας παίζαμε μπάσκετ , στις αλάνες, στα γυμναστήρια, είχαμε ακαδημίες, το μπάσκετ ήταν in και μόδα. Μετά ήρθανε οι "κοινοτικοί" και παραγκωνισάνε τον Έλληνα παίκτη και αυξήθηκε ο αριθμός των Αμερικανών, ενώ σταδιακά ανέβηκε το ποδόσφαιρο. Είχαμε μια χρυσή εικοσαετία στο μπάσκετ από 1987 έως 2006 με την Dream Team νέων που σήκωσε το παγκόσμιο, με EuroBaskets, με τελικό παγκοσμίου και νίκη επί της USA dream team. Μετά από εκεί άρχισε η πτώση, αργά και σταθερά μέχρι σήμερα όπου δεν βλέπεις πιτσιρικάδες στις αλάνες, δεν παίζουμε μπάσκετ , δεν έχουμε ακαδημίες και δεν έχουμε νέα ταλέντα.

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
13.175
Πόντοι
3.846
Tώρα ΔΕΝ έχουμε ακαδημίες.
Με τους κοινοτικούς ευνοήθηκαν και οι Έλληνες που πήγαν σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Το μπάσκετ πήγαινε καλά όσο έριχναν λεφτά οι ομάδες.

Λοιπόν σύμφωνα με τη θεωρία των ακαδημιών (που είναι φανερό ότι στο σύνολό τους κάνουν κακή δουλειά, δεν υπάρχει ούτε μία καλή σε όλη τη χώρα) όλοι οι παίκτες που έχουν κάνει τις ίδιες ώρες προπόνησης θα φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα. Αφού για το γεγονός ότι δε βάζαμε τρίποντα την Τρίτη φταίνε οι ακαδημίες, οι καλές ακαδημίες των άλλων χωρών θα βγάζουν μόνο καλούς παίκτες, έτσι δεν είναι;
Δηλαδή όλοι οι παίκτες της ίδιας χώρας (Καλάθης και Γουόκαπ σε ποια ελληνική ακαδημία πήγαν;) που έχουν ίδιο ύψος, ίδια ηλικία και έχουν κάνει τις ίδιες ώρες προπόνησης στο τρίποντο ,θα πρέπει να έχουν το ίδιο ποσοστό. Αφού είπαμε ότι το θέμα δεν είναι το ταλέντο του αθλητή, μόνο η ακαδημία αρκεί.
Και είμαι εγώ ο αστείος;

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Κριτικές
5
Like
8.208
Πόντοι
2.356
Εν τω μεταξύ,παιρναν τις ευρωλίγκες ο Μποντιρογκα,ο Ρεμπρατσα,ο Διαμαντιδης,ο Γιασκεβιτσιους και έγινε τοτέμ...ο Αλβέρτης που απλά συμπλήρωνε αποστολή :tooth:
Εν τάξει, μην τα ισοπεδώνουμε όλα, έκανε μια οκταετία πολύ καλή στον Παναθηναϊκό, μέχρι το 2002. Μετά έπεσε ο ίδιος, έπεσε κι ο ανταγωνισμός, ο Παναθηναϊκός για πέντε χρόνια δε διεκδικούσε με αξιώσεις ευρωπαϊκό τίτλο, οπότε "βάρυνε" κι αυτός απ' τα 30.

pastelios

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιουλ 2021
Κριτικές
15
Like
8.170
Πόντοι
2.046
Πριν 30 χρόνια, εποχές 1991-1997 είχαμε το καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη, όλοι οι "ακριβοί" Γιουγκοσλάβοι και Σοβιετικοί ήθελαν να έρθουν εδώ (εξαιρώ ελάχιστους που πήγαν NBA, Sabonis,Marsulionis, Kukoc, ακόμα και ο Drazen θα ερχόταν στον Παναθηναϊκό) ενώ οι Αμερικανοί τύπου Roy Tarpley, Rivers, Eddie Johnson, Berry, Barlow, Henry Turner, Byron Scott, βγάζανε μάτια και κάνανε την διαφορά (δε χρειάζεται αναφορά στον τεράστιο Dominique Wilkins). Ομάδες όπως ο Πανιώνιος, ο Ηρακλής, το Περιστέρι, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης ήταν ανταγωνιστικές και με πορείες στην Ευρώπη ενώ βλέπαμε αρκετούς Έλληνες παίκτες, έστω και ρολλιστες. Όλοι μας παίζαμε μπάσκετ , στις αλάνες, στα γυμναστήρια, είχαμε ακαδημίες, το μπάσκετ ήταν in και μόδα. Μετά ήρθανε οι "κοινοτικοί" και παραγκωνισάνε τον Έλληνα παίκτη και αυξήθηκε ο αριθμός των Αμερικανών, ενώ σταδιακά ανέβηκε το ποδόσφαιρο. Είχαμε μια χρυσή εικοσαετία στο μπάσκετ από 1987 έως 2006 με την Dream Team νέων που σήκωσε το παγκόσμιο, με EuroBaskets, με τελικό παγκοσμίου και νίκη επί της USA dream team. Μετά από εκεί άρχισε η πτώση, αργά και σταθερά μέχρι σήμερα όπου δεν βλέπεις πιτσιρικάδες στις αλάνες, δεν παίζουμε μπάσκετ , δεν έχουμε ακαδημίες και δεν έχουμε νέα ταλέντα.
Συ έβαλες τον Άρη στο μπάσκετ στην ίδια πρόταση με άλλες ομάδες???? Είδα καλά??

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Κριτικές
5
Like
8.208
Πόντοι
2.356
Σίγουρα έκανε και κάτι άλλο πάρα πολύ καλά!!!

N3547.jpg

kartsona_620.jpg

Μεγάλος Παίκτης :hi:
Σιγά τον γκόμενο. Ένα παιδαρέλι ήταν μπροστά σε κάποιους της εποχής του. Το ότι παντρεύτηκε ένα ωραίο καλαματιανό μουνί τον κάνει Daniel Craig ;
Δηλαδή ο καράβλαχας ο Λαρισαίος που πήρε την Χοψονίδου, τι είναι, ο Gerrard Butler; :grin::grin::buck2:

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.714
Πόντοι
2.356
Tώρα ΔΕΝ έχουμε ακαδημίες.
Με τους κοινοτικούς ευνοήθηκαν και οι Έλληνες που πήγαν σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Το μπάσκετ πήγαινε καλά όσο έριχναν λεφτά οι ομάδες.

Λοιπόν σύμφωνα με τη θεωρία των ακαδημιών (που είναι φανερό ότι στο σύνολό τους κάνουν κακή δουλειά, δεν υπάρχει ούτε μία καλή σε όλη τη χώρα) όλοι οι παίκτες που έχουν κάνει τις ίδιες ώρες προπόνησης θα φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα. Αφού για το γεγονός ότι δε βάζαμε τρίποντα την Τρίτη φταίνε οι ακαδημίες, οι καλές ακαδημίες των άλλων χωρών θα βγάζουν μόνο καλούς παίκτες, έτσι δεν είναι;
Δηλαδή όλοι οι παίκτες της ίδιας χώρας (Καλάθης και Γουόκαπ σε ποια ελληνική ακαδημία πήγαν;) που έχουν ίδιο ύψος, ίδια ηλικία και έχουν κάνει τις ίδιες ώρες προπόνησης στο τρίποντο ,θα πρέπει να έχουν το ίδιο ποσοστό. Αφού είπαμε ότι το θέμα δεν είναι το ταλέντο του αθλητή, μόνο η ακαδημία αρκεί.
Και είμαι εγώ ο αστείος;
Φυσικα, εσύ είσαι ο αστείος.
Το ότι δεν το καταλαβαίνεις είναι δικό σου θέμα.
Διότι είναι "φανερό" ότι χώρες με μικρότερο πληθυσμό από το δικό μας που διακρινονται διαχρονικά στον αθλητισμό, γεννούν μόνον ταλέντα.
Ειδικά στο πόλο, Κροάτες και Σέρβοι θα βγαίνουν ολοι στα μαιευτήρια ρινοδελφινα. Γι αυτό και σαρώνουν. Ποιες ακαδημίες και ποια δουλειά στις μικρές ηλικίες τώρα; Το ταλέντο αρκεί.
Απλά εδώ, για κάποιο μυστήριο λόγο, δε γεννιουνται και πολλά.
Νομίζω το υπεραναλυσαμε.
Εγώ δεν εχω να προσθέσω κάτι περισσότερο.

passionfruit

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2022
Κριτικές
5
Like
1.352
Πόντοι
481
Να γράψω κι εγώ το σχόλιο μου καθυστερημένα, λόγω έλλειψης ελεύθερου χρόνου τις τελευταίες μέρες.
Δεν είμαι δυσαρεστημένος από την Εθνική. Ούτε τους παίχτες, ούτε το προπονητικό τιμ. Η ομάδα έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ κατά διαστήματα και αντιστοίχως πολύ κακό σε άλλα διαστήματα. Δυστυχώς δεν είχε συνέχεια και συνέπεια. Και λάθη έγιναν και κακές επιλογές. Αλλά δε μπορώ αυτή την απαξίωση και το κράξιμο από κάποιους που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με τον αθλητισμό (ειδικά με κάποιο ομαδικό άθλημα) και δεν έχουν καμία αντίληψη του παιχνιδιού, σχολιάζοντας χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα. Το είχα γράψει πριν καν αρχίσει η Ολυμπιάδα. Θα είμαι ευχαριστημένος αν δω προσπάθεια και ανταγωνιστικότητα. Και αυτό το είδα. Και οι τρεις ομάδες του ομίλου μας είναι πολύ καλύτερες από εμάς. Έχουν πιο ταλαντούχους παίχτες ατομικά, με περισσότερες εμπειρίες και μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο τους (περισσότερες επιλογές). Το γεγονός ότι φτάσαμε να κρίνονται και τα δύο ματς ουσιαστικά σε ένα σουτ, ένα ριμπάουντ, ένα λάθος κλπ, είναι αξιέπαινο. Με λίγη τύχη θα μπορούσαμε να έχουμε περάσει, αλλά και πάλι, αυτό θα μας έκανε καλύτερη ομάδα; Όχι. Οι αδυναμίες μας είναι πολλές και τρανταχτές. Ο Σπανούλης έχει δρόμο μπροστά του. Έκανε λάθη, είναι άπειρος, αλλά έχει αντίληψη του παιχνιδιού και θεωρώ πρέπει να μείνει.
Υπάρχουν ακόμα ελπίδες για πρόκριση, αλλά πολύ λίγες και από αυτά που έχουμε δει ως τώρα είναι λιγάκι δύσκολο να είμαστε αισιόδοξοι. Οι Αυστραλοί είναι πολύ δυνατοί, αλλά έχουν κι αυτοί τα τρωτά τους σημεία. Σίγουρα υπάρχει στεναχώρια γιατί φτάσαμε κοντά, αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Όλοι όσοι ήταν εκεί τα έδωσαν όλα και μάτωσαν για την ομάδα και αυτό πρέπει να μας αρκεί.
Αν έβλεπα αδιαφορία ή έλλειψη προθυμίας θα έκραζα κι εγώ γιατί αυτό είναι κάτι που γίνεται συνειδητά, ενώ όταν προσπαθείς και απλά δε μπορείς άλλο έχεις το σεβασμό μου!

• Like
Αντιδράσεις: Nubic

GiorgosM145

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Δεκ 2016
Κριτικές
10
Like
13.127
Πόντοι
2.546
Ολα παιζουν ρολο.Εμενα ο Γιαννης με βουλωσε αυτην την φορα.Αλλα παιζουν ρολο τα παντα απ τοπικο ως εθνικες.Πρωτα απ ολα ειναι οι ικανοτητες μας,ολα τα αλλα ειναι δικαιολογιες.Αυτες τις ικανοτητες τις μεγιστοποιουν οι προπονητες κι εκει πλεον εχουν ευθυνη κ αυτοι κ οι παικτες εαν βαριουνται να τις αναπτυξουν γτ ειναι διπλη η οψη του νομισματος.Γενικα αν δεν ειναι καυλωμενοι δεν θα πανε μπροστα εφοσον εχουν τις δυνατοτητες.Και να μην αλλαζουν τα καλα τους ειδικα στα παιδια οτι βλεπουν να ειναι καλο να μην τους το χαλανε να αφηνουν τα αναπτυσσονται κ να προσθετουν οσα επισης βγαινουν σε καλο γτ δεν ειμαστε ολοι για ολα.Ενας φιλος μου που με προπονουσε με ανεβηκε παρα πολυ επειδη ηταν κ ο ιδιος εθισμενος στην ανοδο.Δεν θα τον ειχα πιστεψει ποτε πριν γινει ολα αυτοσ ε τοσο λιγο διαστημα μαλιστα.Ναι μεν σε απλο ερασιτεχνικο αλλα προπονητης ισως να μην με ανεβαζε ετσι.Ο φιλος μου γουσταρε να πετυχω και εκανε οτι χρειαζοταν για να μπω σε αυτο το τρυπακι.Ενω ο ιδιος με κερδιζε πανευκολα οι αλλοι δεν με κερδιζαν.Αλλα ειμασταν αγαπημενοι δεν ειχαμε κοντρες τσακωμους και εχθρες ουτε νιωθαμε παγκιτες να το πω ετσι.ΑΚομη κ τωρα πολλε ςφορες προτιμαμε να παιζουμε 1vs1 μαζι ως να τα φτυσουμε παρα να παιζουμε με παρεες των 8 που θα ναι και πιο ανετα τα πραγματα.Μεγαλο πραγμα το κινητρο ακομα μεγαλυτερο ο στοχος.Αν μπορουμε ομως,οχι αν δεν μπορουμε γτ δεν αντεχουν ολοι σωματικα η ψυχολογικα να ξεπερασουν τους εαυτους τους.Στην ουσια ολα ειναι αλχημειες μεχρι να δεσει το γλυκο αλλιως ολοι θα παιζαμε ανετα παντου κατι που δεν γινεται με την καμια.Σας το λεω ως φανατικος ποδοσφαιρικος που αλλαξε εντελως και επαιξε μαπσκετ στα 26 του ως τα 31 κατακτωντας τα παντα εκτος απο τιτλο mvp πουσε ολο το τουρνουα ειμουν ο μονος ποδοσφαιρικος που μπηκε τοσο πολυ στο μπασκετ και πετυχε πραγματα διοτι οσοι δοκιμαζαν δεν την παλευαν.Ας σταματησει να παιζει το βυσμα για αρχη και οι εγωισμοι τυπου παιζοω μονο με καλους αλλιως δεν παιζω και ολα θα παρουν τον δρομο τους συντομοτερα.Πολυς ντορος για το τιποτα σε ολες τις ακαδημιες που στην τελικη στοχος ειναι τα λεφτα και οχι η επιτυχια των παιδιων διοτι μονο να καποιο παιδι βγαζει ματια θα δωθει σημασια αλλιως εισαι ακομη ενα.

damiano17

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Δεκ 2010
Κριτικές
9
Like
9.009
Πόντοι
2.280
'Κατέστρεψε' πολύ κόσμο αυτή :tooth:

Λυμπερόπουλο,Κωνσταντίνου...
Τεράστια πτώση στην απόδοσή τους όλοι όταν ήταν μαζί της. Δε μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους.
Αλλά πως να τους κατηγορήσεις? :grin:

BisexualWannabe

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2023
Like
3.813
Πόντοι
456
Να γράψω κι εγώ το σχόλιο μου καθυστερημένα, λόγω έλλειψης ελεύθερου χρόνου τις τελευταίες μέρες.
Δεν είμαι δυσαρεστημένος από την Εθνική. Ούτε τους παίχτες, ούτε το προπονητικό τιμ. Η ομάδα έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ κατά διαστήματα και αντιστοίχως πολύ κακό σε άλλα διαστήματα. Δυστυχώς δεν είχε συνέχεια και συνέπεια. Και λάθη έγιναν και κακές επιλογές. Αλλά δε μπορώ αυτή την απαξίωση και το κράξιμο από κάποιους που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με τον αθλητισμό (ειδικά με κάποιο ομαδικό άθλημα) και δεν έχουν καμία αντίληψη του παιχνιδιού, σχολιάζοντας χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα. Το είχα γράψει πριν καν αρχίσει η Ολυμπιάδα. Θα είμαι ευχαριστημένος αν δω προσπάθεια και ανταγωνιστικότητα. Και αυτό το είδα. Και οι τρεις ομάδες του ομίλου μας είναι πολύ καλύτερες από εμάς. Έχουν πιο ταλαντούχους παίχτες ατομικά, με περισσότερες εμπειρίες και μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο τους (περισσότερες επιλογές). Το γεγονός ότι φτάσαμε να κρίνονται και τα δύο ματς ουσιαστικά σε ένα σουτ, ένα ριμπάουντ, ένα λάθος κλπ, είναι αξιέπαινο. Με λίγη τύχη θα μπορούσαμε να έχουμε περάσει, αλλά και πάλι, αυτό θα μας έκανε καλύτερη ομάδα; Όχι. Οι αδυναμίες μας είναι πολλές και τρανταχτές. Ο Σπανούλης έχει δρόμο μπροστά του. Έκανε λάθη, είναι άπειρος, αλλά έχει αντίληψη του παιχνιδιού και θεωρώ πρέπει να μείνει.
Υπάρχουν ακόμα ελπίδες για πρόκριση, αλλά πολύ λίγες και από αυτά που έχουμε δει ως τώρα είναι λιγάκι δύσκολο να είμαστε αισιόδοξοι. Οι Αυστραλοί είναι πολύ δυνατοί, αλλά έχουν κι αυτοί τα τρωτά τους σημεία. Σίγουρα υπάρχει στεναχώρια γιατί φτάσαμε κοντά, αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Όλοι όσοι ήταν εκεί τα έδωσαν όλα και μάτωσαν για την ομάδα και αυτό πρέπει να μας αρκεί.
Αν έβλεπα αδιαφορία ή έλλειψη προθυμίας θα έκραζα κι εγώ γιατί αυτό είναι κάτι που γίνεται συνειδητά, ενώ όταν προσπαθείς και απλά δε μπορείς άλλο έχεις το σεβασμό μου!
Φίλτατε το να έχεις 1/10 σουτ, να μην βάζεις καλάθι όταν η διαφορά ειναι κοντά και να αστοχείς στο κρίσιμο σουτ, να έχεις Παπαγιάννη 2.15 με λιγότερα?/ίδια rebound με τον Καλάθη, να έχεις "Greek Freak"/MVP NBA να παίζεις με την χειρότερη Ισπανία της 20ετίας και να χάνεις ξανά και ξανά.....κανένα σεβασμό και καμμία δικαιολογία!

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.065
Πόντοι
22.266
Ολόκληρωθηκε το παζλ
Μάλλον ο τρίτος του δεύτερου ομίλου δεν θα προκριθεί αφού Ιαπωνία κ Βραζιλία έχουν παθητικό -25 πόντους
Οπότε η Ελλάδα άμα κερδίσει από 3-12 πόντους βγαίνει τρίτη κ προκρίνεται αν ο Καναδάς κερδίσει την Ισπανία
Αν κερδισουμε

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.832
Πόντοι
6.536
Η Ελλάδα προκρίνεται σαν τρίτη με νίκη 3-9 και 2η με νίκη πάνω από 9,με δεδομένη την νίκη Καναδά(αλλιώς αν νικήσουν οι Ισπανοί με 1 πόντο είμαστε οκ,όμως παίζουν μετά αυτοί....).
Καλά λέμε τώρα.
Η Αυστραλία κέρδισε περίπατο τους Ισπανούς.
Τώρα το Σουδάν θα θέλει να χάσει έως 10 λογικά για να περάσει σαν 3ο.
Δύσκολο,οι Σέρβοι δεν θα χαριστούν.
Υπάρχει και το σενάριο να νικήσει κάποιος από το Ιαπωνία-Βραζιλια με διάφορα(πολύ δύσκολο) και να μπερδευτούν τα πράγματα.

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.832
Πόντοι
6.536
Στο τρελό σενάριο που κερδίζουμε έως 9 παίζουμε στα προημιτελικά με ΗΠΑ η Γερμανία...
Με 10+(:tooth: )παίζουμε με Γαλλία η Σερβία...

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.832
Πόντοι
6.536
Από το 1987 τους Γάλλους τους έχουμε 11-2 ή 11-3,σε Ολυμπιακούς,Παγκόσμια και πανευρωπαϊκά,τα κοιτούσα πρόσφατα για κάτι που έψαχνα.
Είμαστε ο κακός τους δαίμονας και φαίνεται η μοναδική ομάδα που είναι στα μέτρα μας αυτή την στιγμή.
Αλλά αντε νίκησε με 10 τους Αυστραλούς,που μάλλον θα χάσεις....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom