Ακολουθει ποστ σε μεγεθος ψωλης Ron Jeremy (νομιζω οτι εχει απ τις μεγαλυτερες). Ετοιμαστειτε.
Για αρχη τυπε, το Ponzi ειναι αλλη φαση. Οπως λεει και η περιγραφη που αντεγραψες απ το wiki, ο τυπος εδινε φραγκα τον των επομενων σαν κερδη τον προηγουμενων. Οι μαλακες πληθυνανε και καποια στιγμη τα καθυστερημενα μηνιατικα των ατυχων γιναν αφαντα. Προσωπικα του βγαζω το καπελο αλλα ειναι "ασχετο" με το θεμα των τυπικων πυραμιδων που συζηταμε εδω.
Η τυπικη πυραμιδα δεν ειναι η εξευγενισμενη μορφη που προσπαθει να παρουσιασει ο οντιν - και σου ρχεται μεγαλο κραξικο γι αυτο, τυροχλεμπε - αλλα μια μεθοδος για να πιασει βλακες που βαριουντε να δουλεψουν - τα "ετσι μπορω να εχω ελευθερο ωραριο και να βγαζω λεφτα απ το σπιτι" ειναι πιο μεγαλες μαλακιες και ψευτιες κι απο το "θα σωσουμε την Ελλαδα" - και να τους τρωει φραγκα με συνδρομες και προιοντα. Παρεπιπτοντως εχω ακουσει και την τρομερη δικαιλογια "ε κι αν δε τα πουλησω, χαμενα δε θα πανε, θα τα χρησιμοποιησω εγω" για πακετο με σαμπουαν των 100 ευρω.... Ποσο κανει ενα γαμημενο σαμπυαν;!!!!!! 2 ευρω;! 3;! Και τα αλλαζεις μια φορα το μηνα και αν!
Και τωρα σε σενα, τυροχλεμπε... Δε παραθετω ολοκληρα τα ποστ για να μη μας παρει ο 15αυγουστος στο διαβασμα.
Εγω προχτες πηγα στην ταβερνα του μπαρμπα Μητσου...
Εσυ προχτες μπορει να μη πηγες αλλα και αυτο που περιγραφεις ειναι
τελειως αλλο πραμα! Αλλο ο Μπαμπης που το πε στη Μαρια και ετσι εγινε γνωστο το μαγαζι (word of mouth), και αλλο ο Μπαμπης που πληρωνει την LR με πακετα προιοντων για να τα πουλησει μετα, και/ή να χωσει τα αδελφοξαδελφια του για πληρωνουν και να δουλευουν εκεινοι, και αυτος να μαζευει φραγκα. Σου σκαει ο Μητσος ο ταβερνιαρης φραγκα/δωρο/πορσικο στην χιλιοστη χωριατικη;! Περνεις τη μπριζολα του και τη πουλας παραεξω ενω ταυτοχρονα προμοταρεις τον εαυτο σου σα κονε για πιο φτηνα κοψιδια;! Οχι! Μη το παιζεις εξυπνος. Δεν εισαι.
Ακου φιλε μου αυτη την στιγμη στην ελλαδα υπαρχουν πανω απο 20 travel club που μπορεις να κανεις ενα συμβολαιο μαζι τους...
Το προιον τους μια φορα αξιζει,ας πουμε τα ατομα του φορουμ που πανε 2 φορες τον χρονο ταιλανδη θα τους συνεφερε κατι τετοιο,γιατι εχει πολλες παροχες σαν travel club σε σχεση με ολα τα αλλα, ειδικα τα ελληνικα....
Να ξερουμε για τι μιλαμε οταν μιλαμε ,απατες πυραμιδες υπαρχουν ενα καρο αλλα αυτο ισχυει οταν το μονο που υπαρχει ειναι ενα γαιτανακι χρηματων χωρις καμια παροχη,εδω δεν μιλαμε για κατι τετοιο,τωρα θα μου πεις οτι ο κοσμος τσιμπαει για τα λεφτα της υποθεσης και οχι για τις παροχες γιατι ποιος εχει λεφτα για ταξιδια,αλλα αυτο νομιζω ειναι στην κριση του καθενος.....
Στη πρωτη παραγραφο αυτο που περιγραφεις δεν ειναι παρα ενα πακετο προσφορας ουσιαστικα. Καμια σχεση με την πυραμιδα. Στη δευτερη μιλας για χωσιμο ατομων και εσοδα, αλλα ελαχιστα. Στη τριτη προμοταρεις στεγνα και δειχνεις και ποσα λιγα ξερεις, γι αυτο και την κρατησα ολοκληρη. Μοσχε! Το βασικο της υποθεσης ομως ειναι στην πρωτη παραγραφο, που εβγαλα! Ρε γιββωνα..! Η φαση που περιγραφεις λεγεται affiliate marketing, και εχει απο πολυ μικρη, ως και καμια γαμημενη σχεση με το multi level marketing (πυραμιδα) που την πατησαν ο δικος μου και οι δυο βλακες φιλοι του τυπα που ανοιξε το thread! Αυτο που λεμε εδω και 8 σελιδες, δε τα καλαβαινεις γιατι εχεις μπερδεψει τα δυο ειδη. Εξου και γιατι εχω καθε δικαιωμα να σε λεω τυροχλεμπε... Τυροχλεμπε! Προφανως δεν εχεις ψαχτει αρκετα και καθεσαι να υπερασπιστεις σα μαγκας μια γνωμη που πιανει πατο. Βγαλε τις παροπιδες και διαβαζε να μαθαινεις.
Ρε φιλε μου το παραδειγμα με το φαι ηταν για να δειξω οτι τα περισσοτερα πραγματα που διαδιδονται δια στοματος στην ζωη μας αν τα βαλεις κατω ειναι πυραμιδα και η χρηση του ορου ειναι εντελως αδοκιμη...
Πριν 5 ωρες που το πες σε δικαιολογω... Αν ακομα δεν εχεις καταλαβει γιατι δεν ειναι ετσι αξιζεις φασκελα, και fisting απ τον Λιλα.
Δευτερον ο τυπος που ανοιξε το thread το ανοιξε για την συγκεκριμενη εταιρια που ειμαι γραμμενος,δεν διαφωνω οτι υπαρχουν ενα καρο τετοιου ειδους απατες και οτι πρεπει να τις περνουμε με τις φαπες.
Να το συνδεσω τωρα και αυτο με το affiliate program που εχεις με την εταιρια..; Τελως παντων. Ο τυπος αναφερεται ξεκαθαρα σε προγραμμα πυραμιδα. Ασχετα αν ειναι το κανει οντως αυτο η WordVentures ή αν απλα μπερδεψε τις μεθοδους ο τυπας, οπως και εσυ, το θεμα μας παραμενει αυτο! Πολλαπλων Επιπεδων Μαρκετινγκ!
Τριτον να ξερεις οτι υπαρχει ενα σωρο κοσμος που νομιζει οτι μπαινωντας σε κατι τετοιο θα δωσει τα λεφτα που του ζητανε στην αρχη και μετα θα αρχισει να βρεχει λεφτα χωρις να κανει τιποτα και οταν δεν βρεχει αρχιζουν και φωναζουν "απατη",υπαρχουν πολλες εταιριες που χρησιμοποιουν δικτυακο μαρκετινγκ και δουλευαν με προμηθειες,και η Avon με τα καλλυντικα τετοια εταιρια ηταν οταν ξεκινησε και κοιτα τωρα τι ειναι....
Εγω αυτο που ειπα ειναι να αυτη η γενικευση ειναι οτι χειροτερο μπορει να γινει,κριτικη σκεψη χρειαζεται,πραγμα που δεν το εχουν ολοι και παντα θα υπαρχουν κοροιδα και εξυπνοι που τους τα τρωνε ειτε αυτο ειναι σε μια εταιρια πυραμιδα ειτε σε οποιονδηποτε αλλον κλαδο....
Μα εισαι τοσο βλακας;! Σε αυτο στηριζομαστε τοση ωρα! Αφηνεται να εννοηθει ή ενιοτε λεγεται και ξεκαθαρα (οπως στη δικια μου περιπτωση) οτι υπαρχουν χαλαρα φραγκα. Αν με 99% στατιστικα αποδεδειγμενη αποτυχια -δηλαδη οι συμμετεχοντες χανουν αντι να κερδιζουν - και εσυ δε το λες απατη εισαι χειροτερος νταβατζης, προμοτορας και απο τον πιο πυρφορο παρθενοπιπι εδω μεσα. Η γενικευση που αναφερεις δε πιανει τη καθε επιχειρηση αλλα αυτες που χρησιμοποιουν τετοιες μεθοδους, αρα ειναι τουλαχιστον ρεαλιστικη. Επισης το σχεδιο της Avon και της καθε Avon ειναι να βγαζει λεφτα αυτη και οχι ο καθε τυχαιος που θελει να κανει μονοπατο, ατομικο franchisee. Αρα το μονο που μου λες οταν γραφεις για την επιτυχια της με τετοια συστηματα, νομιζω καταλαβαινεις τι ειναι...
Δεν νομιζω οτι τιθεται θεμα υπερ η κατα ,και οπως ειπα και ποιο πριν ο ορος πυραμιδα οπως χρησιμοποιειται απο το ευρυ κοινο ως κατι κακο ειναι απλα ηλιθιος,δειξε μου μια εταιρια που δεν ειναι πυραμιδα,που αυτοι που στην ουσια δουλευουν περισσοτερο δεν περνουν τα λιγοτερα?
...
Εγω ειμαι υπερ της κριτικης σκεψης του ατομου,ακομα και στην παρουσιαση της εταιριας στο λενε στην μαπα αν δουν οτι εχεις αμφιβολιες οτι αυτη η δουλεια δεν κανει για ολους,αν εισαι ηλιθιος και δεν καταλαβαινεις οτι κατι δεν σου ταιριαζει εισαι αξιος της μοιρας σου και καλα θα σου κανουν να σου παρουν τα λεφτα μηπως και την επομενη φορα το σκεφτεις λιγο περισσοτερο....
Τυπε ειπες εχεις και επιχειρηση και πραγματικα απορω πως διαολο την κρατεις... Θες να μου πεις δηλαδη, ετσι για να πιασουμε τα μεγαλα ονοματα, οτι ο υπαλληλακος που μαζευει τις κουτες παραλαβης με τα iphone στο αντιστοιχο καταστημα, ηταν θυμα εκμεταλευσης απο τον Jobs και τους εταιρους του, οι οποιοι συμπερασματικα ξυναν τις πουτσες τους ολη μερα και τρωγανε στις πλατες 16χρονων που βγαζουν χατζιλικι τους δουλευοντας σα σκυλια... Αυτοκτονα! Ακομα και αν το μεγαλο κεφαλι δεν κανει χειρονακτικες εργασιες, σε οποιδηποτε επιχειρηση, ακομα και αν εχει βγαλει 3 πετσα στα παπαρια του απ το πολυ ξυσε-ξυσε, προσφερει κατι που ο υπαλληλος κατω-κατω στην "πυραμιδα" της φαντασιας σου δε θα το βρησκε ποτε, ή δε το βρηκε αρκετα νωρις οστε να υλοποιηση αυτος την ιδεα και να γινει αφεντικο. Κατα πασα πιθανοτητα δεν εχει ουτε τα ιδια ταλεντα και γνωσεις στον τομεα. Γι αυτο και πληρωνετε με χαμηλο μισθο! Ο,τι και αν προσφερει υπαρχει καποιος αλλος που μπορει να το κανει το ιδιο και καλυτερα.
Αλλα αν δεν ησουν και τετοιος πιθηκας, ουτιδανος θα χες ανοιξει ενα γαμημενο βιβλιο, εστω το wikipedia ρε αδερφε, και θα χες μαθει 5 πραγματα για να ξεχωριζεις καταστασεις... Εγω απο δω ξεκινησα.
Ορμα μπας και μαθεις τιποτα. Οχι τιποτα αλλο, λες μαλακιες πιστευοντας οτι εισαι φιλοσοφημενο ατομο και γινεσαι ρεζιλι με την επιμονη σου και το νταιλικι, σε απλα πραματα οπως αυτο.
(αν δεν σε ψηνει να το αγορασεις ζητα μου να στειλω link για ηλεκτρονικη μορφη.)
α.Ειτε σου κανει εκπτωση ειτε σου δωσει λεφτα στο χερι το ιδιο κανει,χρηματικο κερδος για σενα ειναι,και δεν ξερω κανεναν που να του προσφεραν λεφτα για να κανει απλα μια προταση σε καποιον και αυτος τα αρνηθηκε
Οντως το ιδιο κανει. Το θεμα ειναι ο λογος που τα παιρνεις. Στο ηλιθιο παραδειγμα που εδωσες μιλαμε για μια απλη συναλλαγη, ενα αντικειμενο/μια υπηρεσια για ενα ποσο χρηματων. Στη πυραμιδα μιλαμε για μια συναλλαγη, μασκαραμενη ως συναιτερισμος. Τη μπριζολα την εφαγες, τη φχαριστιθικες, παει! Μενωντας στο παραδειγμα της LR, το γαμημενο το αρωματικο λαδι που θα το παρεις σε πακετα και οχι ατομικο για τη γυναικα σου, τι θα το κανεις;! Τηγανια γαυρο;! Θα το πουλησεις, δε θα το καταναλωσεις. Τη πιανεις τη διαφορα, ή θες κι αλλο;
β.Σωστα ακουσον ακουσον ,καμια εταιρια δεν το κανει να ανταμειβει με μπονους(στην προκειμενη περιπτωση οχι χρηματικο) τους καλους πελατες της,τα δωρεαν ταξιδιωτικα μιλια ας πουμε που κερδιζεις αν ταξιδεψεις με την ολυμπιακη η την Aegean και μετα μπορεις να ταξιδεψεις τσαμπα γινεται για αλλον λογο,μας δουλευεις ρε φιλε?
Αν ειχες εταιρια εσυ δεν θα ηταν καλο για την εταιρια σου τους πελατες σου να τους εχεις και πωλητες χωρις μισθο μονο με ποσοστο?πιστεψε με μεγαλυτερη διεισδηση στην αγορα θα ειχες απο οτι μια διαφιμιστικη καμπανια....
Δεν πολυταξιδευω και γι αυτο δεν ξερω πως λειτουργουν ακριβως τα τσαμπα μιλια που αναφερεσαι αλλα οι περιπτωσεις ειναι δυο. Πρακτικη εκπτωση, για να τραβηξουν κοσμο χωρις να ριξουν τις τιμες, λιγο πολυ οπως γινεται και με τη καθοδο των τιμων εισιτηριων τη τελευταια μερα πριν την αναχωρηση. Δεν ειναι οτι θα κοστισεις 500 ευρω για μεταφορα. Ενα μερος ειναι τα εξοδα, ενα τα εσοδα και ενα τα εξτρα εσοδα που ερχοντε απο την εκμεταλευση ως προς εσενα διοτι για να σκασεις τα 500 ευρω ειτε το χεις αναγκη ειτε εχεις το περιθωριο πολυτελειας. Εξου και το οτι καιρο πριν ή τελευταια στιγμη το 500αρι γινεται 400αρι.
Η αλλη περιπτωση ειναι παρομοια με τα κουπονια. Εκμεταλευομενοι το οτι εχεις να τα δωσεις, για π.χ. μια βαλιτσα, κρατανε την τιμη στα 60 ευρω. Αν βγαλουν κουπονι για να τη παρεις με 40 ευρω, σημαινει οτι στα 40 και παλι εχει καθαρο κερδος ο πωλητης αλλα αφηνει στον καταναλωτη να παρει την αποφαση αν θελει να κυνηγισει το κουπονι ή να πληρωσει το φουλ ποσο.
Την εταιρια μια χαρα τη συμφερει να χει πωλητες τσαμπα, ποσο μαλλον οταν την πληρωνουν αντι να πληρωνει. Εδω ομως το κοιταμε απ την μερια του πωλητη.
Παρακατω στα posts σου δεν παω, δεν εχει νοημα. Εδω ειναι το ζουμι. Τα καταλαβες ή τσαμπα χαλασα την ωρα μου;
Και καλο θα ειναι να μην ξεχασεις οτι στα ποστ που δεν αναφερομαι παραδεχεσαι οτι δε ξερεις γρι για το το πως λειτουργει το πραμα, και την οικονομικη του μερια... Τυροχλεμπε!