Νέα

Εταιρείες "πυραμίδες",μια παλαιά απάτη που "αναγεννήθηκε" εν καιρώ οικ.κρίσης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα nacho_scocco
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 154
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Odin

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2009
Like
0
Πόντοι
1
O όρος «Σχέδιο Πόνζι» (Ponzi Scheme) αναφέρεται σε οποιαδήποτε χρηματική απάτη στηρίζεται σε «πυραμίδα» επενδυτών. Η πυραμίδα επενδυτών αποτελεί ένα παράνομο επενδυτικό σχήμα που περιλαμβάνει την πληρωμή απόδοσης σε επενδυτές από τα χρήματα που πληρώνονται από μεταγενέστερους επενδυτές, αντί από τα καθαρά κέρδη που συγκεντρώνονται από πραγματικές πωλήσεις.

Αυτο ειναι εχει γαμησει την εννοια πυραμιδα,στο συγκεκριμενο σχημα μιλαμε για επενδυση σε αερα και εχουν γινει αρκετες αρπαχτες με τετοιες απατες....

Εδω δεν μιλαμε για το ιδιο πραγμα,η εταιρια πουλαει το ιδιο προιον που πουλαει και αυτη η εταιρια για παραδειγμα που σου ζητανε 400 ευρω τον χρονο και μαλιστα μπροστα για να εχεις προσβαση στα πακετα διακοπων τους,αυτοι βεβαια πουλανε μονο πακετα και τιποτα αλλο οπως ξεχωριστα εισιτηρια αεροπλανου η κρατησεις σε ξενοδοχεια αλλα ας πουμε οτι το προιον ειναι το ιδιο απλα χειροτερο...

Στην προκειμενη περιπτωση η WV σου ζηταει πανω κατω το ιδιο ποσο το χρονο για ενα καλυτερο πακετο και σου δινει και την δυνατοτητα αν θες και αν μπορεις να βγαλεις καποια λεφτα,οι περισσοτεροι δεν βγαζουν και να μπουν σε αυτη την ιστορια,αυτο ειναι αληθεια αλλα το πακετο εξαρταται απο ποια μερια το κοιτα ο καθενας,αν στραβωθηκες οταν στο δειξαν και ακουσες μονο θα βγαλεις λεφτα και μαλιστα νομιζες οτι θα το κανεις ξυνοντας τ'αρχιδια σου μαλλον σου ψιλοαξιζει και να στα παρουν...

CCSS13

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2009
Like
2
Πόντοι
166
δηλαδη εισαι κομπλε και ευχαριστημενος με το πακετο διακοπων;για καλοκαιρι τι σου εχει;

Erotiaris26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2011
Κριτικές
57
Like
171
Πόντοι
376
Καλησπέρα σε όλους,με αφορμή "προβληματισμού" κάποιων φίλων μου για το αν πρέπει ή όχι να εγγραφούν σε τέοιου είδους εταιρεία-συγκεκριμένα στην WorldVentures-ανοίγω το εν λόγω θέμα.Νομίζω πως είναι άκρως σοβαρό,αν και τους είπα την γνώμη μου ότι πρόκειται περί αισχρούς απάτης θα ήθελα να ακούσω και την δική σας άποψη και φυσικά να βρίσκαμε κάποιο "απτό" παράδειγμα,έτσι ώστε να το καταλάβει 100% και ο πλέον αδαής περί τίνος πρόκειται.Η ιδέα είναι άκρως απλή και συνάμα εξόχως τρομακτική,ως προς το ηθικόν μέρος της.Σου ζητάνε ένα x ποσό για την εγγραφή σου (π.χ 290e ή δολλάρια,δεν το συγκράτησα ακριβώς) και πληρώνεις μια μηνιαία συνδρομή ένα y ποσό,π.χ 20e.Eν συνεχεία,αν εγγράψεις άλλους 4 τότε πάυεις την μηνιαία συνδρομή και αν βρεις άλλους 2(δηλαδή 6 το σύνολο) σου επιστρέφεται το αρχικό σου ποσό.Είναι φανερό πως πρόκειται περί φούσκας,πότε όμως καταρρέει η "πυραμίδα"?Ας πούμε ότι κάποιος,βρίσκει αυτά τα 6 άτομα....τί συμβαίνει τότε?.Δηλαδή έχει βγάλει τα "σπασμένα" που λέμε,αλλά έχει 6 άτομα από "κάτω" του που πρέπει να συνεχίσουν κ.ο.κ.Εν ολίγοις
1
6
36
216
1296
7776
46656
.......
Πείτε πως να τους πείσω για τα περί απάτης,διότι τώρα μόλις άρχισα να μαθαίνω ότι 2 γράφτηκαν ήδη!!!
Δεν καταλαβαίνω για ποιες πυραμίδες λες...Εγώ μόνο τις πυραμίδες της Αιγύπτου ξέρω!!!  :dancing:

CCSS13

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2009
Like
2
Πόντοι
166
δηλαδη εισαι κομπλε και ευχαριστημενος με το πακετο διακοπων;για καλοκαιρι τι σου εχει;διοτι δεν ασςχολουνται με αυτο το κομματι οι πρηξαρχιδες τους ασε που και καλα για να δεις τις σουπερ ντουπερ προσφορες πρπει να γραφτεις και ειναι και ακαιρες.Μοναδικη εξαιρεση σε κοβω και προσπαθεις να το πουλησεις πολυ εξυπνα παντως.Οχι επιθετικα.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
απλά μαθηματικά είναι η υπόθεση.
έστω ότι έχουμε έναν και ξεκινάει την πυραμίδα με όρο να πληρώνει τους αποκάτω όταν βρουν 4 νέους επενδυτές,
δηλαδή έχουμε ένα δέντρο 1-4(1 ο αριθμός του πατρικού κόμβου και 4 τα παιδιά για κάθε κόμβο)
εάν αυτό ο 1 βρει 4 άτομα τότε το δέντρο έχει ύψος h=1, πλήθος 4[sup]1[/sup]+4[sup]0[/sup] και τα φύλλα του δέντρου δηλαδή αυτοί που δεν έχουν βρει ούτε έναν νέο επενδυτή είναι 4[sup]h[/sup]=4[sup]1[/sup]
τα 4 φύλλα του δέντρου βρίσκουν 4 ο καθένας, άρα έχουμε ύψος δέντρου h=2, πλήθος 4[sup]2[/sup]+4[sup]1[/sup]+4[sup]0[/sup] και ο αριθμός των φύλλων του δέντρου είναι 4[sup]h[/sup]=4[sup]2[/sup]

εάν και αυτοί οι 4[sup]2[/sup] βρουν άλλους 4 ο καθένα τότε θα έχουμε ύψος δέντρου h=3 πλήθος 4[sup]3[/sup]+4[sup]2[/sup]+4[sup]1[/sup]+4[sup]0[/sup] και ο αριθμός των φύλλων του δέντρου είναι 4[sup]h[/sup]=4[sup]3[/sup]

μην ξεχνάμε ότι αυτοί που βγαίνουν χαμένοι είναι αυτοί που βρίσκονται στα φύλλα του δέντρου γιατί δεν έχουν κανέναν από κάτω τους.
σε μία περίπτωση όπου έχουμε ύψος δέντρου h=20, τότε οι νέοι "επενδυτές" θα είναι 4[sup]h[/sup]=4[sup]10[/sup]=1048576 μαλάκες ενώ το συνολικό πλήθος θα είναι 4[sup]10[/sup]+4[sup]9[/sup]+4[sup]8[/sup]+...+4[sup]1[/sup]+4[sup]0[/sup] = www.wolframalpha.com/input/?i=sum+4^n%2C+n%3D0+to+n%3D10]1398101 [/url]

δηλαδή από τους 1398101, οι 1048576 δεν θα πάρουν τίποτα. το μοντέλο αυτό της πυραμίδας είναι φτιαγμένο έτσι ώστε (στο συγκεκριμένο παράδειγμα σκοπίμως χρησιμοποιήθηκε τόσο μεγάλος αριθμός "επενδυτών" για να φανεί καθαρά ότι το όριο αυτών που θα πάρουν τα @@ τους είναι το 1/3 αυτών που συμμετέχουν) το 33.3 % δεν πάρει τίποτα, άρα καταλήγουμε ότι το μοντέλο αυτό είναι κατασκευασμένο για να κοροιδέψει τους χαζούς και να βγάλουν λεφτά λίγοι.

Odin

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2009
Like
0
Πόντοι
1
δηλαδη εισαι κομπλε και ευχαριστημενος με το πακετο διακοπων;για καλοκαιρι τι σου εχει;

Εχει πανω απο 30 ταξιδια σε πακετο μεσα στο καλοκαιρι τα περισσοτερα στο εξωτερικο,εγω δεν ασχολουμαι μ'αυτα  εκτος αν δω κατι εξαιρετικο,κρατησεις για τα παντα ξεχωριστα κανω,τα εισιτηρια που ειπες οτι ειπα ψεματα νωριτερα τον μαρτιο που τα εκλεισα για τωρα με την Emirates ειχαν 150$ φτηνοτερα απο ολα τα ελληνικα sites που κοιταξα δηλαδη για 2 ατομα -300$ απο το ταξιδι χωρις πολυ κοπο και επειδη θα κατσουν πολυ βγηκε και το 4αστερο στην Bangonk γυρο στα 280$ φτηνοτερα δηλαδη 580$,Α και το ποιο ωραιο που δεν το ξερεις  και στο δινουν γραπτως,αν κλεισεις καποιο απο τα πακετα τους και μεσα σε μια βδομαδα βρεις το ιδιο πακετο αλλου φτηνοτερα σου επιστρεφουν τα λεφτα και πας τσαμπα,και αν κλεισεις αεροπορικο απο αυτους και μεσα στην ιδια μερα το βρεις αλλου φτηνοτερα τους στελνεις ενα mail και σου επιστρεφουν το 150% της διαφορας ,Απο λεφτα δεν ξερω τι λεει και ποσα και ποσοι στ'αληθεια βγαζουν ,αλλα απο ταξιδια εγω εχω κανει 2 φετος και ενα ακομα που σκοπευω να κανω και κανεις αποσβεση,αααααααν ποτε βαλω 4 ατομα στην εταιρια χωρις παρουσιασεις και μαλακιες και δεν πληρωνω και συνδρομη ακομα καλυτερα αλλα και τωρα δεν τα κλαιω.Α και κατι τελευταιο , η εταιρια πουλαει την συνδρομη και χωρις την δυνατοτητα να γραψεις κοσμο,απλα να εχεις το travel club πακετο με μικροτερη εγγραφη και μικροτερο μηνιατικο

Πολλα ειπα δεν το κουραζω αλλο βαρεθηκα,το ψιλοπεριμενα οτι καποιος θα πεταχτει να με πει προμοτορα μονο και μονο γιατι ειμαι ευχαριστημενος απο αυτους οπως με τις πουτανες ,τα κακα πιστευονται αμεσως απο ολους τα καλα ειναι η αγαπουλης η προμοτορας.....

mooonlight

Μέλος
Εγγρ.
26 Αυγ 2011
Like
0
Πόντοι
0
Παιδία μην ασχολείστε. Είμαι 31 και μια ζωή πλησίαζαν την οικογένεια μου (από τότε που ήμουν μικρός) αλλά και εμένα τα τελευταία χρόνια.
Μου τη σφύριξαν πριν από 2 μήνες την εν λόγω εταιρεία. Δεν ασχολήθηκα για έναν ΚΥΡΙΟ λόγο. ΜΠΟΡΕΙΣ να βγαλεις λεφτα αλλά πρέπει να τρεχεις συνεχεια και να βαζεις νεα ατομα από κατω σου. Το ιδανικό είναι για τους 10-20 πρώτους όπου θα τρεχει ολη η Ελλάδα για αυτούς.
Πρσέξτε μιλάω ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ. Από τη Lyoness έχω βγάλει πάνω από 1000€ αλλά ΌΛΑ ήταν από άτομα που εβαζα στην ομάδα μου (και έβαλα πολλούς). Για να βγαλς τα 1300-1400 εχω βαλει περισσότερα. Θελει να εισαι απο τους πρωτους, να ασχολείσαι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με αυτό και ίσως έχεις χαρτζιλίκι. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν θα ζήσεις πλουσιοπάροχα! Εν θελετε διευκρινίσεις inbox. ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ!

Εγγρ.
28 Μαΐ 2011
Κριτικές
7
Like
14.001
Πόντοι
3.936
απλά μαθηματικά είναι η υπόθεση.
έστω ότι έχουμε έναν και ξεκινάει την πυραμίδα με όρο να πληρώνει τους αποκάτω όταν βρουν 4 νέους επενδυτές,
δηλαδή έχουμε ένα δέντρο 1-4(1 ο αριθμός του πατρικού κόμβου και 4 τα παιδιά για κάθε κόμβο)
εάν αυτό ο 1 βρει 4 άτομα τότε το δέντρο έχει ύψος h=1, πλήθος 4[sup]1[/sup]+4[sup]0[/sup] και τα φύλλα του δέντρου δηλαδή αυτοί που δεν έχουν βρει ούτε έναν νέο επενδυτή είναι 4[sup]h[/sup]=4[sup]1[/sup]
τα 4 φύλλα του δέντρου βρίσκουν 4 ο καθένας, άρα έχουμε ύψος δέντρου h=2, πλήθος 4[sup]2[/sup]+4[sup]1[/sup]+4[sup]0[/sup] και ο αριθμός των φύλλων του δέντρου είναι 4[sup]h[/sup]=4[sup]2[/sup]

εάν και αυτοί οι 4[sup]2[/sup] βρουν άλλους 4 ο καθένα τότε θα έχουμε ύψος δέντρου h=3 πλήθος 4[sup]3[/sup]+4[sup]2[/sup]+4[sup]1[/sup]+4[sup]0[/sup] και ο αριθμός των φύλλων του δέντρου είναι 4[sup]h[/sup]=4[sup]3[/sup]

μην ξεχνάμε ότι αυτοί που βγαίνουν χαμένοι είναι αυτοί που βρίσκονται στα φύλλα του δέντρου γιατί δεν έχουν κανέναν από κάτω τους.
σε μία περίπτωση όπου έχουμε ύψος δέντρου h=20, τότε οι νέοι "επενδυτές" θα είναι 4[sup]h[/sup]=4[sup]10[/sup]=1048576 μαλάκες ενώ το συνολικό πλήθος θα είναι 4[sup]10[/sup]+4[sup]9[/sup]+4[sup]8[/sup]+...+4[sup]1[/sup]+4[sup]0[/sup] = www.wolframalpha.com/input/?i=sum+4^n%2C+n%3D0+to+n%3D10]1398101 [/url]

δηλαδή από τους 1398101, οι 1048576 δεν θα πάρουν τίποτα. το μοντέλο αυτό της πυραμίδας είναι φτιαγμένο έτσι ώστε (στο συγκεκριμένο παράδειγμα σκοπίμως χρησιμοποιήθηκε τόσο μεγάλος αριθμός "επενδυτών" για να φανεί καθαρά ότι το όριο αυτών που θα πάρουν τα @@ τους είναι το 1/3 αυτών που συμμετέχουν) το 33.3 % δεν πάρει τίποτα, άρα καταλήγουμε ότι το μοντέλο αυτό είναι κατασκευασμένο για να κοροιδέψει τους χαζούς και να βγάλουν λεφτά λίγοι.

Και ποιος σου απαγορεύει βρε φίλε να είσαι με τους λίγους?

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
πρώτον είναι κάτι που δεν είναι της επιλογής σου και δεύτερον με 1/3 πιθανότητα να μην πάρεις τίποτα και η πιθανότητα να λάβεις από 1 € μέχρι να βγάλεις κάποιο σεβαστό ποσό μειώνεται με γεωμετρική πρόοδο δεν νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθείς.

Εγγρ.
28 Μαΐ 2011
Κριτικές
7
Like
14.001
Πόντοι
3.936
Σέβομαι τη άποψη σου αλλά το bourdela είναι για καλές συμβουλές στο sex.

Για συμβουλές στις επιχειρήσεις θα προτιμήσω τη γνώμη του Donald Trump.

It indeed happened on the Tonight Show, and it was Johnny Carson at the helm. The date is fuzzy, but it’s probably circa late ’80s, early ’90s since Johnny did indeed ask Trump what he would do if he ever lost his fortune (so it must have been pre-Trump-thump and Artful Comeback). And what Donald Trump said in responses was, “I’d join Amway.”

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366

Το μπουρδελα ειναι για χαβαλε τυπε τι καλες συμβουλες στο σεξ λες  :2funny: :2funny: :2funny:

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Στο πόκερ λένε
"Αν ψάχνεις ποιος είναι το κορόιδο στην παρτίδα, ψάχνεις άδικα γιατί πιθανότατα είσαι ΕΣΥ".

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166

σε όλο τον κόσμο υπάρχει ένας trump και 2-3 άλλοι πιο πάνω και πιο κάτω από αυτόν.
τι σε κάνει να ελπίζεις ότι αυτά που λέει ο trump έχουν εφαρμογή πάνω στη δική σου ζωή και κατά πόσο έχεις τη δυνατότητα και την τύχη να τον φτάσεις.

σε μια μικρή αγορά των 10.000.000 ανθρώπων τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. αυτά που λέει ο trump είναι για πιο καπιταλιστικά οικοσυστήματα με εκατοντάδες εκατομύρια υποψήφια θύματα.

Chris MacNeil

Μέλος
Εγγρ.
20 Απρ 2013
Like
0
Πόντοι
1
Ακολουθει ποστ σε μεγεθος ψωλης Ron Jeremy (νομιζω οτι εχει απ τις μεγαλυτερες). Ετοιμαστειτε.

Για αρχη τυπε, το Ponzi ειναι αλλη φαση. Οπως λεει και η περιγραφη που αντεγραψες απ το wiki, ο τυπος εδινε φραγκα τον των επομενων σαν κερδη τον προηγουμενων. Οι μαλακες πληθυνανε και καποια στιγμη τα καθυστερημενα μηνιατικα των ατυχων γιναν αφαντα. Προσωπικα του βγαζω το καπελο αλλα ειναι "ασχετο" με το θεμα των τυπικων πυραμιδων που συζηταμε εδω.

Η τυπικη πυραμιδα δεν ειναι η εξευγενισμενη μορφη που προσπαθει να παρουσιασει ο οντιν - και σου ρχεται μεγαλο κραξικο γι αυτο, τυροχλεμπε - αλλα μια μεθοδος για να πιασει βλακες που βαριουντε να δουλεψουν - τα "ετσι μπορω να εχω ελευθερο ωραριο και να βγαζω λεφτα απ το σπιτι" ειναι πιο μεγαλες μαλακιες και ψευτιες κι απο το "θα σωσουμε την Ελλαδα" - και να τους τρωει φραγκα με συνδρομες και προιοντα. Παρεπιπτοντως εχω ακουσει και την τρομερη δικαιλογια "ε κι αν δε τα πουλησω, χαμενα δε θα πανε, θα τα χρησιμοποιησω εγω" για πακετο με σαμπουαν των 100 ευρω.... Ποσο κανει ενα γαμημενο σαμπυαν;!!!!!! 2 ευρω;! 3;! Και τα αλλαζεις μια φορα το μηνα και αν!

Και τωρα σε σενα, τυροχλεμπε... Δε παραθετω ολοκληρα τα ποστ για να μη μας παρει ο 15αυγουστος στο διαβασμα.

Εγω προχτες πηγα στην ταβερνα του μπαρμπα Μητσου...

Εσυ προχτες μπορει να μη πηγες αλλα και αυτο που περιγραφεις ειναι τελειως αλλο πραμα! Αλλο ο Μπαμπης που το πε στη Μαρια και ετσι εγινε γνωστο το μαγαζι (word of mouth), και αλλο ο Μπαμπης που πληρωνει την LR με πακετα προιοντων για να τα πουλησει μετα, και/ή να χωσει τα αδελφοξαδελφια του για πληρωνουν και να δουλευουν εκεινοι, και αυτος να μαζευει φραγκα. Σου σκαει ο Μητσος ο ταβερνιαρης φραγκα/δωρο/πορσικο στην χιλιοστη χωριατικη;! Περνεις τη μπριζολα του και τη πουλας παραεξω ενω ταυτοχρονα προμοταρεις τον εαυτο σου σα κονε για πιο φτηνα κοψιδια;! Οχι! Μη το παιζεις εξυπνος. Δεν εισαι.

Ακου φιλε μου αυτη την στιγμη στην ελλαδα υπαρχουν πανω απο 20 travel club που μπορεις να κανεις ενα συμβολαιο μαζι τους...

Το προιον τους μια φορα αξιζει,ας πουμε τα ατομα του φορουμ που πανε 2 φορες τον χρονο ταιλανδη θα τους συνεφερε κατι τετοιο,γιατι εχει πολλες παροχες σαν travel club σε σχεση με ολα τα αλλα, ειδικα τα ελληνικα....
Να ξερουμε για τι μιλαμε οταν μιλαμε ,απατες πυραμιδες υπαρχουν ενα καρο αλλα αυτο ισχυει οταν το μονο που υπαρχει ειναι ενα γαιτανακι χρηματων χωρις καμια παροχη,εδω δεν μιλαμε για κατι τετοιο,τωρα θα μου πεις οτι ο κοσμος τσιμπαει για τα λεφτα της υποθεσης και οχι για τις παροχες γιατι ποιος εχει λεφτα για ταξιδια,αλλα αυτο νομιζω ειναι στην κριση του καθενος.....

Στη πρωτη παραγραφο αυτο που περιγραφεις δεν ειναι παρα ενα πακετο προσφορας ουσιαστικα. Καμια σχεση με την πυραμιδα. Στη δευτερη μιλας για χωσιμο ατομων και εσοδα, αλλα ελαχιστα. Στη τριτη προμοταρεις στεγνα και δειχνεις και ποσα λιγα ξερεις, γι αυτο και την κρατησα ολοκληρη. Μοσχε! Το βασικο της υποθεσης ομως ειναι στην πρωτη παραγραφο, που εβγαλα! Ρε γιββωνα..! Η φαση που περιγραφεις λεγεται affiliate marketing, και εχει απο πολυ μικρη, ως και καμια γαμημενη σχεση με το multi level marketing (πυραμιδα) που την πατησαν ο δικος μου και οι δυο βλακες φιλοι του τυπα που ανοιξε το thread! Αυτο που λεμε εδω και 8 σελιδες, δε τα καλαβαινεις γιατι εχεις μπερδεψει τα δυο ειδη. Εξου και γιατι εχω καθε δικαιωμα να σε λεω τυροχλεμπε... Τυροχλεμπε! Προφανως δεν εχεις ψαχτει αρκετα και καθεσαι να υπερασπιστεις σα μαγκας μια γνωμη που πιανει πατο. Βγαλε τις παροπιδες και διαβαζε να μαθαινεις.

Ρε φιλε μου το παραδειγμα με το φαι ηταν για να δειξω οτι τα περισσοτερα πραγματα που διαδιδονται δια στοματος στην ζωη μας αν τα βαλεις κατω ειναι πυραμιδα και η χρηση του ορου ειναι εντελως αδοκιμη...

Πριν 5 ωρες που το πες σε δικαιολογω... Αν ακομα δεν εχεις καταλαβει γιατι δεν ειναι ετσι αξιζεις φασκελα, και fisting απ τον Λιλα.

Δευτερον ο τυπος που ανοιξε το thread το ανοιξε για την συγκεκριμενη εταιρια που ειμαι γραμμενος,δεν διαφωνω οτι υπαρχουν ενα καρο τετοιου ειδους απατες και οτι πρεπει να τις περνουμε με τις φαπες.

Να το συνδεσω τωρα και αυτο με το affiliate program που εχεις με την εταιρια..; Τελως παντων. Ο τυπος αναφερεται ξεκαθαρα σε προγραμμα πυραμιδα. Ασχετα αν ειναι το κανει οντως αυτο η WordVentures ή αν απλα μπερδεψε τις μεθοδους ο τυπας, οπως και εσυ, το θεμα μας παραμενει αυτο! Πολλαπλων Επιπεδων Μαρκετινγκ!

Τριτον να ξερεις οτι υπαρχει ενα σωρο κοσμος που νομιζει οτι μπαινωντας σε κατι τετοιο θα δωσει τα λεφτα που του ζητανε στην αρχη και μετα θα αρχισει να βρεχει λεφτα χωρις να κανει τιποτα και οταν δεν βρεχει αρχιζουν και φωναζουν "απατη",υπαρχουν πολλες εταιριες που χρησιμοποιουν δικτυακο μαρκετινγκ και δουλευαν με προμηθειες,και η Avon με τα καλλυντικα τετοια εταιρια ηταν οταν ξεκινησε και κοιτα τωρα τι ειναι....
Εγω αυτο που ειπα ειναι να αυτη η γενικευση ειναι οτι χειροτερο μπορει να γινει,κριτικη σκεψη χρειαζεται,πραγμα που δεν το εχουν ολοι και παντα θα υπαρχουν κοροιδα και εξυπνοι που τους τα τρωνε ειτε αυτο ειναι σε μια εταιρια πυραμιδα ειτε σε οποιονδηποτε αλλον κλαδο....

Μα εισαι τοσο βλακας;! Σε αυτο στηριζομαστε τοση ωρα! Αφηνεται να εννοηθει ή ενιοτε λεγεται και ξεκαθαρα (οπως στη δικια μου περιπτωση) οτι υπαρχουν χαλαρα φραγκα. Αν με 99% στατιστικα αποδεδειγμενη αποτυχια -δηλαδη οι συμμετεχοντες χανουν αντι να κερδιζουν - και εσυ δε το λες απατη εισαι χειροτερος νταβατζης, προμοτορας και απο τον πιο πυρφορο παρθενοπιπι εδω μεσα. Η γενικευση που αναφερεις δε πιανει τη καθε επιχειρηση αλλα αυτες που χρησιμοποιουν τετοιες μεθοδους, αρα ειναι τουλαχιστον ρεαλιστικη. Επισης το σχεδιο της Avon και της καθε Avon ειναι να βγαζει λεφτα αυτη και οχι ο καθε τυχαιος που θελει να κανει μονοπατο, ατομικο franchisee. Αρα το μονο που μου λες οταν γραφεις για την επιτυχια της με τετοια συστηματα, νομιζω καταλαβαινεις τι ειναι...

Δεν νομιζω οτι τιθεται θεμα υπερ η κατα ,και οπως ειπα και ποιο πριν ο ορος πυραμιδα οπως χρησιμοποιειται απο το ευρυ κοινο ως κατι κακο ειναι απλα ηλιθιος,δειξε μου μια εταιρια που δεν ειναι πυραμιδα,που αυτοι που στην ουσια δουλευουν περισσοτερο δεν περνουν τα λιγοτερα?
...
Εγω ειμαι υπερ της κριτικης σκεψης του ατομου,ακομα και στην παρουσιαση της εταιριας στο λενε στην μαπα αν δουν οτι εχεις αμφιβολιες οτι αυτη η δουλεια δεν κανει για ολους,αν εισαι ηλιθιος και δεν καταλαβαινεις οτι κατι δεν σου ταιριαζει εισαι αξιος της μοιρας σου και καλα θα σου κανουν να σου παρουν τα λεφτα μηπως και την επομενη φορα το σκεφτεις λιγο περισσοτερο....

Τυπε ειπες εχεις και επιχειρηση και πραγματικα απορω πως διαολο την κρατεις... Θες να μου πεις δηλαδη, ετσι για να πιασουμε τα μεγαλα ονοματα, οτι ο υπαλληλακος που μαζευει τις κουτες παραλαβης με τα iphone στο αντιστοιχο καταστημα, ηταν θυμα εκμεταλευσης απο τον Jobs και τους εταιρους του, οι οποιοι συμπερασματικα ξυναν τις πουτσες τους ολη μερα και τρωγανε στις πλατες 16χρονων που βγαζουν χατζιλικι τους δουλευοντας σα σκυλια... Αυτοκτονα! Ακομα και αν το μεγαλο κεφαλι δεν κανει χειρονακτικες εργασιες, σε οποιδηποτε επιχειρηση, ακομα και αν εχει βγαλει 3 πετσα στα παπαρια του απ το πολυ ξυσε-ξυσε, προσφερει κατι που ο υπαλληλος κατω-κατω στην "πυραμιδα" της φαντασιας σου δε θα το βρησκε ποτε, ή δε το βρηκε αρκετα νωρις οστε να υλοποιηση αυτος την ιδεα και να γινει αφεντικο. Κατα πασα πιθανοτητα δεν εχει ουτε τα ιδια ταλεντα και γνωσεις στον τομεα. Γι αυτο και πληρωνετε με χαμηλο μισθο! Ο,τι και αν προσφερει υπαρχει καποιος αλλος που μπορει να το κανει το ιδιο και καλυτερα.

Αλλα αν δεν ησουν και τετοιος πιθηκας, ουτιδανος θα χες ανοιξει ενα γαμημενο βιβλιο, εστω το wikipedia ρε αδερφε, και θα χες μαθει 5 πραγματα για να ξεχωριζεις καταστασεις... Εγω απο δω ξεκινησα.
Ορμα μπας και μαθεις τιποτα. Οχι τιποτα αλλο, λες μαλακιες πιστευοντας οτι εισαι φιλοσοφημενο ατομο και γινεσαι ρεζιλι με την επιμονη σου και το νταιλικι, σε απλα πραματα οπως αυτο.
(αν δεν σε ψηνει να το αγορασεις ζητα μου να στειλω link για ηλεκτρονικη μορφη.)

α.Ειτε σου κανει εκπτωση ειτε σου δωσει λεφτα στο χερι το ιδιο κανει,χρηματικο κερδος για σενα ειναι,και δεν ξερω κανεναν που να του προσφεραν λεφτα για να κανει απλα μια προταση σε καποιον και αυτος τα αρνηθηκε

Οντως το ιδιο κανει. Το θεμα ειναι ο λογος που τα παιρνεις. Στο ηλιθιο παραδειγμα που εδωσες μιλαμε για μια απλη συναλλαγη, ενα αντικειμενο/μια υπηρεσια για ενα ποσο χρηματων. Στη πυραμιδα μιλαμε για μια συναλλαγη, μασκαραμενη ως συναιτερισμος. Τη μπριζολα την εφαγες, τη φχαριστιθικες, παει! Μενωντας στο παραδειγμα της LR, το γαμημενο το αρωματικο λαδι που θα το παρεις σε πακετα και οχι ατομικο για τη γυναικα σου, τι θα το κανεις;! Τηγανια γαυρο;! Θα το πουλησεις, δε θα το καταναλωσεις. Τη πιανεις τη διαφορα, ή θες κι αλλο;

β.Σωστα ακουσον ακουσον ,καμια εταιρια δεν το κανει να ανταμειβει με μπονους(στην προκειμενη περιπτωση οχι χρηματικο) τους καλους πελατες της,τα δωρεαν ταξιδιωτικα μιλια ας πουμε που κερδιζεις αν ταξιδεψεις με την ολυμπιακη η την Aegean και μετα μπορεις να ταξιδεψεις τσαμπα γινεται για αλλον λογο,μας δουλευεις ρε φιλε? :idiot: Αν ειχες εταιρια εσυ δεν θα ηταν καλο για την εταιρια σου τους πελατες σου να τους εχεις και  πωλητες χωρις μισθο μονο με ποσοστο?πιστεψε με μεγαλυτερη διεισδηση στην αγορα θα ειχες απο οτι μια διαφιμιστικη καμπανια....

Δεν πολυταξιδευω και γι αυτο δεν ξερω πως λειτουργουν ακριβως τα τσαμπα μιλια που αναφερεσαι αλλα οι περιπτωσεις ειναι δυο. Πρακτικη εκπτωση, για να τραβηξουν κοσμο χωρις να ριξουν τις τιμες, λιγο πολυ οπως γινεται και με τη καθοδο των τιμων εισιτηριων τη τελευταια μερα πριν την αναχωρηση. Δεν ειναι οτι θα κοστισεις 500 ευρω για μεταφορα. Ενα μερος ειναι τα εξοδα, ενα τα εσοδα και ενα τα εξτρα εσοδα που ερχοντε απο την εκμεταλευση ως προς εσενα διοτι για να σκασεις τα 500 ευρω ειτε το χεις αναγκη ειτε εχεις το περιθωριο πολυτελειας. Εξου και το οτι καιρο πριν ή τελευταια στιγμη το 500αρι γινεται 400αρι.

Η αλλη περιπτωση ειναι παρομοια με τα κουπονια. Εκμεταλευομενοι το οτι εχεις να τα δωσεις, για π.χ. μια βαλιτσα, κρατανε την τιμη στα 60 ευρω. Αν βγαλουν κουπονι για να τη παρεις με 40 ευρω, σημαινει οτι στα 40 και παλι εχει καθαρο κερδος ο πωλητης αλλα αφηνει στον καταναλωτη να παρει την αποφαση αν θελει να κυνηγισει το κουπονι ή να πληρωσει το φουλ ποσο.

Την εταιρια μια χαρα τη συμφερει να χει πωλητες τσαμπα, ποσο μαλλον οταν την πληρωνουν αντι να πληρωνει. Εδω ομως το κοιταμε απ την μερια του πωλητη.

Παρακατω στα posts σου δεν παω, δεν εχει νοημα. Εδω ειναι το ζουμι. Τα καταλαβες ή τσαμπα χαλασα την ωρα μου;

Και καλο θα ειναι να μην ξεχασεις οτι στα ποστ που δεν αναφερομαι παραδεχεσαι οτι δε ξερεις γρι για το το πως λειτουργει το πραμα, και την οικονομικη του μερια... Τυροχλεμπε!

Chris MacNeil

Μέλος
Εγγρ.
20 Απρ 2013
Like
0
Πόντοι
1

Η φυση της πυραμιδας. Για να βγαλεις φραγκα πρεπει να εχεις απο κατω σου ολο το λεκανοπεδιο. Οσοι ομως θελανε να ασχοληθουνε με κατι τετοιο ή ηταν τυχεροι, μπηκανε πριν απο σενα και η πυραμιδα εχει ενα οριο μεχρις το οποιο βγαινουν τα εσοδα. Αρα δεν ειναι οτι ανταγωνιζεσαι αλλους και μπορεις να ανεβεις στην αλυσιδα. Μενεις στασιμος και ειδικα αν εισαι απο τους τελευταιους γιατι απλα δεν υπαρχουν αρκετοι αλλοι που θελουν να συμμετασχουν για να τους βαλεις. Σε αντιθεση, ο σουβλατζης αμα μαθει τη δουλεια και τα κονε, βρει και ενα καλο σημειο να στηθει, παιρνει δανειο και ανοιγει μαγαζι. Εχει περιθωρια εξελιξης.

Πατωσες...

Δεκτο.

OP
OP
N

nacho_scocco

Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2009
Κριτικές
3
Like
192
Πόντοι
16
chris macneail εισαι έτοιμος για διάλεξη  :rockon: ,τελικώς καλά έκανα και άνοιξα το θέμα αυτό εδώ...διότι εν ολίγοις,πολλές φορές,οι πιο μεστές και ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις γίνονται εκεί που δεν το περιμένει κανείς.

arcans86

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2012
Like
467
Πόντοι
36
στην ελλαδα υπαρχουν και θα υπαρχουν μια ζωη κοροιδα,γιαυτο και καποιοι μαγκες θα κονομαν στην πλατη τους μια ζωη.οι πυραμιδες ρε τυποι δεν βγηκαν σημερα ουτε εχθες,οι πυραμιδες υπαρχουν εδω και χρονια στην ελλαδα.μερικοι θα θυμαστε τις μανες σας και τις γειτονισες να πουλανε ταπερ και κολονιες στα σπιτια,και αυτο ενας ειδος πυραμιδας ητανε απλα ηταν σε πρωτογονη εκδοση.μετα ακουλουθησαν αλλες 1002 μαλακιες απο σαμπουαν μεχρι κυλοτες.αργοτερα τα γατονια σκεφτηκαν να τα περνουν πιο καθαρα τα φραγκα, χωρις να εχουν κοστος για εμπορευμα,και το γυρισαν στο χρυσο στα ταξιδια,και σε εγγραφες για να κερδισεις απο ενα παλατι στο ντουμπαι εως να γαμας μεχρι να πεθανεις οποιο μουνι θελεις.αερα τα φραγκα εντελως και ο μαλακας να καθετε στο σπιτι χωρις θερμανση, να περιμενει ποτε θα ανεβει ο χρυσος,και να ψηνει την θεια του να γραφτει και αυτη στο κολπο για ο χρυσος εχει μεγαλη κονομα. :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom