Νέα

Εταιρείες "πυραμίδες",μια παλαιά απάτη που "αναγεννήθηκε" εν καιρώ οικ.κρίσης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα nacho_scocco
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 154
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
N

nacho_scocco

Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2009
Κριτικές
3
Like
192
Πόντοι
16
Λαθος. Οποιος πιστευει, ειναι. Και δυστυχως ή ευτυχως ειχα ενα φυλο που επεσε θυμα σε τετοιες μαλακιες (στην LR πιο συγκεκριμενα) και μαλιστα το κουβεντιασαμε πριν δωσει τα φραγκα (150 το πιο φτηνο πακετο) και παρ ολο που του το εξηγησα βημα βημα πηγε το ζωο και τα δωσε. Ακομα περιμενει να ερθουν τα ευρω σοριδον, οπως περιμενε...

Να τους πεις οτι ειναι μαλακες και να ξεκοψεις παρτιδες μαζι τους. Το κολπο πυραμιδα οταν το πρωτοακουσα το αφησα να περασει πολυ αχνα. Αργοτερα που το κοιταξα λιγο μονος ειδα ποσο μεγαλη απατη ειναι και τα πραματα ειναι και πολυ απλα μαλιστα. Αμα δεν το καταλαβαινουν οι δικοι σου κοφ τους. Μαχαιρι! Τοσο βλακες, μονο στεναχωριες θα σου φερουν.

Αν και εσυ εισαι μεσα σ αυτους και θες να τους κρατησεις, πες τα εξης:
1) Η εταιρια δε τους βρηκε μετα απο ερευνα για ταλεντα. Στη τυχη τους τσιμπησε, ή ο γνωστος που τους εχωσε ουσιαστικα θελει τα φραγκα τους.
2) Σε τετοια κολπα ειναι συνηθες να λενε οτι παιρνεις μεριδιο απο τις εισπραξεις των απο κατω σου. Ακομα και αν αυτο ειναι το 1/3, για καθε 100 ευρω θα παιρνεις μολις 30 για καθε ατομο στην "ομαδα" σου, τα οποια εκτος και εισαι ο νταβατζης ολης της γειτονιας, θα τα σκας πισω στην εταιρια σε μορφη πληρωμων για το μερτικο του δικου σου νταβα (που σε εχωσε), για να παρεις και αλλα προιοντα να πουλησεις και για διαφορες αλλες μαλακιουλες στυλ "συνδρομες" και προμοταρισμα.

Τα κυριοτερα κρυφα δωλοματα ειναι ακριβως στο απο πανω που εγραψα (2). Πρωτον, αν νομιζουν οτι θα προσελκυσουν αρκετους για συναιτεριλικι και αυτοι θα καθοντε να ξυνουν τη πουτσα τους και να μαζευουν φραγκα ειναι γελασμενοι. Οπως αυτοι σκεφτοντε το ξυσιμο ετσι θα το σκεφτει και αυτος που θα πανε να χωσουνε. Για εθελοντες δουλους ψαχνουνε;! Αρα, αμα δε πουλαει κανεις θα παρουνε τα αρχιδια τους ολοι.

Δευτερον, η εκαστοτε εταιρια σε λεει συνεταιρο. Στη πραγματικοτητα εισαι πελατης και μαλιστα απ τους καλους! Πρακτικα σου λενε κανε δουλεια κλεπταποδοχου αλλα με νομιμα μεσα. Απ τη στιγμη που αγοραζεις - και δεν ειναι και τιμες χονδρικης παρα μια μικρη εκπτωση, μη λεμε μαλακιες - η εταιρια θεωρει οτι πουλησε. Απλα "σου δινει το ελευθερο" να τα πουλησεις μετα σε αλλο βλακα.

Τριτων! Βαλ τους να αναρωτηθουν. Αμα τα προιοντα της εταιριας ειναι τοσο καλα και ποιοτηκα γιατι χρειαζεται αυτους να τα πασαρουν δεξια και αριστερα αντι να τα στελνει σε μαγαζια;! Ειναι τοσο μαλακας ο υφαντης δηλαδη που παει σε super market και οχι στο καθε Μητσο;! Στη τελικη το καλο το πραμα γινεται γνωστο απ μονο του και το κυνηγανε οι πελατες, οχι το αντιστροφο.
Και αν ειναι τοσο μοσχαροι που νομιζουν οτι η εταιρια ειναι γαλαντομος και προσπαθει να μοιρασει τα κερδη, γιατι δεν τους κανει τις μεγιστες δυνατες εκπτωσεις και τους ζηταει και συνδρομη απο πανω;! Ουτε ΙΚΑ ουτε φορους πληρωνουνε σ αυτους τους "συνεργατες"...

Επειτα εχουν κατι δωρακια του στυλ "golfακι στους 500 νεους βλακες, bmw στους 3 χιλιαδες". Ειναι τοσο διασημοι ΠΡ οι δικοι σου που οχι μονο θα γνωρισουν αλλα θα προσηλυτισουν κιολας 500 θυματα μεσα σε ενα χρονο;! Μεσα σε 2 και 3 μηπως;! Αμφιβαλλω. Αν ηταν ετσι δε θα κανανε εσενα παρεα αλλα τη μιση Αττικη και βαλε! Σε σουβλατζιδικο να πανε να δουλεψουνε ομως, σε 2 χρονια το χουν το golfακι!

Τελος, επειδη την κοβω τη δουλεια οτι ετσι εγινε, θυματα οι ιδιοι δε θα βρουνε τοσο ευκολα οσο νομιζουν, για να τους κανουν νταβατζιλικια. Αν θελουν εισοδημα πρεπει να δουλεψουν. Αν θελουν να δουλεψουν πρεπει να κανουν λογαριασμο στην εταιρια και να πληρωνουν για προμοταρισμα, σε φαση "ελα να κανουμε ενα μπαρμπεκιου με το καινουργιο μηχανημα της εταιριας. Βαζω σπιτι, μπυρες, κρεατα και αν σ αρεσει το αποτελεσμα και θες, περνεις και εσυ ενα". Μαγικες λεξεις, "αν" "θες"....

Το πραμα δε θελει φιλοσοφια. Λεγεται πυραμιδα για καποιο λογο. Ο απο πανω τρωει τα λεφτα του απο κατω. Ποιος τρωει τα λεφτα χωρις να κανει τιποτα;! Οποιος δε το βρει του αξιζει...
:thumbsup:
Aυτό ακριβώς τους "γυάλισε" φίλε μου,έπεσες 100% μέσα...οι 2 πιάστηκαν ήδη,απλά προσπαθώ τον τρίτο πλέον.Οι άλλοι ούτε καν μίλησαν σε κάποιον και εν συνεχεία έβαλαν και τον φίλο μου στο "κολπάκι" αυτό.Τα έγραψες πολύ ωραία,θα του στείλω το ποστ σου να το διαβάσει...διότι αυτά που έγραψα περί μαθηματικών προόδων αρχίδια θα τα καταλάβει  :2funny: .
Υ.Γ:Και πάλι  :rockon:  :rockon:  :rockon:,τα έγραψες πολύ ωραία.

Lime Soda

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2013
Κριτικές
8
Like
6
Πόντοι
6
Το ιδιο και η οικοδομη...

Μακάρι τύπε, παλιά ναι, τώρα ούτε μια πολυκατοικία δεν βλέπεις να σηκώνεται σ'όλη την Αθήνα. Απλά καταλαβαίνω ότι το πας στο να εργαστεί κάποιος σε κάτι πιο "χειροπιαστό" και συμβατικό. Συμφωνώ μαζί σου, ποτέ δεν πίστευα σ'αυτές τις πούτσες με τις πυραμίδες και ποτέ δεν μου άρεσε να "παρακαλάω" πελάτες κτλ. για να βγάλω μεροκάματο τύπε... Καλύτερα να ήμουν βοθρατζής τύπε, το μεροκάματο θα ήταν τουλάχιστον σίγουρο και χωρίς ρίσκο να ακούσεις "δεν φέρνεις πελάτες, δεν κάνεις" κτλ... :grin: :grin: :grin:

Εγγρ.
28 Μαΐ 2011
Κριτικές
7
Like
14.015
Πόντοι
3.936
Για αυτό ένας απο τους πλουσιότερους ανθρώπους στο κόσμο όταν τον ρώτησαν τι θα έκανε αν έχανε όλη του τη περιουσία απάντησε Amway.

Αλλά εμείς οι Έλληνες είμαστε τσαμπουκοξερόλες

CCSS13

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2009
Like
4
Πόντοι
166
odin ασε τις παπαντζες.Κατα δευτερον τραβατε στο insomnia.gr στην ενοτητα ιντερνετ να καταλαβετε τι καπνο φουμαρει η worldventures.Αυτο που ισχυει πχ για την bmw ειναι οτι στην δινουν με leasing και αν χαθουν καποια ατομα απο κατω σου πληρωνεις εσυ μετα.Κατα τριτον οι περιβοητες προσφορες ειναι πχ Χριστουγεννα στην Μυκονο.Εκτος τοπου και χρονου δηλαδη.Στο επισημο σαιτ τους παραδεχονται οτι το 99% μπαινουν μεσα

CCSS13

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2009
Like
4
Πόντοι
166
Για αυτό ένας απο τους πλουσιότερους ανθρώπους στο κόσμο όταν τον ρώτησαν τι θα έκανε αν έχανε όλη του τη περιουσία απάντησε Amway.

ασε ρε μεγαλε με την amway.Βεβαια σε σχεση με την ταξιδιαρα εχει και καποια προιοντα να πουλησεις.Πανακριβα βεβαια αλλα αυτο που τους νοιαζει ειναι να γραψεις ατομα και τιποτα αλλοΕξτρα τιπ γελιου.Πηγαινετε γιουτουμπι και γκουγκλαρετε αυτες τις 2 εταιρεις να δειτε ψευτικες παρουσιασεις να κλασετε στο γελιο

Lime Soda

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2013
Κριτικές
8
Like
6
Πόντοι
6

Δεν τον γνωρίζω αλλά μαγκιά του τύπε που πάτησε ένα κάρο πτώματα λοιπόν και γάμησε δεκάδες ζωές για να τα κονομήσει που θα έκανε Amway ή ξανά Amway... Είμαστε και ρεαλιστές πολλές φορές και μερικοί ξέρουμε πότε θέλει να μας πηδήξει και πότε όχι ο άλλος τύπε... :grin: :grin: :grin:

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366

βασικά αυτό που περιέγραψε ο οντιν  πιο πανω με το συγκεκριμένο travel club (αν είναι έτσι όπως τα λέει) δεν είναι πυραμίδα, η εταιρεία του ζήτησε μια συνδρομή από την οποία απεκόμισε οφέλη από εκπτώσεις κλπ

το 20άρικο για κάθε νέα εγγραφή που τους εξασφαλίζει μοιάζει περισσότερο με μπόνους μεσιτείας, δηλ. τους πηγαίνει πελάτες, οι οποίοι επίσης μπορεί να κερδίσουν εφόσον ταξιδεύουν συχνά

Chris MacNeil

Μέλος
Εγγρ.
20 Απρ 2013
Like
0
Πόντοι
1
Μακάρι τύπε, παλιά ναι, τώρα ούτε μια πολυκατοικία δεν βλέπεις να σηκώνεται σ'όλη την Αθήνα. Απλά καταλαβαίνω ότι το πας στο να εργαστεί κάποιος σε κάτι πιο "χειροπιαστό" και συμβατικό.

Οχι ακριβως, τυπε. Απλα να εργαστουν. Τωρα, σκατατζηδες θα γινουν.. Ρεσεψιονιστ θα γινουν...  Λογιστες..! Δεν εχει σημασια. Απλα τα φραγκα οτι και να γινει δεν σε κυνηγανε, οπως και οι γκομενες. Εσυ κυνηγας, αν θες. Το τζοκερ ερχεται σε λιγους. Για τους υπολοιπους ειναι απλα πανακριβο σπορ.

τα έγραψες πολύ ωραία.

Merci!  :rockon:

CCSS13

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2009
Like
4
Πόντοι
166
βασικά αυτό που περιέγραψε ο οντιν  πιο πανω με το συγκεκριμένο travel club (αν είναι έτσι όπως τα λέει) δεν είναι πυραμίδα, η εταιρεία του ζήτησε μια συνδρομή από την οποία απεκόμισε οφέλη από εκπτώσεις κλπ

το 20άρικο για κάθε νέα εγγραφή που τους εξασφαλίζει μοιάζει περισσότερο με μπόνους μεσιτείας, δηλ. τους πηγαίνει πελάτες, οι οποίοι επίσης μπορεί να κερδίσουν εφόσον ταξιδεύουν συχνά
δενειναι ετσι

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366

εννοείς ότι τα λεφτά που γλίτωσε από το ταξίδι στην ταϋλάνδη κλπ είναι μούφες και πρόκειται απλώς για έναν προμότορα που αναζητά τα επόμενα θύματά του? :think:

CCSS13

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2009
Like
4
Πόντοι
166
εννοείς ότι τα λεφτά που γλίτωσε από το ταξίδι στην ταϋλάνδη κλπ είναι μούφες και πρόκειται απλώς για έναν προμότορα που αναζητά τα επόμενα θύματά του? :think:
στο περιπου ναι

Odin

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2009
Like
0
Πόντοι
1

Ασ'το ρε φιλε μου ,δεν εχει ουσια,λογω πολλων απατων του παρελθοντος και λογω του οτι γενικα στην ελλαδα ειμαστε και λιγο πισω σε πολλα πραγματα υπαρχει κοσμος που ακουει δυκτιακο μαρκετινγκ και κανει σαν την γιαγια μου οταν προσπαθουσα να της πω τι ειναι το ιντερνετ,κωμικοτραγικη κατασταση και ηρθα σε μια αντιπαραθεση με το thread μονο και μονο επειδη ειναι ετσι ο χαρακτηρας μου δεν μου αρεσει να ακουω βλακειες και ανακριβειες.....

Η λεξη πυραμιδα ειναι στην ελλαδα ενα "ωχ παναγια μου τι μας βρηκε τωρα" λες και ο τυλιχτης στο σουβλατζιδικο που ριχνει τονους ιδρωτα για 600-700 ευρω για να τα κονομαει ο ιδιοκτητης που και αν βρισκεται στο μαγαζι τις αποδειξεις θα κοβει δεν ειναι πυραμιδα δεν γαμιεται ο μικρος για να τρωει ο μεγαλος.....Ασ'το δεν εχει ουσια....
Οχι οτι δεν εχουν δικιο οτι ο περισσοτερος κοσμος χανει απο τετοιες δουλειες,απλα δεν εχουν δικιο στο γιατι...

Odin

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2009
Like
0
Πόντοι
1

Κατσε γιατι τωρα θα τα παρω το πεταξε και καποιος νωριτερα αλλα ποιο ευγενικα,διαβασες ολο το thread και ειδες ρε γελοιε να ειπα σε καποιον οτι παιζει να γινει πλουσιος????Ισα ισα πρεπει να ειπα 2 και 3 φορες οτι ο περισσοτερος κοσμος κερδισμενος δεν θα βγει απο τετοιες δουλειες,και επισης ειπα οτι δεν ξερω πως βγαινουν φραγκα απο αυτη την ιστορια περα απο την θεωρια που διαβασα στην παρουσιαση ,σαν ταξιδιωτικο ηταν αψογοι σαν οικονομικο δεν ξερω τον πατο μου,που ειδες ρε καραγκιοζη να προμοταρω?!!!

Lime Soda

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2013
Κριτικές
8
Like
6
Πόντοι
6
Ασ'το ρε φιλε μου ,δεν εχει ουσια,λογω πολλων απατων του παρελθοντος και λογω του οτι γενικα στην ελλαδα ειμαστε και λιγο πισω σε πολλα πραγματα υπαρχει κοσμος που ακουει δυκτιακο μαρκετινγκ και κανει σαν την γιαγια μου οταν προσπαθουσα να της πω τι ειναι το ιντερνετ,κωμικοτραγικη κατασταση και ηρθα σε μια αντιπαραθεση με το thread μονο και μονο επειδη ειναι ετσι ο χαρακτηρας μου δεν μου αρεσει να ακουω βλακειες και ανακριβειες.....

Η λεξη πυραμιδα ειναι στην ελλαδα ενα "ωχ παναγια μου τι μας βρηκε τωρα" λες και ο τυλιχτης στο σουβλατζιδικο που ριχνει τονους ιδρωτα για 600-700 ευρω για να τα κονομαει ο ιδιοκτητης που και αν βρισκεται στο μαγαζι τις αποδειξεις θα κοβει δεν ειναι πυραμιδα δεν γαμιεται ο μικρος για να τρωει ο μεγαλος.....Ασ'το δεν εχει ουσια....
Οχι οτι δεν εχουν δικιο οτι ο περισσοτερος κοσμος χανει απο τετοιες δουλειες,απλα δεν εχουν δικιο στο γιατι...

Είναι ρίσκο τύπε? ΝΑΙ 'Η ΟΧΙ? Και τελειώνει εκεί το θέμα. Κανείς(από εκείνους που έχουν παιδιά ειδικά και έμειναν άνεργοι το 2013 ή από τα περισσότερα μορφωμένα παιδιά) δεν είναι διατεθειμένος να ρισκάρει τα 500,600,700 ευρώ το μήνα για κάτι που δεν είναι σίγουρο. ΠΥΡΑΜΙΔΑ=ΡΙΣΚΟ Τύπε... Στο 90% των περιπτώσεων εκείνων που θα ασχοληθούν μαζί της! :grin: :grin: :grin:

gagarin

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Αυγ 2007
Κριτικές
10
Like
7.809
Πόντοι
7.095
Το παράδειγμα με τις μπριζόλες ισχύει και στα μασατζίδικα (3ο πρόγραμμα)? Αν πάω 4 που θα πάνε 4 κτλ θα ΠΗΔΑΩ ΤΖΑΜΠΑ και θα παίρνω και ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ????

CCSS13

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2009
Like
4
Πόντοι
166
Κατσε γιατι τωρα θα τα παρω το πεταξε και καποιος νωριτερα αλλα ποιο ευγενικα,διαβασες ολο το thread και ειδες ρε γελοιε να ειπα σε καποιον οτι παιζει να γινει πλουσιος????Ισα ισα πρεπει να ειπα 2 και 3 φορες οτι ο περισσοτερος κοσμος κερδισμενος δεν θα βγει απο τετοιες δουλειες,και επισης ειπα οτι δεν ξερω πως βγαινουν φραγκα απο αυτη την ιστορια περα απο την θεωρια που διαβασα στην παρουσιαση ,σαν ταξιδιωτικο ηταν αψογοι σαν οικονομικο δεν ξερω τον πατο μου,που ειδες ρε καραγκιοζη να προμοταρω?!!!
οκ

OP
OP
N

nacho_scocco

Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2009
Κριτικές
3
Like
192
Πόντοι
16
Το παράδειγμα με τις μπριζόλες ισχύει και στα μασατζίδικα (3ο πρόγραμμα)? Αν πάω 4 που θα πάνε 4 κτλ θα ΠΗΔΑΩ ΤΖΑΜΠΑ και θα παίρνω και ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ????
:2funny:  :rockon:
Aν το ξεκινήσεις εσύ πρωτος τύπε θα τα καταγαμήσεις ΟΛΑΑΑΑΑΑΑ,κυριολεκτικά και μεταφορικά,λαδοκόρες και μή  :cheesy:.

CCSS13

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2009
Like
4
Πόντοι
166
Είναι ρίσκο τύπε? ΝΑΙ 'Η ΟΧΙ? Και τελειώνει εκεί το θέμα. Κανείς(από εκείνους που έχουν παιδιά ειδικά και έμειναν άνεργοι το 2013 ή από τα περισσότερα μορφωμένα παιδιά) δεν είναι διατεθειμένος να ρισκάρει τα 500,600,700 ευρώ το μήνα για κάτι που δεν είναι σίγουρο. ΠΥΡΑΜΙΔΑ=ΡΙΣΚΟ Τύπε... Στο 90% των περιπτώσεων εκείνων που θα ασχοληθούν μαζί της! :grin: :grin: :grin:
τρεχα να γραφτεις σου λεω εχει τωρα καλοκαιρι διακοπες σε βιλλα αλλα στο βουνο :grin:

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
O όρος «Σχέδιο Πόνζι» (Ponzi Scheme) αναφέρεται σε οποιαδήποτε χρηματική απάτη στηρίζεται σε «πυραμίδα» επενδυτών. Η πυραμίδα επενδυτών αποτελεί ένα παράνομο επενδυτικό σχήμα που περιλαμβάνει την πληρωμή απόδοσης σε επενδυτές από τα χρήματα που πληρώνονται από μεταγενέστερους επενδυτές, αντί από τα καθαρά κέρδη που συγκεντρώνονται από πραγματικές πωλήσεις.

Odin

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2009
Like
0
Πόντοι
1

Ρισκο ειναι να χασεις τα λεφτα που εδωσες στην αρχη αν θες να προσπαθησεις να βγαλεις λεφτα απο αυτη την ιστορια και δεν τα καταφερεις,ναι αυτο ειναι το ρισκο,δεν ζηταει κανεις να σταματησεις την δουλεια σου,και η κυρια που μου το εδειξε εμενα αυτο το πραγμα λογιστρια ειναι,το πρωι δουλευει το απογευμα τρεχει σε παρουσιασεις,εγω αυτο δεν το κανω,θελω να τελειωσω απο την δουλεια μου και να παω να λιωσω στην καφετερια με τους φιλους μου η να παω να γαμησω καμια γκομενα,καποιοι απο αυτους τρεχουν απο πολη σε πολη και κανουν παρουσιασεις,καποιοι απο αυτους θα βγαλουν και λεφτα για ολο αυτο το τρεξιμο που ριχνουν και οι πολλοι θα χασουν καποια γιατι η αληθεια ειναι οτι αν μπεις και το μονο που εχεις στο μυαλο σου ειναι τα φραγκα και δεν εχεις σκοπο να πας διακοπες και δεν τα καταφερεις με τα λεφτα ,θα χασεις,οχι τιποτα λεφτα που να σε καταστρεψουν αλλα θα χασεις

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom