Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.263
Πόντοι
5.506
δεν υπαρζουν χλιδατες ζωες
Στοχος. Στην ΕΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ. ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 3500-4000 ΝΕΤΟ
αυτα που φανταζεστε ξεχαστε τα
Εισοδηματα δγλ 80-100Κ νετο, το χρονο, εκτος ελβετια κ νορβηγια δεν παίζουν ΠΟΥΘΕΝΑ εντος ΕΕ
Ειναι για το 1% του πληθυσμου ΣεΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ
Για Ελλαδα για το 0.01% στο αμεσο. Μελλον

Νομίζω οτι λες πολύ μικρό ποσοστό. Αν οι επιδοματίες/εργαζόμενοι είναι περίπου στα 50k δε μπορεί να είναι μόλις το 1% στα διπλάσια.

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.338
Πόντοι
3.656
Εντάξει, δε μας είπε ο τύπος οτι αυτό είναι το όνειρό του ή οτι αυτό περιμένει για όλη του τη ζωή, εμείς το ξεχειλώσαμε λιγάκι. Έχεις δίκιο, φαντάζομαι οτι υπάρχουν δυνατότητες αν θέλεις και έχεις όρεξη να αποκτήσεις κάποιες δεξιότητες που δεν έχεις στο εξωτερικό.
μια μέτρια ζωη σε πολλες χώρες ακομα ειναι εφικτή ειδικα για οικογενειες
Στην ελλαδα ειναι ανεφικτη ακομα κι η σκεψη για το 80%
Αυτο ειναι η ουσια
Αλλιως και στο Μπαγκλαντές έχει πολους πλούσιους
Τα δεκαδες εκατομυρια ομως ειναι. Πείναλεοι

IRAKLEIO.STUDIO

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2014
Κριτικές
2
Like
78
Πόντοι
0
Εντάξει, δε μας είπε ο τύπος οτι αυτό είναι το όνειρό του ή οτι αυτό περιμένει για όλη του τη ζωή, εμείς το ξεχειλώσαμε λιγάκι. Έχεις δίκιο, φαντάζομαι οτι υπάρχουν δυνατότητες αν θέλεις και έχεις όρεξη να αποκτήσεις κάποιες δεξιότητες που δεν έχεις στο εξωτερικό.
Ολοι στην αρχη δουλεύουμε σε unskilled δουλεια. Εγω προσωπικά είμαι ΑΕΙ με Master. Οπότε αστο. Υώρα γιατί πήγα σε hospitality είναι μια άλλη ιστορία. Ισως για να επισκευάσω ένα ξενοδοχείο. Ισως. Αλλά αστο αυτό.

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.338
Πόντοι
3.656
Νομίζω οτι λες πολύ μικρό ποσοστό. Αν οι επιδοματίες/εργαζόμενοι είναι περίπου στα 50k δε μπορεί να είναι μόλις το 1% στα διπλάσια.
σωστή παρατήρηση
Ανφερομαι ομως οχι στο μέχρι τώρα
Αναφερομαι στο αμεσο. Μελλον.. Δυο τρία επομενα χρονια και μετα
Υγ ποιοι παιρνουν 4000νετο τωρα?στην ελλαδα
Δυο φιλους γιατρούς που εχω παιρνουν 1800-2000 το μηνα με δεκα χρονια υπηρεσια

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.263
Πόντοι
5.506
μια μέτρια ζωη σε πολλες χώρες ακομα ειναι εφικτή ειδικα για οικογενειες
Στην ελλαδα ειναι ανεφικτη ακομα κι η σκεψη για το 80%
Αυτο ειναι η ουσια
Αλλιως και στο Μπαγκλαντές έχει πολους πλούσιους
Τα δεκαδες εκατομυρια ομως ειναι. Πείναλεοι

Κοίτα, γνώμη μου, χωρίς να έχω επιχειρήσει να ζήσω έξω, είναι οτι έστω και μόνο οτι μπορείς να ζήσεις σε ένα ΚΑΝΟΝΙΚΟ κράτος που παρέχει τα ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ, αν δεν έχεις κάτι να σε κρατάει και έχεις και κάτι για αρχή κάπου έξω, όπου φύγει φύγει.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.263
Πόντοι
5.506
σωστή παρατήρηση
Ανφερομαι ομως οχι στο μέχρι τώρα
Αναφερομαι στο αμεσο. Μελλον.. Δυο τρία επομενα χρονια και μετα
Υγ ποιοι παιρνουν 4000νετο τωρα?στην ελλαδα
Δυο φιλους γιατρούς που εχω παιρνουν 1800-2000 το μηνα με δεκα χρονια υπηρεσια

Και φαντάσου οτι έχω φίλους σερβιτόρους σε νησί το καλοκαίρι που κάνουν από 2,5-3 το μήνα σταθερά. Για 6 μήνες. Άστο, εδώ έχει χαθεί η μπάλα, καμία λογική.

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.338
Πόντοι
3.656
Ολοι στην αρχη δουλεύουμε σε unskilled δουλεια. Εγω προσωπικά είμαι ΑΕΙ με Master. Οπότε αστο. Υώρα γιατί πήγα σε hospitality είναι μια άλλη ιστορία. Ισως για να επισκευάσω ένα ξενοδοχείο. Ισως. Αλλά αστο αυτό.
ακουσε με τυπε
Αν εχεις καποια δουλεια ειδικοτητα εστω κ μετρια και είσαι κατω των τριαντα κοπανα τη αμεσα
Οχι Αγγλια ομως ειναι πολυ χαλι μαυρο η ζωη
Κέντρο ευρωπη η εστω καμμια Ολλανδία
Οσο ειναι καιρος γιατι καθε μερα ειναι κ πιο δυσκολο να βρεις οτιδηποτε..
Ελλαδα μην πςειμενεις τίποτα
Τα ιδια χαλια θανιθμεχεινα φτασεις τον τραμουντανα σε ηληκια.. Δηλ.τα 99.5  :happy:

TheWolf

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2016
Like
4
Πόντοι
0
Εχει πολλους Ελληνες η Μελβουρνη
Τι δουλεια θα κανεις;

Προγραμματιστης ειμαι,αλλα με ελαχιστη εμπειρια. Απ'οτι ξερω στην Ευρωπη εχει περισσοτερες δουλειες IT(και απ'οτι διαβασα στο θρεντ βρισκεις πιο ευκολα στην Ανατολικη Ευρωπη), αλλα εχω την Αυστραλιανη υπηκοοτητα και στενους συγγενεις εκει, οποτε σκεφτηκα οτι θα ηταν πιο ευκολη η μεταναστευση και η προσαρμογη. Ενα αλλο θετικο οτι εχει και ηλιο και παραλιες σε αντιθεσει με Ευρωπη.

Ομως ρωταω για τη ζωη, γιατι απ'οσο ξερω η τυπικη Αμερικανικη/Αυστραλιανη πολη ειναι φτιαγμενη για αυτοκινητα και mall, και δεν παιζει πολυ το "compactness",τα μπαρακια, club και λοιπα της Ευρωπης. Απλα δεν θα ηθελα να ειμαι σε κανα προαστιο σε καμια βαρετη πολη που ο κοσμος δεν πολυβγαινει εξω , γι'αυτο ρωτησα.

Οποτε αν γνωριζει κανεις περισσοτερα για Μελβουρνη(ζωη,γυναικες,δουλειες IT), ολες οι πληροφοριες θα ηταν καλοδεχουμενες.

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.338
Πόντοι
3.656
Και φαντάσου οτι έχω φίλους σερβιτόρους σε νησί το καλοκαίρι που κάνουν από 2,5-3 το μήνα σταθερά. Για 6 μήνες. Άστο, εδώ έχει χαθεί η μπάλα, καμία λογική.
ειναι ειαοδημα αυτό
Δεν ειναι δουλεια κανονικη
Σε δεκα χρονια δεν θα βγαζουν ουτε χίλια
Οι ιδιοι άνθρωποι
Δεν μπορει λοιπον να χτίσουν την ζωη τους οανω σε ενα προσκαιρο εισοδημα που ειναι κι εντελως αβέβαιο στο αμεσο μελλον
Ενω ο αυστριακος σερβιτόρος με τα 1600 καθε μηνα μεχρι να παρει συνταξη μπορει να βασιστει σε αυτο
Ελπιζω κατανοεις την διαφορα

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.338
Πόντοι
3.656
Προγραμματιστης ειμαι,αλλα με ελαχιστη εμπειρια. Απ'οτι ξερω στην Ευρωπη εχει περισσοτερες δουλειες IT(και απ'οτι διαβασα στο θρεντ βρισκεις πιο ευκολα στην Ανατολικη Ευρωπη), αλλα εχω την Αυστραλιανη υπηκοοτητα και στενους συγγενεις εκει, οποτε σκεφτηκα οτι θα ηταν πιο ευκολη η μεταναστευση και η προσαρμογη. Ενα αλλο θετικο οτι εχει και ηλιο και παραλιες σε αντιθεσει με Ευρωπη.

Ομως ρωταω για τη ζωη, γιατι απ'οσο ξερω η τυπικη Αμερικανικη/Αυστραλιανη πολη ειναι φτιαγμενη για αυτοκινητα και mall, και δεν παιζει πολυ το "compactness",τα μπαρακια, club και λοιπα της Ευρωπης. Απλα δεν θα ηθελα να ειμαι σε κανα προαστιο σε καμια βαρετη πολη που ο κοσμος δεν πολυβγαινει εξω , γι'αυτο ρωτησα.

Οποτε αν γνωριζει κανεις περισσοτερα για Μελβουρνη(ζωη,γυναικες,δουλειες IT), ολες οι πληροφοριες θα ηταν καλοδεχουμενες.
ρε φιλε παλαβος εισαι?
Εχεις αυστραλςζικο πασπορτ κ καθεσαι ελαλδα λαι αγγλια?
Παρε ενα εισητηριο
Κατεβα μεινε κνδουλεψε εξι μηνες ενα χρονο
Κιναπο κει κ περα κρινε μονος σου
Φυσικα εγω θα σουλεγα κατσε μεχρι να πεθανεις εκει, αλλα εκαστοςμοπως γουσταρει

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
636
Πόντοι
96

Μπες σε ομαδες του facebook με ελληνες της Μελβουρνης και αλλων πολεων
Διαβασε τι λενε και κανε και ερωτησεις

IRAKLEIO.STUDIO

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2014
Κριτικές
2
Like
78
Πόντοι
0
:-
ακουσε με τυπε
Αν εχεις καποια δουλεια ειδικοτητα εστω κ μετρια και είσαι κατω των τριαντα κοπανα τη αμεσα
Οχι Αγγλια ομως ειναι πολυ χαλι μαυρο η ζωη
Κέντρο ευρωπη η εστω καμμια Ολλανδία
Οσο ειναι καιρος γιατι καθε μερα ειναι κ πιο δυσκολο να βρεις οτιδηποτε..
Ελλαδα μην πςειμενεις τίποτα
Τα ιδια χαλια θανιθμεχεινα φτασεις τον τραμουντανα σε ηληκια.. Δηλ.τα 99.5  :happy:

30 και μισο περίπου είμαι. Είμαι Ελλάδα για Χριστούγεννα. Ιανουάριο ξαναφεύγω. Ηρθα για χριστούγεννα και να γαμήσω. Απλά τώρα πρέπει να περιορίσω τις λιγότερο πουτάνες γιατί χρειάζομαι χρήματα για να δώσω κάτι εξετάσεις να πάρω κατι certificates στην Αγγλία. Αυτό είναι το πρόβλημα. Θα κοιτάξω να βρω καμία ξένη μουνάρα που θα έχει και συμπεριφορά σωστή για να μειωθούν τα έξοδα. :-

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.338
Πόντοι
3.656
:-
30 και μισο περίπου είμαι. Είμαι Ελλάδα για Χριστούγεννα. Ιανουάριο ξαναφεύγω. Ηρθα για χριστούγεννα και να γαμήσω. Απλά τώρα πρέπει να περιορίσω τις λιγότερο πουτάνες γιατί χρειάζομαι χρήματα για να δώσω κάτι εξετάσεις να πάρω κατι certificates στην Αγγλία. Αυτό είναι το πρόβλημα. Θα κοιτάξω να βρω καμία ξένη μουνάρα που θα έχει και συμπεριφορά σωστή για να μειωθούν τα έξοδα. :-
ετσι μπράβο
Αν γουσταρεις να γαμας. Κι αλλες πουτανες γεματη η ευρωπη ειναι
Άδειασε η ουκρανια κι η ρουμανια ολη...  :fuck2:

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.263
Πόντοι
5.506
ειναι ειαοδημα αυτό
Δεν ειναι δουλεια κανονικη
Σε δεκα χρονια δεν θα βγαζουν ουτε χίλια
Οι ιδιοι άνθρωποι
Δεν μπορει λοιπον να χτίσουν την ζωη τους οανω σε ενα προσκαιρο εισοδημα που ειναι κι εντελως αβέβαιο στο αμεσο μελλον
Ενω ο αυστριακος σερβιτόρος με τα 1600 καθε μηνα μεχρι να παρει συνταξη μπορει να βασιστει σε αυτο
Ελπιζω κατανοεις την διαφορα

Ναι, δε διαφωνώ, απλά μου κάνει κάπως να βγάζει περισσότερα, έστω και πρόσκαιρα, δουλεύοντας βέβαια σκληρά δεν αντιλέγω, ο σερβιτόρος των 25-26ετών  από το γιατρό.

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
636
Πόντοι
96
Ξερεις Γερμανικα μαλλον και αυτο σε βοηθαει πολυ
Αν και εχω ακουσει οτι οι Αυστριακοι ειναι λιγο ρατσιστες με τους ελληνες, ισχυει;

Μια κοπελα τα λεγε που ειχε απειρα προσοντα και αψογα γερμανικα και ετρωγε αγριο μπουλινγκ στη δουλεια

mida τι λες για αυτο;

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.338
Πόντοι
3.656
Ναι, δε διαφωνώ, απλά μου κάνει κάπως να βγάζει περισσότερα, έστω και πρόσκαιρα, δουλεύοντας βέβαια σκληρά δεν αντιλέγω, ο σερβιτόρος των 25-26ετών  από το γιατρό.
αλλες συνθήκες ομως κι αλλη ποιοτητα ζωης
Π σερβις για να παρει αθτα τα λεφτα του φεύγει ο κωλος 12ωρες κ βαλε ρην μέρα
Ξενυχτια σαβατομυρικα κλπ
Ο γιατρος εχει 8ωρο κ σαβατοκυρικα κανει τον γαμπρο στις νοσοκομες
Ασε. Που τετοιοι σερβιτοροι ειβαι ελαχιστοι κ. Μονο στην μυκονο
Αθηνα κω Κέρκυρα που εζω γνωση οθτε τα μισα δεν παιζουν με πολυ δουλειά

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.338
Πόντοι
3.656
mida τι λες για αυτο;
αυστριακοι ειναι πολυ φιλελληνες.. Ο απλος Κοσμος...
διακοπες ελλαδα δαγκωτο ελληνικα προιντα καργα καταναλωνοτν κλπ
Γερμανικα ναι ξέρω. Ελβετια είμαι
Οσοι φιλοι μου ομωςνπηγαν λ πιο παλια κ προσφτα ειναι καργα ευχαριστημενοι
Μπουλινγκ μαλλον αλλοδαποι μουνοπανα αλβανοι η τουρκοι πουναι γενημενοι εκεί ηταν
Οχι κανονικοι αυατριακοι
Η γλωσσα ειναι θεμα, αλλα μαθαινεται
Αυτη που ξέρει αν αλλαξει μια δυο δουλιες αντε τρεις σιγουρα θα πετυχει καλο περιβάλλον στο τελος

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.263
Πόντοι
5.506
αλλες συνθήκες ομως κι αλλη ποιοτητα ζωης
Π σερβις για να παρει αθτα τα λεφτα του φεύγει ο κωλος 12ωρες κ βαλε ρην μέρα
Ξενυχτια σαβατομυρικα κλπ
Ο γιατρος εχει 8ωρο κ σαβατοκυρικα κανει τον γαμπρο στις νοσοκομες
Ασε. Που τετοιοι σερβιτοροι ειβαι ελαχιστοι κ. Μονο στην μυκονο
Αθηνα κω Κέρκυρα που εζω γνωση οθτε τα μισα δεν παιζουν με πολυ δουλειά

Συμφωνούμε. Σε Ρόδο και Μύκονο που γνωρίζω παίζουν πάντως, ναι, με 31/31 και 10ωρα αλλά παίζουν άνετα και κυρίως πάντα από δυνατά τιπς.

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
636
Πόντοι
96
αυστριακοι ειναι πολυ φιλελληνες.. Ο απλος Κοσμος...
διακοπες ελλαδα δαγκωτο ελληνικα προιντα καργα καταναλωνοτν κλπ
Γερμανικα ναι ξέρω. Ελβετια είμαι
Οσοι φιλοι μου ομωςνπηγαν λ πιο παλια κ προσφτα ειναι καργα ευχαριστημενοι
Μπουλινγκ μαλλον αλλοδαποι μουνοπανα αλβανοι η τουρκοι πουναι γενημενοι εκεί ηταν
Οχι κανονικοι αυατριακοι
Η γλωσσα ειναι θεμα, αλλα μαθαινεται
Αυτη που ξέρει αν αλλαξει μια δυο δουλιες αντε τρεις σιγουρα θα πετυχει καλο περιβάλλον στο τελος

Danke shon

Για Ελβετια ποια ειναι η αποψη σου; Την ειχα πρωτη προτεραιοτητα παλια λλα τελικα εκατσε νωριτερα δουλεια Αγγλια. Τωρα ξαναψαχνομαι.
Ειμαι στο IT με γνωση Αγγλικων, στοιχειωδη Γερμανικα και μεγαλη προυπηρεσια στο business.
Αξιζει τον κοπο λες; Παλαιοτερα θα την ειχα πρωτη προτεραιοτητα, αλλα πλεον αγγλια μου φαινεται παιχνιδακι λογω προυπηρεσιας

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.338
Πόντοι
3.656
Danke shon

Για Ελβετια ποια ειναι η αποψη σου; Την ειχα πρωτη προτεραιοτητα παλια λλα τελικα εκατσε νωριτερα δουλεια Αγγλια. Τωρα ξαναψαχνομαι.
Ειμαι στο IT με γνωση Αγγλικων, στοιχειωδη Γερμανικα και μεγαλη προυπηρεσια στο business.
Αξιζει τον κοπο λες; Παλαιοτερα θα την ειχα πρωτη προτεραιοτητα, αλλα πλεον αγγλια μου φαινεται παιχνιδακι λογω προυπηρεσιας
ελβετια ειναι το τοπ. σε. Ολα
Απλα. Ειμαι πολυ δύσκολο να. Μπεις στην εδω αγορα εργασιας
Λιγες θεσεις. Πολλοι. Υποψηφιοι
Αν μπορείς να. Βρει;. Εστω κι. Ενα 80% ελα με. Κλειστα ματια
Θα παρςις κανα. 5000 νεττο τουλαχιστον

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom