Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.343
Πόντοι
3.656
Γιατί δε θέλουν να παραιτηθούν από τα προνόμιά τους.Αυτός δεν καταλαβαίνει οτι ο μισθός του τελικά θα μειωθεί ή θα φαγωθεί από τον πληθωρισμό αν ο εργατικός του ιδιωτικού τομέα απελπιστεί και την κοπανήσει.Ποιος θα ταίζει μετά τον ΔΥ?Θα χρειάζεται αενάως εξωτερικό δανεισμό και άλλα δάνεια και ξανά δάνεια.Το θέμα είναι ποιος θα πληρώσει αυτά τα δάνεια όταν ελλίπει το παραγωγικό υποκείμενο.

Λάθος κάνει. Πριν πεθάνουν οι ΔΥ, θα έχει αφανιστεί το άπαν . Θα έχουν πουληθεί αρχαία, θα έχει χαριστεί κάθε πλούτος.
Δεν θα μείνει κολυμπηθρόξυλο Οι επιχειρήσεις οι επαγγελματίες οι μαγαζάτορες θα έχουν βουλιάξει όλοι .

Οι κατσαρίδες του δημοσίου, θα είναι οι τελευταίοι που θα μείνουν .

Σαρανταένατακατο .

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.451
Πόντοι
456
Γιατί δε θέλουν να παραιτηθούν από τα προνόμιά τους.Αυτός δεν καταλαβαίνει οτι ο μισθός του τελικά θα μειωθεί ή θα φαγωθεί από τον πληθωρισμό αν ο εργατικός του ιδιωτικού τομέα απελπιστεί και την κοπανήσει.Ποιος θα ταίζει μετά τον ΔΥ?Θα χρειάζεται αενάως εξωτερικό δανεισμό και άλλα δάνεια και ξανά δάνεια.Το θέμα είναι ποιος θα πληρώσει αυτά τα δάνεια όταν ελλείπει το παραγωγικό υποκείμενο.
Εγώ συμφωνώ μαζί σου, πρώην κάτοικος εξωτερικού είμαι κι εγώ.
Καμία σχέση αδερφέ.
Η οικονομία μας και η ζωή μας ήταν λάθος στημένη εξ' αρχής για πολλούς λόγους.
Εδώ έβγαιναν οι δ.υ. και έλεγαν "καλά που είμαστε κι εμείς και γυρνάμε το χρήμα στην αγορά". Ποιό χρήμα; Το δανεικό.
Και μάλιστα ακριβοπληρωμένο, αν σκεφτείς το τι προσέφερε μεγάλο μέρος του δημοσίου τομέα.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
Ενώ στην Αθήνα.. Οι πιο πολλοί που βλεπω από 650 μέχρι 900 παίρνουνε,αν είναι πολύ τυχεροι
Μπορεί στον κύκλο σου.
Ξέρω παιδιά σε σουπερμάρκετ και οδηγούς αυτοκινήτων κούριερ που βγάζουν 800-1200€ άνετα.
Με λίγα χρόνια προϋπηρεσίας πάνε άνετα στα 1.000€-1500€ με επιδόματα. Και μιλάμε για απλές δουλειές που ο καθένας μπορεί να κάνει.
Αν κάποιος είναι αρτιμελης, δουλεύει χρόνια και δεν βγάζει αυτά τα λεφτά στην Αθήνα με τόσες εταιρείες, τότε αυτός φταίει, όχι η οικονομία.
Τέλος η καραμέλα ότι δεν υπάρχουν δουλειές. Γεμίσαμε τεμπέληδες.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.343
Πόντοι
3.656
Μπορεί στον κύκλο σου.
Ξέρω παιδιά σε σουπερμάρκετ και οδηγούς αυτοκινήτων κούριερ που βγάζουν 800-1200€ άνετα.
Ισχύει . Από μέση όμως ... είναι μπουρδέλα στα 55 .....

Ανεβάζει ο άλλος τα ψώνια της χοντρής σε πολυκατοικίες στα πετράλωνα 4-5 ορόφους από σκάλα ......... και δεν του δίνει ούτε 0.50€ μπουρμπουάρ.

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.901
Πόντοι
3.656
Μπορεί στον κύκλο σου.
Με λίγα χρόνια προϋπηρεσίας πάνε άνετα στα 1.000€-1500€ με επιδόματα. Και μιλάμε για απλές δουλειές που ο καθένας μπορεί να κάνει.
Αν κάποιος είναι αρτιμελης, δουλεύει χρόνια και δεν βγάζει αυτά τα λεφτά στην Αθήνα με τόσες εταιρείες, τότε αυτός φταίει, όχι η οικονομία.
Τέλος η καραμέλα ότι δεν υπάρχουν δουλειές. Γεμίσαμε τεμπέληδες.

Στην Αθήνα

Που και πάλι όμως αν νοικιάζεις...και εννοείται όχι κανα ημιυπόγειο...δύσκολα είσαι.Καλά,για οικογένειες και παιδιά...δεν το συζητάμε καν

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.451
Πόντοι
456
Μένουν στο σπίτι που πήραν από τους γονείς. Γενικα οι ελληνες δεν νοικιάζουν σπίτια έχουν δικά τους.κυριως μετανάστες από Αλβανία μένουν στο νοίκι και τίποτα επαρχιώτες που ήρθαν εδώ για δουλειά
Δηλαδή ο 40ρης με γονείς που ζουν, δεν παντρεύεται επειδή δεν έχει σπίτι δικό του;

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
Που μωρέ βγάζει 1500ευρω ο υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ να πάω και εγω? Σε τι σούπερ μάρκετ δουλεύει σε σουπερμάρκετ ναρκωτικών? Οι πιο πολλοί χαρούμενοι είναι αν παίρνουν 800.ασε που πολλοί δουλεύουν 4ωροι για κάνα 360αρι
Έχεις πρόβλημα με την ανάγνωση των Ελληνικών;
Δεν έγραψα για 1500ευρώ σε σουπερμάρκετ, ανέφερα και άλλες δουλειές.
Και όλα αυτά που γράφω είναι από παραδείγματα γνωστών μου, δεν τα βγάζω από το μυαλό μου όπως κάνουν άλλοι.
Αλλά που κολλάνε όλα τα παραπάνω με το θέμα εργασίας στο εξωτερικό;
Αν θέλουν κάποιοι να μιλ΄ήσουν για δουλειές στην Ελλάδα, ας το αναφέρουν στο α΄λλο θέμα που υπάρχει με τις αγγελίες εργασίας από Ελλάδα.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
Δηλαδή ο 40ρης με γονείς που ζουν, δεν παντρεύεται επειδή δεν έχει σπίτι δικό του;
Γράφει υπερβολικά πράγματα.
Ξέρω παιδιά που βγάζουν καλούς μισθούς και είναι ακόμα στο νοίκι. Κάποιοι απλά δεν γουστάρουν να αγοράσουν σπίτι.
Υπα΄ρχει και αυτός ο κόσμος, μην ακούω μαλακίες ότι δεν νοικιάζουν οι Έλληνες σπίτια. Μια χαρά υπάρχουν και αυτοί.
Και εγώ πριν φύγω από Αθήνα, στο νοίκι ήμουν. Δηλαδή τι να έκανα; Να πέταγα τους γονείς από το πατρικό για να μείνω εγώ;
Ή να περίμενα να μου πάρουν και δεύτερο σπίτι;
Το παληκάρι έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια, που μας έκανε όλους Αλβανούς με τα χαζά που γράφει.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
Λες βγάζουν 1500 ευρώ χωρίς γνώσεις και προσόντα αυτό λες. Τόσα δε βγάζει ούτε δικηγορος και ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ.Αφου είναι καλα Ελλάδα γιατί πηγές στον νησακι της middle east?με τις τριχωτές μουστακαλουδες κατοίκους?
Ρε αγόρι μου συνεχίζεις να γράφεις πράγματα που δεν έχουν νόημα.
Και δείχνεις πόσο άσχετος είσαι με τη ζωή έξω από εκεί που μένεις.

Μπορεί τα 1500€ για σένα να είναι πολλά, ξέρεις αν εγώ είμαι ευχαριστημένος με αυτά;
Πίστεψε με βγάζω πολλαπλάσια εδώ που είμαι.
Και ξαναλες για τις Κυπραίες. Δες αγόρι μου κανένα βιντεάκι με τις Ρωσίδες που κυκλοφορούν εδώ μπας και ξεστραβωθεις.

Πάντως πες μου κάτι.
Από την έλλειψη γνώσεων της Ελλάδος και εξωτερικού σε κόβω για κάτοικο Βαλκανίων. Πες την αλήθεια. Τι είσαι;
Αλβανός, Βουλγαρος ή ρουμάνος;
Πάντως μπράβο που γράφεις σωστά ελληνικά.

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.570
Πόντοι
1.706
Ρε αγόρι μου συνεχίζεις να γράφεις πράγματα που δεν έχουν νόημα.
Και δείχνεις πόσο άσχετος είσαι με τη ζωή έξω από εκεί που μένεις.

Μπορεί τα 1500€ για σένα να είναι πολλά, ξέρεις αν εγώ είμαι ευχαριστημένος με αυτά;
Πίστεψε με βγάζω πολλαπλάσια εδώ που είμαι.
Και ξαναλες για τις Κυπραίες. Δες αγόρι μου κανένα βιντεάκι με τις Ρωσίδες που κυκλοφορούν εδώ μπας και ξεστραβωθεις.

Πάντως πες μου κάτι.
Από την έλλειψη γνώσεων της Ελλάδος και εξωτερικού σε κόβω για κάτοικο Βαλκανίων. Πες την αλήθεια. Τι είσαι;
Αλβανός, Βουλγαρος ή ρουμάνος;
Πάντως μπράβο που γράφεις σωστά ελληνικά.
Προσβολή

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Like
3.157
Πόντοι
506
Παιδια οσοι θελετε να δειτε τον Παναθηναικο στο μπασκετακι και στη συνεχεια να γλεντησετε με την παρεα στο Βερολινο (ja genau, ihr wisst schon was gemeint ist^^) υπαρχουν ακομη εισιτηρια.....

Το χωριο η αλμπα ζηταει 55.00 euro το ατομο για την εισοδο, αλλα ενταξει ειναι euroleague

///

Επισης, υπαρχουν εισιτηρια (Gästefans) για το ματς Frankfurt vs PAOK και Freiburg vs Olympiacos στις 30.11.......

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.343
Πόντοι
3.656
Που μωρέ βγάζει 1500ευρω ο υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ να πάω και εγω? Σε τι σούπερ μάρκετ δουλεύει σε σουπερμάρκετ ναρκωτικών? Οι πιο πολλοί χαρούμενοι είναι αν παίρνουν 800.ασε που πολλοί δουλεύουν 4ωροι για κάνα 360αρι

Άκουσα οδηγός σε σούπερ μάρκετ, που πάει παραγγελίες σε σπίτια παίρνει 950€ το μήνα. Χ 14 εννοείται .
Και βγάζει κανά 10€ την ημέρα μπουρμπουάρ, άλλα 250€ το μήνα δηλαδή.
Του φεύγει ο κώλος όμως.

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Like
3.157
Πόντοι
506
Οσοι θα ταξιδεψετε στο Αμστερνταμ για το ματς

Ajax vs. AEK

καλο ειναι να εχετε τον νου σας.

Δεν ξερεις καμια φορα......

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Like
3.157
Πόντοι
506
Ax nai...... ligo meta to Aachen (schöner Laden) :wink:

SIXSENS

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
Οσοι θα ταξιδεψετε στο Αμστερνταμ για το ματς

Ajax vs. AEK

καλο ειναι να εχετε τον νου σας.

Δεν ξερεις καμια φορα......

Τύπε μπέρδεψες τα θέματα;
Εδ΄ώ μι΄λάμε για θέματα εργασίας.
Πού κολλάνε οι μολότοφ και τα σεξ club;

lycienr

Σεβαστός
Εγγρ.
1 Νοε 2011
Κριτικές
37
Like
1.496
Πόντοι
1.720
καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους για τις επικείμενες γιορτές

έπεσε στην αντίληψη μου και το παραθέτω αυτούσιο. Αν και προσωπικά είμαι ένθερμος υποστηρικτής της εργασίας στο εξωτερικό auditur altera pars = ας ακουστεί και η αντίθετη άποψη :

Με προσέλαβαν τελικά και ήρθα στο Λονδίνο, όπου τον περασμένο Δεκέμβρη έκλεισα 2 χρόνια, δουλεύοντας σε πτέρυγα ψυχικής υγείας, περιβάλλον όχι πολύ ευχάριστο αρκετές φορές. Μπορεί πλέον να μην άλλαζα πάνες, αλλά είχα άλλα καθήκοντα, που αν τα έβλεπα σε ταινίες, θα με έπιανε η ψυχή μου. Εδώ και δύο μήνες, είμαι στα κεντρικά του οργανισμού, δουλεύοντας σαν Distance Learning Coordinator. Δουλειά γραφείου για μερικούς μήνες μόνο. Τον Απρίλη μάλλον θα επιστρέψω στην πτέρυγα. Θα δούμε.

Έγιναν πολλά αυτά τα τρία χρόνια. Ταξίδεψα στο Λουξεμβούργο, στην Αυστρία, στην Ιταλία, στη Γερμανία, στη Νορβηγία, στην Αργεντινή, στη Γη του Πυρός. Όλα τα ενδοευρωπαϊκά ταξίδια σε φίλους, με εισιτήρια low budget.

Γνώρισα ενδιαφέροντας ανθρώπους. Γεύτηκα διαφορετικές κουζίνες. Έκανα όμορφες βόλτες. Γνώρισα την κοπέλα μου και μένουμε μαζί. Υπέγραψα συμβόλαιο με εκδοτικό οίκο. Έφτιαξα αυτό το site. Φτιάχνω άλλο ένα. Δουλεύω ακόμα το μυθιστόρημα εκείνο που θα τελείωνα πριν 2 χρόνια.

Το Λονδίνο είναι μια μεγάλη πόλη. Ακριβή. Πολύ ακριβή και οι μισθοί μικροί. Ο δικός μου, στο αγγλικό σύστημα υγείας, είναι κατώτερος από το μέσο όρο των £26,500 (€32.200) προ φόρων. Δε σου μένει τίποτα στην άκρη. Και αυτό χωρίς να κάνεις ιδιαίτερες σπατάλες, με το 60% να πηγαίνει κατευθείαν για το σπίτι και τη μηνιαία κάρτα μεταφορών.

Οι περισσότεροι φίλοι μου νομίζουν ότι τους κοροϊδεύω. ‘Οπως και οι περισσότεροι στην Ελλάδα, νομίζουν ότι, επειδή μένεις στην Αγγλία, ζεις όπως οι χαρακτήρες του Παπακαλιάτη. Καμία σχέση όμως. Οι Έλληνες του Λονδίνου είναι χιλιάδες. Πολλοί εργάζονται σε τράπεζες, σε πολυεθνικές, σε εταιρείες ΙΤ. Βγάζουν καλά λεφτά, αλλά δουλεύουν όλη μέρα. Εγώ δουλεύω φυσιολογικές ώρες, αλλά δε βγάζω ούτε καν τα μισά.

Υπάρχουν όμως στ’ αλήθεια οι Ελληνάρες του Λονδίνου. Αυτοί που είναι 10 χρόνια εδώ και μιλάνε ακόμα σπαστά Αγγλικά, που ψωνίζουν μόνο μάρκες, που ντύνονται καλά για να πάνε για καφέ, που κράζουν τη χώρα που τους φιλοξενεί για τα πάντα, που σκέφτονται συνέχεια τις καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα, αλλά όποτε επιστρέφουν, το παίζουν κοσμογυρισμένοι και μιλάνε για το Λονδίνο σαν να είναι η Γη της Επαγγελίας.

Δεν είμαστε όλοι έτσι. Απλά αυτοί κάνουν περισσότερο θόρυβο και ακούγονται.

Δεν ξέρω για άλλες χώρες, αλλά σε μια τόσο ταξική κοινωνία όπως η Αγγλική, και ειδικά σε μια πόλη όπως το Λονδίνο, είναι δύσκολο και να ζήσεις αξιοπρεπώς και να βάλεις στην άκρη λεφτά. Γι’ αυτό και, 3 χρόνια μετά, δουλεύοντας στον κακοπληρωμένο ανθρωπιστικό τομέα, όχι απλά δεν έχω λεφτά στην άκρη, αλλά έχω και μια χρεωμένη πιστωτική κάρτα. Δε μετανιώνω, όμως, γιατί δεν μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικά. Τι να θυσίαζα; Τις 180 λίρες για ένα σαββατοκύριακο στη Νορβηγία; Ή τις 10 λίρες που πληρώνω για μια πίτσα;

Απλά δεν καταλαβαίνω πού θα με βγάλει αυτός ο δρόμος. Ποιο είναι το νόημα να είσαι μετανάστης και ό,τι βγάζεις να το δίνεις; Μπορεί να κερδίζεις πολλά σε εμπειρίες, αλλά δε θα καταφέρεις ποτέ να τις ρευστοποιήσεις για να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου.

Δεν είναι εύκολο να ζεις στο εξωτερικό. Σε αντίθεση με 50-100 χρόνια πριν, πλέον η κρίση είναι παγκόσμια. Όπου και να πας, βρίσκεις είτε ανεργία και χαμηλούς μισθούς είτε υψηλούς μισθούς και υψηλό κόστος ζωής ταυτόχρονα. Και παράλληλα έχεις να αντιμετωπίσεις τους διάφορους αστικούς μύθους: στο εξωτερικό, αυτόν του χρεοκοπημένου και τεμπέλη Έλληνα. Στο εσωτερικό, αυτόν του καλοπερασάκια νεομετανάστη που κλαίγεται χωρίς λόγο.

Παρ’ όλα αυτά, δε θα γύριζα στην Ελλάδα. Εκτός από την ανεργία, θα είχα να αντιμετωπίσω και το συντηρητισμό, τη διαφθορά, τον ωχαδερφισμό, τον ερασιτεχνισμό, το ψευτοβόλεμα. Βλέπω, ωστόσο, ότι γίνονται όμορφες κινήσεις και μπράβο σε αυτούς που τις επιχειρούν. Ελπίζω να κρατήσουν, αν και είμαι απαισιόδοξος. Η χώρα αυτή, φοβάμαι, είναι μια μαύρη τρύπα που ρουφάει τα πάντα. Μια Σειρήνα που σε καλεί με το τραγούδι της και μόλις πας κοντά σε τσακίζει.

Επιμύθιο: τρία χρόνια μετανάστης, ο απολογισμός είναι θετικός. Όχι όμως τόσο θετικός όσο πίστευα κάποτε. Αυτό που αναρωτιέμαι είναι αν είμαι η εξαίρεση ή αν έτσι νιώθουν και άλλοι νέοι που ζουν εκτός Ελλάδας."

Εγγρ.
28 Μαΐ 2011
Κριτικές
7
Like
14.001
Πόντοι
3.936
1702802452569.jpeg

Ζει ανάμεσα μας.

Είναι υποψήφιος μαλακας.

Κάνει καριέρα πούστη και στο εξωτερικό.