Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

Esitopes

Μέλος
Εγγρ.
13 Αυγ 2016
Like
455
Πόντοι
26
Πετάς μια ατάκα χωρίς να δίνεις πληροφορίες.
Πού χτυπάει 45ρια;
Έγραψα για συγκεκριμένα μέρη και καταστάσεις.
Με γενικολογα δε γίνεται κουβέντα.

Και όχι δεν έχεις ιδέα πώς είναι η ζέστη στα Εμιράτα όπου όταν είναι πάνω από 35 απλά δεν μπορείς να αναπνεύσεις γιατί δεν υπάρχει αεράκι από θάλασσα ή δάση ή πάρκα.

Οπότε σε πληροφορώ η υγρασία που λες υπάρχει σε συγκεκριμένα σημεία και μια χαρά μένει ο κόσμος.
Τα άλλα υπερολές από άτομα που δεν έχουν μείνει εκεί και πετάνε ότι ναναι.
Η Λεμεσος εχει παρα πολλη υγρασια σχεδον σε ολη την πολη. Την νυχτα δεν μπορεις να κοιμηθεις χωρις κλιματιστικο. το βραδυ αν βγεις για ποτο γινεσαι μουσκεμα.
επισης κατι αλλο, δεν ξερω αν εχεις αμαξι αλλα αν αφησεις το αμαξι σου εκτεθημενο στον ηλιο θα φθαρει το βερνικι, το ταμπλο.
Εχει ζεστη να τρελενεσαι.

Esitopes

Μέλος
Εγγρ.
13 Αυγ 2016
Like
455
Πόντοι
26
Θα προτιμούσες να μενεις στη Σιβηρία? Η στη Νορβηγία και τη Σουηδία? Που πεθαίνει ο κόσμος από πνεύμονιες λόγω του κρύου? Από ττη ζέστη δε πέθανε κάνεις.. Και να ξέρεις στην Ευρώπη τα αμάξια ξεφτιζουν όλα.. Γιατι τρώνε τόνους χιόνι όλο το χειμώνα και φεύγει όλο το χρώμα.. Για τα μηχανικά μέρας μην το συζητησουμε
. Αν το αμαξι ειναι στο δρόμο παρκαρισμένο με ένα μέτρο χιόνι και μείον 20 βαθμους
φιλε πρεπει να σιχαινεσαι το κρυο εσυ! εχω ζησει σε κρυα χωρα!δεν με χαλασε καθολου το κρυο με χαλασαν αλλα πραγματα.συνηθηζεις απλα. εξαρταται απο τον ανθρωπο και με τι κριτηρια επιλεγει να ζησει σε μια χωρα.
ποσοι πεθαινουν απο πνευμονια? μπορεις να δωσεις καποια στοιχεια. αληθεια θα ηταν ενδιαφερον αν μπορουσες. μηπως ειναι αστεγοι? λεω εγω τωρα.
διαφωνω φιλε μου, κανενα προβλημα δεν παθαινουν τα αμαξια στην ευρωπη. στην ευρωπη τα αμαξια δεν κανουν τοσο θορυβο οσο κανουν στην Ελλαδα.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.880
Πόντοι
3.846
Η Λεμεσος εχει παρα πολλη υγρασια σχεδον σε ολη την πολη. Την νυχτα δεν μπορεις να κοιμηθεις χωρις κλιματιστικο. το βραδυ αν βγεις για ποτο γινεσαι μουσκεμα.
επισης κατι αλλο, δεν ξερω αν εχεις αμαξι αλλα αν αφησεις το αμαξι σου εκτεθημενο στον ηλιο θα φθαρει το βερνικι, το ταμπλο.
Εχει ζεστη να τρελενεσαι.
Εχουμε 2 αμάξια και 1 μηχανή.
Καμία ζημιά δεν έχουμε εδώ και 5 χρόνια στο βερνίκι.

Τα υπόλοιπα άσε να ξέρω καλύτερα αφού ζω εκεί.

Και οκ είπαμε η ζέστη υπάρχει. Αλλά πήγα για δουλειά εκεί και στα παπαρια μου, έχω κλιματιστικό.
Και το ρεύμα πιο φτηνό από Ελλάδα. Όπως και η βενζίνη.
Οπότε πάλι καλά.

Esitopes

Μέλος
Εγγρ.
13 Αυγ 2016
Like
455
Πόντοι
26
Το κρύο στην Ευρώπη δεν παλεύεται αν ζεις με τον κατωτατο μισθό χωρίς θερμανση, θα είσαι κάθε μέρα άρρωστος.. Λεμεσό απλα το καλοκαίρι βγάζεις τη μπλουζα και εισαι μια χαρά.. Δεν θα ήθελα να είμαι άνεργος και φτωχός σε κρύα χώρα..
Αυτοί π περιγράφεις είναι οι άστεγοι σαλεμενοι π τους προσφέρουν στέγη και φαγητό αλλά επειδή ειναι σαλεμενοι και ναρκομανείς προτιμούν να μένουν στα παγκάκια. Αρκετοί πεθαίνουν.
Στην Νορβηγία και στην Σουηδία δεν μένει κανείς άνεργος και χωρίς θέρμανση.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.880
Πόντοι
3.846
Δηλαδή αν δουλεύεις με τον κατώτατο στην Ελλάδα η στην πολωνία δεν κρυώνεις? Γιατι αν μεταναστεύσεις, λογικά κατωτατο θα παίρνεις, δεν νομίζω Η έχεις λεφτά για πετρέλαιο θέρμανσης.. Και στην Ευρώπη εχιε κατι χιόνια ένα μετρο. Χίλιες φορές να πάω Ντουμπάι και καταρ
Κάτσε φίλε, μάλλον κάτι έχεις παρεξηγήσει.
Όποιος μεταναστεύει γιατί πρέπει να είναι με κατώτατο δηλαδή;

Stefzenios41

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Μαΐ 2022
Like
6.549
Πόντοι
1.056
Το κρύο στην Ευρώπη δεν παλεύεται αν ζεις με τον κατωτατο μισθό χωρίς θερμανση, θα είσαι κάθε μέρα άρρωστος.. Λεμεσό απλα το καλοκαίρι βγάζεις τη μπλουζα και εισαι μια χαρά.. Δεν θα ήθελα να είμαι άνεργος και φτωχός σε κρύα χώρα..
Αν είναι να είσαι άνεργος σε κάποια χώρα του εξωτερικού που και περισσότερες ευκαιρίες εργασίας έχει από Ελλάδα και καλύτερα αμοιβωμενες τότε κάτσε στην ψωροκωσταινα να φυτοζωεις .....δεν ξέρω ούτε ένα άτομο που να πήγε εξωτερικό από Ελλάδα να πεινάσε και να ξεπαγιασε ....αντίθετα ξέρω πολλούς ελληνες που τρώνε κάθε μέρα μακαρονια και κοιμούνται τις κρύες νύχτες του χειμώνα ωσάν την μούμια του Φαραώ τυλιγμένοι σε κουβέρτες ......... καλή η ελλαδιτσα αλλά ο ήλιος η θάλασσα και το φιλότιμο δεν τρώγονται

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.880
Πόντοι
3.846
Ε οι πακιστανοί Ελλάδα με τον κατωτατο είναι και μένουν σε κάτι παραγκες. Και οι Έλληνες Ευρώπη κάπως έτσι θα είναι, Ν δεν είναι τίποτα ιατροί η πυρηνικοι επιστημονες
Μάλλον μπερδεύτηκες.
Δεν είμαστε όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού ανειδίκευτοι ξέρεις.
Εκτός και αν κάνεις πλάκα, τότε τα έχεις όλα πολύ λάθος στο μυαλό σου αν νομίζεις ότι πχ εγώ έφυγα από το ένα μπουρδελο για να πάω έξω μακριά από οικογένεια και φίλους και να δουλεύω σαν τον Πακιστανό.
Αν ήταν έτσι καθόμουν στα αυγά μου.

GTOwizard

Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2023
Like
492
Πόντοι
21
Πάντως, αν μπορεί κάποιος να δώσει πληροφορίες περί μισθών στη Γερμανία και βασικών παγίων, όπως ενοίκιο, ας δώσει.
για να ζήσεις ανθρώπινα θέλεις 500-700 μόνο για το ενοίκιο, και αυτό πρέπει να είναι έξω από το κέντρο!

το βασικό εκεί πρέπει να γνωρίζεις την γλώσσα έστω επιπέδου β2...
ανειδίκευτος να είσαι πχ 40 ώρες/βδομάδα εργασίας σε εργοτασιο είναι 1250-1400(θα έχεις αυξήσεις ανά 2-3 χρόνια)

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.752
Πόντοι
456
για να ζήσεις ανθρώπινα θέλεις 500-700 μόνο για το ενοίκιο, και αυτό πρέπει να είναι έξω από το κέντρο!

το βασικό εκεί πρέπει να γνωρίζεις την γλώσσα έστω επιπέδου β2...
ανειδίκευτος να είσαι πχ 40 ώρες/βδομάδα εργασίας σε εργοτασιο είναι 1250-1400(θα έχεις αυξήσεις ανά 2-3 χρόνια)
Είσαι σίγουρος για τα χρήματα;
Τόσα έπαιρνα πριν 25 χρόνια, σε μάρκα βέβαια, 1 προς 2 αναλογία.
Μήπως κάνεις λάθος;

GTOwizard

Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2023
Like
492
Πόντοι
21
Μήπως κάνεις λάθος;
τόσα είναι για αρχή, και είμαι σίγουρος! εάν ήτανε οι μισθοί 2Κ συν θα είχαμε φύγει όλοι!

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.752
Πόντοι
456
τόσα είναι για αρχή, και είμαι σίγουρος! εάν ήτανε οι μισθοί 2Κ συν θα είχαμε φύγει όλοι!
Τόσα παίρνω εδώ φίλε, χωρίς πλάκα!
Εγώ νόμιζα είναι κάπου στα 1800-2000 πάντως.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.229
Πόντοι
2.356
Τόσα παίρνω εδώ φίλε, χωρίς πλάκα!
Εγώ νόμιζα είναι κάπου στα 1800-2000 πάντως.
Ακριβώς αυτό.
Άσχετο. Πάντως στην Ελλάδα αν κάποιος πάιρνει 1400 - 1500 είναι ΠΑΣΑΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Εκτός αν είναι κανας μαλάκας με ανοίγματα αριστερά δεξιά με διατροφές και τέτοια.

Και όταν λέω 1500 εννοώ ΝΕΤΑ, 8ΩΡΟ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ - και όχι να σου φεύγει ο Χριστός. Τότε ευχαριστω δεν θα πάρω. Χεχε

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.898
Πόντοι
4.546
Μετά την αμερικη, το χάος..αμερικη στα μακ ντοναλτνσ πας να γυρίζεις πατατες και έχει μεροκάματο 20δολαρια την ώρα.. Και πιο φτηνά από Ευρώπη, και με πιο καλή ποιότητα ζωής, μόνο κατοικίες με κήπο, ωραίες πόλεις και προάστια,καλό καιρό και ήλιο, αμαξαρες.. Καθηστε Γερμανία μέσα στα κρύα.. Να κυκλοφορατε με το μετρό και το τραμ.. Ενώ αμερικη οι ιδιωτικοί υπαλληλοι οδηγούν ραμ πικάπ 5700 κυβικά!
Αυτή είναι η αντίληψη που έχει κάποιος για την Αμερική που δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του εκεί.

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.752
Πόντοι
456
Μπήκα στο gehalt.de να δω μισθούς.

Εργαζόμενος σε βιομηχανία, κάτω από 3 χρόνια εμπειρία
3100 μεικτά, κάπου 2000 καθαρά, αν δεν κάνω λάθος.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.932
Πόντοι
3.556
Μετά την αμερικη, το χάος..αμερικη στα μακ ντοναλτνσ πας να γυρίζεις πατατες και έχει μεροκάματο 20δολαρια την ώρα.. Και πιο φτηνά από Ευρώπη, και με πιο καλή ποιότητα ζωής, μόνο κατοικίες με κήπο, ωραίες πόλεις και προάστια,καλό καιρό και ήλιο, αμαξαρες.. Καθηστε Γερμανία μέσα στα κρύα.. Να κυκλοφορατε με το μετρό και το τραμ.. Ενώ αμερικη οι ιδιωτικοί υπαλληλοι οδηγούν ραμ πικάπ 5700 κυβικά!

Η Αμερικη ειναι η κολαση των ανειδικευτων, ειδικα οι μεγαλουπολεις. Σκλαβια, γαλερα, γκουλαγκ, κατεργο

70 ωρες δουλεια τη βδομαδα για να βγουνε τα προς το ζην και 10 μερες κανονικη αδεια το χρονο

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.932
Πόντοι
3.556
Ακριβώς αυτό.
Άσχετο. Πάντως στην Ελλάδα αν κάποιος πάιρνει 1400 - 1500 είναι ΠΑΣΑΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Εκτός αν είναι κανας μαλάκας με ανοίγματα αριστερά δεξιά με διατροφές και τέτοια.

Και όταν λέω 1500 εννοώ ΝΕΤΑ, 8ΩΡΟ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ - και όχι να σου φεύγει ο Χριστός. Τότε ευχαριστω δεν θα πάρω. Χεχε

Επαρχια με 1400-1500 εισαι οντως ΠΑΣΑΣ

Αθηνα αν εισαι στο ενοικιο, πρεπει να κανεις υποχωρησεις σε περιοχη, τετραγωνικα, παλαιοτητα, σπιτιου κλπ ειδαλλως θα σου φευγουν τα μισα για μια παλια τρωγλη στη Γλυφαδα, κλπ

shadow

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Νοε 2019
Κριτικές
1
Like
9.649
Πόντοι
2.456
Μήπως κάνεις λάθος;
Λάθος κάνει ένας σερβιτόρος στην Γερμανία παίρνει 2000€ το ενοίκιο στο Μόναχο π.χ σε ένα σπίτι 50 τμ είναι περίπου 800-1000 ευρώ με ρεύμα νερό ίντερνετ

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom