Το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχουν πολύ περισσότερες μάχιμες γυναίκες από άντρες.
Αναφέρομαι σε σχεσιακό επίπεδο.
Μία μάχιμη Γερμανίδα,έχει λιγότερες επιλογές από ότι π.χ.στο Βερολίνο και ο κύριος λόγος είναι ότι οι μάχιμοι άντρες εδώ
είναι λίγοι και έχουν απαιτήσεις ακόμη και σε υλικό επίπεδο.
Για αυτό και κάτι Ρωσίδες και Βαλτικές είναι εδώ στα αζήτητα..
Όπως ζω τους Γερμανούς καθημερινά,έχουν μία πολύ ορθολογική/λογιστική προσέγγιση ακόμη και για τα γκομενιακά.
Σου λέει ο άλλος,ωραία η νεοφερμένη Λιθουανή,αλλά ήρθε με ένα βρακί,δουλειά σοβαρή δεν παίζει οπότε ούτε ένα καλό σπίτι δε θα μπορούμε να διεκδικήσουμε για νοίκι,γονείς από πίσω να μας προσέχουν τυχόν παιδιά δεν υπάρχουν,ότι γραφειοκρατία θα χρειαστούμε σαν ζευγάρι θα την κάνω εγώ,το παιδί δε θα ακούσει ένα σωστό γερμανικό από το στόμα της ούτε σε 5χρόνια...
Πέρυσι γνώρισα από κοινή παρέα μια μάχιμη Γερμανίδα,που όταν πήγα σπίτι της κατάλαβα ότι προέρχεται από οικογένεια με πολλά λεφτά.
Έγιναν διάφορα,καλό άτομο,έχουμε επαφή ακόμη και σήμερα,αλλά δεν ψήθηκα να το συνεχίσω στο ερωτικό.
Ε,λοιπόν...Οι Γερμανοί κοινοί γνωστοί μας,μου έσπασαν τα αρχίδια ότι κλωτσάω την τύχη μου,ότι είναι "ευκαιρία που παρουσιάζεται μια φορά στη ζωή" γιατί η κοπέλα είναι πάμπλουτη και δεν είναι μόνο μοναχοκόρη,αλλά και μοναδικό εγγόνι από τη μία μεριά...
Πράγματα που όπως με μεγάλωσαν οι γονείς μου(με το σταυρό στο χέρι) και σαν Έλληνας,δεν τα είχα σκεφτεί καν.
Oι Έλληνες της Γερμανίας έχουν γκόμενες..
Ελλεηνίδες,Αλβανίδες,Τουρκάλες....