χρηστος1011
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Οκτ 2013
- Like
- 2.615
- Πόντοι
- 606
παιδια σαν λαος πιο χαλαρος ειναι οι ολλανδοι η οι γερμανοι?
παιδια σαν λαος πιο χαλαρος ειναι οι ολλανδοι η οι γερμανοι?
Δε στα πανε καλα τα γραμματα λοιπον. Στην ιστορια οι Ολλανδοι εχουν μοιρασει τρελο πονο, σε ολες σχεδον τις αυτοκρατοριες.
Κατι νομιζω γραφτηκε πριν για ιστορια νομιζω. Αν καποιος εχει καμια σχεση με αυτην, δε θα γραφε κατι τετοιο :S
Ελλάδα είναι καλά μόνο αν είσαι εισοδηματίας,βύσμα,Δ.Υ. ή έχεις έτοιμη δουλειά από γονείς.Αλλιώς είναι γάμησέ τα.
Οι Ολλανδοι ειναι σαφως χαλαροτεροι αλλα και οι δυο εχουν μπαστουνι στο κωλο
άς έιναι καλά ή έυρωπαικη Ένωση..στο διόρθωσα λίγοΣυγνώμη, λάθος. Αν και λίγο εξτριμ αυτό που είπες.
Σε τελική ανάλυση ο καθένας κάνει ότι θέλει και καλό είναι να μιλάμε με βάση το τι έχουμε ζήσει. Όσοι λένε ότι πάνε εξωτερικό για να γαμησουν ή γιατί οι Ελληνίδες είναι κακές ή γιατί έτσι είναι της μόδας, δεν μπορώ να τους παρω στα σοβαρά. Ούτε αυτούς που λένε ότι ο εργάτης στο εξωτερικό είναι χαζός. Ίσα ίσα, πιο πολύ σέβομαι τον εργάτη που έφυγε σε περιόδους δύσκολες για να επιβιώσει. Ποιος από σας έφυγε έξω χωρίς κομπόδεμα από πριν ρε παιδιά...; Κανένας δε φεύγει στο άγνωστο με έτοιμη δουλειά. Θέλει να νοικιάσεις και να ψάχνεις μπορεί και μήνες ως χρόνο για να βρεις κάτι.
Άσε, καλύτερα εδώ. Με μερικά ενοικιαζόμενα, μια ήρεμη δουλειά χωρίς ιδρώτα και άγχος να κολλάς ένσημα και να είσαι ασφαλισμένος, σ/κ πάρτυ, καλοκαιράκι διακοπές, χωρίς ενοίκιο, εύκολη συνεννόηση με γιατρούς για τσεκάπ και συνταγογράφηση, καλός καιρός, εξαιρετικό φαγητό.
Ας είναι καλά οι ξενιτεμένοι.
Καθηγητες πανεπιστημίου που δεν τους ξέρει η μάνα τους, τρια χιλιάρικα μισθό και έρχονται μια φορά τη βδομάδα στο γραφείο τους. Πωλητής σε γνωστή εταιρεία φαρμάκων, τρια χιλιάρικα μισθό, δωρεάν αμάξι και πολλά ταξίδια για συνέδρια. Γαμησετα;
Ρε συ εδώ ο άλλος είναι κλητήρας και παίρνει ένα χιλιάρικο δεν κάνει τι-πο-τα.. έχει δουλειές. Απλά το θέμα είναι να τις βρεις.
Εγώ διαφωνώ με το «φεύγω έξω, ζω σαν φοιτητής, αλλά λέω τα κατάφερα καο συνάμα κράζω και αυτούς που έμειναν πίσω».
Μεγάλες κουβέντες λες χωρίς γκομενα και οικογένεια. Καμία ντροπή, ο καθένας ζει με αξιοπρέπεια. Άσε που σχεδόν όλοι βοηθιούνται από σόγια όταν κάνουν οικογένεια. Εύκολο το έχεις να μεγαλώνεις παιδιά όταν δουλεύετε και οι δυο; Μη μου πεις το γνωστό «εγώ θα δουλεύω και η γυναίκα σπίτι» σε παρακαλώ.
Αυτο που εννοουσα τυπε ειναι οτι ο μοντερνος Ολλανδος ειναι απαιδευτος τελειως. Δε ξερει βασικα πραγματα ιστοριας/γεωγραφιας, οχι οτι σαν χωρα δε ειχαν αξιολογη αυτοκρατορια/ιστορια
Βεβαια μια ζωη απο κατω ηταν, ειτε απο Ισπανους, Γαλλους η Γερμανους. Οποιος ηθελε να μπει κατω χωρες εμπαινε ανετα. Και λογω μορφολογιας εδαφους προφανως
Δεν ζω σαν φοιτητής. Δηλαδή σε στούντιο 20τμ, χωρίς κοινωνική ζωή. Για πολλούς, αυτό είναι μονόδρομος στην αρχή έξω. Σέβομαι και θαυμάζω όσους το περνάνε και καταφέρνουν να ανέβουν και να σταθούν στα πόδια τους. Δεν τους φτάνω. Αλλά όταν ο άλλος μου λέει ότι επειδή ζει έξω - και ζει σαν φοιτητής - είναι ανώτερος και εξυπνότερος...
Πώς να το πω αλλιώς: όπως εγώ δίνω την εντύπωση ότι τίθεμαι κατά του «έξω» γιατί επιζητώ μια πιο εύκολη και ήρεμη ζωή ΕΔΩ (αυτό ακριβώς θέλω και το δήλωσα), έτσι και άλλος δίνει την εντύπωση ότι είναι έξω απλά και μόνο για να αποδείξει ότι μπορεί.
To τι εννοουσες ειναι αλλο θεμα. Εγω λεω στο τι εγραψες οτι "ο καθενας εισεβαλε και εκανε παρελαση" η τεσπα κατι τετοιο. Ε λοιπον εκτους απο τους ναζι, οι οποιοι παντου το εκαναν ετσι, κανενας αλλος δεν εκανε κατι τετοιο και οι Ολλανδοι εκοψαν κωλους σε Αψβουργους, Γαλλους, Αγγλους ιστορικα.
Αμνησια εχεις παθει; μεχρι προχθες μας εβαζες φωτο την τελειωμενη ταριφα με την φρεσκια κουραδαΣκατά να φας,σκατά να πιεις,σκατά να πα να χέσεις που λένε.Είναι η ζωή του δημητράκη,πόρωση με το σκατό.
Αναφερθηκες στο σχολιο μου για την ιστορια, το οποιο ειχε σχεση με την παιδεια τους οχι με την ιστορια σαν χωρα
Στο αν εκαναν παρελαση η οχι, και να μην εκαναν, οι ολλανδοι μονιμως ειχαν καποιον απο πανω τους.
Τεσπα δε εχει σημασια
Δεν ζω σαν φοιτητής. Δηλαδή σε στούντιο 20τμ, χωρίς κοινωνική ζωή. Για πολλούς, αυτό είναι μονόδρομος στην αρχή έξω. Σέβομαι και θαυμάζω όσους το περνάνε και καταφέρνουν να ανέβουν και να σταθούν στα πόδια τους. Δεν τους φτάνω. Αλλά όταν ο άλλος μου λέει ότι επειδή ζει έξω - και ζει σαν φοιτητής - είναι ανώτερος και εξυπνότερος...
Πώς να το πω αλλιώς: όπως εγώ δίνω την εντύπωση ότι τίθεμαι κατά του «έξω» γιατί επιζητώ μια πιο εύκολη και ήρεμη ζωή ΕΔΩ (αυτό ακριβώς θέλω και το δήλωσα), έτσι και άλλος δίνει την εντύπωση ότι είναι έξω απλά και μόνο για να αποδείξει ότι μπορεί.