Δεν ειναι μονο αυτοι.
Φιλος μου, σκυλος στη δουλεια (απο τα 15 του σε εργοστασια, εστιατορια, αλλα και σπουδαγμενος) πηγε Γερμανια και εμπλεξε με ελληνικο εστιατοριο και γυρισε με καταθλιψη και χαπια
Δεν ειναι ολα για ολους.
Εγω δοκιμασα σε εστιατοριο κ εφυγα σε 20 μερες. Αλλοι ειναι 20 χρονια κ συνεχιζουν.
Αν εισαι εξυπνος κανεις υπομονη 3 μηνες. Παιρνεις τους 3 μισθους 3Χ1300 καθαρα= 3900 κ φευγεις.
Νοικιαζεις κατι φτηνο κ αλλαζει η ζωη σου. Βρισκεις δουλεα σε γυραδικο, 4ωρο ή εταιρεια καθαρισμου 4ωρο ,κανεις τα χαρτια σου σωστα σε κοινωνικο λειτουργο δωρεαν, κ αυτος κανονιζει κ πας σχολειο να μαθεις καποια γερμανικα δωρεαν.
Αφου μαθεις κατι συνεχιζεις στο γυραδικο 4ωρο ή πιτσα ντελιβερυ κ κανεις ειδικοτητα δωρεαν σε καποια τεχνη. Πχ αλουμινοκατασκευες ή χειριστης κλαρκ ή οδηγος ιδιωτικου ασθενοφορου.
Μετα εδεσες. Δουλεια 1800 με 8ωρο.
Αν σου φαινεται πολυ ,αραζεις στο παιδικο δωματιο κ δεν διαμαρτυρεσαι, (δεν μιλαω για σενα προσωπικα)
Με τον καιρο παρουσιαζοντε κ ευκαιρειες επιχειρηματικες πχ ενα καλουτσικο franchising, γυραδικο, καντινα, μπορεις να δουλεψεις στην DHL σαν ανεξαρτητος συνεργατης με δικο σου βανακι, που κοστιζει 3-10.000. Σε βοηθαει η εταιρεια σε αυτο κ εχεις μεσο ορο 2.000 μηνιαιως.
Ιδεες πολλες....
Αποφευγεις μεγαλες πολεις που δεν βρισκεις σπιτι ή αν βρεις ειναι πανακριβο.
Ξερω περιπτωσεις που οτι βγαζουν το τρωνε στο μαυρο κ στα φρουτακια κ δουλευουν 10 χρονια σε κουζινες. Ειναι αυτοι που λενε πως το ψωμι της ξενιτειας ειναι πικρό.
Εξοδα στα εστιατορια δεν εχεις γιατι στεγη κ φαγητο ειναι δωρεαν. Μονο τσιγαρα, καρτα για κινητο κτλ.
Χρειαζεται θεληση, δεν βλεπεις τον δημητρακη29 που καθοταν να τον χεσουν για 200$? Εγω τιυλαχιστον σου μιλαω για συνθηκες καλυτερες