χρηστος1011
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Οκτ 2013
- Like
- 2.621
- Πόντοι
- 606
καλημέρα σε ολους. Καταρχήν να πω ότι είμαι εργάτης γης εποχιακος εργάτης σε μαζεμα φρουτων και εποχιακος εργάτης σε εργοστασια καλοκαιρινα Απο εκει και περα οτι μαζευω ο παραγωγος τα πουλαει σε εμπορα και ο εμπορας τα στελνει αναλογα που εχει πουλησει αυτος δηλαδη ειτε εξωτερικο η ελλαδα οπου τον συμφερει να τα σπρωξει. Τα συμπιρινα ροδακινα οι παραγωγοι δηλαδη τα ροδακινα που ειναι για κονσερβα κομποστα τα πανε απευθειας στο εργοστασιο κονσερβοποιιας και πληρωνται απο εκει Κοιτα το χωραφι και η δουλεια στο χωραφι ναι ειναι δυσκολη αλλα ολα ειναι θεμα θελησης προσωπικα μαρεσει βλεπω οτι δυναμωνει το σωμα μου με την δουλεια στο χωραφι . Ναι πολύ μεγαλοι σε ηλικια ανθρωποι 82, 85 ετων παραγωγοι δουλευουν σαν σκυλια στα χωράφια και όπως τους ακουω είναι ακρως πολύ καλα δοιανοητικα γιατι το μυαλο δουλευει δεν σταματάει παραληλα με το σωμα. Ο ανθρωπος μπορει να κανει την οποιαδήποτε δουλεια οσο δυσκολη και αν είναι αυτό που τον καταστρεφει είναι το αγχος όχι η δουλεια το αγχος είναι αυτοδημιουργητο οσο και σκληρη εργασια να κανεις μετα θα ξεκουραστείς αν εχεις όμως αγχος για τη εργασια που κανεις δεν θα ξεκουραστείς ποτε θα σε εχει καταβαλει την ψυχη και το σωμα το στρες Παντως χρειαζεται ο ανθρωπος να εργαζεται να εχει εργασια να κανει το οτιδηποτε να μην τον καταβαλει η τεμπελια η τεμπελια καταστρεφει το μυαλο το κανει μελιτζανα Το καλυτερο θα ειναι να κανει κατι να του αρεσει λιγο εκει ειναι τελειαχρηστος1010 τα κερασια και τα βερυκοκα που βγαζετε τα στελνεται εκτος ελλαδος?
Εχω και γω χωραφια με ελιες και λεμονιες και να κανω το λαθος να πηγαινω σπανια
2-3 φορες το χρονο. τα αναλαμβανει ο πατερας μου που ειναι συνταξιουχος.
Εγραψες πριν λιγες μερες οτι εχουνε αντοχες οι ανθρωποι που μεγαλωσανε στα χωραφια στην γη
που ειχανε απο μικρα παιδια και συμφωνω μαζι σου. Βλεπω το πατερα μου και τον αδερφο του που ειναι μεγαλη σε ηλικια
και εχω να πω οτι ο καθενας τους βαζει κατω 2 εικοσιπενταρηδες, στο εργασιακο κοματι μιλαμε ετσι. ξερω ενα αλλο 92 χρονων που δεν σταματα ουτε μερα να δουλευει στα χωραφια και αυτος και ειναι γερος ακομη.